المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب راي الخبراء بهذا الموقع الجميل



الصفحات : [1] 2

wintar_sonata
24-03-2009, 14:00
السلام عليكم

مرحباً إخوانى الاعزاء


اتقدم بالشكر أولاً لهذا الموقع الرائع جداً جداً للغاية والذى أفدت منه كثيراً وأوجه التحية لكل الطاقم الإشرافي

سأقوم هذا الأسبوع بإذن الله بشراء جهاز كومبيوتر جديد وأريد رأيكم به

المواصفات الأساسية التى سيتم شرائها :
Hard : 1 Tera
Prossespr : 3 /6 Cash Coer 2 Due
Ram : 2GIGA*4(Total= 8 Giga
POwer Suppley : soow hec 500 Wat
وكيسة عادية لتركيب هذه المكونات بها

باقى الــMother Board وهي التى أحتار بشأنها لأنه أمامى خيارين :
1_ XFX 7150
كارت الشاشة بها 512
وهذه ثمنها 480
وهذا رابط مواصفاتها : هنا (http://hothardware.com/Articles/XFX_nForce_630i_GeForce_7150_Motherboard/)
XFX nForce 630i / GeForce 7150


2_ GIGABYTE
Gigabyte GA-EP45-UD3R

http://www.shopmania.co.za/files/photos-south-africa/933/gigabyte-ga-ep45-ud3r%7E932242.jpg


وهي فريون ولكن يستلزم كارت شاشة لها لأنها فري وسيكون سعرها بكارت الشاشة الخارجى غالى جداً 1300
وهذا رابط مواصفتها : هنا (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2921)

لذا :
هل مزار بورد XFX 7150 مناسبة للمواصفات السالف ذكرها ؟
وهل تدعم الهاي دفينيشن HD ? وأفلام البولو راي Blue RAY ?
وهل كارت الشاشة بها سيكون مناسب للألعاب الجديدة بنسبة معقولة لأنى غير مهتم بالألعاب قوى


وشكراً



WiNtEr SoNaTa

محمد

vmidov
24-03-2009, 14:57
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اولا بالنسبه للهارد ياريت تحدد أى هارد اللى ناوى تجيبه لأن الهار ال1TB Green ادائه سئ
فاذا كنت تريد هذه المساحه فأنصحك أما بال750 Blue او 640Blue*2 لكن الجرين متاخدوش خالص حتى لو كان سعره مغرى

ياريت تحدد الميزانيه وأستخداماتك للجهاز واذا كان عندك اى قطع هاتسخدمها تانى زى الشاشه او كيسه او اى شئ أخر عشان نقدر نقول لحضرتك التجميعه الانسب سواء Intel او AMD
منتظر ردك

ramy
24-03-2009, 15:24
كلّا الكرت الذي ذكرته غير ملائم لاستخداماتك، لذلك أنصحك بلوحة الغيغا بايت المذكورة مع كرت شاشة ATI Readon 4670 طالما أنّك تريد تشغيل الألعاب و في نفس الوقت ليست ذات أهميّة فائقة لديك كما ذكرت، أتوقّع ثمنه في مصر حوالي 400-500 حنيه..
و شوف الأخوة المصريّين في موصوع أسعار و أخبار الهاردويرالمثبّت أعلى القسم بخصوص السّعر الدّقيق للكرت 4670.

wintar_sonata
24-03-2009, 15:37
شكراً أغزانئ على الرد

اخى العزيز vmidov (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11116688) شكرا على التعاون
اريد هارد بمساحة واحد تيرا ولكن لا ادرى ما المقصود بجرين او بلور راي فهل يوجد فرق بينهم ؟

الميزانية المححدة للجهاز : 3000-3500 جنيه مصري


شكرا اخى ramy 64 (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=76808) العزيز على تحديد كارت ATI Readon 4670
ومعروض كارت واحد جيجا بــ490 جنيه لا ادرى نوعه فما رأيك ؟

wintar_sonata
24-03-2009, 15:40
استخدامات الجهاز :
1_ مساحة تخزينية كبيرة للافلام
2_ التسجيل من كارت دش بإستمرار .
3_ برامج تحويل صيغ الأفلام : أهم شيء لتتم بسرعة عالية جدا .
4_ تشغيل الجهاز ستة أيام بالأسبوع للتحميل
5_ ألعاب ولكن مش بدرجة كبيرة .
6_ تدعيم خاصية الهاي دفينيشن للافلام بالذات .

