المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : ارجو المساعدة لتجميع جهاز



الصفحات : [1] 2

ahmed3487
21-04-2009, 21:55
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخوانى الكرام ارجو مساعدتي فى شراء

1-بروسيسور (ايهما افضل amd or intel)
2-مازربورد
3-رامات
4-شاشة ال سي دي 17 بوصه او 19
5-كسيا محترمه ومش غاليه اوى بس تكون شكلها حلو

اهتم بسرعة الجهاز



في حدود 2500 جنيه
وجزاكم الله خيرا

vmidov
21-04-2009, 23:00
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخوانى الكرام ارجو مساعدتي فى شراء

1-بروسيسور (ايهما افضل amd or intel)
2-مازربورد
3-رامات
4-شاشة ال سي دي 17 بوصه او 19
5-كسيا محترمه ومش غاليه اوى بس تكون شكلها حلو

اهتم بسرعة الجهاز



في حدود 2500 جنيه
وجزاكم الله خيرا




وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته
واضح من كلامك انك عندك باورسبلاى بس ياريت تقلنا نزعه وقوته أيه وكارت الشاشه اللى عندك نوعه أيه وعلى أساس ان عندك باورسبلاى كافى شوف التجميعه دى

CPU AMD Phenom II X3 710 2.6GHZ 4000MT/S L2 1.5MB L3 6MB = 750 EGP
MotherBoard Gigabyte GA-MA78GM-US2H = 520 EGP
Ram Kingston 2GB*2 800MT/S CL6 = 220 EGP
Case GigaByte Setto 1000 NoPSU = 290 EGP
Monitor BenQ G900W 19 Inch = 770 EGP
-----------------------------------------------------
Total = 2550 EGP

ومنتظر ردك بخصوص الباورسبلاى
بالتوفيق :)

ahmed3487
21-04-2009, 23:23
وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته
واضح من كلامك انك عندك باورسبلاى بس ياريت تقلنا نزعه وقوته أيه وكارت الشاشه اللى عندك نوعه أيه وعلى أساس ان عندك باورسبلاى كافى شوف التجميعه دى

CPU AMD Phenom II X3 710 2.6GHZ 4000MT/S L2 1.5MB L3 6MB = 750 EGP
MotherBoard Gigabyte GA-MA78GM-US2H = 520 EGP
Ram Kingston 2GB*2 800MT/S CL6 = 220 EGP
Case GigaByte Setto 1000 NoPSU = 290 EGP
Monitor BenQ G900W 19 Inch = 770 EGP
-----------------------------------------------------
Total = 2550 EGP

ومنتظر ردك بخصوص الباورسبلاى
بالتوفيق :)



جزاك الله خيرا يا اخي
انا كنت فاهم ان الباورصبلاي بيجي مع الكيسه لو النظام اتغير
ولي سؤال اخر ايهما افضل amd or intel

وبخصوص كارت الشاشة فهو 256 NVIDIA GeForce FX 5200

ahmed3487
22-04-2009, 00:32
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم

Stone
22-04-2009, 00:33
مبروك مقدمــا :D

ahmed3487
22-04-2009, 00:45
مبروك مقدمــا :D



الله يبارك لك


لكن لمَ لم تدلي بدلوك وتنصحنا:)

vmidov
22-04-2009, 01:17
جزاك الله خيرا يا اخي
انا كنت فاهم ان الباورصبلاي بيجي مع الكيسه لو النظام اتغير
ولي سؤال اخر ايهما افضل amd or intel

وبخصوص كارت الشاشة فهو 256 NVIDIA GeForce FX 5200

يبقى ممكن التجميعه تكون كده
CPU AMD Phenom II X3 710 2.6GHZ 4000MT/S L2 1.5MB L3 6MB = 750 EGP
MotherBoard Gigabyte GA-MA78GM-US2H = 520 EGP
Ram Kingston 2GB*2 800MT/S CL6 = 220 EGP
PSU HEC 350W = 180 EGP
Case Gamma Mini Server 300W without PSU = 160 EGP
~أو هات دى بالباور
Case Gamma Mini Server 300W = 275 EGP
Monitor BenQ G900W 19 Inch = 770 EGP
-----------------------------------------------------
Total = 2535-2610 EGP
على حسب الكيسه
ملحوظه كارت الشاشه المدمج افضل من الكارت الموجود عند حضرتك

ahmed3487
22-04-2009, 01:31
جزاك الله خيرا يا اخي

ahmed3487
30-04-2009, 11:42
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


