المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : اريد رايكم فى تجميعة الجهاز ده



mahmoudms
28-03-2009, 20:12
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته,

بسم الله الرحمن الرحيم
يا جماعة انا نويت ان شاء الله اجمع جهاز جديد و كنت عايز اخد رايكم فى المواصفات دى

1- motherboard
(GIGABYTE GA-EP43-DS3L (rev_ 1_0

2-processor
intel core 2duo 2.88 gh,3m cashe, fsb 1333 .
موديل البروسيسور e7400

3-الرامة
king stone ddr2 1 giga 800 bus
4-الهارد
wd 320 giga sata 2
5-case
dolphin
6-sub woofer
tiger

مع العلم بان الميزانية القصوى 1950 جنيه
وهذا دون الاخذ فى الاعتبار ال cd rom او الشاشة لان دول عندى اصلا

و كان ليا سؤال تانى هل المواصفات دى جيدة و متناسقة للجهاز ام ان هناك افضل من هذا فى حدود الامكانيات المتاحة
مع العلم ايضا ان الجهاز الهدف منه التعامل مع البرامج المكتبية و النت و المشاهدة الافلام و التطبيقات و ليس المهم الالعاب و لكن اريد ان اعرف امكانيات التجميعة و خاصة البوردة و كارت الشاشة اللى بيها مساحته قد ايه و بيشغل العاب ايه..و شكرا

ارجو الرد و المشورة بعد اذنكم


:ah2:

vmidov
28-03-2009, 20:50
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته,

بسم الله الرحمن الرحيم
يا جماعة انا نويت ان شاء الله اجمع جهاز جديد و كنت عايز اخد رايكم فى المواصفات دى

1- motherboard
(GIGABYTE GA-EP43-DS3L (rev_ 1_0
2-processor
intel core 2duo 2.88 gh,3m cashe, fsb 1333 .
موديل البروسيسور e7400
3-الرامة
king stone ddr2 1 giga 800 bus
4-الهارد
wd 320 giga sata 2
5-case
dolphin
6-sub woofer
tiger

مع العلم بان الميزانية القصوى 1950 جنيه
وهذا دون الاخذ فى الاعتبار ال cd rom او الشاشة لان دول عندى اصلا

و كان ليا سؤال تانى هل المواصفات دى جيدة و متناسقة للجهاز ام ان هناك افضل من هذا فى حدود الامكانيات المتاحة
مع العلم ايضا ان الجهاز الهدف منه التعامل مع البرامج المكتبية و النت و المشاهدة الافلام و التطبيقات و ليس المهم الالعاب و لكن اريد ان اعرف امكانيات التجميعة و خاصة البوردة و كارت الشاشة اللى بيها مساحته قد ايه و بيشغل العاب ايه..و شكرا

ارجو الرد و المشورة بعد اذنكم

:ah2:

أفضل شئ لك أخى العزيز انك تعمل تجميعه AMD عشان تقدر تستغل المبلغ وتستفيد منه أقصى أستفاده وانصحك بالتجميعه دى
CPU AMD Phenom II 710 = 750 EGP
MotherBoard GigaByte ECS A780GMA = 400 EGP
Ram 2Gb Kingston 800Mhz = 110 EGP
HardDisk 320GB AAJS = 260 EGP
Case Gamma MiniServer 300Watt = 280 EGP
Sub Creative 2*1 = 105 EGP
------------------------------------------------------------
Total = 1905 EGP
وشوف باقى الاراء
بالتوفيق ان شاء الله

mahmoudms
28-03-2009, 21:27
شكرا لك على الرد
و لكن اريد رايك فى التجميعة من ناحية هل هى جيدة ام لا و لان الكثير من الناس اسمع ان ال intel افضل من amd

vmidov
28-03-2009, 21:37
شكرا لك على الرد
و لكن اريد رايك فى التجميعة من ناحية هل هى جيدة ام لا و لان الكثير من الناس اسمع ان ال intel افضل من amd

