المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : اختيارين للتجميع لا ادرى ما هو الافضل فيهم



miah
14-04-2009, 17:15
اولا الميزانيه الكليه (3000 جنيه ) للبوردة و البروسيسور و الرام

استخدام الجهاز Games & Network Studing using Virtual Machine

الاختيار الاول

Mother Board Gigabyte GA-EP45-UD3LR

DDR2 Kingston HX Bus 1066 Ram 2G*4 Total 8G

Processor Core2quad Q9550 Cache 12M FSP 1333



الاختيار الثانى

Mother Board Gigabyte GA-EP45-UD3LR

DDR2 Kingston HX Bus 1066 Ram 2G*2 Total 4G

Processor Core2quad Q9550 Cachw 12M FSP 1333

Silent Knight Cooling System To Over Clock The Processor to 3.6



ما رايكم اجيب رامات 8 جيجا

و لا اقلل الرامات ل 4 جيجا و اجيب مبرد silent knight و اعمل اوفر كلوك للبروسيسور لغايه 3.6

مع العلم انى امتكلك VGA 8800 GT

و امتلك HD 1 Tera + HD 500 Giga

و ايضا Satallite Tuner

و اذا كان هناك افضل من الاختيارين فارجو ابداء ارائكم

vmidov
14-04-2009, 17:51
اولا الميزانيه الكليه (3000 جنيه ) للبوردة و البروسيسور و الرام

استخدام الجهاز Games & Network Studing using Virtual Machine
الاختيار الاول
Mother Board Gigabyte GA-EP45-UD3LR
DDR2 Kingston HX Bus 1333 Ram 2G*4 Total 8G
Processor Core2quad Q9550 Cache 12M FSP 1333

الاختيار الثانى
Mother Board Gigabyte GA-EP45-UD3LR
DDR2 Kingston HX Bus 1333 Ram 2G*2 Total 4G
Processor Core2quad Q9550 Cachw 12M FSP 1333
Silent Knight Cooling System To Over Clock The Processor to 3.6
ما رايكم اجيب رامات 8 جيجا
و لا اقلل الرامات ل 4 جيجا و اجيب مبرد silent knight و اعمل اوفر كلوك للبروسيسور لغايه 3.6
مع العلم انى امتكلك VGA 8800 GT
و امتلك HD 1 Tera + HD 500 Giga
و ايضا Satallite Tuner
و اذا كان هناك افضل من الاختيارين فارجو ابداء ارائكم

اذا كنت مصمم على انتل يبقى ممكن تعمل كده
CPU INTEL Core2Quad (C2Q) Q9550 2.83GHZ 1333MT/S L2 12MB L3 = 1640 EGP
MotherBoard ASUS P5Q = 760 EGP
Ram Kingston 2GB*2 1066MT/S CL7 = 280 EGP
CPU Cooler ASUS Silent Knight II = 375 EGP
-----------------------------------------------------------
Total = 3055 EGP

أولا البورده اللى حضرتك ذكرتها تقريبا مش موجوده فى مصر الموجود GA-EP45-UD3R
والبورده الاسوس دى أحسن منها
ثانيا مفيش رامات DDR3 1333Mt/S أخر حاجه هى 1066 وحتى دى مالهاش أى لازمه خاااااااااالص انا بس حطيتهالك عشان انت ناوى على OC فهتساعدك أكثر فى الوصول لترددات أعلى مع البروسيسور فقط و 4 جيجا رامات دى كفايه جدا لدرجه زياده عن اللزوم حاليا لكن هتساعدك قدام برده
ثالثا نسيت تقول أيه نوع وقوه الباورسبلاى عندك
وشوف باقى الاراء
بالتوفيق ان شاء الله

miah
14-04-2009, 18:21
اذا كنت مصمم على انتل يبقى ممكن تعمل كده
CPU INTEL Core2Quad (C2Q) Q9550 2.83GHZ 1333MT/S L2 12MB L3 = 1640 EGP
MotherBoard ASUS P5Q = 760 EGP
Ram Kingston 2GB*2 1066MT/S CL7 = 280 EGP
CPU Cooler ASUS Silent Knight II = 375 EGP
-----------------------------------------------------------
Total = 3055 EGP

