المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب تجميع جهاز ب 1750 جنية



wessam gharip
09-03-2009, 13:07
السلام عليكم انا معايا دلواتى 1750 جنية و عاوز اجمع جهاز يبقى جامد مع برامج الفوتوشوب cs4 والاتو كاد و برامج التصميم و الجرافيك و كمان عاوز يكون قوة كارت الشاشة تكون 512 انا عارف انى تعبكو معايا

mr.kago
09-03-2009, 13:38
Gigabyte GA-MA78GM-DS2H = 540 EGP
Phenom X3 8450 = 490 EGP
Kingston 2GB DDR2 800MT/s CL6 = 120 EGP
WD5000AAKS = 335 EGP
dvd asus=150
cas jumbo=150
total=1785

vmidov
09-03-2009, 17:37
شوف كده

Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
Gigabyte GA-MA78GM-US2H = 510 EGP
Ram Kingston 2GB 800MHZ = 120 EGP
H.D.D WD 320GB Blue = 260 EGP
Case Gamma 300W = 275 EGP
--------------------------------
Total = 1915 EGP

لو مش هاتسمحلك الميزانيه بالزياده ممكن تعمل كده

Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
Gigabyte GA-MA74GM-S2 = 315 EGP
Ram Kingston 2GB 800MHZ = 120 EGP
H.D.D WD 320GB Blue = 260 EGP
Case Gamma 300W = 275 EGP
--------------------------------
Total = 1720 EGP

hanybasha
09-03-2009, 18:04
ملحوظه: الـ 3 تجميعات المقترحه كلها اختيارات ممتازه بالنسبه للميزانيه - لكن انا شايفها ناقصه كارت الشاشه (فيه مدمج في المزبورد لكن هل ده مناسب لشغل الجرافيك بمستوى جيد؟).

بـ 1750ج مظنش انك ممكن تجمع جهاز "جامد" - زي ما بتطلب - مع برامج الجرافيك - خاصه ان كان الجرافيك يشمل تصميم وتحريك جرافيك ثلاثي الأبعاد - أو اعمال فيديو مونتاج.
حاول تزود الميزانيه شويه ان أمكن - لأنك ميزانيتك الحاليه تجمع بيها جهاز مستواه متوسط للتصميم والرسم ثنائي الأبعاد - أو أقل من متوسط للتصميم ثلاثي الأبعاد والفيديو مونتاج.

wessam gharip
09-03-2009, 18:32
اشكركم اخوانى على الردود

wessam gharip
09-03-2009, 19:10
ايه رايكو فى التجميعة دى
CPU Athlon X2 7750 = 450 EGP
Gigabyte GA-MA78GM-US2H = 510 EGP
Ram Kingston 2GB 800MHZ = 120 EGP
HD WD 250 = 220 LE
DVD-RW Any kind = 130 LE
Case Gamma 300W = 275 EGP
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
total = 1750 egp
هل التجميعة دى تكون كويسة فى الاداء مع الفوتوشوب و الثرى دى ماكس

vmidov
09-03-2009, 20:51
ايه رايكو فى التجميعة دى
CPU Athlon X2 7750 = 450 EGP
Gigabyte GA-MA78GM-US2H = 510 EGP
Ram Kingston 2GB 800MHZ = 120 EGP
HD WD 250 = 220 LE
DVD-RW Any kind = 130 LE
Case Gamma 300W = 275 EGP
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
total = 1750 egp
هل التجميعة دى تكون كويسة فى الاداء مع الفوتوشوب و الثرى دى ماكس

أيه السبب اللى يخليك تقلل البروسيسور وتنزل بيه النزله الرهيبه دى ؟

wessam gharip
09-03-2009, 23:46
علشان لو البروسيور اللى الفينوم و البوردة اللى انا مختارها هيعمل فرق سعر جامد و لا ايه رايكو وكمان انا عاوز البوردة تكون كارت الشاشة بتعها قوى

moatez
10-03-2009, 05:38
علشان لو البروسيور اللى الفينوم و البوردة اللى انا مختارها هيعمل فرق سعر جامد و لا ايه رايكو وكمان انا عاوز البوردة تكون كارت الشاشة بتعها قوى

شوف الاقتراح ده كدا :
Phenom X4 9550 = 720 EGP
ECS A780GM-A = 400 EGP
Kingston 2GB 2X1GB DDR2 800MT/s CL6 = 120 EGP
WD2500AAJS = 205 EGP
DVD/RW NEC Optiarc 7200S = 110 EGP
CASE GAMMA 300W = 275 EGP
TOTAL = 1830 EGP

الفينوم 9550 رباعى النواه هيبقى افضل لاستخداماتك من X2 7750 الثنائى النواه شوف مثلا charts ده فى برنامج الثرى دى ماكس :
http://www.tomshardware.com/charts/desktop-cpu-charts-q3-2008/3D-Studio-Max-9,836.html

الماذربورد ال ecs ممتازه وفى ناس كثير جربتها وشكرة فيها وكارت الفيجا المدمج اللى فيها هو نفسه الموجود فى الجيجابايت 780g :)

wessam gharip
10-03-2009, 23:24
ايه الاحسن و الاسرع Phenom X4 9550 = 720 EGP
ولا Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
انا عاوز الاحسن و الاسرع فى الجرافيك و الاداء و الالعاب و مع البوردة دى ECS A780GM-A = 400 EGP

vmidov
10-03-2009, 23:39
ايه الاحسن و الاسرع Phenom X4 9550 = 720 EGP
ولا Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
انا عاوز الاحسن و الاسرع فى الجرافيك و الاداء و الالعاب و مع البوردة دى ECS A780GM-A = 400 EGP