التجميعه غير جيده مادمت تستطيع الحصول على الفضل بنفس السعر حسبه بسيطه
حضرتك تسمع ان انتل أفضل من AMD وتسمع ان Nivdia أحسن من ATI ونسمع كلنا كلام كتير لدرجه ان الشعب كله بقى بيتضحك عليه من ناس مش فاهمه اساسا اللى هما التجار لو كان الى قاللك كده تاجر فاسمحلى أقلك انه مابيفهمش
ولو كان زى ما الناس بتسميه مهندس كمبيوتر ففهمه قليل جدا
يا اخى فى حاجه أسمها اختبارات وحتى لو انتل أحسن من AMD فى حاجه مستحيل يكون أحسن منها فى كل حاجه يعنى مينفعش باى حال من الاحوال تقول انتل أحسن من AMD ممكن تقول المعالج كذا من انتل احسن من المعالج كذا من AMD لكن التعميم غلط والمشكله دى هى اللى بتخلى الواحد يفتكر ان اقل حاجه من انتل بتساوى اعلى حاجه من AMD:ah26: وده مستحيل
والمعالج الAMD اللى ذكرتهولك هو أحسن معالج ممكن تحصل عليه فى مقابل المبلغ المتاح
ومش ممكن تلاقى واحد زيه من انتل
عموما انا عايز اقلك انى كنت جاهل هاردويير بمعنى الكلمه ومكنتش أسمع عن حاجه اسمها AMD إلا طشاش كنت متبع شله سمعت وبيقولوا لكن لما ربنا فتح عليا بعلم بسيط أكتشفت ان اخر واحد ممكن تسأله فى الهاردويير هو التاجر
لانه اجهل واحد بالهاردويير
ياريت مفيش حاجه فى كلامى تكون ضايقتك لان مش قصدى طبعا لكن بضايق لما أشوف واحد مصرى فى العصر ده ولسه بيسمع كلام ناس من القرن ال18
مع كامل احترامى وتقديرى لذاتك
وتحياتى ليك :)

mahmoudms
28-03-2009, 23:14
اولا احب اشكرك على تعبك و اهتمامك انك ترد على ارائى و اللى بسمعه من ناس و انا على فكرة مش زعلان خالص من الرد بتاعك بالعكس انا بحب الصراحة و ابقى فاهم امكانيات الحاجة اللى انا عايز اشتريها و انت كلامك مش وحش كلام طالما من واحد فاهم انا مش بعترض و انا قبل ما هشترى بحب اسمع اراء الناس و اعرف الامكانيات و العيوب
و باشكرك تانى على تعبك و اهتمامك بالرد

vmidov
28-03-2009, 23:53
اولا احب اشكرك على تعبك و اهتمامك انك ترد على ارائى و اللى بسمعه من ناس و انا على فكرة مش زعلان خالص من الرد بتاعك بالعكس انا بحب الصراحة و ابقى فاهم امكانيات الحاجة اللى انا عايز اشتريها و انت كلامك مش وحش كلام طالما من واحد فاهم انا مش بعترض و انا قبل ما هشترى بحب اسمع اراء الناس و اعرف الامكانيات و العيوب
و باشكرك تانى على تعبك و اهتمامك بالرد

مفيش أى تعب خالص
انا أحب أساعد وخصوصا الانسان اللى عايز يعرف ويفهم مش يمشى وبس
ولو حضرتك عايز أى اثباتات او اختبارت او اى أسئله تانيه تحت أمرك
تحياتى ليك يا باشا

mahmoudms
29-03-2009, 14:46
بعد اذنك يا باشا اريد ان اعرف امكانيات البوردة اللى انت رشحتهالى دى MotherBoard GigaByte ECS A780GMA
وخاصة اذا كان بها كارت فيجا و كام سعته وياريت لو تقولى رايك فى التجميعة التانية دى بنفس مواصفاتك تقريبا و هل هى متوافقة ام لا
Gigabyte GA-MA780G-UD3H سعرها 600ج

750 جنيه Phenom II X3 710 2.6GHz 1.5MB/6MB 4000MT/s
Ram 2Gb Kingston 800Mhz = 110 EGP
HardDisk 320GB AAJS = 260

sub wofer ب 75 جنيه
case dolphin ب 230 جنيه
و طبعا بدون شاشة و لا cd rom
واقصى ميزانية بعد الزيادة 2100جنيه فقط لا غير
ارجو معرفة ردك و التعليق بصراحة على التجميعة كما عودتنى
وشكرا,

vmidov
29-03-2009, 15:20
بعد اذنك يا باشا اريد ان اعرف امكانيات البوردة اللى انت رشحتهالى دى MotherBoard GigaByte ECS A780GMA
وخاصة اذا كان بها كارت فيجا و كام سعته وياريت لو تقولى رايك فى التجميعة التانية دى بنفس مواصفاتك تقريبا و هل هى متوافقة ام لا
Gigabyte GA-MA780G-UD3H سعرها 600ج

750 جنيه Phenom II

X3 710 2.6GHz 1.5MB/6MB 4000MT/s
Ram 2Gb Kingston 800Mhz = 110 EGP
HardDisk 320GB AAJS = 260

sub wofer ب 75 جنيه
case dolphin ب 230 جنيه
و طبعا بدون شاشة و لا cd rom
واقصى ميزانية بعد الزيادة 2100جنيه فقط لا غير
ارجو معرفة ردك و التعليق بصراحة على التجميعة كما عودتنى
وشكرا,






هى البورده الECS بها نفس كارت الشاشه الموجود فى البورده الجيجابايت اللى حضرتك كاتبها وأسف انى كتبتها لسببين اولا انا كتبت
GigaByte ECS A780GMA
وهى من شركه ECS مش شركه جيجابايت دى كانت غلطه مطبعيه
السبب التانى انها مكتوب فى الموقع بتاعها لاتدعم ال710 مع انها بتدعم معالجين من معالجات AM3
فأعذرنى على المشكله دى والحمد لله انها أتلحقت
البورده اللى حضرتك كاتبها ممتازه والتجميعه متوافقه تمام
بالنسبه لموضوع كارت الشاشه حضرتك تقصد مساحه الذاكره اللى جواه ودى حاجه مش مهمه خالص على فكره وكارت الشاشه لايقاس بذاكره كارت الشاشه زى ما اوهمونا زمان لكنها بتحدد بحاجات تانيه كتير منها نوع الذاكره وتردد النواه وتردد الذاكره وحاجات اخرى لكن اجمالا كارت الشاشه ده كويس وتقدر تمشى بيه حالك مع الالعاب لغايه لما ربنا يكرمك وتجيب كارت شاشه خارجى ان شاء الله ولو لقيت البورده دى هاتها Gigabyte GA-MA78GM-US2H بدل اللى فوق الفرق بينهم مش كبير وسعرها 510-540 لو لقيتها وجبتها يبقى هات المعالج Pheonm II X3 720 سعره 850 جنيه ويبقى التجميعه = 2115 فرق 15 جنيه بس
لكن لو ملقتش البورده Gigabyte GA-MA78GM-US2H يبقى هات التانيه Gigabyte GA-MA780G-UD3H + المعالج X3 710

بالنسبه للكيسه الكيسه الدولفين ممتازه لكن الباور بتاعها مينفعش لأنه مش فعلى ومش مصنع فى شركه من الشركات المعروفه للباورات
أى جهاز جديد لازم عشان تشغله بدون مشاكل تجيب باور محترم (ماركه) + القوه بتاعته (كام وات ) تكون مناسبه للجهاز
عشان كده رشحتلك الجاما ال300 وات عشان الباور اللى فيها ماركه HEC ودى شركه محترمه + 300 وات فعلى ودول اللى محتاجهم الجهاز حاليا يبقى بلاش مخاطره ونجيب الجاما أفضل

وياريت تراجع الموضوع ده كبدايه هيساعدك كتير فى فهم الهاردويير
http://arabhardware.net/forum/showpost.php?p=739003&postcount=1
والف مبروك مقدما على الجهاز
واى حاجه تانى انا فى الخدمه :)

mahmoudms
30-03-2009, 12:44
معلش يا صاحبى هتقل عليك شوية كان عندى بعض الاستفسارات و انا نزلت امبارح السخاوى و شفت اسعار القطع اللى انا كنت عايز اجمعها و بصراحة لقيت الاسعار زى ما هى موجودة عندكم فى المجلة مع اختلافات لا تكاد ان تذكر

انا نويت ان شاء الله على التجميعة دى و ربنا يسهل
MB GA78GM-US2H ب520جنيه
PROCESSOR AMD PHENOM II X3 720 2.8GHZ ب 860 جنيه
2 رامة واحد جيجا ب130جنيه
HARD 640G ب 380 جنيه
JUMBO اودى ب 160 جنيه
SUB SBS ب 100 جنيه
2150جنيه

كنت عايز اعرف رايك اولا فى التجميعة من ناحية توافقها و رايك فى الكايسة و متزعلش منى انا عايز اعرف الافضل بعد الكيسة الجاما
ثانيا عايز اعرف هو البروسيسور بييجى معاه المروحة بتاعته بالمشتت الحرارى و لا انا لازم اشتريهم لوحدهم
كمان عايز اعرف الافضل انى اركب رامة و احدة 2 جيجا ولا 2رامة 1جيجا
وهل بعد تركيب الجهاز فى اى تحديث لازم يتعمل للبوردة
و كارت الفيجا المدمج مع البوردة كويس و لا لا
ومعلش انا عارف انى صدعت دماغك

و اشكرك على تعبك معايا و اسف ع الازعاج

vmidov
30-03-2009, 13:56
معلش يا صاحبى هتقل عليك شوية كان عندى بعض الاستفسارات و انا نزلت امبارح السخاوى و شفت اسعار القطع اللى انا كنت عايز اجمعها و بصراحة لقيت الاسعار زى ما هى موجودة عندكم فى المجلة مع اختلافات لا تكاد ان تذكر

انا نويت ان شاء الله على التجميعة دى و ربنا يسهل
MB GA78GM-US2H ب520جنيه
PROCESSOR AMD PHENOM II X3 720 2.8GHZ ب 860 جنيه
2 رامة واحد جيجا ب130جنيه
HARD 640G ب 380 جنيه
JUMBO اودى ب 160 جنيه
SUB SBS ب 100 جنيه
2150جنيه

كنت عايز اعرف رايك اولا فى التجميعة من ناحية توافقها و رايك فى الكايسة و متزعلش منى انا عايز اعرف الافضل بعد الكيسة الجاما
ثانيا عايز اعرف هو البروسيسور بييجى معاه المروحة بتاعته بالمشتت الحرارى و لا انا لازم اشتريهم لوحدهم
كمان عايز اعرف الافضل انى اركب رامة و احدة 2 جيجا ولا 2رامة 1جيجا
وهل بعد تركيب الجهاز فى اى تحديث لازم يتعمل للبوردة
و كارت الفيجا المدمج مع البوردة كويس و لا لا
ومعلش انا عارف انى صدعت دماغك

و اشكرك على تعبك معايا و اسف ع الازعاج

ولا يهمك يا جميل انت تأمر
التجميعه متوافقه ماشاء الله
لكن انت دورت على الرامات كويس وأخر سعر ليها لقيته ب130 ولا نزلت على محل معين؟
الكيسه دى منصحكش بيها
الكيسه اللى بعد الجاما ككيسه هى الدولفين وممكن تكون قبله كمان ككيسه لكن كباور سبلاى الجاما أحسن انا رشحت لحضرتك الجاما لانها الصفقه الافضل للباورات الصغيره لان الباور بتاعها HEC ودى ماركه محترمه جدا و 300 وات فعلى
البروسيسور معاه مروحه ومشتت كله فى العلبه
رامه واحده 2 جيجا عشان لو عايز تزود تانى تقدر تزود شريحه تانيه زيها ويبقوا 4 جيجا بدل ماتملا اماكن على افاضى + عمليه Dual Channel مش هى اللى تبقى اساس بتكون حاجه زياده للى عايز يزود لكن مينفعش الاساس يبقى Dual Channel
لا مفيش أى تحديث ان شاء الله وانصحك متجربش التحديث غير لما تكون شفته كذا مره وعملته على بورده لأنها عمليه خطيره هى مش مستحيل بس فيها مخاطره
كارت الشاشه المدمج ممتاز ككارت مدمج بس فى الالعاب مش هتقدر تلعب بيه الالعاب الحديثه على اعدادات عاليه
لا ياباشا مفيش أى مشاكل خالص بالعكس دى الاسئله دى بتسعدنى جدا
تحياتى ليك ياصاحبى

و اسف ع الازعاج
الفيلم ده جامد اخر حاجه
متقلش كده مفيش أى ازعاج خالص ولو فى حاجه تانيه يسعدنى انى أساعدك فيها

mahmoudms
30-03-2009, 14:26
الف شكر ليك يا باشا بالنسبة للرامات اغلبية المحلات سعر الرامة ال1 جيجا ب 65 جنيه king stone طبعا
و الرامة ال 2 جيجا فى بعضهم بيقول 110 جنيه و بعضهم 105 جنيه يعنى مفيش فرق كبير
لكن انا معرفش هيا الضمان بتاع الرامة المفروض قد ايه
و معرفش البروسيسور ضمانه المفروض يبقى قد ايه
بالنسبة للهارد عايز اعرف الفرق بين الهارد الازرق و الاخضر من western digtal و ما هو الافضل
ومعلش سؤال يبدو غبى هى اى كيسة بيبقى فيها الكابلات بتاعة الساتا و الداتا و هل الكابل بتاع الباور اللى بيغذى الجهاز ككل الكابلات السوداء موجودة و لا انا اللى بشتريهم لانى بصراحة نسيت اسالهم هناك عن الحاجات دى

vmidov
30-03-2009, 14:52
الف شكر ليك يا باشا بالنسبة للرامات اغلبية المحلات سعر الرامة ال1 جيجا ب 65 جنيه king stone طبعا
و الرامة ال 2 جيجا فى بعضهم بيقول 110 جنيه و بعضهم 105 جنيه يعنى مفيش فرق كبير
لكن انا معرفش هيا الضمان بتاع الرامة المفروض قد ايه
و معرفش البروسيسور ضمانه المفروض يبقى قد ايه
بالنسبة للهارد عايز اعرف الفرق بين الهارد الازرق و الاخضر من western digtal و ما هو الافضل
ومعلش سؤال يبدو غبى هى اى كيسة بيبقى فيها الكابلات بتاعة الساتا و الداتا و هل الكابل بتاع الباور اللى بيغذى الجهاز ككل الكابلات السوداء موجودة و لا انا اللى بشتريهم لانى بصراحة نسيت اسالهم هناك عن الحاجات دى

اه يعنى حضرتك كتبت 130 جنيه على أساس شريحتين كل واحده 1 جيجا لا طبعا خليك فى شريحه واحده 2 جيجا
الضمان بتاع الرامات من التوكيل بيبقى المفروض من 3 ل5 سنين بس ممكن يكون غالى عند الضمان عموما فى شركه أسمها المتحده العربيه تقريبا موجوده فى مول السخاوى الدور الارضى دى توكيل كينجستون شوف عندها الرامه بكام ولو بنفس السعر هاتها من عندهم تكون
2Gb 800Mhz Cl6
اما لو مش هاتجيبها من التوكيل يبقى اتأكد انها فى العلبه مقفوله عليها متبرشمه وشكلها عامل كده
http://www.getprice.com.au/images/uploadimg/378/350__1_37060690.jpg

وأتأكد ان اللزقه اللى فى النص دى مش مقطوعه وقافله على العلبه كلها
البروسيسور ضمان سنه او اتنين وممكن أكتر بس هو ميقلش عن سنه
الهارد البلو = اداء عالى + كهربا أكتر + صوت أعلى حاجه بسيطه
الجرين = اداء أقل + كهربا أقل + صوت أقل
ده الفرق فى السريع كده الافضل البلو طبعا ومش مهم أى حاجه تانيه سواء كهربا او صوت وخصوصا ان الصوت مش هليكوبتر يعنى وتفرق بينهم بالكود بتاعه البلو بيكون الستيكر اللى ورا ازرق ويكون مكتوب الكود بتاعه WD6400AAKS
والكود هتلاقيه فى المكان ده
http://www.dataclinic.co.uk/western-digital-pg.jpg

يعنى الهادر ده مثلا 20 جيجا والكود بتاعه WD200BB مش هيكون نفس الشكل بس قريب ليه

بالنسبه للكيسه الكيسه مفيهاش أى كابلات خالص كابلات الداتا والساتا بتبقى مع البورده بيكون غالبا موجود كابل داتا و 2 ساتا + محول وصله باور سبلاى تاخد وصله الكهربا العاديه الداتا وتحولها ساتا زى دى
http://www.pccables.com/ig.php?image=01619.jpghttp://www.pccables.com/ig.php?image=01619.jpghttp://www.pccables.com/ig.php?image=01619.jpghttp://www.pccables.com/ig.php?image=01619.jpghttp://www.over-clock.co.uk/acatalog/sata_adapter.gif

سؤال الباور ده مش فاهمه حقيقه لو قصدك ان فى كل الكابلات ولا لا ففيه كل الكابلات بس مش لازم تكون سوداء ولا قصدك حاجه تانيه ؟

mahmoudms
30-03-2009, 15:26
يا باشا دى معلومات عظيمة جدا بس انا قصدى ع الكابلات السسوداء اللى هو الكابل الاسود اللى به الفيشة اللى بتوصل بين الكيسة و فيشة الكهربا و الفيشة التانية تقريبا بيضاء و بتوصل بين الشاشة و الكيسة تحديدا فى الفاتحة التانية للباور فكنت عايز اعرف دول هيجوا مع الكيسة و لا انا لازم اشتريهم من برة

vmidov
30-03-2009, 15:42
يا باشا دى معلومات عظيمة جدا بس انا قصدى ع الكابلات السسوداء اللى هو الكابل الاسود اللى به الفيشة اللى بتوصل بين الكيسة و فيشة الكهربا و الفيشة التانية تقريبا بيضاء و بتوصل بين الشاشة و الكيسة تحديدا فى الفاتحة التانية للباور فكنت عايز اعرف دول هيجوا مع الكيسة و لا انا لازم اشتريهم من برة

أعتقد تقصد فيشه زى دى
http://www.audio-depot.com/images/power%20cable.jpg

تمام
الفيشه دى بتكون مع الباور سبلاى او الكيسه اللى فيها باور سبلاى وأسمها كابل باور Power Cable
بس هل عندك الشاشه بتأخد الباور من الباور سبلاى لأن واضح من كلامك كده الباورات الجديده كلها مبقاش فيها الفيشه التانيه دى اللى كانت بتوصل للشاشه لان مباقش فيه شاشات كده اساسا فدلوقتى فيها فيشه واحده كده

http://tcsconnections.com/HEC300.jpg

وده المفروض الباور اللى هيكون مع الكيسه الجاما
لو عندك الشاشه بتاخد من فيشه الكهربا عادى يبقى مفيش مشاكل لو بتاخد من الباورسبلاى يبقى أسال فى الموضوع ده لأنى ماليش فيه صراحه
بس ساعتها ممكن تركب الباوريين فى الكيسه مع بعض وواحد يكون للجهاز والتانى يكون للشاشه
بس هيبقى فيها شغل والكيسه تكون مفتوحه وحوارات كده بس اتأكد من الشباب برده

mahmoudms
04-04-2009, 17:25
السلام عليكم و رحمة الله ازيك يا vmidov باشا
انا الحمد لله جمعت الجهاز اخيرا ما شاء الله الامكانيات جامدة و الجهاز كويس
بس حبيت اسلم عليك و اعرف ايه رايك فى الامكانيات لا هناك تعديل بسيط
بالنسبة للكيسة الجاما انا ملقتهاش كتير فبدل كده جبت التجميعةدى

MB GA78GM-US2H ب 510 جنيه
CPU AMD Phenom II x3 710 ب 760 جنيه
Ram 2Gb Kingston 800Mhz f 105 ب 105 جنيه
hard wd 640 giga ب 370 جنيه
case hi tech سودا الباور 5000 وات ب 270جنيه
sub woofer mazoori 4*1 ب 200 جنيه
الاجمالى 2215جنيه
ضيف عليهم keyboard + mouse ب 40 جنيه
كله 2255جنيه

وانا بحب اشكرك على كل مجهودك معايا
و على فكرة بالنسبة للالعاب اشتغلت العاب كتيرة معايا على الرغم انى معرفش اوى فى الالعاب لكن من الواضح ان كارت الفيجا المدمج بالبوردة جيد جدا

وبالنسبة للكابل اللى كنت قولتلك عله ده طلع الكابل الاسود اللى ب 3جنيه اتركب فى فتحة من فتحات الشاشة و اتوصل على طول بالفيشة الكهرباء بس ظهر عيب مكنش موجود فى الشاشة ان الشاشة ساعات بتهيس و تصغر الصورة و بتبقى مزغللة ساعات لكن لما اعمل للجهاز ريستارت بترجع تتعدل تانى مع العلم ان العيب ده عند و احد صاحبى الشاشة بتاعته بتقفل منه ساعات كتير و هو برضه مشغل الشاشة بفيشة لوحدها
انا اعتقد انها كهرباء زيادة جيه للشاشة علشان هى متوصلة بفيشة لوحدها

وعلى فكرة دى صور للكايسة


http://www.arb-up.com/files/arb-up-2008-6/Eko58564.jpg

http://www.arb-up.com/files/arb-up-2008-6/sby58622.jpg
http://www.arb-up.com/files/arb-up-2008-6/J0E58665.jpg

http://www.arb-up.com/files/arb-up-2008-6/OQH58704.jpg

vmidov
05-04-2009, 03:23
السلام عليكم و رحمة الله ازيك يا vmidov باشا
انا الحمد لله جمعت الجهاز اخيرا ما شاء الله الامكانيات جامدة و الجهاز كويس
بس حبيت اسلم عليك و اعرف ايه رايك فى الامكانيات لا هناك تعديل بسيط
بالنسبة للكيسة الجاما انا ملقتهاش كتير فبدل كده جبت التجميعةدى

MB GA78GM-US2H ب 510 جنيه
CPU AMD Phenom II x3 710 ب 760 جنيه
Ram 2Gb Kingston 800Mhz f 105 ب 105 جنيه
hard wd 640 giga ب 370 جنيه
case hi tech سودا الباور 5000 وات ب 270جنيه
sub woofer mazoori 4*1 ب 200 جنيه
الاجمالى 2215جنيه
ضيف عليهم keyboard + mouse ب 40 جنيه
كله 2255جنيه

وانا بحب اشكرك على كل مجهودك معايا
و على فكرة بالنسبة للالعاب اشتغلت العاب كتيرة معايا على الرغم انى معرفش اوى فى الالعاب لكن من الواضح ان كارت الفيجا المدمج بالبوردة جيد جدا

وبالنسبة للكابل اللى كنت قولتلك عله ده طلع الكابل الاسود اللى ب 3جنيه اتركب فى فتحة من فتحات الشاشة و اتوصل على طول بالفيشة الكهرباء بس ظهر عيب مكنش موجود فى الشاشة ان الشاشة ساعات بتهيس و تصغر الصورة و بتبقى مزغللة ساعات لكن لما اعمل للجهاز ريستارت بترجع تتعدل تانى مع العلم ان العيب ده عند و احد صاحبى الشاشة بتاعته بتقفل منه ساعات كتير و هو برضه مشغل الشاشة بفيشة لوحدها
انا اعتقد انها كهرباء زيادة جيه للشاشة علشان هى متوصلة بفيشة لوحدها

وعلى فكرة دى صور للكايسة


http://www.arb-up.com/files/arb-up-2008-6/Eko58564.jpg

http://www.arb-up.com/files/arb-up-2008-6/sby58622.jpg
http://www.arb-up.com/files/arb-up-2008-6/J0E58665.jpg

http://www.arb-up.com/files/arb-up-2008-6/OQH58704.jpg

الف الف مبروك ياباشا على اجهاز الجديد تدوبه فى عرق الجيمز والبرامج ربنا يباركلك فيه
البورده ممتازه بس جبتها منين انا سمعت انها أختفت والبروسيور برده لاجدال فيه وجبته منين برده
سعر الرامه كويس جدا المهم انها فى علبتها ولا أيه :confused:
الهارد أيه نظامه بلو ولا جرين الكود بتاعه كام :confused:
الكيسه ككيسه وكحجم أعتقد انها كويسه لأنها شبيه بكيسه شفتها عند واحد صاحبى من زمان وكانت واسعه وجميله وأعتقد فى مروحه 8 سم على البروسيسور على طول لكن الباور سبلاى بس هو المشكله أولا هو مفيش باور 5000 وات حتى الان إلا لو كان قصدك 500 وات
عموما هو كده او كده معتقدش انه فعلى ياريت تقولى ماركه الباور أيه
وأخبار درجات الحراره أيه معاك
عيب الشاشه ممكن يكون انك مشغلها على ريزليوشن أعلى منها او ممكن بسبب حكايه الكابل لأن الشاشات دى على ما أعتقد مبيكونش جواها حاجه تتحكم فى الكهربا اللى داخاله زى الباور سبلاى عشان كده بتوصل للباور عشان بتأخد فولت معين بس انا مش مستريح للحوار ده صراحه
بص انا شايف انك تركب الباور القديم بره الكيسه لوحده كده وتاخد منه كهربا للشاشه بس ومتوصلش بيه حاجه تانيه شوف وقولى أيه الاخبار
مبروك مره تانيه