أولا البورده اللى حضرتك ذكرتها تقريبا مش موجوده فى مصر الموجود GA-EP45-UD3R
والبورده الاسوس دى أحسن منها
مفيش رامات DDR3 1333Mt/S أخر حاجه هى 1066 وحتى دى مالهاش أى لازمه خاااااااااالص انا بس حطيتهالك عشان انت ناوى على OC فهتساعدك أكثر فى الوصول لترددات أعلى مع البروسيسور فقط و 4 جيجا رامات دى كفايه جدا لدرجه زياده عن اللزوم حاليا لكن هتساعدك قدام برده
وشوف باقى الاراء
بالتوفيق ان شاء الله




1- انا مش مصصم على انتل قوى بس جميع الاختبارات لقيت فيها تفوق من Q9550 على ال phentom على العموم لو انت رايك فى حاجه افضل من AMD قولى يمكن تبقى احسن بالنسبه ليا


2- البوردة دى انا ابتديت اجنن منها و يجيلى تخلف و كل حاجه فى الدنيا و المشكله انى واثق فى Gigabyte لدرجه العمى و كل ما اسال على نوع كويس منها فى مصر ملاقيهوش و انا للاسف مجربتش ASUS قبل كدة

على العموم انا هشوف موضوع ال ASUS الى انت قولتلى عليها و يا ريت لو تحطلى لينك بامكانياتها لانى اخترت الى فاتت بناء على حجات معينه زى Solid Japanees Capacitor و ال Raid support و حاجات تانيه

3- بالنيبه للرامات انا غلطت و انا بكتب و كتبت ال Bus بتاع البروسيسسور و انا عدلتها دلوقتى و انا فعلا اقصد 1066 و دة علشان ال OC و على فكرة انت كاتبلى DDR3 و انا مجبتش سيرت DDR3 لانى عارف انها غاليه على الفاضى

4-سؤالى االى انت نسيت تجاوبنى عليه

هل 8 جيجا من الرام هتدى اداء احسن فى الالعاب

ام لما اعمل OC مع رامات 4 جيجا فقط هتدى اداء افضل



شكرا جدا جدا على ردك و اتمنى انك تجاوب على اسئلتى

و اسف على ازعاجك

vmidov
14-04-2009, 18:41
1- انا مش مصصم على انتل قوى بس جميع الاختبارات لقيت فيها تفوق من Q9550 على ال phentom على العموم لو انت رايك فى حاجه افضل من AMD قولى يمكن تبقى احسن بالنسبه ليا


موضوع تفوق Q9550 على Phenom II 940 دى مسائله نسبيه و ال940 بيتفوق عليه برده فى حاجات تانيه وأحيانا بيتفوق على I7 920




2- البوردة دى انا ابتديت اجنن منها و يجيلى تخلف و كل حاجه فى الدنيا و المشكله انى واثق فى Gigabyte لدرجه العمى و كل ما اسال على نوع كويس منها فى مصر ملاقيهوش و انا للاسف مجربتش ASUS قبل كدة
على العموم انا هشوف موضوع ال ASUS الى انت قولتلى عليها و يا ريت لو تحطلى لينك بامكانياتها لانى اخترت الى فاتت بناء على حجات معينه زى Solid Japanees Capacitor و ال Raid support و حاجات تانيه
3- بالنيبه للرامات انا غلطت و انا بكتب و كتبت ال Bus بتاع البروسيسسور و انا عدلتها دلوقتى و انا فعلا اقصد 1066 و دة علشان ال OC و على فكرة انت كاتبلى DDR3 و انا مجبتش سيرت DDR3 لانى عارف انها غاليه على الفاضى
4-سؤالى االى انت نسيت تجاوبنى عليه
هل 8 جيجا من الرام هتدى اداء احسن فى الالعاب
ام لما اعمل OC مع رامات 4 جيجا فقط هتدى اداء افضل
شكرا جدا جدا على ردك و اتمنى انك تجاوب على اسئلتى
و اسف على ازعاجك


2- لا ياباشا من غير ماتجنن ولا حاجه :D متثقش فى جيجابايت للدرجه دى أى نعم هى شركه محترمه وكل حاجه لكن أسوس ممتازه وأحسن منها كمان بس هى عامله زى الموبايلات السامسونج وموبيلات نوكيا
وده لينك البورده الاسوس
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=BxdaHYTJECBvPJ3k&templete=2
وبرده فيها كل اللى بتدور عليه وزياده
3- ولا يهمك جل من لا يسهو وانا كتبت DDR3 مع ان حضرتك مذكرتهاش لكن كتبت تردد 1333 وده مش موجود غير فى DDR3
4- لأ انا جاوبت على سؤال حضرتك بس مكانش السؤال ده طبعا السؤال كان


ما رايكم اجيب رامات 8 جيجا
و لا اقلل الرامات ل 4 جيجا

وده كان ردى


4 جيجا رامات دى كفايه جدا لدرجه زياده عن اللزوم حاليا لكن هتساعدك قدام برده

لكن السؤال ده جديد
الاجابه ان تردد الرامات مبيزودش اداء أكتر من 10% -15% على أقصى تقدير
ومساه رامات أكتر أفضل لكن 8 جيجا مالهاش أى فايده حاليا ولا حتى أكبر لعبه هاتستفيد منها أحدث لعبه محتاجه أعلى امكانيات على ماأذكر لم تصل حتى الان إلى 3 جيجا ومع ويندوز فيستا فما بالك ب8 جيجا
هتبقى موجوده بدون لازمه على الشريحه 4 جيجا كفايه جدا
ولما تعمل OC الاداء الافضل هيكون من البروسيسور مش من الرامات
وأى حاجه تانى اطلب على طول وان شاء الله نساعدك
ومفيش أى ازعاج إطلاقا

miah
14-04-2009, 19:17
2- لا ياباشا من غير ماتجنن ولا حاجه :D متثقش فى جيجابايت للدرجه دى أى نعم هى شركه محترمه وكل حاجه لكن أسوس ممتازه وأحسن منها كمان بس هى عامله زى الموبايلات السامسونج وموبيلات نوكيا
وده لينك البورده الاسوس
http://www.asus.com/product.aspx?P_I...J3k&templete=2 (http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=BxdaHYTJECBvPJ3k&templete=2)


يا خبر ابيض

ايه البوردة دى

دا انا كنت بحب صندل فى مصر

قصدى كنت هشترى شبب من جيجا بايت

انا ملاحظ ان الفرق ما بينها و ما بين الpro موضوع ال pci express 16x الزيادة بس

و الفرق ما بينهم حوالى 90 جنيه :D مش عارف اجيبها ولا اجيب ال Pro

المشكله الوحيدة انى لما قريت ال Memory Qulaified List بتاعه البوردة

مفيهاش اى سيرة عن ال Kingston HX 2G Ram

فانا خايف انها متكونشى تنفع تشغل 8 جيجا رام

و خصوصا انى اتحطيت فى مطب زى دة مع البوردة P31 الى اتضح انها علشان تشغل كل DIMM بتوع الرامات لازم تكون الرامات SS

vmidov
14-04-2009, 21:08
يا خبر ابيض
ايه البوردة دى
دا انا كنت بحب صندل فى مصر
قصدى كنت هشترى شبب من جيجا بايت
انا ملاحظ ان الفرق ما بينها و ما بين الpro موضوع ال pci express 16x الزيادة بس
و الفرق ما بينهم حوالى 90 جنيه :D مش عارف اجيبها ولا اجيب ال Pro
المشكله الوحيدة انى لما قريت ال Memory Qulaified List بتاعه البوردة
مفيهاش اى سيرة عن ال Kingston HX 2G Ram
فانا خايف انها متكونشى تنفع تشغل 8 جيجا رام
و خصوصا انى اتحطيت فى مطب زى دة مع البوردة P31 الى اتضح انها علشان تشغل كل DIMM بتوع الرامات لازم تكون الرامات SS

هههههههههههه
أى خدمه ياباشا
فعلا الفرق فى موضوع الكروس فاير لكنه كروس فاير برده مش أوى لانك لو شغلته هايشتغل بسره (X8,X8) فمش هتستفيد بيه على الاخر فعدمه أحسن من رأيى
هى فعلا مش موجوده بس عايز أقول لحضرتك فى كام بورده دخلت عليها الناس أشتريتها هنا وطبعا كله بيجيب رامات 2 جيجا كينجستون بعيدا عن موديل الرامه لما بصيت فى الMemory List مقلتش اساسا انه بيدعم 2 جيجا رامات كينجستون شريحه واحده بيدعم 1 جيجا بس
ودليل تانى جبت البورده بتاعتى وجبت الMemory List بتاعها وقارنت بينهم وبرده ملقتش ولا واحده من الرامات اللى عندى موجوده فى القائمه ودى صوره اهه
http://i269.photobucket.com/albums/jj41/vmidov/1-2.jpg

والرامه الHynix اللى عندى اساسا 512MB وفى القائمه مفيش غير 1 جيجا
والكينجستون برده
أعتقد دول دلائل كافيه وأعتقد انت كمان لو عملت نفس الموضوع فى بوردتك هتلاقى نفس الحوار
والبورده بتدعم حتى 16 جيجا رامات على حسب الموقع

miah
14-04-2009, 23:37
دة هو الى قلقنى


http://img7.imageshack.us/img7/874/motherajg.jpg

vmidov
14-04-2009, 23:58
دة هو الى قلقنى


http://img7.imageshack.us/img7/874/motherajg.jpg

خلاص لو الموضوع فيه مشاكل هات ال800 مكتوبع انها هتشتغل عادى بدون مشاكل وهتنفعك برده فى الOC

MAGPC
16-04-2009, 02:52
I think may be the MSI X58 Platinum+Core i7+ddr3 kit
is better
also if u insist on the Core 2Quad
u can get the MSI p45 Platinum/zilent
http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=1696
http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=1479

Sagittarius2975
16-04-2009, 15:13
الاستاذ miah
انا كنت زيك مش شايف غير جيجابايت ولسه لحد دلوقتى مش شايف غيرها
بس لما لقيتك بتكلم على البوردة ASUS انها جامده قوى على حد وصفك وانك كنت هتشترى شبشب من جيجابايت قولت لما اشوف ايه البوردة الجامدة دى يمكن اغير راى زيك
وعلشان اكون على الحياد جيبت كارت شاشة بيشغل شاشتين وفتحت الموقع بتاع جيجابايت على شاشة والموقع بتاع ASUS على شاشة تانية
وبدات اشوف ايه الفروق الى مابين الاثنين
بصراحة انا زهلت زيك اول ماشوفت شكل البوردة بتاعت ASUS شكلها جميل جدا
قولت ياد بص على الشكل بتاع جيجابايت لاقيت الفرق مش كبير
تعالى للمهم ,الموصفات والميزات الى موجودة فى كل بوردة
انا مش هقول ان جيجابايت احسن بس انا هقولك الفرق وانت تقرر
بالنسبة لل Memory البوردة بتاعت جيجابايت بتدعم سرعة لحد 1366 بواسطة رفع تردد التشعيل
البوردة من ASUS اخرها لحد 1200
البوردة من جيجابايت بتدعم 4 PCI Express1x انما البوردة من ASUS بتدعم 2 PCI Express 1x
البوردة من جيجابايت فيها 8 وصلات USB على البوردة وممكن تزودهم الى 12
البوردة من ASUS فيها 6 على البوردة بس ممكن تزودهم الى 12 بس لما تركب 3 slot خارجى
وصلات الصوت فى جيجابايت 6 انما فى ASUS كاتبين انها 8 ازاى مش عارف مع ان الصورة بتقول انها 6
وحدة التشغيل الرئيسية (BIOS) جيجابايت فيها 2 على البوردة يعنى واحدة شغاله والتانية احتطياطى لو الاولى حصل فيها عطل التانية تشتغل وتشغل الاولى تانى وجهازك يشتغل بدون ماتروح للصاينة وتوجع قلب وتعالى بعد اسبوع خد البوردة والكلام الى انت فهمه ده
الخاصية الاخيرة الموجودة فى جيجابايت ومش موجودة فعلا فى ASUS هى خاصية UltraDurable3
وهى زيادة سمك طبقات النحاس الموجوده فى البوردة وده له فائد كثيرة
المتانة للبوردة اكتر لان السمك زاد الضعف وده مش هيخلى البوردة تتقوص مع طغط المبرد بتاع البروسيسور)المروحة(
طبعا انت عارف لما سمك النحاس يبقى الضعف يعنى الاحتاك بين الاكترون يقل وبالتالى الحرارة الناتجة نتجة الاحتكاك تقل يبقى كده يباشا درجة الحرارة قلت شوية
لو حبيت تعمل Overclock اعمل وانت مطمن على الاخر لان جيجابايت عمل برنامج يساعدك اسمه Quick Boost
وفى الاخر انا مازلت مقتنع ب GIGABYTE لان ليها مركزين خدمة فى مصر على اعلى مستوى
ده كل الى عندى لو عندك حاجة تصحح لى المعلومات الى عندك تفضل مشكور على الاقل استفاد من حضرتك
http://arabic.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2977&ProductName=GA-EP45-UD3LR

ahmed-alaa
16-04-2009, 22:17
ممكن تاخد ال وسعرها 800 ج ep45-ud3r

ahmed-alaa
16-04-2009, 22:18
و ادائها احسن من ال asus