المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : أرجو المساعدة لتجميع كيسة 2700 جنية مصري



superman1
13-04-2009, 00:26
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

أرجو المساعدة والنصيحة لتجميع كيسة فقط بدون شاشة في حدود 2500-2700 جنية (AMD or Intel) مع العلم أنني أستخدم الجهاز في التطبيقات الهنسية مثل Autocad بالإضافة للإستخدام الطبيعى للجهاز بس يكون الجهاز سريع ومش مهم هو أنتل ولا AMD

أرجوكم أفيدوني وأرجو الإهتمام بموضوعي وشكراً

طلب آخر
أريد شراء شاشة 19 بوصة فبما تنصحوني وهل Wide أفضل أم النوع العادي
,جزاكم الله خيراً

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

moatez
13-04-2009, 09:13
PROCESSOR AMD Phenom II X4 920 2.8GHz 2MB/6MB = 1150 EGP
M.B Gigabyte GA-MA78GM-US2H = 520 EGP
H.D WD6400AAKS, 640GB, Buffer 16MB, SATA = 360 EGP
RAM Kingston 4GB 2X2GB DDR2 800MT/s CL6 = 220 EGP
DVD/RW NEC Optiarc 7200S = 110 EGP
CASE GAMMA 350W = 350 EGP
TOTAL = 2710 EGP

بالنسبه للشاشه الوايد طبعا افضل و دور على ال PHILIPS 190CW9FB وسعرها فى حدود 800 جنيه

superman1
13-04-2009, 11:33
شكراً لسعادتك على الرد والإفادة
بس كان لي استفسار عن البوردة هو كارت الشاشة built in بس أنا كنت بفضل كارت الشاشة خارجي
كمان بالنسبة للشاشة والأستخدام مع البرامج المكتبية والهندسية النوع الوايد أفضل ولا النوع العادي. ولو ممكن تجميعة انتل بحيث يكون في مقارنة لأني بصراحة مفهمش خالص في AMD


وأعتذر عن الإزعاج

وشكرا لتعاونكم الجميل

TheInfernal
13-04-2009, 11:40
ياريت تجاوب الأسئلة اللي في توقيعي.

moatez
13-04-2009, 11:58
شكراً لسعادتك على الرد والإفادة
بس كان لي استفسار عن البوردة هو كارت الشاشة built in بس أنا كنت بفضل كارت الشاشة خارجي
كمان بالنسبة للشاشة والأستخدام مع البرامج المكتبية والهندسية النوع الوايد أفضل ولا النوع العادي. ولو ممكن تجميعة انتل بحيث يكون في مقارنة لأني بصراحة مفهمش خالص في AMD


وأعتذر عن الإزعاج

وشكرا لتعاونكم الجميل

العفو مفيش ازعاج ولا حاجه :)

حضرتك استخدامك برامج هندسيه ومكتبيه حسب كلامك مش محتاج كارت شاشه خارجى الا لو كنت مهتم بالالعاب فوفر فلوسه احسن فى حاجه تستفاد بيها :)

بالنسبه للشاشه العاديه خلاص فى طريقها الى الاندثار مخدش بيجبها دلوقتى حتى اللى مزنوق فى الفلوس بيجيبها مستعمله لانه على حسب علمى الجديد منها الموجود فى السوق حاليا جودته مش قد كدا فالوايد طبعا افضل بالنسبالك وهتحس معها بفرق كبير عن العاديه :)

وعامة لو كنت مهتم بالالعاب ممكن تعمل كدا :
PROCESSOR AMD Phenom II X3 710 2.6GHz 1.5MB/6MB= 750 EGP
M.B Gigabyte GA-MA78GM-US2H = 520 EGP
VEGA Sapphire HD 4670 512MB GDDR4 = 580 EGP
H.D WD6400AAKS, 640GB, Buffer 16MB, SATA = 360 EGP
RAM Kingston 2GB 2X1GB DDR2 800MT/s CL6 = 110 EGP
DVD/RW NEC Optiarc 7200S = 110 EGP
CASE GAMMA 350W = 350 EGP
TOTAL = 2780 EGP

superman1
13-04-2009, 12:04
السلام عليكم
الميزانية___حوالي 2700من غير ثمن الشاشة______________ - استخداماتك للجهاز________التطبيقات الهندسية والمكتبية وتحرير الفيديو _______ - محل سكنك بنها القليوبية