mahmoudms
07-04-2009, 15:52
الله يبارك فيك يا باشا اولا بالنسبة للرامات فهى طبعا كانت متبرشمة و لكن كلها صينى ده بالاضافة ان الضمان بتاعها 11 شهر فقط
بالنسبة للبوردة و البروسيسور فهما طبعا قليلين جدا فى السوق خصوصا البروسيسور 710 نادر يمكن محل او اتنين فقط فى كل مول اللى ممكن تلاقيه عندهم
البوردة ممكن لو دورت تلاقيها عند ناس لكن مش كتير بالنسبة ليا انا انا جبتهم من محل اسمه sky soft ده فى الدور التانى مول سوق الكميوتر- السخاوى
بس للعلم ان البوردة كانت موجودة عنده اما البروسيسور فمكنش عنده بعت جابه من محل تانى لانى جمعت الجهاز كله من عندهم فانا مش عارف هيكون عنده تانى و لا لا
بس ممكن تلاى البوردة فى محل فى الدور التانى مول سوق العصر فى شارع الخلبفة المامون بس المحل ده انا حقيقى مش فاكر اسمه بس انت لما تدور هتلاقيه لانه حاطط البوردة و البروسيسور عنده
بس فيه حاجة ده كان قالى ان البوردة عاملة 520جنيه و البروسيسور قال ب 775 جنيه

و فى محل تانى فى المول اللى اسمه سوق الكمبيوتر (لا اتذكر المول بس هو مول بجانبه مولان صغيرين و قصاد المول الكبير اللى فى السخاوى
اعذرنى لا اتذكر الاسماء لكن هو فى شارع فيه مولات صغيرة بس هتلاقيى البروسيسور و الالبوردة تقريبا نفس الاسعار
علما بانى سالت قبل كده و ملقتش منهم كتير حتى انى اول ما سالت عند المحل اللى فى المول الصغير ده لقيت البورده
و لما سالته على البروسيسور راح محل تانى و ساله عليه عشان مكنش عنده و على ما روحت الف لفة تانية فى المول رجعت له ملقيتش البوردة
التجار بيخدوا من بعض القطع اللى عندهم بس اسال فى المحلات و ان شاء الله هتاقيهم اذا كنت عايز تجمع جهاز لحد او تنصح حد انه يجمع جهاز جديد يدور كويس ع القطع اللى هو عايزها
اما بالنسبة للبروسيسور amd phenom ii x3 720 2.8 ghz
ده مش موجود عند حد خالص و الله اعلم يمكن لو دورت كويس ممكن تلاقيه

بالنسبة الهارد فهو تايلاندى green
6400 aacs
16m cache
model : feb 2009


بالنسبة للباور سبلاى فنوعه هو هو نوع الكيسة hi tech systems

mahmoudms
13-07-2009, 14:05
شكرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
ا:)

thecoolzero010
15-07-2009, 11:29
انا جمعت ال710 والبوردة us2h بس حصلتلى مشكلة غريبة ،الشاشة اول ما بيفتح بتتهز بترعش كد وبعدين الرعشة دي بتظهر على شكل شريط فى اعلى الشاشه بيتهز وبعدين ممكن اطفى و اشغل تروح وكلة تمام ومرة تانية ترجع روحت سموحة وغيرت كل شيئ ما عدا البورده والبروسيسور حتى نظام التشغيل غيرتة وفى الاخر الراجل بدلى البوردة اشتغلت يومين تمام وبعدين العيب رجع تانى انا بجد محتاج مساعدتكم وارائكم لان مش عارف المشكلة فين