ده افضل اخى العزيز
Phenom II X3 710
لكن استاذ معتز اختارلك 9550 على اساس ميزانيتك لكن لو الفلوس تسمح هات Phenom II X3 710

moatez
11-03-2009, 01:36
ايه الاحسن و الاسرع Phenom X4 9550 = 720 EGP
ولا Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
انا عاوز الاحسن و الاسرع فى الجرافيك و الاداء و الالعاب و مع البوردة دى ECS A780GM-A = 400 EGP

لو ناوى تجيب الفينوم 710 خلى بالك ان الماذربورد ECS A780GM-A لسه مش بدعمه حاليا فهضطر تزود 100 جنيه كمان وتجيب Gigabyte GA-MA78GM-US2H :)

vmidov
11-03-2009, 01:56
لو ناوى تجيب الفينوم 710 خلى بالك ان الماذربورد ECS A780GM-A لسه مش بدعمه حاليا فهضطر تزود 100 جنيه كمان وتجيب Gigabyte GA-MA78GM-US2H :)

أو ممكن تشترى دى Gigabyte GA-MA74GM-S2 بتدعم ال710 ايضا

شلاع العتر
11-03-2009, 02:21
شوف كده

Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
Gigabyte GA-MA78GM-US2H = 510 EGP
Ram Kingston 2GB 800MHZ = 120 EGP
H.D.D WD 320GB Blue = 260 EGP
Case Gamma 300W = 275 EGP
--------------------------------
Total = 1915 EGP

لو مش هاتسمحلك الميزانيه بالزياده ممكن تعمل كده

Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
Gigabyte GA-MA74GM-S2 = 315 EGP
Ram Kingston 2GB 800MHZ = 120 EGP
H.D.D WD 320GB Blue = 260 EGP
Case Gamma 300W = 275 EGP
--------------------------------
Total = 1720 EGP



كلام سليم جدا ...

gassm
11-03-2009, 09:21
شوف كده

Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
Gigabyte GA-MA78GM-US2H = 510 EGP
Ram Kingston 2GB 800MHZ = 120 EGP
H.D.D WD 320GB Blue = 260 EGP
Case Gamma 300W = 275 EGP
--------------------------------
Total = 1915 EGP

لو مش هاتسمحلك الميزانيه بالزياده ممكن تعمل كده

Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
Gigabyte GA-MA74GM-S2 = 315 EGP
Ram Kingston 2GB 800MHZ = 120 EGP
H.D.D WD 320GB Blue = 260 EGP
Case Gamma 300W = 275 EGP
--------------------------------
Total = 1720 EGP




بعد اذن صاحب الموضوع واذنكم ياجماعه انا كان عندى استفسار
بالنسبه للمعالج
Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus
فكنت عاوز اعرف يعنى ايه 4000MT/s Bus
لان الى احنا عارفينه ان الباص بتاع انتل بيكون 1600/1333/1066/800 MHz
فايه الفرق بين mhz-------MT/s
ازاى اقارن مابينهم
الاستفسار التانى هل انا لما اجيب المازر بورد ديه مجبر انى التزم بكروت فيجا ATI ولا ممكن اركب عليها كروت من انفيديا عادى
الاستفسار الثالث اجيب التجميعه ديه من فين بالظبط من مصر
وخصوصا الكيسه وكان فيه سؤال بالنسبه للباور سبلاى الى موجود معاها 300w
هل كافى لو انا جبت كارت شاشه خارجى ولا لازم اغيره
استفسار اخير لما شركه amd كويسه كده ليه مش واخده حقها فى السوق على الاقل هيا احسن من انتل الى راحت عملت مصنع فى اسرائيل
هل هيا بسبب الدعايه من انتل ولا هى الشركه اضعف من انتل من حيث الكفاءه
اسف على الاطاله ولكم منى جزيل الشكر

gassm
11-03-2009, 23:54
بعد اذن صاحب الموضوع واذنكم ياجماعه انا كان عندى استفسار
بالنسبه للمعالج
Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus
فكنت عاوز اعرف يعنى ايه 4000MT/s Bus
لان الى احنا عارفينه ان الباص بتاع انتل بيكون 1600/1333/1066/800 MHz
فايه الفرق بين mhz-------MT/s
ازاى اقارن مابينهم
الاستفسار التانى هل انا لما اجيب المازر بورد ديه مجبر انى التزم بكروت فيجا ATI ولا ممكن اركب عليها كروت من انفيديا عادى
الاستفسار الثالث اجيب التجميعه ديه من فين بالظبط من مصر
وخصوصا الكيسه وكان فيه سؤال بالنسبه للباور سبلاى الى موجود معاها 300w
هل كافى لو انا جبت كارت شاشه خارجى ولا لازم اغيره
استفسار اخير لما شركه amd كويسه كده ليه مش واخده حقها فى السوق على الاقل هيا احسن من انتل الى راحت عملت مصنع فى اسرائيل
هل هيا بسبب الدعايه من انتل ولا هى الشركه اضعف من انتل من حيث الكفاءه
اسف على الاطاله ولكم منى جزيل الشكر

ياريت ياجماعه حد يرد عليا لو سمحتم

vmidov
12-03-2009, 00:18
بعد اذن صاحب الموضوع واذنكم ياجماعه انا كان عندى استفسار
بالنسبه للمعالج