- القطع المراد شراؤها____كيسة كاملة ____ - المكونات التي ستعيد استخدامها__الذي يصلح للإستخدام وقت التحديث__ - هل تنوي كسر السرعة؟ لا
- حجم الشاشة_____19 بوصة_______ - متى ستشتري الجهاز و متى تنوي تحديثه خلال أسبوع ولا أدري متى سأحدثه

أرجو أن تكون الإجابات واضحة وشكرا لتعاونكم المثمر
والسلام عليكم

superman1
13-04-2009, 12:37
السلام عليكمورحمة الله وبركاته

أستاذ معتز أشكرك جزيل الشكر على المعلومات القيمة والثمينة وأرجو من حضرتك أن تعطيني تجميعة انتل بحيث يكون في مقارنة لأني بصراحة مفهمش خالص في AMD ومش عارف ليه AMD مش منتشر قوي زي انتل ولا أخفي عليك انني مازلت متردد في AMD علشان موضوع الأنتشار وعلشان عدم تجربته سابقاً

وجزاكم الله خيرا
السلام عليكم

TheInfernal
13-04-2009, 16:20
السلام عليكم
الميزانية___حوالي 2700من غير ثمن الشاشة______________ - استخداماتك للجهاز________التطبيقات الهندسية والمكتبية وتحرير الفيديو _______ - محل سكنك بنها القليوبية

- القطع المراد شراؤها____كيسة كاملة ____ - المكونات التي ستعيد استخدامها__الذي يصلح للإستخدام وقت التحديث__ - هل تنوي كسر السرعة؟ لا
- حجم الشاشة_____19 بوصة_______ - متى ستشتري الجهاز و متى تنوي تحديثه خلال أسبوع ولا أدري متى سأحدثه

أرجو أن تكون الإجابات واضحة وشكرا لتعاونكم المثمر
والسلام عليكم
طب انت شغلك فيه Render أو حاجة 3D؟ اجابة السؤال ده هتحدد انت محتاج كارت شاشة عالي واللا لأ.

superman1
13-04-2009, 20:00
بالنسبة للـ 3D الشغل بسيط مش حاجة أساسية أما الـ render مش عارف تعني آيه
وبعد إذنكم كان لي سؤال هو المعالج E84 من انتل أفضل ولا AMD Phenom II X4 920 2.8GHz 2MB/6MB أرجو التوضبح بشئ من التفصيل وياريت لو تجميعة من انتل في حود 2700 جنية مصري

وشكرا

TheInfernal
13-04-2009, 23:16
بالنسبة للـ 3D الشغل بسيط مش حاجة أساسية أما الـ render مش عارف تعني آيه
وبعد إذنكم كان لي سؤال هو المعالج E84 من انتل أفضل ولا AMD Phenom II X4 920 2.8GHz 2MB/6MB أرجو التوضبح بشئ من التفصيل وياريت لو تجميعة من انتل في حود 2700 جنية مصري

وشكرا
الPhenom II 920 طبعا أحسن.
خليك مع تجميعة معتز. هي أنسب حاجة بالنسبة لميزانيتك.

superman1
13-04-2009, 23:27
ممكن لو سمحتو حد يدلني على بوردة جيجا بايت (V+S+L) اللي تبقى متوافقة مع البروسيسور Intel E84 3GHZ/6M cashe
وتفضلو بقبول وافر الإحترام والتقدير

moatez
14-04-2009, 07:13
ممكن لو سمحتو حد يدلني على بوردة جيجا بايت (V+S+L) اللي تبقى متوافقة مع البروسيسور Intel E84 3GHZ/6M cashe
وتفضلو بقبول وافر الإحترام والتقدير

بص التطبيقات الجديده وبرامج تحرير الفيديو حتى بعض الالعاب بداءت تستفيد من تعدد الانويه فالانتل E8400 ده ثنائى النواه مقابل ال Phenom II X3 710 الثلاثى النواه وال Phenom II X4 920 الرباعى النواه فهات بروسيسور متعدد الانويه افضل لو عاوز جهاز يدوم معاك لمده طويله لو عاوز انتل :
PROCESSOR Intel Core2Quad Q8200 2.33GHz 4MB 1333MT/s= 975 EGP
M.B GIGABYTE GA-EP43-UD3L= 560 EGP
VEGA PowerColor HD 4350 512MB DDR2 = 245 EGP
H.D WD6400AAKS, 640GB, Buffer 16MB, SATA = 360 EGP
RAM Kingston 4GB 2X2GB DDR2 800MT/s CL6 = 210 EGP
DVD/RW NEC Optiarc 7200S = 110 EGP
CASE GAMMA 350W = 350 EGP
TOTAL = 2810 EGP