BlacK ShaDoW
24-03-2009, 15:54
اخى العزيز vmidov (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11116688) شكرا على التعاون
اريد هارد بمساحة واحد تيرا ولكن لا ادرى ما المقصود بجرين او بلور راي فهل يوجد فرق بينهم ؟
الهارد الجرين : اسنهلاك طاقة اقل + سرعة ابطأ
الهارد البلو : استهلاك طاقة مرتفع + سريع

طبعا البلو احس مع المساحات الكبيرة فاحسنلك تجيب 2x640 بلو

BlacK ShaDoW
24-03-2009, 15:59
اتصحك بالأتجاه الى intel core 2 quad Q8200 افضل من E8400 و سعره 975 تقريبا

alayoubi
24-03-2009, 16:15
وعليكم السلام

بالنسبة للرامات : مفيش فايدة من الحجم الكبير 4 جيجا كافية جدا .
أما المذربورد XFX nForce 630i / GeForce 7150 جيدة وتدعم التوصيل بمنفذ HDMI لكن بالنسبة لشقوق الرامات أعتقد لا تدعم ديوال شانيل ( لكن الفرق بسيط )


and will accept up to 4GB of 800 MHz DDR2 memory, which runs in single-channel mode (unfortunately).

الأفضل تذكر ميزانيتك للجهاز كامل وهل شامل الشاشة ولا بدون ؟

vmidov
24-03-2009, 16:19
حضرتك ممكن تجيب التجميعه دى

CPU AMD Phenom II X4 920 2.8ghz 3600MT/S L2 2MB L3 6MB = 1150 EGP
MotherBoard GigaByte GA-MA78G-UD3H = 600 EGP
HardDisk Western Digital WD6400AAKS 640GB*2 = 760 EGP
Ram Kingston 2GB*2 800MT/S CL6 = 220 EGP
VGA Sapphire HD 4670 1GB DDR3 = 570 EGP
Case Gamma Mini Server 300W = 280 EGP
---------------------------------------------------------------------------------
Total = 3580 EGP

وبعد أذن اخويا العزيز Cross_Fire لكن البروسيسور ده أفضل جدا من الQ8200
وخصوصا فى عمليات ظغط وتحويل ملفات الفيديو
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=14
وطبعا الالعاب وكله
ومفيش أى تجميعه انتل هتديلك نفس الاداء ده بالسعر ده
تحياتى ليك وبالتوفيق ان شاء الله

wintar_sonata
24-03-2009, 18:13
شكراً للجميع على التعاون الرائع

هارد : 2x640 بلو
ما المقصود بــ(2 بلو) ؟


intel core 2 quad Q8200 افضل من E8400 و سعره 975 تقريبا

ما هي مواصفاته مثلا كام وكاشه كام ؟



الأفضل تذكر ميزانيتك للجهاز كامل وهل شامل الشاشة ولا بدون
الميزانيى من 3000-3500
بدون شاشة



بمنفذ HDMI

هل يمكن توضيح معنى هذا المنفذ ؟

اما بخصوص بروسيور

CPU AMD Phenom II X4 920 2.8ghz 3600MT/S L2 2MB L3 6MB = 1150 EGP
فهل هو 2.8 كاش 6 ؟


http://images.anandtech.com/graphs/amdphenomii_010709132536/17968.png

الفرق فى الضغط تقريبا ً خمسة دقائق يعنى تقريباً الأداء متماثل ولكن امد تسبقه قليلا

على العموم اريد الجهاز لغرضين اساسيين :
1_ استحمال التحميل وعمل الجهاز لستة أيام متواصلة
2_ سرعة تحويل الملفات والقص من صيغ لأخرى
3_ امكانية معقولة لتشغيل الالعاب ولكن بدون ادمان :ah2:
4_ تشغيل عدة مهما بذات الوقت مثل كارت الدش و النت وبرنامج الــwinamp

vmidov
24-03-2009, 18:32
هارد : 2x640 بلو
ما المقصود بــ(2 بلو) ؟

اما بخصوص بروسيور

فهل هو 2.8 كاش 6 ؟


الفرق فى الضغط تقريبا ً خمسة دقائق يعنى تقريباً الأداء متماثل ولكن امد تسبقه قليلا