فكنت عاوز اعرف يعنى ايه 4000MT/s Bus
لان الى احنا عارفينه ان الباص بتاع انتل بيكون 1600/1333/1066/800 MHz
فايه الفرق بين mhz-------MT/s
ازاى اقارن مابينهم
الاستفسار التانى هل انا لما اجيب المازر بورد ديه مجبر انى التزم بكروت فيجا ATI ولا ممكن اركب عليها كروت من انفيديا عادى
الاستفسار الثالث اجيب التجميعه ديه من فين بالظبط من مصر
وخصوصا الكيسه وكان فيه سؤال بالنسبه للباور سبلاى الى موجود معاها 300w
هل كافى لو انا جبت كارت شاشه خارجى ولا لازم اغيره
استفسار اخير لما شركه amd كويسه كده ليه مش واخده حقها فى السوق على الاقل هيا احسن من انتل الى راحت عملت مصنع فى اسرائيل
هل هيا بسبب الدعايه من انتل ولا هى الشركه اضعف من انتل من حيث الكفاءه
اسف على الاطاله ولكم منى جزيل الشكر Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus


اعتذر على التأخير فى الرد لعدم التواجد فى المنتدى
4000 MT/S معلوماتى مش كبيره فى هذا الموضوع لكن هاحاول اساعدك بما اعرفه
mhzاو MT/s الاتنين اداه لقياس سرعه نقل البيانات من والى المعالج بالنسبه للانتل نقل البيانات بيكون من المعالج إلى الناقل الامامى الFSB منه الى الرامات
اما AMD فهى تنتقل من المعالج الى الرمات مباشره بدون المرور بالبورده
حيث ان قامت AMD بدمج الFSB الخاص بها بالمعالج مباشره مما يوفر وقت اسرع لنقل البيانات
المقرانه بينهم تقريبا لا تصلح لان ده حاجه وده حاجه تانيه لكن لو عايز ملعومات اكتر اعتقد الموضوع ده فى معلومات اكتر ممكن تفيدك
http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=95818

2- انت غير مجبر على الاطلاق للالتزام باى نوع من كروت الشاشه

3- من مولات السخاوى او سوق العصر بالاخص فى توكيل AMD شركه اسمها كمبيونيل فى الدور التانى مول سوق العصر

4- الباور كافى حتى كارت 4670 ان شاء الله أكتر من كده لازم تغيره

5- شركه AMD مش واخده حقها من زمان فى مصر بسبب المشكله اللى كانت ظهرت زمان جدا ان كان فى معالجات بتسخن لان مكانش معاها مراوح او كان التجار بيغيروا المراوح بمرواح تعبانه لأنها اكنت بتنزل Tray
لكن المشكله دى اتحلت من فتره
النقطه التانيه التجار واخدين فكره ان مفيش اى شكره غير انتل فى السوق وللأسف لنقص وعى المستهلك المصرى الشديد بياخد بكلامهم فبالتالى اختفى تقريبا من السوق لكن بعد ماشاء الله ان فى جزء كبير من المستهلكين ابتدى يفهم فى الهاردويير ابتدى السوق يبص لحاجات ماكانتش موجوده
النقطه التالته
الحق يقال شكره AMD لسه ماتخطتش منتجات انتل بدليل Core I7 اللى لسه ماوجدتش ليه منافس مساوى ليه تماما او افضل منه ال940 محترم جدا ومكافئ وقريب للاداء من الI7 لكن مش احسن منه نيجى هنا للنقطه المهمه اللى بتقرهم عن بعض يعنى انا واحد معيش مبلغ اشترى بيه I7 لكن عايز احس باداء عالى جدا يبقى الحل عندى X4 940 وهى دى نقطه تفوق AMD على انتل وتفوق ATI على نفيديا
AMD بيقدم اداء مقارب لكل فئه من منتجات انتل وبسعر اقل منه وهى دى نقطه تفوقه غير كده
المشكله الوحيده لAMD انه بينافس انتل لكن لسه مجاش الوقت اللى انتل هى اللى تنفاس AMD واعتقد ان الوقت ده قرب جدا
وبالنسبه لى AMD مازال فى القمه
واكيد طبعا اهم الاسباب هى الدعايه القويه لانتل وتقريبا انعدام الدعايه لAMD فى الشرق الاوسط او مصر على وجه الخصوص وهى مش اضعف منها فى الكفائه اطلاقا لكن كل شركه ليها نقاط ضعف ونقاط قوه

اتمنى اكون قدرت اجاوبك او اساعدك ولو بجزء بسيط فى الاجابه واسف على التأخير فى الرد مره اخرى

شلاع العتر
12-03-2009, 00:26
بالنسبه للمعالج
Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus
فكنت عاوز اعرف يعنى ايه 4000MT/s Bus
لان الى احنا عارفينه ان الباص بتاع انتل بيكون 1600/1333/1066/800 MHz
فايه الفرق بين mhz-------MT/s

هناك فرق ما بنية معالجات AMD وبنية معالجات انتل حيث تعتمد انتل على ناقل أمامي بينما تعتمد AMD على ناقل فائق (HYPERTRANSPORT) ... وقد اعتمدت انتل تقنية مشابهه جدا لتقنية الناقل الفائق وأطلقت عليها PQI ... وأصبحت تشبه ال AMD في نظام النقل .