بالنسبه للشاشه فى ناس جابت ال BenQ FP202W V3 وده 20 بوصه من شركة Dayna الدور الأول مول سوق العصر ب 770 جنيه وعليها 3 سنين ضمان و بيشكروا فيها اوى :)

وده موقع فى مقارنات فى تطبيقات كثيره هتلاقى من بينهم انواع البروسيسورات اللى ذكرنهم :
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3512&p=1

superman1
14-04-2009, 07:54
السلام عليكم
يا باشا مش عارف والله أشكر حضرتك الزاي على العموم جزاك الله خيرا
أنا مش غاوي Games تقريبا . فقط إستخدام البرامج الهندسية و تحرير الفيديو فهل من الأفضل شراء بوردة فيها كارت الفيجا (ويبقى وفرنا ثمن الكارت) ولا رأي حضرتك آيه . وآيه النوع اللي حضرتك تنصح بيه والسعر بتاعه. والبوردة اللي حضرتك ذكرتها فى نوع تاني منها أغلى شوية (640 ج) فما الفرق بينهم.

معلهش لي استفسار آخر لي صديق يعمل بمجال الكمبيوتر وقد قال لي أن البوردة MSI أقوي من الجيجا بايت فهل هذا الكلام صحيح وما هي البوردة التي توافق ميزانيتي.
آسف للإطالة ولكن انا عارف انك هتتحملني

وجزاك الله خيرا على ما تقدمه من عون لرواد المنتدي الرائع

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

moatez
14-04-2009, 08:32
بالنسبه لتجميعة الانتل انا اضطرت احط كارت فيجا خارجى علشان مفيش فى مصر بورده انتل بلت ان كويسه ويا ريت تذكر موديل البورده اللى ب 640 جنيه ده :)

اما من جهتى انصحك طبعا بال Phenom II X4 920 والماذربورد ال 780G الجيجابايت ممتازه وكافيه جدا لقطع الجهاز وكارت الفيجا المدمج اللى فيها اعتقد انه هيناسب استخداماتك ( مش هتلاقى زيه فى الانتل ) بس ده ما يمنعش انك لو لاقيت ال MSI KA790GX هتكون احسن الشيبست بتاعها احدث + كارت الفيجا المدمج افضل وسعرها 630 جنيه بس مش عارف ان كنت هتلاقيها حاليا ولالا :)

superman1
14-04-2009, 11:07
ألف شكر على الإفادة
بالنسبة للبوردة MSI KA790GX هي خاصة بـ AMD مش كدة ولو لقيتها هتكون أفضل من الجيجا وبالنسبة للبوردة اللي بـ 640 ج هشوف النوع بتاعها آيه وأقول لحضرتك.
نيجي لمرحلة الشراء هل كل هذه القطع متوفرة في مكان واحد ولا لأ وتنصح حضرتك بآيه وقت الشراء وهل أجمع الجهاز في المحل ولا أجمعه بمعرفتي بره (أنا ليه خبره بسيطة في التجميع بس انتل) بالمناسبة أنا من بنها علشان موضوع الشراء

وأشكر تعب حضرتك معايا
والسلام عليكم

dotnet76
14-04-2009, 12:46
ألف شكر على الإفادة
بالنسبة للبوردة MSI KA790GX هي خاصة بـ AMD مش كدة ولو لقيتها هتكون أفضل من الجيجا وبالنسبة للبوردة اللي بـ 640 ج هشوف النوع بتاعها آيه وأقول لحضرتك.
نيجي لمرحلة الشراء هل كل هذه القطع متوفرة في مكان واحد ولا لأ وتنصح حضرتك بآيه وقت الشراء وهل أجمع الجهاز في المحل ولا أجمعه بمعرفتي بره (أنا ليه خبره بسيطة في التجميع بس انتل) بالمناسبة أنا من بنها علشان موضوع الشراء

وأشكر تعب حضرتك معايا
والسلام عليكم




للبوردة MSI KA790GX بلاش منها احسن..الجيجابت افضل واحسن بنسبه للستخدمك للجهاز....انا جربت MSI

مش حلوه ...بعد فتره من التشغيل بتكون بطيه....الجيجا بيت افضل بكتير وكارت الشاشه الى موجود فيها قووى جدا...خصوصا الموديل ده....MA78GM-US2H

الجديد فى الموضوع انا الجهاز ركب فيه كارت شاشه بلت ان نوع ATI HD3200

وشغال عاليه جميع الالعاب الحديثه زات الجرافك العالى..

