المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : مواصفات جهاز عادى للنت والبرامج عايز رايكم



CasperHeart
01-12-2008, 20:44
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اخوانى الاعزاء انا عضو جديد فى المنتدى الرائع منتدى عرب هارد وير واتمنى ان اكون عند حسن ظنكم بى.


وبهذه المناسبه انا جمعت مواصفات لجهازى الجديد باذن الله ولكن انا خبرتى ضعيفه بالهارد ووير وياريت الخبراء يفيدونا بالاحسن.
استخدامى للجهاز فى برامج كبيره شويه و فى النت ياريت لو حد عنده نصيحه لحاجه احسن


Monitor: LCD 19" LCD LG Flatron W1934S-BN - ?ern? (black), 1000:1, 300cd/m2, 5ms, 1440x900, TCO03 Price ( 156$)

Case : COLORSIT 9005 midi tower ?ern? (black), bez zdroje, LCD, 4x 5.25", 1+5x 3.5", USB/ audio, bo?n? ventil?tor, screwless Price ( 75$

PSU: Zdroj GEMBIRD 650W CCC-PSU8x aktivn? PFC/P4, 2x tich? ventil?tor, SATA konektor Price ( 80$
M-B: ASUS P5Q3 DELUXE/WIFI-AP - iP45/ICH10R, 2x PCIe x16, DDR3 2000, SATAII RAID, GLAN, 8ch audio, sc775 Price ( 300$
Procesor: INTEL Core 2 Duo E8400 - 3,00GHz, 1333MHz FSB, 6MB cache, socket 775,BOX Price ( 240$

Ram M: 2GB DDR3 1066MHz CL7-7-7 KINGSTON BOX Price (95$

HD: WESTERN DIGITAL Caviar SE16 320GB, SATA II, 16MB cache, 7200ot, 8.9ms, WD3200AAKS Price ( 65$)
على فكره دى اسعار من النت بس فى جمهوريه التشيك عشان ممكن تلاقوها غريبه شويه....LooL

LaYou
01-12-2008, 23:44
والله اشوف مواصفات جهازك ماشاء الله حلوة
لكن السعر بيرتفع لو شريت من ديرتك لأن بياخذون فلوس التصدير والفايدة وفوق هذا النصب

مالي خبرة كبيرة بالهاردوير لكن نصيحة لا تستعجل :)

بالتوفيق

moatez
02-12-2008, 00:45
ممكن تقول ميزانيتك كام و ايه نوعية البرامج اللى هتشتغل عليها ..

CasperHeart
02-12-2008, 18:26
من ناحيه الميزانيه ماتزيدش عن 1200 دولار
والبرامج هم Virtual PC و برنامج Autocad وبرامج الداون لوود والنت " انا بنظرى ما شايفها كبيره قوى"
وبشكرك يا اخ معتز على المرور بالموضوع

شلاع العتر
02-12-2008, 21:01
اخي العزيز هاتان القطعتان

M-B: ASUS P5Q3 DELUXE/WIFI-AP - iP45/ICH10R, 2x PCIe x16, DDR3 2000, SATAII RAID, GLAN, 8ch audio, sc775 Price ( 300$

Ram M: 2GB DDR3 1066MHz CL7-7-7 KINGSTON BOX Price (95$


شراؤهما خطأ فادح ....

انصحك باللوحة الام
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128359

والذاكرة : أحد هذه
http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&N=2010170147%201052416064%201052508081%20105231579 4&name=4GB%20(2%20x%202GB)

خاصة وان ال Virtual PC يحتاج الى مقدار جيد من الذواكر وايضا الاوتوكاد

*** لم أجرب شاشات ال LG ولكن بعض الاخوة اشتكوا منها .... على كل انصحك بالاتجاه نحو عملاق هذه الصناعة Samsung والحصول على شاشة بين 20 و 22 بوصة ووضوح لا يقل عن 1050*1680

بالتوفيق

CasperHeart
03-12-2008, 00:28
انصحك باللوحة الام
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813128359