الاستفسار التانى هل انا لما اجيب المازر بورد ديه مجبر انى التزم بكروت فيجا ATI ولا ممكن اركب عليها كروت من انفيديا عادى

يمكنك ان تستعمل أي بطاقة من نفيديا او AMD او حتى انتل !


الاستفسار الثالث اجيب التجميعه ديه من فين بالظبط من مصر
وخصوصا الكيسه

راجع مجلة الاسعار الصفحة الاخيرة .


وكان فيه سؤال بالنسبه للباور سبلاى الى موجود معاها 300w
يعتمد على البطاقة التي سوف تشتريها فهو يكفي بطاقة مثل 4670 ولكن لا يكفي 9600 او 4830 .


استفسار اخير لما شركه amd كويسه كده ليه مش واخده حقها فى السوق على الاقل هيا احسن من انتل الى راحت عملت مصنع فى اسرائيل
هل هيا بسبب الدعايه من انتل ولا هى الشركه اضعف من انتل من حيث الكفاءه

طبعا انتشار شركة في السوق المحلي يعتمد على عوامل عديدة أهمها وجود الموزعين النشطيين , اهتمام الشركة نفسها بالسوق و ذكاء المستهلك نفسه وقدرته على اختيار المناسب .
طبعا شركة AMD لا تقارن بانتل من حيث راس المال او قيمة الاسهم ... ولكنها (حسب ادق احصائيات متوفرة) تمتلك ربع المعالجات المتوفرة في العالم .... وسبب عدم قدرة AMD على ممارسة سياسة اعلانية قوية هو القدرة المالية فالشركة قيمتها المالية صغيرة (نسبيا) وبالتالي لا تقدر على ما تقدر عليه انتل في مجال الاعلان ...

ما يهمني كمستهلك هو الاداء ... هل تقدم AMD اداء منافسا لما تقدمه انتل ؟

شلاع العتر
12-03-2009, 00:28
اخي vmidov (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11116688) كتبت ردي قبل رؤية ردك السابق ... تقبل مروري .:)

vmidov
12-03-2009, 00:48
اخي vmidov (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11116688) كتبت ردي قبل رؤية ردك السابق ... تقبل مروري .:)

مافيش اى مشاكل اطلاقا اخى شلاع العتر ردك اضافه وافاده للموضوع
تحياتى ليك اخى وبارك الله فيك وزادك من علمه

gassm
12-03-2009, 02:07
اعتذر على التأخير فى الرد لعدم التواجد فى المنتدى
4000 MT/S معلوماتى مش كبيره فى هذا الموضوع لكن هاحاول اساعدك بما اعرفه
mhzاو MT/s الاتنين اداه لقياس سرعه نقل البيانات من والى المعالج بالنسبه للانتل نقل البيانات بيكون من المعالج إلى الناقل الامامى الFSB منه الى الرامات
اما AMD فهى تنتقل من المعالج الى الرمات مباشره بدون المرور بالبورده
حيث ان قامت AMD بدمج الFSB الخاص بها بالمعالج مباشره مما يوفر وقت اسرع لنقل البيانات
المقرانه بينهم تقريبا لا تصلح لان ده حاجه وده حاجه تانيه لكن لو عايز ملعومات اكتر اعتقد الموضوع ده فى معلومات اكتر ممكن تفيدك
http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=95818

2- انت غير مجبر على الاطلاق للالتزام باى نوع من كروت الشاشه

3- من مولات السخاوى او سوق العصر بالاخص فى توكيل AMD شركه اسمها كمبيونيل فى الدور التانى مول سوق العصر

4- الباور كافى حتى كارت 4670 ان شاء الله أكتر من كده لازم تغيره

5- شركه AMD مش واخده حقها من زمان فى مصر بسبب المشكله اللى كانت ظهرت زمان جدا ان كان فى معالجات بتسخن لان مكانش معاها مراوح او كان التجار بيغيروا المراوح بمرواح تعبانه لأنها اكنت بتنزل Tray
لكن المشكله دى اتحلت من فتره
النقطه التانيه التجار واخدين فكره ان مفيش اى شكره غير انتل فى السوق وللأسف لنقص وعى المستهلك المصرى الشديد بياخد بكلامهم فبالتالى اختفى تقريبا من السوق لكن بعد ماشاء الله ان فى جزء كبير من المستهلكين ابتدى يفهم فى الهاردويير ابتدى السوق يبص لحاجات ماكانتش موجوده
النقطه التالته
الحق يقال شكره AMD لسه ماتخطتش منتجات انتل بدليل Core I7 اللى لسه ماوجدتش ليه منافس مساوى ليه تماما او افضل منه ال940 محترم جدا ومكافئ وقريب للاداء من الI7 لكن مش احسن منه نيجى هنا للنقطه المهمه اللى بتقرهم عن بعض يعنى انا واحد معيش مبلغ اشترى بيه I7 لكن عايز احس باداء عالى جدا يبقى الحل عندى X4 940 وهى دى نقطه تفوق AMD على انتل وتفوق ATI على نفيديا
AMD بيقدم اداء مقارب لكل فئه من منتجات انتل وبسعر اقل منه وهى دى نقطه تفوقه غير كده
المشكله الوحيده لAMD انه بينافس انتل لكن لسه مجاش الوقت اللى انتل هى اللى تنفاس AMD واعتقد ان الوقت ده قرب جدا
وبالنسبه لى AMD مازال فى القمه
واكيد طبعا اهم الاسباب هى الدعايه القويه لانتل وتقريبا انعدام الدعايه لAMD فى الشرق الاوسط او مصر على وجه الخصوص وهى مش اضعف منها فى الكفائه اطلاقا لكن كل شركه ليها نقاط ضعف ونقاط قوه

اتمنى اكون قدرت اجاوبك او اساعدك ولو بجزء بسيط فى الاجابه واسف على التأخير فى الرد مره اخرى


الف شكر ليك ياخى على الرد وشكر للاخ شلاع العتر
بس كان عندى استفسار تانى ::
ماهى صحه المقوله بان بورده ASUS افضل من بورده جيجا بايت مع معالجات AMD
وبالنسبه لمساله mhzاو MT/s
انامكنش قصدى مقارنه ولكن كنت اقصد لما اشوف معالج من AMD
مكتوب عليه ان سرعته مثلا 4000MT/s Bus
فاذاى اترجمها لسرعه انتل هل معناها ان سرعته mhz4
ولا معناها 2mhz
لانى دخلت على الرابط بس بصراحه تهت:ah8::ah8:
ولو عاوز اقارن المعالج ده

Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus
بمعالج من انتل اقارن بمعالج كام ولو فيه مقارنات يبقى شاكر جدا ليكم
لان بصراحه مقتنع بيه جدا وخصوصا بعد مادخلت على موقع newegg.
ولقيته واخد 100%
فى التقارير :ah7::ah7:
بس برده عاوز اقارن بينه وبين المعالج الى يساويه من انتل
شاكر ليكم جدا يلجماعه واسف على كتر الاسئله والاستفسارات

تحياتى

vmidov
12-03-2009, 02:43
الف شكر ليك ياخى على الرد وشكر للاخ شلاع العتر
بس كان عندى استفسار تانى ::
ماهى صحه المقوله بان بورده ASUS افضل من بورده جيجا بايت مع معالجات AMD
وبالنسبه لمساله mhzاو MT/s
انامكنش قصدى مقارنه ولكن كنت اقصد لما اشوف معالج من AMD
مكتوب عليه ان سرعته مثلا 4000MT/s Bus
فاذاى اترجمها لسرعه انتل هل معناها ان سرعته mhz4
ولا معناها 2mhz
ولو عاوز اقارن المعالج ده
Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus
بمعالج من انتل اقارن بمعالج كام ولو فيه مقارنات يبقى شاكر جدا ليكم
لان بصراحه مقتنع بيه جدا وخصوصا بعد مادخلت على موقع newegg.
ولقيته واخد 100%
فى التقارير :ah7::ah7:
بس برده عاوز اقارن بينه وبين المعالج الى يساويه من انتل
شاكر ليكم جدا يلجماعه واسف على كتر الاسئله والاستفسارات
تحياتى

بالنسبه لموضوع الاسوس والجيجابايت نفس الوضع مع انتل و AMD كل واحده ليها مميزاتها لكن اعتقد من رأى أسوس هى الافضل هى الاكثر متانه واداء وثبات وقابليه لكسر السرعه و عموما لايوجد إلا اضعف بوردات اسوس لAMD فى مصر وذلك لعدم اتشار الاسوس فى مصر مع انها افضل من جيجابايت
المقارنه دى برده مش عادله لاسباب كتير منها ان الانتل مثلا 1066 طبعا هانقسمع على 4 لنصل للتردد الاصلى يكون 266MHZ يعنى 266 نبضه فى الثانيه
بالنسبه لAMD بتقسم على 2 يعنى لو كان 4000 يبقى 4000/2 =2000 زى كده
1,800 MHz = 3,600 MT/s = 7,200 MB/s
2,000 MHz = 4,000 MT/s = 8,000 MB/s
2,400 MHz = 4,800 MT/s = 9,600 MB/s
2,600 MHz = 5,200 MT/s = 10,400 MB/s

لكن برده مينفعش تقول انك لوجبت بروسيسور AMD بتردد 4000 يعنى جبت بروسيسور انتل بتردد 2000Mhz لان دى ليها حسابات تانيه انا مش على درايه كامله بيها
بس بالنسبه لAMD فهو بيحسب تردد الجسر الشمالى عن طريق جمع جسر البروسيسور + جسر البورده اللى بيكون قليل جدا فى بوردات AMD لاعتمادها على البروسيسور كاساس للاتصال بالرامات
اما لانتل فتقريبا بيكون سرعه الجسر الشمالى بتساوى تردد البروسيسور 800 مثلا + التردد المساوى له من البورده 800 ايضا المجموع 1600 *2= 3200MT/S الجزئيه دى ممكن اكون خطاء فيها وياريت لو غلط الزملاء هنا يعدلولى

بس عموما اللى متأكد منه ان 4000MT/s = 2000Mhz

وبالنسبه للمقارنه متكونش بالتردد لان طبعا التردد لايقارن بين الاتنين لكن لو عايز تقارن تقارن بعدد الانويه و قوه المعالج والكاشات وكم ستحصل على كل جهاز فى مقابل سعر معين من ناحيه انتل و AMD
واخيرا المقارنه فى الاداء تكون عن طريق مشاهده الReview والمقارنات البيانيه لك معالج على الانترنت
ابحث عنهم عن طريق جوجل ممكن تستخدم الكلمات الاتيه للبحث امثله
X3 720 Vs Q8200
X3 720 Review
X3 720 Bencmark
وهكذا
واخيرا المعالج 720 اختيار ممتاز فى مقابل سعره المتواضع بالنسبه لما تقدمه انتل
بالتوفيق ان شاء الله ومبروك مقدما على الجهاز بارك الله لك فيه

