المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب تجميع جهاز amd للعمل بتصميم ثلاثي الابعاد في مصر بميزانية 2000 جنية



تجانى
07-12-2008, 04:27
انل نفسي في جهاز يكون amd phenom x4 9550
بس محتار في البورده المناسبه وفي نفس الوقت مش معايا غير 2000 جنيه
طبعا الجهاز من غير شاشه
انا عندي شاشه 17 قديمة وبرده عاوز كارت شتشه يكون متوافق مع برنامج autodesk maya
عشان انا بشتغل عبيه وطبعا رامات مش اقل من 2 جيجا
والف شكر على المساعده
يا ريت قبل العيد

تجانى
07-12-2008, 04:28
على فكرة انا عندي ديفيدي رايتر وسيدي روم كيس قدسم بتاع الالبنتيوم 4 القديم بتاعي

moatez
07-12-2008, 04:58
PROCESSOR AMD Phenom X4 9550 2.2GHz 2MB/2MB .. سعره 800 جنيه
M.B GIGABYTE GA-MA78GM-S2H REV2.0 .. سعره 570 جنيه
RAM Kingston 2GB 2X1GB DDR2 bus 800MT/s .. سعره 130 جنيه
H.D Western Digital (WD3200AAJS) 320GB, Buffer 8MB, SATA .. سعره 275 جنيه
CASE GAMMA Mini Server 300W.. سعره 280 جنيه
المجموع 2055 جنيه
المذربورد ده فيها كارت فيجا ال HD3200 اداؤه جيد + انك ممكن تركب عليها كارت قوى فيما بعد + هتساعدك اوى على التطوير قدام و شوف بقية الاراء :)

تجانى
07-12-2008, 05:13
شكرا يا باشا على الرد السريع
بس يا ترى كارت الفيجا ده هيبقى كويس مع المايا ويا ترى الباور سابلي ده كافي 300 وات فقط

serious_return
07-12-2008, 05:51
HD3200 is very good :D

i'm totaly agree with you Moataz,
it's a very good specification :D

تجانى
07-12-2008, 13:19
الف شكر على الرد
هل من اراء اخرى

شلاع العتر
07-12-2008, 16:11
أعتقد ان تجميعة الاخ معتز جيدة.... ولكنك تحتاج مزود طاقة اقوى فالمعالج 9950 يستهلك 140 واط لوحده

تأكد من ان المعالج 9950 ياتي مع مشتت ....

أنصحك بالحصول على مزود لا يقل عن 400 واط من شركة جيدة

ولكنك في هذه الحالة ستحتاج الى ان ترفع من الميزاينة

moatez
07-12-2008, 17:33
أعتقد ان تجميعة الاخ معتز جيدة.... ولكنك تحتاج مزود طاقة اقوى فالمعالج 9950 يستهلك 140 واط لوحده

تأكد من ان المعالج 9950 ياتي مع مشتت ....

أنصحك بالحصول على مزود لا يقل عن 400 واط من شركة جيدة

ولكنك في هذه الحالة ستحتاج الى ان ترفع من الميزاينة

اخى العزيز شلاع العتر جبت منين ال 140 وات دول !! شوف كدا و لاحظ كمان انه على نفس الشريحة 780g من غير كارت فيجا خارجى :


http://images.anandtech.com/graphs/amdphenom9350e_070108145125/17179.png

http://images.anandtech.com/graphs/amdphenom9350e_070108145125/17180.png[

المصدر :
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3344&p=16

شلاع العتر
07-12-2008, 18:31
غريب ... رأيت ان الاخ طلب 9950 ورايت انك نصحته ب 9950 .... !! سامحني غالب وقتي بدون النظارات مما يؤدي أحيانا الى تداخل وتشابه بعض الرموز علي .