الافضل انك تنزل سوق العصر....وتخلى مهندس الصيانه يجمع ليك الجهاز...

اسعار من الاخر...وممكن تعمل حاجه اكتب موضفات الجهاز وخد فكره فى المول وشوف الاسعار
واختار بعد كده محل كويس ويكون حد بيفهم كويس ويجمع ليك الجهاز...علشان تضمن الحاجه تكون شغاله قدمك
تحياتى

superman1
14-04-2009, 21:22
جزاك الله خيرا على المساعدة والمعلومات الرائعة. أنا بالفعل نزلت مول البستان النهاردة (كنت هناك بالصدفة) وشفت الأسعار بس فيه ناس قلولي ان البوردة ECS black series CF8200A دي قوية جدا وسريعة كمان عن الجيجا بايت فمش عارف آيه رأيكم فى الكلام ده. كمان بالنسبة البروسيسور بيقولو ان مفيش فرق كبير بين النوعين PROCESSOR AMD Phenom II X4 920 2.8GHz 2MB/8MB و PROCESSOR AMD Phenom II X3 710 2.6GHz 1.5MB/6MB بالمقارنة بسعرهم فهل الكلام ده صحيح ولا آيه.
وهل صحيح ان البوردة 780 G نظام التشغيل 32 بت لا يقرأ عليها أكثر من 3 جيجا رام وآيه أخبار الرامات الهيبر معها.
معلهش انا عارف اني تقلت عليكم شوية بس أعذروني الواحد عاوز يشتري حاجة وينساها.

وشكرا للمساعدة

moatez
15-04-2009, 01:13
اولا مالكش دعوه بكلام البائعين مش فاهمين حاجه ..

البروسيسور الفينوم 920 رباعى النواه مقابل ال 710 الثلاثى النواه فى التطبيقات اللى بتستفاد من تعدد الانويه زى الثرى دى ماكس وبرامج تحرير الفيديو والريندر ال 920 هيتفوق على ال 710 مثلا شوف هنا :

http://images.anandtech.com/graphs/amdphenomii810_020809180918/18175.png

http://images.anandtech.com/graphs/amdphenomii810_020809180918/18171.png

نظام التشغيل سواء 32 بت او 64 بت مالهوش علاقه بالماذربورد ده بيتوقف على الرامات لو مركب اكثر من 3 جيجا يبقى تسطب نسخة 64 بت علشان يتقرؤه كاملين :)

اما بخصوص الماذربورد ال ECS black series CF8200A هى كويسه بس طالما فى امكانيه للجيجابايت تبقى افضل منها بالاضافه الى انها لا تدعم Phenom II X4 920 شوف كدا :
http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=873&MenuID=69&LanID=9

superman1
15-04-2009, 10:12
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
والله يا أستاذ معتز كل يوم بنستفيد من حضرتك والخبرة التي نكتسبها يعود الفضل فيها لله ثم لأمثالك من المتميزين في هذا المجال وأعذرني وتحملني أيضا كان لي بعض الإستفسارات:-
1- حسب ما فهمت من كلام حضرتك ان نظام التشغيل 32بت مش هيشوف 4 جيجا رام أيا كانت نوع البوردة وموديلها.
2- انا مش ناوي على كسر السرعة فهل الرامات الهيبر (Bus 1066) ضرورية ولا كفاية BUSS 800.
3- هل من الضروري ان الكيسة يكون فيها senseors للحرارة وسرعة المروحة ...الخ ولا آيه رأيك
4- وفيه سؤال أنا عارف ان المزانية هي اللي بتحمكه بس انا عاوز مشورتك أستري 710 ولا 920 (أعني السعر مقابل الأداء) مع العلم أنني أستخدم الجهاز في التطبيقات الهنسية مثل Autocad بالإضافة للإستخدام الطبيعى للجهاز بس نفسي الجهاز يكون سريع

والتجميعة ان شاء الله هتكون كالآتي حسب حضرتك ما ذكرت سالفاً
PROCESSOR AMD Phenom II X3 710 2.6GHz 1.5MB/6MB= 750 EGP
M.B Gigabyte GA-MA78GM-US2H = 520 EGP
H.D WD6400AAKS, 640GB, Buffer 16MB, SATA = 360 EGP
RAM Kingston 2GB 2X1GB DDR2 800MT/s CL6 = 110 EGP
DVD/RW NEC Optiarc 7200S = 110 EGP
CASE GAMMA 350W = 350 EGP
TOTAL = 2200 EGP
أنا لغيت كرت الشاشة لأنى مش غاوي جيمز

طبعاً ممكن أغير البروسيسور لو حضرتك فضلت كدة (مستني طبعا رد حضرتك علي)

في النهاية لا أملك إلا أن أدعو لك بالخير على المساعدة ة والإفادة

moatez
15-04-2009, 19:26
ربنا يخليك وشكرا على كلامك الجميل ده :)

طالما استخدامك مقصور على البرمج الهندسيه مش جرافيك وريندر اعتقد ان ال Phenom II X3 هيناسب استخداماتك ..