على العموم اريد الجهاز لغرضين اساسيين :
1_ استحمال التحميل وعمل الجهاز لستة أيام متواصلة
2_ سرعة تحويل الملفات والقص من صيغ لأخرى
3_ امكانية معقولة لتشغيل الالعاب ولكن بدون ادمان :ah2:
4_ تشغيل عدة مهما بذات الوقت مثل كارت الدش و النت وبرنامج الــwinamp




هارد بلو يعنى الكود بتاعه أسمه كده WD6400AAKS
وظهره عليه ستيكر لونه أزرق
البروسيسور AMD 2.8 كاش L2 2Mb + L3 3Mb
+ Hyper Transport وده بيسرع جدا فى عمليه نقل البيانات ومش موجود فى Q8200
الفرق فى الضغط 5 دقائق يعنى فرق كبير مش بسيط زى مامتصور وخصوصا لو زودت المساحه او حولت ملفات اكبر عموما هو الفرق مش هنا بس راجع باقى الاختبارات

الاغراض اللى حضرتك ذكرتها لامشكله فيها أطلاقا ولا يعجز هذا المعالج عن عملهم كلهم معا
واضح انك متجه لانتل لمجرد اسمه عموما بالتوفيق لما ستختاره وربنا يباركلك فيه ان شاء الله

القاتل المجرم
24-03-2009, 19:00
هى النسخ البلاك مش عادت بتنزل فى مصر ولا اية
انا ملاحظ ان الكل بيتكلم عن البلو بس

vmidov
24-03-2009, 19:09
هى النسخ البلاك مش عادت بتنزل فى مصر ولا اية
انا ملاحظ ان الكل بيتكلم عن البلو بس

أى نعم النسخ البلاك غير موجوده فى المحروسه متأكد بنسبه 99.99% انها مش موجوده :mad:
تقريبا نزولها مصر كان غلطه مطبعيه :( لكن الحمد لله الناس أخدت بالها وبطلوا ينزلوها لانها بتدى أداء محترم جدا فى مقابل مبلغ كويس وبعدين لما الناس تشترى البلاك امال مين هيشترى البلو والجرين الحقير :D
لهذا كان واجب التضحيه بالمرحوم البلاك من أجل رفعه شأن الاساتذه البلو و الجرين

wintar_sonata
24-03-2009, 19:22
شكرا للكل على حسن التعاون واتمنى ان افيد الموقع بأي شيء وأنا مترجم إذا أردتم اي مساعدة بترجمة مقالات أو بيانات

ما رايكم بهذا التجميع :
CPU AMD Phenom II X4 920 2.8ghz 3600MT/S L2 2MB L3 6MB = 1150 EGP
MotherBoard GigaByte GA-MA78G-UD3H = 600 EGP
HardDisk Western Digital WD6400AAKS 640GB*2 = 760 EGP
Ram Kingston 2GB*2 800MT/S CL6 = 220 EGP
VGA Sapphire HD 4670 1GB DDR3 = 570 EGP
Case Gamma Mini Server 300W = 280 EGP

وهل هو يدعم الافلام البلو راي
تقريبا الباور منخفض ؟
واستفسار اخر
CPU AMD Phenom II X4 920 2.8ghz 3600MT/S L2 2MB L3 6MB = 1150 EGP

L2 2MB L3 ماذا تعنى ؟
وهل الكاش 6 ميجا فيكون 12 ؟

vmidov
24-03-2009, 19:44
شكرا للكل على حسن التعاون واتمنى ان افيد الموقع بأي شيء وأنا مترجم إذا أردتم اي مساعدة بترجمة مقالات أو بيانات

ما رايكم بهذا التجميع :
CPU AMD Phenom II X4 920 2.8ghz 3600MT/S L2 2MB L3 6MB = 1150 EGP
MotherBoard GigaByte GA-MA78G-UD3H = 600 EGP
HardDisk Western Digital WD6400AAKS 640GB*2 = 760 EGP
Ram Kingston 2GB*2 800MT/S CL6 = 220 EGP
VGA Sapphire HD 4670 1GB DDR3 = 570 EGP
Case Gamma Mini Server 300W = 280 EGP