gassm
12-03-2009, 03:05
بالنسبه لموضوع الاسوس والجيجابايت نفس الوضع مع انتل و AMD كل واحده ليها مميزاتها لكن اعتقد من رأى أسوس هى الافضل هى الاكثر متانه واداء وثبات وقابليه لكسر السرعه و عموما لايوجد إلا اضعف بوردات اسوس لAMD فى مصر وذلك لعدم اتشار الاسوس فى مصر مع انها افضل من جيجابايت
المقارنه دى برده مش عادله لاسباب كتير منها ان الانتل مثلا 1066 طبعا هانقسمع على 4 لنصل للتردد الاصلى يكون 266MHZ يعنى 266 نبضه فى الثانيه
بالنسبه لAMD بتقسم على 2 يعنى لو كان 4000 يبقى 4000/2 =2000 زى كده
1,800 MHz = 3,600 MT/s = 7,200 MB/s
2,000 MHz = 4,000 MT/s = 8,000 MB/s
2,400 MHz = 4,800 MT/s = 9,600 MB/s
2,600 MHz = 5,200 MT/s = 10,400 MB/s

لكن برده مينفعش تقول انك لوجبت بروسيسور AMD بتردد 4000 يعنى جبت بروسيسور انتل بتردد 2000Mhz لان دى ليها حسابات تانيه انا مش على درايه كامله بيها
بس بالنسبه لAMD فهو بيحسب تردد الجسر الشمالى عن طريق جمع جسر البروسيسور + جسر البورده اللى بيكون قليل جدا فى بوردات AMD لاعتمادها على البروسيسور كاساس للاتصال بالرامات
اما لانتل فتقريبا بيكون سرعه الجسر الشمالى بتساوى تردد البروسيسور 800 مثلا + التردد المساوى له من البورده 800 ايضا المجموع 1600 *2= 3200MT/S الجزئيه دى ممكن اكون خطاء فيها وياريت لو غلط الزملاء هنا يعدلولى

بس عموما اللى متأكد منه ان 4000MT/s = 2000Mhz

وبالنسبه للمقارنه متكونش بالتردد لان طبعا التردد لايقارن بين الاتنين لكن لو عايز تقارن تقارن بعدد الانويه و قوه المعالج والكاشات وكم ستحصل على كل جهاز فى مقابل سعر معين من ناحيه انتل و AMD
واخيرا المقارنه فى الاداء تكون عن طريق مشاهده الReview والمقارنات البيانيه لك معالج على الانترنت
ابحث عنهم عن طريق جوجل ممكن تستخدم الكلمات الاتيه للبحث امثله
X3 720 Vs Q8200
X3 720 Review
X3 720 Bencmark
وهكذا
واخيرا المعالج 720 اختيار ممتاز فى مقابل سعره المتواضع بالنسبه لما تقدمه انتل
بالتوفيق ان شاء الله ومبروك مقدما على الجهاز بارك الله لك فيه

الف الف شكر ليك الواحد مش عارف يشكرك ازاى الصراحه
بس برده استحملنى شويه كان عندى استفسار اخير
بالنسبه للمازر بورد ياترى انه احسن النوع الى حضرتك كتبه ولا النوع ده
GA-MA78GPM-UD2H
ديه صفحه المازر على جيجا بايت
http://north-africa.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3039

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128385
وياريت لو فيه اى معلومات عن سعرها ولا لسه منزلتش مصر
وبالنسبه للرامات هله الرامه هايبر اكس 1066
تستاهل فرق الفلوس الكبير الى بينها وبين الرامه العاديه باص 800
وكنت عاوز اعرف الهايبر اكس ديه معنا ها ايه وتفرق ايه عن الرامه العاديه ولا هيا منظر جميل وخلاص
وبالنسبه للبروسيسور هل بيقبل كسر السرعه
ارجو انك ترد عليا باقصى سرعه علشان ان شاء الله انزل بكره اجمع الجهاز
الف الف شكر ليك وجعله الله فى ميزان حسناتك
ولك منى فائق الاحترام والتحيه

vmidov
12-03-2009, 03:32
الف الف شكر ليك الواحد مش عارف يشكرك ازاى الصراحه
بس برده استحملنى شويه كان عندى استفسار اخير
بالنسبه للمازر بورد ياترى انه احسن النوع الى حضرتك كتبه ولا النوع ده
GA-MA78GPM-UD2H
ديه صفحه المازر على جيجا بايت
http://north-africa.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3039

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128385
وياريت لو فيه اى معلومات عن سعرها ولا لسه منزلتش مصر
وبالنسبه للرامات هله الرامه هايبر اكس 1066
تستاهل فرق الفلوس الكبير الى بينها وبين الرامه العاديه باص 800
وكنت عاوز اعرف الهايبر اكس ديه معنا ها ايه وتفرق ايه عن الرامه العاديه ولا هيا منظر جميل وخلاص
وبالنسبه للبروسيسور هل بيقبل كسر السرعه
ارجو انك ترد عليا باقصى سرعه علشان ان شاء الله انزل بكره اجمع الجهاز
الف الف شكر ليك وجعله الله فى ميزان حسناتك
ولك منى فائق الاحترام والتحيه