الرامات الباص 800 كافيه واسرع من الباص 1066 لان التواقيت بتاعتها اقل منها :)

مساله الحراره ده وكدا ممكن تقيسها عن طريق البرامج مش مهم ان الكيسه يبقى فيها senseors للحرارة وسرعة المروحة :)

بالضبط كدا نظام التشغيل 32 بت مش هيشوف اكثر من 3 جيجا رامات لو هتركب 4 جيجا رامات هضطر تنزل نظام 64 بت علشان تستفيد بيهم كاملين :)

ممكن تخلى الكيسه GAMMA Mini Server 300W ب 280 جنيه والباور اللى فيها كافى جدا للجهاز وتغير البروسيسور الى AMD Phenom II X3 720 ب 850 جنيه اسرع من 710 + لو حبيت تعمل oc فى يوم من الايام هيبقى احسن من 710 لانه نسخة بلاك اديديشن قابلية لكسر السرعه احسن من ال 710 :)

superman1
15-04-2009, 21:11
أولا أنا قصدت كل الكلام اللي قلته وهو ليس مجاملة بل انت وأمثالك تستحقون أكثر من ذلك على ما تبذلونه من مجهود لمساعدة الناس
ثانيا بالنسبة للرامات خلاص هجيب الباص 800 والبروسيسور AMD Phenom II X3 720 والشاشة ان شاء الله 20 بوصة فيلبس
وبالنسبة للكيسة أنا عندي Stabilizer فهل ممكن الكيسة العادية ذي الدولفين مثلا تبقى كويسه ولا نجيب الجاما 350 وات
ولو عند حضرتك وقت كان نفسي أعرف آيه هو الريندر

وألف شكر على المجهود اللي حضرتك بذله معايا
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

moatez
15-04-2009, 21:41
ربنا يخليك ويبارك فيك وشكرا على ذوقك :)

بالنسبه للكيسه انا بحترم الجاما جدا وخصوصا ان الباور بتاعها من نوع ال HEC وهو من انضف انواع الباورات فى مصر يعنى هتجيب حاجه وتنساها فرائى هات الجاما ال 300 وات ممتازه جدا وكافيه لقطع جدا لقطع جهازك وسعرها 280 جنيه:)

بالنسبه للرندر ممكن تشوف الرابط ده هيفيدك :

http://en.wikipedia.org/wiki/Rendering_(computer_graphics)

superman1
15-04-2009, 23:24
والله الواحد مش عارف يودي الجمايل دي كلها فين
حاجة أخيرة علشان انا عارف اني زهقتك وتعبتك معايا أنا غيرت رأيي بالنسبة للشاشة هجيب 22 بوصة لاني شفتها من شوية عند واحد صحبي وعجبتني هو جايب LG فمش عارف دي كويسة ولا آيه رأيك تنصحني أجيب أي نوع وهل الحجم ده هيعمل مشكلة مع كارت الفيجا المدمج في البوردة


على العموم ألف شكرا ياباشا

moatez
16-04-2009, 00:20
حجم الشاشه معتقدش انه هيعمل مشكله مع كارت الفيجا المدمج هو بس هيبقى ضعيف بالنسبه للناس الغاوين جيمز :)

بالنسبه للتوع بفضل ال BENQ T2200HD من الشاشات الجديده 9 : 16 + داعمه لل FULL HD 1080P وسعرها 1100 جنيه وهتلاقى ريفيو عنها فى قسم الشاشات للدكتور حسام ممكن تبقى تشوفه :)

superman1
16-04-2009, 09:03
بارك الله فيك وجزاك الله خيراً

وممكن تسمحلي أبقي اراسل حضرتك لو في أي اسفسار

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

moatez
16-04-2009, 11:06
وانا تحت امرك فى اى استفسار :)

superman1
17-04-2009, 19:07
بارك الله فيك
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته