المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : مطلوب جهاز بأداء جيد و السعر 2000 جنيه و استفسارات عن اللوحة الام



m.elnewehi
09-03-2009, 01:35
بسم الله الرحمن الرحيم

أنا عاوز جهاز بأفضل امكانيات في حدود 2000 جنيه أو يزيد قليلاً 100 او 200

يعني ممكن يشتغل العاب بس مش لازم جامدة اوي

يعني فيفا مثلاُ لمدة 4 سنين قدام

وهستخدمه في برامج

زي متلاب و بروتس و برامج هندسية تانية

دا غير البرامج العادية زي الفوتوشوب و غيره

عندي سؤال ؟؟؟؟


أشترى مذر بورد بكارت شاشة بلت ان غالية

و لا احسن اشتري واحدة أرخص و كارت شاشة فري
؟؟؟؟؟


وعاوز أخد رأيكم في المكونات دي


أولاً : المذر بورد

ودي أهم حاجة بالنسبة ليا

ويهمني ان كارت الشاشة يكون قوي

ECS A790GXM-AD3
MSI DKA790GX PLATINUM
BIOSTAR TFORCE TA 790GX
ودول انا مش عارف سعرهم؟؟؟؟؟؟؟

GB GA MA78GM =510 LE
ECS A780GMA=400 LE

ثانياً : البروسيسور

PHENOM X3 8450 = 490
ATHLON X2 7750=450

وطبعاً أو اختيار أخر

ثالثاً : نوع الكيسة

الجيجا بايت السيتو 1020 احسن

و لا الجاما 350 وات

رابعاً : الرامات

ياترى 4 جيجا عادي أفضل
ولا 2 جيجا
HYPER X CL7

خامساً : الهارد ديسك

ودا هيكون حسب الباقي من الفلوس

بس ازاي اعرف GREEN من YELLOW

وياترى بتفرق في الفوس


أنا مش عاوز غير كده بالفلوس دي

بس لو حد عنده فكرة عن الشاشات المستعملة ياريت يتفضل علينا بيها ودا خارج المبلغ

والمبلغ اللي هوة 2000 جنيه ممكن يزيد 100 أو 200 أو 300

يعني مش لازم 2000 بالظبط

عندي طلب أخير لو سمحتم

ياريت كل تجميعة صاحبها يقول اسباب اختياره او اي تعليق ليه عليها

بحيث لو ممكن اقارن بين التجميعات

أسف جداً جداً على الاطالة واتمنى انكم تساعدوني

وجزاكم الله كل خير

vmidov
09-03-2009, 02:13
شوف كده

CPU Athlon X2 7750 = 450 EGP
Motherboard GIGABYTE GA-MA78GM-US2H = 510 EGP
Ram Kingston 2GB 800Mhz =120 EGP
VGA Sapphire HD 4670 1GB DDR3 = 570 EGP
HDD WD 320GB = 255 EGP
DVD/RW Samsung 22X = 120 EGP
Case GAMMA 300W = 275 EGP
------------------------------------------
Total = 2300 EGP

واختارتلك 7750 لانه افضل من 4850 فى الاختبارت وشوف بنفسك من هنا

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2008/12/22/athlon-x2-7750-vs-intel-e5200-oc-review/7
وشوف باقى الاراء

m.elnewehi
09-03-2009, 02:31
شكراً جداً جداً على تفاعلك السريع

والتجميعة فعلاً ممتازة جداً و السعر تقريباً مناسب

وعموماً انا مش عاوز DVD عندي واحدة

وبالنسبة للماذر المفروض فيها كارت فيجا ATI RADEON HD 3200

طبعا هوة مش زي Sapphire HD 4670 بس السؤال هوة مش كفاية للامكانيات المطلوبة ؟

وبالنسبة للماذر ECS A780GMA

ايه رأي حضراتكم فيها ؟

شكراً مرة أخرى

vmidov
09-03-2009, 03:50
شكراً جداً جداً على تفاعلك السريع

والتجميعة فعلاً ممتازة جداً و السعر تقريباً مناسب

وعموماً انا مش عاوز DVD عندي واحدة

وبالنسبة للماذر المفروض فيها كارت فيجا ATI RADEON HD 3200

طبعا هوة مش زي Sapphire HD 4670 بس السؤال هوة مش كفاية للامكانيات المطلوبة ؟

وبالنسبة للماذر ECS A780GMA

ايه رأي حضراتكم فيها ؟

شكراً مرة أخرى

العفو يا باشا شكرا ليك على زوقك وفعلا كارت الشاشه جامد ويشغل معاك فيفا لكن انا بكلم على اساس لو عايز تشغل لعب تانيه زى GTA IV مثلا