مفيش اى مشاكل اخى العزيز
بالنسبه للبورده اللى حضرتك ذكرتها اعلى فى انها علهيا رماه DDR3 128Mb Built in
ولا اى شئ اخر زياده
وهى عموما مفيش اى اخبار عنها فى مصر يعنى بنسبه 90% مش موجوده لكن دور عليها لو عايزها لكن لو لقيت سعرها اغلى بفؤق يزيد عن 10-15 فبلاش نهائى

فرق الرامه ال800 من 1066 مش كبير حوالى 2% ميستهالش الفرق المهول فى السعر ده
هايبر اكس ده مجرد كود اسم للرامه لكن الفرق عنها عن ال800 انها 1066Mhz + مشتت متركب عليها
لان الرامات دى بتفضل لمحبى كسر السرعه بارقام عاليه لانها بتساعد فى الوصول لتردد للرامه متوصلوش الرامه ال800 مش اكتر من كده والمشتت ده لكاسرى السرعه لان رفع تردد الرامه او بمعنى اصح استخدام الرامه على التردد العالى ده لازم يكون معاه مستت عشان الحراره

البروسيسور يقبل كسر السرعه طبعا
هنا واحد وصل ل 4.2 بتبريد هوائى
http://www.overclock.net/hardware-news/463694-fud-170-phenom-x3-720-4-a.html
وهنا واحد وصل ل3.8 برده هوائى
http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=3062720
بس مش عارف ايه حدوده بالمروحه الاصليه بامانه واعذرنى لو اى حاجه تانى ابقى اكمل مع حضرتك بكره ان شاء الله :ah22::ah22:

gassm
12-03-2009, 03:50
مفيش اى مشاكل اخى العزيز
بالنسبه للبورده اللى حضرتك ذكرتها اعلى فى انها علهيا رماه DDR3 128Mb Built in
ولا اى شئ اخر زياده
وهى عموما مفيش اى اخبار عنها فى مصر يعنى بنسبه 90% مش موجوده لكن دور عليها لو عايزها لكن لو لقيت سعرها اغلى بفؤق يزيد عن 10-15 فبلاش نهائى

فرق الرامه ال800 من 1066 مش كبير حوالى 2% ميستهالش الفرق المهول فى السعر ده
هايبر اكس ده مجرد كود اسم للرامه لكن الفرق عنها عن ال800 انها 1066Mhz + مشتت متركب عليها
لان الرامات دى بتفضل لمحبى كسر السرعه بارقام عاليه لانها بتساعد فى الوصول لتردد للرامه متوصلوش الرامه ال800 مش اكتر من كده والمشتت ده لكاسرى السرعه لان رفع تردد الرامه او بمعنى اصح استخدام الرامه على التردد العالى ده لازم يكون معاه مستت عشان الحراره

البروسيسور يقبل كسر السرعه طبعا
هنا واحد وصل ل 4.2 بتبريد هوائى
http://www.overclock.net/hardware-news/463694-fud-170-phenom-x3-720-4-a.html
وهنا واحد وصل ل3.8 برده هوائى
http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=3062720
بس مش عارف ايه حدوده بالمروحه الاصليه بامانه واعذرنى لو اى حاجه تانى ابقى اكمل مع حضرتك بكره ان شاء الله :ah22::ah22:


جزاك الله كل خير و انا هدور عليها ولو لقيتها هبعتلك رساله بتمنها
ومعليش هنرجع تانى للبروسيسور لانى لما دخلت مجله الاسعار اتجننت لانى لقيت الاسعار ديه

Phenom II X3 720 2.8GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus= 850 EGP
Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
يعنى علشان هو 2.8 والتانى 2.6
يزيد 100 جنيه مره واحده طب مانا كده كده هاكسر السرعه
الى كان هيجننى اكثر ده كمان
Phenom X4 9550 = 720 EGP
ازى يبقى 4 بروسيسور وارخص من ابو 3 بروسيسور !!!!!!!!!!!!!
يريت تشرحلى المعادله الغريبه ديه
بالنسبه للباور سبلاى لقيت ده
HEC 300W = 135 EGP
فايه رايك لو اجيبه واجيب كيسه عاديه وكده يبقى ارخص من كيسه gamma
بكتييير
سؤال خاص بالميزانيه
لو عاوز اقلل ثامن البروسيسور يعنى عاوز اجيب واحد فى حدود 400 جنيه تنصحنى بايه
لان اخوى عاوز يجمع جهاز فى حدود 1000 جنيه
جهاز من غير هارد بس هو مصمم على المازر بورد ديه وبالتالى هنقلل فى البروسيسور
ولا راى حضرتك ايه
ياريت لو تدينى تجميعه تانى فى حدود 1000 او 1200
تكون تقدر تشغل برامج الجرافيك والالعاب بشكل معقول
لغايه ما هو يبقى يرقى الجهاز بعد كده بانه يجدد البروسيسور ويجيب كارت فيجا
انا اقترحت عليه انه يجيب البورده G31 او G33
من انتل ويركب عليهم بورسيسور DUAL COURE E5300
مثلا لان الكاش بتاعه 2MB
وبتقنيه 45 نانو
ومظنش ان amd عندها حاجه مشابه فيها كاش 2mوبتقنيه 45n
وسرعه 2.6
او ممكن يكون فيه الله اعلم ان طبعا ادرى منى
فياريت تدينى رايك فى الموضوع ده كمان