وهل هو يدعم الافلام البلو راي
تقريبا الباور منخفض ؟



العفو اخى العزيز كلنا هنا لمساعده بعض
بالنسبه لسؤالك عايز أقولك ان حتى كارت الشاشه المدمج اللى هو موجود على البورده اللى كتبتها لحضرتك بيدعم البلوراى البلوراى مش مشكله خالص بالنسبه لاى كارت شاشه لان اقل كارت موجود حاليا يدعم Resluotion أعلى منها او على الاقل نفسه 1920*1080 فكارت الشاشه مش مشكله خالص ومتفكرش فيه اللى تفكر فيه وتسألى اذا كان بيدعم بلوراى ولا لا او بيدعم FullHD ولا لا هو الشاشه نفسها عشان يشتغل بلوراى لازم يكون عندك شاشه FullHD أى نعم هو فى حلول ليها على الكمبيوتر وممكن تشغلها على شاشه تانيه لكن عايز اوصلك ان هى دى الحاجه الوحيده اللى تقلق اذا كانت بتدعم بلو راى ولا لا

وعموما ده موقع كارت الشاشه هتلاقيه كاتب انها بتدعم بلو راى بالاسم
http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=256

وده موقع البورده وبرده هتلاقيه كاتب ان كارت الشاشه اللى عليها بيدعم بلوراى
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3004

الباور اللى مكتوب ده يشغل الجهاز المذكور تمام لكن لو عايز تغير كارت الشاشه يبقى لازم تغير الباور

wintar_sonata
24-03-2009, 19:59
الف شكر اخى العزيز vmidov (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11116688)

على المساعدة المستمرة



وسؤال اخير : MotherBoard GigaByte GA-MA78G-UD3H = 600 EGP
هل هذه عليها كارت شاشة اي معنى انها بلت ان؟ ام فرى ؟

هل هذا البروسيسور رباعى النواة ام ثنائى النواة ؟
CPU AMD Phenom II X4 920 2.8ghz 3600MT/S L2 2MB L3 6MB = 1150 EGP
؟
وما معنى L2 2MB L3 6MB ؟

الشاشة عندى 19 LCD

crypt76
24-03-2009, 20:15
انت مترجم؟ فين؟ بترجم ايه؟

vmidov
24-03-2009, 20:17
الف شكر اخى العزيز vmidov (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11116688)

على المساعدة المستمرة



وسؤال اخير : MotherBoard GigaByte GA-MA78G-UD3H = 600 EGP
هل هذه عليها كارت شاشة اي معنى انها بلت ان؟ ام فرى ؟

هل هذا البروسيسور رباعى النواة ام ثنائى النواة ؟
CPU AMD Phenom II X4 920 2.8ghz 3600MT/S L2 2MB L3 6MB = 1150 EGP
؟
وما معنى L2 2MB L3 6MB ؟

الشاشة عندى 19 LCD





عفوا أخى انت تأمر
البورده عليها كارت شاشه فعلا وهو من ATI HD 3200
البروسيسور رباعى النواه
معنى الكاش L2 هو الكاش العادى اللى كل الناس بتتكلم عنه واللى انتل بتشتغل عليه حتى ظهور I7
L2 = 2 ميجا بتتقسم على الاربع انويه كل نواه ليها 512Kb
L3 هنا = 6 ميجا اى ان 6 ميجا مشتركه بين الاربع أنويه كل نواه بتستخدم اللى تحتاجه على حسب استخدامها وده اللى بيدى تفوق لAMD اى نعم فى معالجات انتل تتفوق على الفئه دى أحيانا لكن المعالجات دى بره ميزاينتك لأن أقلهم هو الQ9550 وهو سعره لوحده 1600 جنيه :eek:
الشاشه عند حضرتك 19 بوصه LCD?
Resolution ?كام
هل هى Wide Screen
وهموما برده متقلقش هى ان شاء الله شغاله برده حتى لو مكانتش FullHD لكن بتحتاج برامج تقريبا ودى معنديش فكره عنها للأسف
بالتوفيق ان شاء الله اخى العزيز

wintar_sonata
24-03-2009, 20:20
انت مترجم؟ فين؟ بترجم ايه؟
انا مترجم بموقع الدفيدى العربى خصوصا المسلسلات ودى مدونتى البسيطة
sonata86.googlepages.com
وحاصل على لقب كبير مترجمين المسلسلات بالدفيدى
وعضويتىwintar_sonata (http://dvd4arab.maktoob.com/member.php?u=175733)

vmidov
24-03-2009, 20:24
انا مترجم بموقع الدفيدى العربى خصوصا المسلسلات ودى مدونتى البسيطة
sonata86.googlepages.com
وحاصل على لقب كبير مترجمين المسلسلات بالدفيدى
وعضويتىwintar_sonata (http://dvd4arab.maktoob.com/member.php?u=175733)

حضرتك مترجم ومشرف تقريبا فى الديفيدى العربى
صدفه جميله أخى حضرتك تسمع عن Master Rip Gamez 1;)
فى قسم الالعاب بالوصلات المباشره
تشرفت بمعرفتك أخى العزيز

wintar_sonata
24-03-2009, 20:25
شكرا اخى العزيز على الاستجابة السريعة واتمنى ان استطيع رد هذا الجميل :ah4:
الان فهمت المقصود بــ 2l
اي عبارة عن كاش 2 ميجا موزع على الاربع انوية كل نواة لها 512
انا جهازى الحالى 512 فقط
فعلا الجديد هيبقى جامد :D يعنى اربعة اضعاف اللى عندى :cdcd:

وفى ذاكرة مشتركة 6 ميجا بينهم يعنى لو واحدة مثلا احتاجت لمزيد عن 512 تاخد من الستة ؟

الشاشة LCD SAMSUNG
Wide Screen
اقل رزيليوشن 800*600
واعلاها 1360*768


عفوا أخى انت تأمر
البورده عليها كارت شاشه فعلا وهو من ATI HD 3200
البروسيسور رباعى النواه
معنى الكاش L2 هو الكاش العادى اللى كل الناس بتتكلم عنه واللى انتل بتشتغل عليه حتى ظهور I7
L2 = 2 ميجا بتتقسم على الاربع انويه كل نواه ليها 512Kb
L3 هنا = 6 ميجا اى ان 6 ميجا مشتركه بين الاربع أنويه كل نواه بتستخدم اللى تحتاجه على حسب استخدامها وده اللى بيدى تفوق لAMD اى نعم فى معالجات انتل تتفوق على الفئه دى أحيانا لكن المعالجات دى بره ميزاينتك لأن أقلهم هو الQ9550 وهو سعره لوحده 1600 جنيه :eek:
الشاشه عند حضرتك 19 بوصه LCD?
Resolution ?كام
هل هى Wide Screen
وهموما برده متقلقش هى ان شاء الله شغاله برده حتى لو مكانتش FullHD لكن بتحتاج برامج تقريبا ودى معنديش فكره عنها للأسف
بالتوفيق ان شاء الله اخى العزيز

wintar_sonata
24-03-2009, 20:32
حضرتك مترجم ومشرف تقريبا فى الديفيدى العربى
صدفه جميله أخى حضرتك تسمع عن Master Rip Gamez 1;)
فى قسم الالعاب بالوصلات المباشره
تشرفت بمعرفتك أخى العزيز

عفوا اخى العزيز وساعدنى التعرف على حضرتك وعلى هذا الموقع الرائع جدا :D

واكيد قسم الالعاب من افضل اقسام الدفيدى العربي

وده رابط ملفك بالدفيدى vmidov (http://dvd4arab.maktoob.com/member.php?u=945085)
ماشاء الله مجهود عالى جدا وبالتوفيق

wintar_sonata
24-03-2009, 20:34
شكراً للجميع وساستقر على هذا الجهاز بإذن الله

CPU AMD Phenom II X4 920 2.8ghz 3600MT/S L2 2MB L3 6MB = 1150 EGP
MotherBoard GigaByte GA-MA78G-UD3H = 600 EGP
HardDisk Western Digital WD6400AAKS 640GB*2 = 760 EGP
Ram Kingston 2GB*2 800MT/S CL6 = 220 EGP
Case Gamma Mini Server 300W = 280 EGP
---------------------------------------------------------------------------------
Total = 3010EGP
بالظبط بلا كارت شاشة خارجى لتوافر كارت شاشة داخلى حاليا :ah4:

وشكراً ياشباب واي خدمة اقدمها للموقع بجد وإن شاء الله هشارك فيه بإستمرار

vmidov
24-03-2009, 20:38
شكرا اخى العزيز على الاستجابة السريعة واتمنى ان استطيع رد هذا الجميل :ah4:
الان فهمت المقصود بــ 2l
اي عبارة عن كاش 2 ميجا موزع على الاربع انوية كل نواة لها 512
انا جهازى الحالى 512 فقط
فعلا الجديد هيبقى جامد :D يعنى اربعة اضعاف اللى عندى :cdcd:

وفى ذاكرة مشتركة 6 ميجا بينهم يعنى لو واحدة مثلا احتاجت لمزيد عن 512 تاخد من الستة ؟

الشاشة LCD SAMSUNG
Wide Screen
اقل رزيليوشن 800*600
واعلاها 1360*768



تعديل بسيط أخى العزيز
قصدى ب L2 ليس انها 2 ميجا كاش ولكن بأنها الذاكره رقم 2 فى المعالج وبالتالى L3 الذاكره رقم 3 ده أسمها وليس يعبر عن مساحتها أعتذر اذا كنت وصلتلك المعلومه بشكل خاطئ
وتنبيه أخر المعالج لايقاس فقط بحجم مساحه الكاش لديه ولكن هناك مقاييس أخرى تساعد على تقديره مثل تردده وسرعته وعدد الانويه به لكن ده مايمنعش انه فعلا نقله جذريه من المعالج الحالى اللى تملكه حاليا
والذاكره المشتركه دى فعلا لما تعوز اكتر تاخد من السته ميجا والمساحه دى بتتقسم على حسب الاستخدام مش بالتساوى يعنى فى بعض الاحيان ممكن نواه تستخدم 4 ميجا والباقى يستخدم ال2 ميجا وممكن نواه تستخدم ال6 ميجا كلهم ده طبعا فى حاله خمول باقى الانويه
وممكن لو كل الانويه شغاله بكل طاقتها وعايز تستخدم الكاش يتقسم بالتساوى كل نواه 1.5 ميجا العمليه حسب الاستخدام

زى ماقلت لحضرتك بالنسبه للشاشه أعتقد ان بيبقى ليها برامج تشغلها لكن للأسف معنديش فكره عنها ومفيش حاجه بتغلب على المبرمجين ;)

vmidov
24-03-2009, 20:45
شكراً للجميع وساستقر على هذا الجهاز بإذن الله

CPU AMD Phenom II X4 920 2.8ghz 3600MT/S L2 2MB L3 6MB = 1150 EGP
MotherBoard GigaByte GA-MA78G-UD3H = 600 EGP
HardDisk Western Digital WD6400AAKS 640GB*2 = 760 EGP
Ram Kingston 2GB*2 800MT/S CL6 = 220 EGP
Case Gamma Mini Server 300W = 280 EGP
---------------------------------------------------------------------------------
Total = 3010EGP
بالظبط بلا كارت شاشة خارجى لتوافر كارت شاشة داخلى حاليا :ah4:

وشكراً ياشباب واي خدمة اقدمها للموقع بجد وإن شاء الله هشارك فيه بإستمرار



الجهاز كده ممتاز من وجهه نظرى وكارت الشاشه المدمج قوى فعلا لكن لاتعتمد عليه اذا كنت Gamer انه يشغلك الالعاب على أعلى مستوى لكنه مقبول حاليا لو انك ناوى على كارت شاشه أقوى من 4670 مستقبلا ولكن طبعا انت عارف لو هاتغير لكارت شاشه قوى متنساش تغيير الباور سبلاى على حسب الكارت الجديد
وجزاك الله كل خير مبروك على الجهاز مقدما ربنا يباركلك فيه بأذنه تعالى

wintar_sonata
24-03-2009, 21:02
شكرا اخى العزيز على هذه المعاونة الرائعة والصادقة واتمنى لو استطيع ردها
ملخص الامر ان البروسيسور رباعى النواة سرعته 2.8 والكاش 6 ميجا

والذاكرة أثنين احداهما l2 اتنين ميجا والاخرى l3

vmidov
24-03-2009, 22:39
شكرا اخى العزيز على هذه المعاونة الرائعة والصادقة واتمنى لو استطيع ردها
ملخص الامر ان البروسيسور رباعى النواة سرعته 2.8 والكاش 6 ميجا

والذاكرة أثنين احداهما l2 اتنين ميجا والاخرى l3

تمام كلام سليم بس كحسبه صح الكاش بتاعه 8 ميجا مش 6 بس متنساش الL2 ;)
ياريت مكونش خنقت عليك :D

moatez
25-03-2009, 00:09
شكراً للجميع وساستقر على هذا الجهاز بإذن الله




CPU AMD Phenom II X4 920 2.8ghz 3600MT/S L2 2MB L3 6MB = 1150 EGP
MotherBoard GigaByte GA-MA78G-UD3H = 600 EGP
HardDisk Western Digital WD6400AAKS 640GB*2 = 760 EGP
Ram Kingston 2GB*2 800MT/S CL6 = 220 EGP
Case Gamma Mini Server 300W = 280 EGP
---------------------------------------------------------------------------------
Total = 3010EGP
بالظبط بلا كارت شاشة خارجى لتوافر كارت شاشة داخلى حاليا :ah4:


وشكراً ياشباب واي خدمة اقدمها للموقع بجد وإن شاء الله هشارك فيه بإستمرار


تجميعه كويسه بس انا رائى هات الكيسه الجاما 350 وات وسعرها 340 جنيه وبكدا تبقى كسبت حاجتين كيسه اوسع وباور اقوى من الكيسه الجاما الصغيره هيناسب الجهاز اكثر لان استهلاك الكهرباء للفينوم 920 عالى شويه :

http://www.legitreviews.com/images/reviews/898/power_consumption.jpg

Sheva Gool
25-03-2009, 00:35
شكراً للجميع وساستقر على هذا الجهاز بإذن الله

CPU AMD Phenom II X4 920 2.8ghz 3600MT/S L2 2MB L3 6MB = 1150 EGP
MotherBoard GigaByte GA-MA78G-UD3H = 600 EGP
HardDisk Western Digital WD6400AAKS 640GB*2 = 760 EGP
Ram Kingston 2GB*2 800MT/S CL6 = 220 EGP
Case Gamma Mini Server 300W = 280 EGP
---------------------------------------------------------------------------------
Total = 3010EGP
بالظبط بلا كارت شاشة خارجى لتوافر كارت شاشة داخلى حاليا :ah4:

وشكراً ياشباب واي خدمة اقدمها للموقع بجد وإن شاء الله هشارك فيه بإستمرار


اخي العزيز
اذا كنت تفكر بالاستغناء عن كرت الشاشة الخارجي فلماذا لا تفكر في تغيير البروسيسر الى X4 940 ..
خصوصا وان ميزانيتك تسمح بذلك ..
على الاقل هذا رأيي وعلى راحتك ..

------------------------------
طلب خارج الموضوع
اخي سوناتا بما انك مترجم هل اجد عندك ترجمة للمسلسل الرائع JOHN ADAMS ..
لأني بصراحة دورته في كل منتديات الترجمة تقريبا وما حصلته ..
وشكرا لك

شلاع العتر
25-03-2009, 00:52
انا مترجم بموقع الدفيدى العربى خصوصا المسلسلات ودى مدونتى البسيطة
sonata86.googlepages.com
وحاصل على لقب كبير مترجمين المسلسلات بالدفيدى
وعضويتىwintar_sonata (http://dvd4arab.maktoob.com/member.php?u=175733)

اهلا وسهلا بك اخا عزيزا علينا ... وما شاء الله تبذل مجهود كبير جدا في الترجمة ... وفققك الله لطريق الخير والصواب ...
وإن شاء الله سيكون لك دور بارز في هذا المنتدى إن رغبت في ذلك ...

ولنا الشرف بمرورك أخي محمد عواد .... :)