البورده نفس الPlatform بتاعه الجيجابايت اللى كتبتها لحضرتك وفى ناس بتقول عليها كويسه بس انا بحاول اتكلم فى المضمون بنسبه اكبر على حسب الميزانيه

وبما انك مش عايز DVD فممكن تجيب دول

Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
Motherboard GIGABYTE GA-MA78GM-US2H = 510 EGP
Ram Kingston 2GB 800Mhz =120 EGP
VGA Sapphire HD 4670 1GB DDR3 = 570 EGP
HDD WD 320GB = 255 EGP
Case GAMMA 300W = 275 EGP
------------------------------------------
Total = 2480 EGP
او لو حبيت تقلل ممكن تجيب البورده ECS A780GMA سعرها 400 جنيه ويبقى المجموع
2370 جنيه

بالتوفيق ان شاء الله

Mezoxin
09-03-2009, 03:57
او لو حبيت تقلل ممكن تجيب البورده ECS A780GMA سعرها 400 جنيه ويبقى المجموع
2370 جنيه

بالتوفيق ان شاء الله

خلي بالك ال-ECS 780GMA مش بتدعم ال-Phenom II 720 X3
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=866&MenuID=69&LanID=0

هي ممكن تكون بتدعمه لكن لسة منزلش إسم ال-cpu فال-support list عشان لسة جديد لكن لحد مينزل إسمه مفيش داعي للمجازفة

m.elnewehi
09-03-2009, 15:27
جزاك الله خيراً أخي vmidov و أيضاً أخي mexoxin

طب ايه رأيكم في التجميعة دي


core2quad q8200=975
gb ga-p31-es3g=335
sapphire hd 4670 1gb ddr3 =570
Ram Kingston 2GB 800Mhz =120
case gamma 350w =350
HDD WD 320GB = 255
------------------------------
total==2605

vmidov
09-03-2009, 18:13
خلي بالك ال-ECS 780GMA مش بتدعم ال-Phenom II 720 X3
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=866&MenuID=69&LanID=0

هي ممكن تكون بتدعمه لكن لسة منزلش إسم ال-cpu فال-support list عشان لسة جديد لكن لحد مينزل إسمه مفيش داعي للمجازفة

فعلا استاذ Mezoxin حضرتك عندك حق انا اعتقدت بما انها 780G Chipset يبقى زى اى 780G تانيه
اعتذار واجب للأخ صاحب الموضوع وبلاش البورده الECS

vmidov
09-03-2009, 18:38
جزاك الله خيراً أخي vmidov و أيضاً أخي mexoxin

طب ايه رأيكم في التجميعة دي


core2quad q8200=975
gb ga-p31-es3g=335
sapphire hd 4670 1gb ddr3 =570
Ram Kingston 2GB 800Mhz =120
case gamma 350w =350
HDD WD 320GB = 255
------------------------------
total==2605


تجميعه ممتازه اخى العزيز
لكن عايز انبهك لكام نقطه كده
1- فرق السعر بين تجميعه AMD و انتل كبير لكن فرق الاداء مش كبير
2- البورده اللى عايز تركبها على البروسيسور ضعيفه تقدر تقول انها هتخنق البروسيسور ومع ذلك السعر اغلى برده
3- فرق الL1 + الL3 الغير موجود فى 8200 أصلا
4- البورده اللى قلت لحضرتك عليها ممكن تركب عليها احدث بروسيسور AMD حاليا
البورده بتاعه الانتل تقدر تركب عليها Core I7 مع العلم ان احدث AMD CPU هو X4 940 الموازى لل 920 Core I7
انا من ناحيتى شايف ان الAMD هو الافضل دلوقتى و للمستقبل كمان

برده فى الاخر القرار ليك لو كل الكلام ده ميهمكش مفيش مشاكل ده حقك طبعا وانا ما على إلا النصح وحضرتك اللى تختار
بالتوفيق ان شاء الله

m.elnewehi
10-03-2009, 00:06
أخي vmidov أنا مش عارف أشكرك ازاي

بجد شكراً جداً جداً لاهتمامك

لكن ايه رأيك في البوردتين دول

MSI DKA790GX PLATINUM
BIOSTAR TFORCE TA 790GX

وياترى لو ممكن تديني معلومات عن سعرهم

وبالنسبة للرامة الهايبر أكس تفرق كتير عن العادي

وال 4 جيجا عادي أفضل و لا 2 هايبر اكس

معلشي تعبك معايا لكن ثوابك ان شاء الله عند ربنا

وان شاء الله التجميعة هتكون من اختيارات حضرتك دا شئ اكيد

وبشكرك مرة أخرى

بارك الله فيك

vmidov
10-03-2009, 00:48
أخي vmidov أنا مش عارف أشكرك ازاي

بجد شكراً جداً جداً لاهتمامك

لكن ايه رأيك في البوردتين دول

MSI DKA790GX PLATINUM
BIOSTAR TFORCE TA 790GX

وياترى لو ممكن تديني معلومات عن سعرهم

وبالنسبة للرامة الهايبر أكس تفرق كتير عن العادي

وال 4 جيجا عادي أفضل و لا 2 هايبر اكس

معلشي تعبك معايا لكن ثوابك ان شاء الله عند ربنا

وان شاء الله التجميعة هتكون من اختيارات حضرتك دا شئ اكيد

وبشكرك مرة أخرى

بارك الله فيك

يا باشا لا شكر على واجب :)

بالنسبه للبورده معرفش سعرها ومعرفش حتى اذا كانت موجوده فى مصر ولا لا
اعتقد سعرها هايعدى ال850 جنيه لان الاقرب ليها GA-MA790X-UD4 = 850 LE
وهى اقل حاجه فى ال790 Platform
بس عموما انا شايف ان مفيش اى داعى انك تجيب بورده 790 لانها غاليه جدا فى حين انت ممكن تجيب 780 ومحترمه جدا وسعرها كويس غير انك هتعتمد على كارت شاشه خارجى فمالهاش لزوم انك تجيب ال790 عشان كارت الشاشه
ولو عايز تجيبها عشان التحديث
عايز اقولك ان البورده AMD 740G بتشغل حتى اخر بروسيسور نازل من AMD الX4 940 يعنى اكيد دى هتعيش معاك ان شاء الله ولو ناوى على تحديث
ملحوظه : ده مش كلام اكيد بس استنتاج من خلال منتجات AMD
الهايبر اكس لايزيد عن ال800 اكتر من 2%-3%

اكيد يا باشا 4 جيجا 800 افضل من 2 جيجا 1066 الفرق على فكره فى التردد يساوى 266 mhz بس الناس متخيله انه الضعف وده غلط

الهايبر اكس مش هايسعدك غير فى حالات الOC عشان يساعد معاك ترفع من الCPU من غير قلق على الRAM
وحتى لو هاتعمل OC برده افضل لك تجيب 4 جيجا 800 لان فرق المساحه رهيييييييييب

ومفيش اى تعب يا راجل عيب متقلش كده
وانا عايزك ان شاء الله لما تجيب تجيب على اساس اقتناعك بالشئ مش عشان انا قلتلك و لازم تسأل اكتر من واحد عسان لو فى حاجه مش واثق فيها اراء الناس تساعدك وتزود المعلومات عندك برده

انا مش عايز اكتر من دعوه كريمه من القلب لأخوك -لما تحس باداء الجهاز - :)
وطبعا متنسناش من الريفيوهات وتقولنا اخباره ايه معاك
الف مبروك مقدما وربنا يباركلك فيه

m.elnewehi
10-03-2009, 01:00
بارك الله فيك

وان شاء الله كل حاجة كويسة تتعمل على الجهاز تكون في ميزان حسناتك

ولما اجيبه ان شاء الله أكيد هقولك رأيي

ربنا يوفقك لما يحب و يرضى

Mezoxin
10-03-2009, 01:43
تجميعه ممتازه اخى العزيز
لكن عايز انبهك لكام نقطه كده
1- فرق السعر بين تجميعه AMD و انتل كبير لكن فرق الاداء مش كبير
2- البورده اللى عايز تركبها على البروسيسور ضعيفه تقدر تقول انها هتخنق البروسيسور ومع ذلك السعر اغلى برده
3- فرق الL1 + الL3 الغير موجود فى 8200 أصلا
4- البورده اللى قلت لحضرتك عليها ممكن تركب عليها احدث بروسيسور AMD حاليا
البورده بتاعه الانتل تقدر تركب عليها Core I7 مع العلم ان احدث AMD CPU هو X4 940 الموازى لل 920 Core I7
انا من ناحيتى شايف ان الAMD هو الافضل دلوقتى و للمستقبل كمان

برده فى الاخر القرار ليك لو كل الكلام ده ميهمكش مفيش مشاكل ده حقك طبعا وانا ما على إلا النصح وحضرتك اللى تختار
بالتوفيق ان شاء الله



1- المعالج ال-AMD زائد البورد سعره 1260 , لكن المعالج ال-intel زائد البورد 1310 , ففارق السعر مش كبير

2- البورد كويسة جداً ، ال-P31 شريحة كويسة و مش حتأثر على أداء البروسيسور بأي شكل ، زائد انها تقبل كسر السرعة كمان

3- لايجوز هنا المقارنة إن ال-AMD فيه L3 cache وال-intel لأ لإن ديه معمارية و دي معمارية ثانية خالص ، د كأنك بتفضل cache PentuimD 4mb علي c2d 2mb cache بسبب فرق الكاش ، احنا لينا في الأخر ال-benchmarks

4- ال-phenom II 940 دة مش موازي لل-corei7 دة موازي لل-Q9xxx , هو اداؤه موازي لأداء ال-Q9550
موضوع التحديث مش حتفكر فيه غير بعد سنة علي في اسوء تقدير ، د لو حاجة ضربت مثلاً في الجهاز ، وقتها حيكون قدامك بدائل كتير برضه ذي ال-Q9xxx ، ال-corei7 د نازل لفئات ثانية تماماً من المستخدمين ، و وقت لم تحب تطور عشان جهازك قدم الكلام د مش قبل 4 سنين أو 3 و وقتها البوردتين مش حيقبلوا أي معالج موجود في وقتها

m.elnewehi
10-03-2009, 08:25
1- المعالج ال-AMD زائد البورد سعره 1260 , لكن المعالج ال-intel زائد البورد 1310 , ففارق السعر مش كبير





2- البورد كويسة جداً ، ال-P31 شريحة كويسة و مش حتأثر على أداء البروسيسور بأي شكل ، زائد انها تقبل كسر السرعة كمان


3- لايجوز هنا المقارنة إن ال-AMD فيه L3 cache وال-intel لأ لإن ديه معمارية و دي معمارية ثانية خالص ، د كأنك بتفضل cache PentuimD 4mb علي c2d 2mb cache بسبب فرق الكاش ، احنا لينا في الأخر ال-benchmarks


4- ال-phenom II 940 دة مش موازي لل-corei7 دة موازي لل-Q9xxx , هو اداؤه موازي لأداء ال-Q9550
موضوع التحديث مش حتفكر فيه غير بعد سنة علي في اسوء تقدير ، د لو حاجة ضربت مثلاً في الجهاز ، وقتها حيكون قدامك بدائل كتير برضه ذي ال-Q9xxx ، ال-corei7 د نازل لفئات ثانية تماماً من المستخدمين ، و وقت لم تحب تطور عشان جهازك قدم الكلام د مش قبل 4 سنين أو 3 و وقتها البوردتين مش حيقبلوا أي معالج موجود في وقتها







والله كلامك مش بطال يا استاذ mezoxin


ياريت الاستاذ vmidov يقول رأيه


وياريت يا جماعة نشوف أراء أكثر في الموضوع بعد اذنكم


الواحد متحير أصل مش بغير جهاز كل اسبوع :):):):ah16:



وشكراً جزلاً للاستاذ mezoxin و الاستاذ vmidov


وياريت تبلغوا باقي اعضاء المنتدى اني محتاج أرائهم


وأكيد الموضوع ده مش هيفيدني أنا بس لا دا هيفيد كتير من قراء المنتدى


جزاكم الله كل خير

m.elnewehi
10-03-2009, 08:42
معلشي عندي استفسار في معالج ال AMD

يا ترى المفارنة بين

Phenom X4 9550
&
Phenom II X3 710 2.6GHz

لصالح مين فيهم ؟؟ رغم ان x4 أرخص الا ان x3 هوة المرشح وواضح انه أفضل

==================================================
ان شاء الله لو جبت تجميعة ال amd

الباور سبلاي و الرمات تستحمل اني اعمل كروسفاير ؟

وهل ممكن اكسر سرعة ؟

==============================================


عندي كمان استفسار عن ال lcd

BenQ G900W = 770 EGP

ASUS VW193D = 730 EGP

ياترى ايهما افضل ؟؟؟؟ هل هما high defnetion ؟

ولو فيه حاجة تانية أحسن بسعر قريب من ده ؟؟؟

================================================== =====

وسؤال كمان عن كارت الtv

هل ممكن أخذ وصلة من الريسيفر واشغل الدش على الكومبيوتر ؟؟(( مختلف عن كارت الدش عشان أنا مش عاوز له طبق أنا عاوز أخذ من نفس الرسيفر اللي عندي ))

وهل له تأثير على أداء الجهاز ؟؟

و ياترى سعره ممكن يكون كام ؟؟

================================================== ============

وبرده لسة أنا عاوز رأي حضراتكم في الجهاز الانتل اللي دخل المنافسة مرة تانية :confused::ah34: :)

==================================================

أنا خايف أكون زهقتكم

بس أنا ظني بكم جميل ولولا اسلوبكم الرائع لم اتشجع و اسهب في الاسئلة

شكراً لحضراتكم وجزاكم الله خيراً

vmidov
10-03-2009, 17:43
1- المعالج ال-AMD زائد البورد سعره 1260 , لكن المعالج ال-intel زائد البورد 1310 , ففارق السعر مش كبير

2- البورد كويسة جداً ، ال-P31 شريحة كويسة و مش حتأثر على أداء البروسيسور بأي شكل ، زائد انها تقبل كسر السرعة كمان

3- لايجوز هنا المقارنة إن ال-AMD فيه L3 cache وال-intel لأ لإن ديه معمارية و دي معمارية ثانية خالص ، د كأنك بتفضل cache PentuimD 4mb علي c2d 2mb cache بسبب فرق الكاش ، احنا لينا في الأخر ال-benchmarks

4- ال-phenom II 940 دة مش موازي لل-corei7 دة موازي لل-Q9xxx , هو اداؤه موازي لأداء ال-Q9550
موضوع التحديث مش حتفكر فيه غير بعد سنة علي في اسوء تقدير ، د لو حاجة ضربت مثلاً في الجهاز ، وقتها حيكون قدامك بدائل كتير برضه ذي ال-Q9xxx ، ال-corei7 د نازل لفئات ثانية تماماً من المستخدمين ، و وقت لم تحب تطور عشان جهازك قدم الكلام د مش قبل 4 سنين أو 3 و وقتها البوردتين مش حيقبلوا أي معالج موجود في وقتها

1- البورده 780G افضل بمراحل من G31 او P31 لذلك لايجوز بينهم اى مقارنه
2- تقبل كسر السرعه او ادائها كويس لكن لكنها اقل بورده لتشغيل C2Q

3- المقارنه هنا غير سليمه لو قارنا بين معالجين انتل و AMD كل واحد فيهم 6 ميجا كاش والاتنين ثنائى النواه مع فارق الL3 فى الAMD
فى انتل 1- L1 أقل من نظيره فى AMD
2- كل نواه بيبقى ليها 3 ميجا كاش 6/2
فى AMD
1- بيكون L1 اعلى من انتل
2- كل نواه يتخصص لها مثلا 512kb كL2
3- يتبقى 5 ميجا من الكاشات بتكون مفتوحه للنواتين بحيث انك تقدر تقول كل نواه ممكن تستخدم 5 ميجا كاش
4 - بفرض نواه واحده شغاله فى وقت معين تبقى بتستفيد فىAMD ب5 ميجا كاش
اما فى حاله انتل مجبره انها متستخدمش اكتر من 3 ميجا كاش وأعتقد ان ده فرق كافى

4- ال940 بيتخطى الCore I7 920 فى بعض الحالات وبيتخطى الQ9XXX فى 85% تقريبا من الاختبارات يبقى منقولش انه يوازى Q9XXX لأنه هنا بيوازى Core I7 وده مش رأيى لوحدى فى النت اراء زى كده كتير وكمان الQ9XXX بيتخطى الCore I7 920+940 كمان فى بعض الاختبارات يبقى هو أفضل ؟
الE4800 بيتخطى الQ6600 والQ9550 وكمان الI7 920 فى بعض الاختبارت مش كلها طبعا
http://www.overclockersclub.com/reviews/intel_core_i7/7.htm
http://www.overclockersclub.com/reviews/intel_core_i7/8.htm
يبقى E8400 يقارن بCore I7 لا طبعا
يبقى مش عشان Q9550 بيتفوق على X4 940 احيانا يكون موازى ليه

اخيرا : ليا رأى واحد فى موضوع الاجهزه ده عموما بعد كل اللى انجزته AMD
اللى معاه يشترى Core I7 من اول 920 يشتريه وميفكرش فى AMD لكن اذا ماشتريتش I7 يبقى ماشتريش انتل خااااالص لأن كل معالج انتل ليه معالج AMD منافس ليه وارخص منه ماعدا I7 مالوش أفضل منه كاداء فى الAMD لكنه يفشل فشل ذريع كسعره + سعر بوردته لكن ليه اداء قريب منه 940 وسعره فى متناول يد اى واحد عشان كده بقول
" معاك فلوس تجيب I7 متفكرش فى AMD معاك فلوس لكن متجبش I7 يبقى متفركش فى انتل "

وده رأيى الشخصى جدا اللى شايف انه صح مفيش مشاكل و اللى شايف انه غلط برده مفيش مشاكل
والاختلاف فى الرأى لايفسد القضيه وإنما يقويها

m.elnewehi
10-03-2009, 20:47
شكراً أستاذ vmidov على كلامك و انا خلاص شبه استقريت

يا ريت تقولي رأيك في التجميعة دي

هية نفس تجميعة حضرتك بس فيه شوية تغيرات طرأت

Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
Motherboard GIGABYTE GA-MA78GM-US2H = 510 EGP
Ram Kingston 2GB 800Mhz*2 =240 EGP
مش هجيب فيجا عشان عرفت انه مش بيعمل كروسفاير مع البلت ان وكمان هوة مش مهم اوي بالنسبة ليا
HDD WD 640GB = 380 EGP
Case GAMMA 350W = 350 EGP
lcd 19inch
ياريت حضرتك تقولي على حاجة كويسة وياريت يكون فيها HDMI وسعرها في حدود 750 جنيه
tv card
بيقولوا في حدود 100 جنيه أنا عاوز اعمل وصلة من الريسيفر للكومبيوتر عشان اشغل الدش عندي في قوضتي
--------------------------------------------------
انا عاوز التجميعة في حدود 3000 ل 3100

الف شكر و جزاكم الله خيراً

vmidov
10-03-2009, 23:19
شكراً أستاذ vmidov على كلامك و انا خلاص شبه استقريت

يا ريت تقولي رأيك في التجميعة دي

هية نفس تجميعة حضرتك بس فيه شوية تغيرات طرأت

Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
Motherboard GIGABYTE GA-MA78GM-US2H = 510 EGP
Ram Kingston 2GB 800Mhz*2 =240 EGP
مش هجيب فيجا عشان عرفت انه مش بيعمل كروسفاير مع البلت ان وكمان هوة مش مهم اوي بالنسبة ليا
HDD WD 640GB = 380 EGP
Case GAMMA 350W = 350 EGP
lcd 19inch
ياريت حضرتك تقولي على حاجة كويسة وياريت يكون فيها HDMI وسعرها في حدود 750 جنيه
tv card
بيقولوا في حدود 100 جنيه أنا عاوز اعمل وصلة من الريسيفر للكومبيوتر عشان اشغل الدش عندي في قوضتي
--------------------------------------------------
انا عاوز التجميعة في حدود 3000 ل 3100

الف شكر و جزاكم الله خيراً

التجميعه ممتازه بس إسمحلى بعد إستغنائك عن كارت الشاشه ممكن تغير البروسيسور وتبقى كده

Phenom II X3 720 2.8GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus= 850 EGP
Motherboard GIGABYTE GA-MA78GM-US2H = 510 EGP
Ram Kingston 2GB 800Mhz*2 =240 EGP
HDD WD 640GB = 380 EGP
Monitor BENQ T900HD = 720 EGP
او
SAMSUNG 933SN = 730 EGP
الاتنين حاجه واحده فى الامكانيات لكن يقال ان لBenQ صورتها والوانها افضل
Case GAMMA 300W = 275 EGP
Tv Card ماليش فيه بس زى مابتقول سعرها نقول 120 EGP
-------------------------------------------------------------------------------
Total = 3095 EGP
غير البروسيسور لانه ال720 أفضل
وغيرت الCase لان حضرتك مش محتاج دلوقتى ل350W ولو قررت تجيب كارت شاشه كده كده هتغير الهادر سواء 300 او ال350 وهتيب هارد تانى مناسب للكارت الجديد
يبقى الاولى اننا نوفر الفلوس بتاعت الCase ونحطها فى البروسيسور يديلك اداء اعلى
بالتوفيق ان شاء الله

m.elnewehi
10-03-2009, 23:48
شكراً جزيلاً و معلشي تعبتك معايا طول الموضوع بس الواحد دايماً بيحب يستفيد من أصحاب الخبرة


جعله الله في ميزان حسناتك

وان شاء الله هجيبه يوم الجمعة القادمة

شكراً مرة أخري

و جزاك الله خيراً

vmidov
11-03-2009, 00:12
شكراً جزيلاً و معلشي تعبتك معايا طول الموضوع بس الواحد دايماً بيحب يستفيد من أصحاب الخبرة


جعله الله في ميزان حسناتك

وان شاء الله هجيبه يوم الجمعة القادمة

شكراً مرة أخري

و جزاك الله خيراً

العفو اخى العزيز ومفيش اى تعب خالص انا بحاول اساعد على قد ماقدر باللى عارفه المهم انى قدرت اساعد ولو بحاجه بسيطه
مبروك مقدما ان شاء الله وبارك الله لك فيه

Mezoxin
11-03-2009, 01:42
1- البورده 780G افضل بمراحل من G31 او P31 لذلك لايجوز بينهم اى مقارنه
2- تقبل كسر السرعه او ادائها كويس لكن لكنها اقل بورده لتشغيل C2Q

3- المقارنه هنا غير سليمه لو قارنا بين معالجين انتل و AMD كل واحد فيهم 6 ميجا كاش والاتنين ثنائى النواه مع فارق الL3 فى الAMD
فى انتل 1- L1 أقل من نظيره فى AMD
2- كل نواه بيبقى ليها 3 ميجا كاش 6/2
فى AMD
1- بيكون L1 اعلى من انتل
2- كل نواه يتخصص لها مثلا 512kb كL2
3- يتبقى 5 ميجا من الكاشات بتكون مفتوحه للنواتين بحيث انك تقدر تقول كل نواه ممكن تستخدم 5 ميجا كاش
4 - بفرض نواه واحده شغاله فى وقت معين تبقى بتستفيد فىAMD ب5 ميجا كاش
اما فى حاله انتل مجبره انها متستخدمش اكتر من 3 ميجا كاش وأعتقد ان ده فرق كافى

5- ال940 بيتخطى الCore I7 920 فى بعض الحالات وبيتخطى الQ9XXX فى 85% تقريبا من الاختبارات يبقى منقولش انه يوازى Q9XXX لأنه هنا بيوازى Core I7 وده مش رأيى لوحدى فى النت اراء زى كده كتير وكمان الQ9XXX بيتخطى الCore I7 920+940 كمان فى بعض الاختبارات يبقى هو أفضل ؟
الE4800 بيتخطى الQ6600 والQ9550 وكمان الI7 920 فى بعض الاختبارت مش كلها طبعا
http://www.overclockersclub.com/reviews/intel_core_i7/7.htm
http://www.overclockersclub.com/reviews/intel_core_i7/8.htm
يبقى E8400 يقارن بCore I7 لا طبعا
يبقى مش عشان Q9550 بيتفوق على X4 940 احيانا يكون موازى ليه

اخيرا : ليا رأى واحد فى موضوع الاجهزه ده عموما بعد كل اللى انجزته AMD
اللى معاه يشترى Core I7 من اول 920 يشتريه وميفكرش فى AMD لكن اذا ماشتريتش I7 يبقى ماشتريش انتل خااااالص لأن كل معالج انتل ليه معالج AMD منافس ليه وارخص منه ماعدا I7 مالوش أفضل منه كاداء فى الAMD لكنه يفشل فشل ذريع كسعره + سعر بوردته لكن ليه اداء قريب منه 940 وسعره فى متناول يد اى واحد عشان كده بقول
" معاك فلوس تجيب I7 متفكرش فى AMD معاك فلوس لكن متجبش I7 يبقى متفركش فى انتل "

وده رأيى الشخصى جدا اللى شايف انه صح مفيش مشاكل و اللى شايف انه غلط برده مفيش مشاكل
والاختلاف فى الرأى لايفسد القضيه وإنما يقويها



١- إنت محتاج إيه من البورد غير انها تشغلك مكونات الجهاز بدون مشاكل ؟

2 -4 كل الكلام دة كلام نظري و منقدرش نقول انه بيأثر على الأداء لاننا مش خبراء فال-CPU architecture , دة لو حتي جبت دكتور جامعي مش حيقدر يقول ليك إن A أحسن من B-من مجرد النظر إلي الكاش و توزيعه ، الحكم الوحيد بالنسبة لينا هو ال-benchmarks و معمارية Intel مازالت متفوقة لم يكون الإثنين على نفس ال-Core speed


5 - معظم المواقع المعروفة متفقة إنه يوازي ال-Q9xxx

Guru3D
http://www.guru3d.com/article/amd-phenom-ii-x4-920-and-940-review-test/22


But let's compare to the Core 2 series for a moment. One thing we can definitely state is that Phenom II's performance is now comparable to the mid- to more high-end Core 2 Quad performance levels.




أنا معاك إن ال-Phenom II 940 يبقي خيار أفضل من ال-Q9xxx سعراً و أداءً ، لاكن احنا هنا مش بنتكلم مين أحسن ، محدش حيجدد جهازه عشان فرق 10 أو 20 % في الأداء ، د في حالة تحديث أي من ال-Q8200 أو ال-Phenom II x3 720 بال-Q9xxx أو ال-Phenom II x4 ، وقت مع تحتاج تحدث حيكون الإثنين دول بطلوا ينزل أصلاً ، و أنا رأي سواء ال-Q8200 أو ال-x3 720 الجهاز حيعيش معاك ، لكن أنا أفضل الرباعي لإن في المستقبل حيبقي معظم البرامج معمولة انها تستفيد ب-4 أنوية

شلاع العتر
11-03-2009, 02:32
2- كل نواه يتخصص لها مثلا 512kb كL2
3- يتبقى 5 ميجا من الكاشات بتكون مفتوحه للنواتين بحيث انك تقدر تقول كل نواه ممكن تستخدم 5 ميجا كاش
4 - بفرض نواه واحده شغاله فى وقت معين تبقى بتستفيد فىAMD ب5 ميجا كاش

بالنسبة للمعمارية الخاصة بالفينوم 2 فالصحيح كالاتي :
1- كل نواة من الانوية الاربع او الثلاث (حسب المعالج) تمتلك كاش مستوى ثاني بحجم 512 كيلو بالاضافة الى كاش مستوى ثالث بحجم 6 ميغا تشاركية بين الانوية جميعا

*** طبعا تم إعتماد نظام مشابه تماما في معالجات ال I7 ولكن الكاش الاول والثاني ياتيان بنصف حجم الكاش لدى فينوم ... ولكن كاش مستوى ثالث في ال i7 يساوي 8 ميغا (اكبر من فينوم ب30% )