واسف اذا كنت بتعبك معايا
ولك منى جزيل الشكر

vmidov
12-03-2009, 14:21
Phenom II X3 720 2.8GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus= 850 EGP
Phenom II X3 710 2.6GHz, 7.5MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 750 EGP
يعنى علشان هو 2.8 والتانى 2.6
يزيد 100 جنيه مره واحده طب مانا كده كده هاكسر السرعه
الى كان هيجننى اكثر ده كمان
Phenom X4 9550 = 720 EGP
ازى يبقى 4 بروسيسور وارخص من ابو 3 بروسيسور !!!!!!!!!!!!!
يريت تشرحلى المعادله الغريبه ديه

حكايه سعر البروسيسور دى حاجه منقدرش نفهما بصراحه لانها بتكون اسباب راجعه للشركه نفسها وطبعا اساسى راجعه للتاجر المصرى الفهلوى
مثلا عندك الE8400 ب990 جنيه فى حين ان الQ8200 ب975:eek: مع ان واحد ثنائى النواه والتانى رباعى
بس غالبا الموضوع بيرجع لقوه واداء البروسيسور ككل مش لمجرد انه فرق فى عدد الانويه او لزياده فى التردد يعنى فعلا الE8400 بيدى اداء افضل من Q8200 احيانا اداء قد يصل لمرحله الI7 :eek: طبعا حاجه لاتصدق لكن هو مبيوصلش لاداء الI7 لا هو فى نسبه 5% من الاختبارات او اقل بيوصل لدرجه الI7 فى حين ان الQ8200 متلاقيش ليه منافسه مع الاخير
عموما موضوع السعر ممكن يكون سببه ان ال720 بيقدر يوصل لترددات اعلى من 710 بنفس التبريد أعتقد لا اجزم
على فكره انا قريت كتير ان فى ناس اشتغلت على ال710 وال720 وخليته Quad Core وفتحت النواه الرابعه


بالنسبه للباور سبلاى لقيت ده
HEC 300W = 135 EGP
فايه رايك لو اجيبه واجيب كيسه عاديه وكده يبقى ارخص من كيسه gamma
بكتييير

فعلا السعر هايبقى اقل لكن عايز اقولك ان الموضوع مش موضوع باور بس عندك الكيسه الجاما معدنه اقولى يعنى تستحمل وتقدر تشتت الحراره اكتر من كيسات الماتريكس اللى اقل مايقال عنها انها معاقه ده غير ان الكيسات الجاما او الدولفين اوسع جدا من الكيسات العاديه


لو عاوز اقلل ثامن البروسيسور يعنى عاوز اجيب واحد فى حدود 400 جنيه تنصحنى بايه
لان اخوى عاوز يجمع جهاز فى حدود 1000 جنيه

Athlon X2 7750 = 450 EGP


جهاز من غير هارد بس هو مصمم على المازر بورد ديه وبالتالى هنقلل فى البروسيسور
ولا راى حضرتك ايه
ياريت لو تدينى تجميعه تانى فى حدود 1000 او 1200

هل تقصد ان هى دى التجميعه اللى من غير هارد ولا دى حاجه تانيه
عموما بالهارد
Cpu Athlon X2 5000 Brisbane = 305 EGP
MB Gigabyte GA-MA74GM-S2 = 315 EGP
Ram Kingston 2GB 800MHZ = 120 EGP
H.D.D WD 320GB Blue = 260 EGP
Case Gamma 300W = 275 EGP
--------------------------------
Total = 1275 EGP

لو من غير هارد

Cpu Athlon X2 5200 Brisbane = 355 EGP
MB Gigabyte GA-MA78GM-US2H = 510LE
Ram Kingston 2GB 800MHZ = 120 EGP
Case Gamma 300W = 275 EGP
--------------------------------
Total = 1260 EGP


انا اقترحت عليه انه يجيب البورده G31 او G33
من انتل ويركب عليهم بورسيسور DUAL COURE E5300
مثلا لان الكاش بتاعه 2MB
وبتقنيه 45 نانو
ومظنش ان amd عندها حاجه مشابه فيها كاش 2mوبتقنيه 45n
وسرعه 2.6

غالبا مش هتلاقى G33
AMD مفيهاش حاجه 45 نانو و2 كاش من فئه الاثلون
لكن انتل مفيهاش كارت شاشه قوى زى AMD ولا G31 و G33 ولا حتى G45
لكن كاداء عموما فى حاجات مساويه للE5200 واعى منه احيانا زى الAthlon X2 7750
ولو جبت AMD البورده بتاعته تقدر تعمل عليها تحديث من غير ماتغيرها لانها سواء الاولى او التانيه تقبل حتى معالج Phenom II X4 940 وده اخر معالج لAMD ودى ميزه لايستهان بها فى AMD
المعالجين فى التجميعيتن السابقتين معالجين جيدين كاداء ايضا و مش هايخسر كتير لما يبعهم ويحدث البروسيسور لأن سعرهم اساسا رخيص

gassm
12-03-2009, 18:53
الف الف شكر لحضرتك وجعله الله فى ميزان حسناتك

vmidov
13-03-2009, 14:28
الف الف شكر لحضرتك وجعله الله فى ميزان حسناتك

جزاك الله كل خير اخى العزيز شكرا ليك لدعائك واى طلب تانى انا فى الخدمه ان شاء الله

mhsedky
13-03-2009, 23:42
شوف يا نجم لو انتا بجد عايز حاجة جامدة عشان جرافيكس بميزانية 1750 كل اللى انتا محتاجه بس تعمل تعديل لطلبك
يعنى بدل ماتقول "عاوز اجمع جهاز يبقى جامد " قول كارت شاشة يبقى جامد" و بالمرة هتحتاج power supply 500w