اجل المعالج 9550 استهلاكه الاعظمي لا يزيد عن 95 واط وبالتالي 300 واط تكفيه
ولكن المعالج 9950 استهلاكه الاعظمي 140 وهذا فرق كبير

أعتذر لك ولصلحب الموضوع عن سوء الفهم :D

moatez
07-12-2008, 18:45
غريب ... رأيت ان الاخ طلب 9950 ورايت انك نصحته ب 9950 .... !! سامحني غالب وقتي بدون النظارات مما يؤدي أحيانا الى تداخل وتشابه بعض الرموز علي .

اجل المعالج 9550 استهلاكه الاعظمي لا يزيد عن 95 واط وبالتالي 300 واط تكفيه
ولكن المعالج 9950 استهلاكه الاعظمي 140 وهذا فرق كبير

أعتذر لك ولصلحب الموضوع عن سوء الفهم :D

مفيش داعى للاعتذار و لا حاجه و كل سنه و حضرتك طيبب عيد سعيد عليك و مبارك باذن الله :)

تجانى
07-12-2008, 19:59
الف شكر على المساعدة على بركة الله نشتري تجميعة الاخ معتز
لكن لو قدرت ازود الميزانية قليلا ما رايك في الكارت
nividia geforce 9500 gt oc 512 ddr2

moatez
07-12-2008, 22:53
الف شكر على المساعدة على بركة الله نشتري تجميعة الاخ معتز
لكن لو قدرت ازود الميزانية قليلا ما رايك في الكارت
nividia geforce 9500 gt oc 512 ddr2

بص هات ده افضل gigabyte HD 4670 512MB GDDR3 كارت حلو جدا و سعره 570 جنيه و افضل لك طالما شغلك جرافيك

و افضل انك تزود شويه كمان و تجيب ال GAMMA Mini Server 350W طالما هتركب كارت فيجا خارجى علشان تبقى فى المضمون اكثر :)

تجانى
08-12-2008, 00:30
طيب معلش انا عندي كيسه قديمة بتاعة البنتيوم 4 القديم بتاعي
350 وات يا ترى ممكن استخدمها واوفر تمن الكيسه

moatez
08-12-2008, 01:36
طيب معلش انا عندي كيسه قديمة بتاعة البنتيوم 4 القديم بتاعي
350 وات يا ترى ممكن استخدمها واوفر تمن الكيسه

ككيسه فاضيه ممكن لكن الباور اعتقد انه من النوع العادى ممكن تجيب ال HEC350W سعره فى حدود 180 جنيه بس اتاكد برده ان البورده هتركب داخل الكيسه اساسا قبل ما تجيب الباور :)

تجانى
08-12-2008, 02:41
معلش انا تعبك معايا لكن ايه الفرق بين النوع العادي وال hec350w

moatez
08-12-2008, 12:12
معلش انا تعبك معايا لكن ايه الفرق بين النوع العادي وال hec350w

الفرق ان الباور ال 350 وات من النوع العادى مش بيبقى قادر على اعطاء 350 وات فعلى يعنى ممكن يكون اخره 250 وات + جودة مكوناته الداخليه منحفضة + خطوط ال 12v+ فيه مش بتبقى عامله تيار كويس و ده نقطه مهمه جدا متقلش اهميه عن كمية الواط ..

لما نيجى نمسك باور زى ال HEC350W هتلاقيه بيعطى كمية الواط الفعليه المكتوبه عليه + جودة مكوناته الداخليه عاليه + خطوط ال 12V+ فيه بتبقى عامله تيار كويس

و كل الاجهزه القويه الحديثة الان و خصوصا كروت الشاشة بتتطلب باور محترم زى النوع الثانى و بكدا حضرتك بتريح دمغاك من المشاكل اللى بيسببها الباور + بتحميه من احتراق اى قطعه لقدر الله علشان كدا بنقول محدش يستحسر اى مليم هيدفعه فى الباور النضيف لان اهميته اصبحت من اهمية اى قطعه بالجهاز و هيوفر علينا مشاكل كثير جدا احنا فى غنى عنها :)

تجانى
08-12-2008, 16:34
الف شكر على الايضاح