هذه اللوح الأم رائعه ...بس انا فى مشكله واجهتنى مع لوحتين جيجا بايت " ان اللوحه الباور بتاعها ساعات كتير بيعلق" ( يعنى الباور سبلاى يشتغل ومروحة البروسور تشتغل واللوحه مش ناطقه) فى الحقيقه انا مش خبير بس حصلت معايا كتير ومع لوحتين جيجا بايت

ولو تكرمت تقلنا ليه اللوحه الم اسوس خطأ فادح ....الرامات وفهناها

وشكرا يا شلاع على المشاركه بالموضوع

Salem AL Fituri
03-12-2008, 03:23
هذه اللوح الأم رائعه ...بس انا فى مشكله واجهتنى مع لوحتين جيجا بايت " ان اللوحه الباور بتاعها ساعات كتير بيعلق" ( يعنى الباور سبلاى يشتغل ومروحة البروسور تشتغل واللوحه مش ناطقه) فى الحقيقه انا مش خبير بس حصلت معايا كتير ومع لوحتين جيجا بايت

ولو تكرمت تقلنا ليه اللوحه الم اسوس خطأ فادح ....الرامات وفهناها

وشكرا يا شلاع على المشاركه بالموضوع

لا اعتقد بوجود اي اخطاء بمدر بورد اسوس لأنه لم يشتكي منه احد
في حين جيجا بايت مشكلة اعادة التشغيل وتوقف الجهازأحياناً معروفة عند بعض الانواع

Customer Reviews for GIGABYTE GA-EP45-UD3R (http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=N82E16813128359)
Cons: Has frozen @ BIOS screen a couple of times?
Cons: Sometimes will fail to go through POST when there are too many USB drives active. (Sometimes fails with just one drive active.) Since installing this board I've had trouble with the entire system freezing momentarily. I suspect this may be a problem with my IDE C drive, but it started when I installed this board.
بالنسبة للوحة اسوس ASUS P5Q3 DELUXE/WIFI-AP أبتعد عنه لأنه تدعم DDR3 وهي غالية
والاختبارات لم توجد فرق كبير بينها و DD2
أنصحك بلوحة ASUS P5Q Deluxe (http://usa.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=709&l4=0&model=2257&modelmenu=1) سعر جيدة ومشاكلها قليلة 16GB DDR2 1200 و باطبع ASUS Express Gate SSD (http://www.arabhardware.net/forum/caaucai-aecadhcssne-aecaaaeie-caca/102733-oni-sscaa-aeecaeyoia-uae-aioe-asus-express-gate.html)

شلاع العتر
03-12-2008, 06:33
حسنا لديك الالوحة
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131348
بشريحة نفيديا وخلّ رسومي مدمج هو من افضل الحلول في العالم (جي فورس 9300)

ولديك اللوحة الام بشريحة انتل وحل رسومي من انتل ولكنه اضعف من نيفيديا
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131336

ان كنت تريد شراء بطاقة رسومية منفصلة فلديك اللوحتان التاليتان بشرائحP45 من انتل
الاولى بسعر 96 دولار

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131347

الثانية بسعر 260$
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131319


لا اعتقد بوجود اي اخطاء بمدر بورد اسوس لأنه لم يشتكي منه احد

كلام جيد ... لماذا نصحت الاخ بالابتعاد عن اللوحة


لأنه تدعم DDR3 وهي غالية
والاختبارات لم توجد فرق كبير بينها و DD2

وأحيانا تتفوق ddr2 على ddr3 عند نفس السرعة وذلك بسبب أزمان التأخير المرتفعة في ddr3

yazan soft
03-12-2008, 14:00
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131255
بشريحة نفيديا وخلّ رسومي مدمج هو من افضل الحلول في العالم (جي فورس 9300)


ASUS Striker II Formula لاتحتوي بطاقه رسوميه مدمجه. :)

شلاع العتر
03-12-2008, 15:15
ASUS Striker II Formula لاتحتوي بطاقه رسوميه مدمجه. :)

أشكرك على التنبيه ...

تم تعديل المشاركة

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131348

CasperHeart
03-12-2008, 21:22
والله يا جماعه انا مش عارف اشكركم ازاى على المساعده القيمه اللى قدمتوه ورنا يعينا ونكون عند حسن ظنكم