طيب هل البرامج
visual studio 2008
oracle
net beans


هل ستعمل بكفائة عالية
وايه موضوع الرامات hyperx دا


وهل نخلي البروسيسور 720 ولا ملوش لزمه هو تقريبا الفرق 100 جنيه


وهل البورده تتحمل رامات لغاية 8
وايهما افضل الكيسه بالباور ام بدون والباور لوحده

نرجو سرعة الرد
ومعذرتاً علي الاطالة
وجزاكم الله خيرا

ahmed3487
30-04-2009, 17:54
ياريت حد يرد علينا

ahmed3487
01-05-2009, 19:07
:ah22::ah22::ah22::ah22::ah22:

vmidov
01-05-2009, 20:20
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


طيب هل البرامج
visual studio 2008
oracle
net beans


هل ستعمل بكفائة عالية
وايه موضوع الرامات hyperx دا


وهل نخلي البروسيسور 720 ولا ملوش لزمه هو تقريبا الفرق 100 جنيه


وهل البورده تتحمل رامات لغاية 8
وايهما افضل الكيسه بالباور ام بدون والباور لوحده

نرجو سرعة الرد
ومعذرتاً علي الاطالة
وجزاكم الله خيرا




يا أخى حتى الان مفيش برنامج بيستفيد من تكنولوجيا تصنيع الكمبيوتر الحديثه
بمعنى أخر الموجود حاليا يشغل أى برنامج من دول من غير مشاكل طبعا وخصوصا ان الرامات فى التجميعه مهوله بالنسبه للبرامج دى

أيه موضوع الرامات ال1066 ؟ محدش جاب سيرتها خالص وده لعدم أهميتها

لو انت شايف ان فرق 100 جنيه حاجه بسيطه هاته بشرط انك متقللش حاجه من التجميعه الاصليه عشان تجيبه لان مفيش حاجه تستاهل انك تضحى بيها عشان تجيب ال720

أدخل على موقع البورده وشوف بنفسك اد ايه سعتها
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2995

مفيش أى حاجه أفضل فيهم السبب الوحيد لترشيح الجاما ان معاها باورسبلاى من نوع محترم وهو HEC أى كيسات تانيه معهاش باور زيه لكن لو عايز تجيب الباورلوحده هات الHEC

ahmed3487
01-05-2009, 20:51
جزاك الله خيرا علي الرد ولكن


أيه موضوع الرامات ال1066 ؟ محدش جاب سيرتها خالص وده لعدم أهميتها


تقصد انها مش هتفيدنى ام هي بنفس جودة الرامات العادية؟



لو انت شايف ان فرق 100 جنيه حاجه بسيطه هاته بشرط انك متقللش حاجه من التجميعه الاصليه عشان تجيبه لان مفيش حاجه تستاهل انك تضحى بيها عشان تجيب ال720


اقصد هيكون فيه فرق واضح بين الاثنين 710&720




أدخل على موقع البورده وشوف بنفسك اد ايه سعتها
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2995


دخلت ومفهمتش




مفيش أى حاجه أفضل فيهم السبب الوحيد لترشيح الجاما ان معاها باورسبلاى من نوع محترم وهو HEC أى كيسات تانيه معهاش باور زيه لكن لو عايز تجيب الباورلوحده هات الHEC


هل يوجد اشكال للكيسات الجاما علي النت ؟



وشكرا لك

vmidov
01-05-2009, 21:44
جزاك الله خيرا علي الرد ولكن


تقصد انها مش هتفيدنى ام هي بنفس جودة الرامات العادية؟

الموضوع ملوش علاقه بالجوده لان الجوده هى هى لكن الادااء لا شئ زياده


اقصد هيكون فيه فرق واضح بين الاثنين 710&720

[SIZE=2]الفرق ان نسخه ال720 BE يعنى كسر سرعه أفضل لكن الاداء متقارب مع اختلاف التردد


دخلت ومفهمتش
[SIZE=2]
خش تانى هنا
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2995&ProductName=GA-MA78GM-US2H


هل يوجد اشكال للكيسات الجاما علي النت ؟


[SIZE=2]مش عارف بالظبط شوف فى جوجل
وشكرا لك[/center]

عفوا أخى العزيز

ahmed3487
02-05-2009, 04:34
:)جزاك الله خيرا:)

ahmed3487
04-05-2009, 22:18
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخي الحمد لله جبت الجهاز
amd pheneom 720
ma780g-ud3h
two ram hyperx 2gb
hard 160 data(بتاعى القديم)
case jumbo
lcd 19 samsong 943nwx

لكن سرعتة مش اللي كنت اتوقعها
وايضا يقرأ 2.75 gb of ram
مع انو 4 gb
فما تفسيرك هلي الهارد عشان داتا ومتوصل مع الرايتر بكبل واحد
ولا الباور ضعيف ولا ايه بالظبط علي الباور 3000 بس صينى
والكيسه ب 190 جنيه
ارجو سرعة الرد يا اخي بارك الله فيك
علشان لو فيه حاجة مش مظبوطة اقدر اغيرها
وجزاك الله خيرا

Sheva Gool
04-05-2009, 23:38
أخي بالنسبة للرام فيجب عليك تركيب نظام 64 بت حتى يقرأ حجم الرامات الكلي لأن نظامك على الارجح هو 32 بت ..
اما بالنسبة لسرغة الكمبيوتر فربما المشكلة من الهارد لأنه قديم وبطئ ..
اعتقد انك اذا استبدلته بهارد ساتا ستحس بالفرق ..
مع العلم انك اذا كنت تستخدم الفيستا فهو نظام بطئ ويثقل على الكمبيوتر ..
ولا اعتقد ان الهارد له تأثير على اداء الجهاز ولكن يفضل تبديله بنوعية جيدة لضمان سلامة الجهاز ..

ahmed3487
05-05-2009, 12:27
أخي بالنسبة للرام فيجب عليك تركيب نظام 64 بت حتى يقرأ حجم الرامات الكلي لأن نظامك على الارجح هو 32 بت ..
اما بالنسبة لسرغة الكمبيوتر فربما المشكلة من الهارد لأنه قديم وبطئ ..
اعتقد انك اذا استبدلته بهارد ساتا ستحس بالفرق ..
مع العلم انك اذا كنت تستخدم الفيستا فهو نظام بطئ ويثقل على الكمبيوتر ..
ولا اعتقد ان الهارد له تأثير على اداء الجهاز ولكن يفضل تبديله بنوعية جيدة لضمان سلامة الجهاز ..



كيف اغير النظام الى 64 بت
مع العلم انى استخدم
winxp sp2

vmidov
05-05-2009, 20:16
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخي الحمد لله جبت الجهاز
amd pheneom 720
ma780g-ud3h
two ram hyperx 2gb
hard 160 data(بتاعى القديم)
case jumbo
lcd 19 samsong 943nwx

لكن سرعتة مش اللي كنت اتوقعها
وايضا يقرأ 2.75 gb of ram
مع انو 4 gb
فما تفسيرك هلي الهارد عشان داتا ومتوصل مع الرايتر بكبل واحد
ولا الباور ضعيف ولا ايه بالظبط علي الباور 3000 بس صينى
والكيسه ب 190 جنيه
ارجو سرعة الرد يا اخي بارك الله فيك
علشان لو فيه حاجة مش مظبوطة اقدر اغيرها
وجزاك الله خيرا


مبروك غلى الجهاز ربنا يباركلك فيه
1- بدل حضرتك ماتجيب 710 زودت 100 جنيه وجبت ال720 من غير فايده فى حين ان ال100 جنيه دى كانت أولى تروح لحاجه أهم زى الباورسبلاى
2- أشتريت البورده ud3h من غير فايده متفرقش كتير عن الUS2H وصرفت حوالى 100 جنيه كمان زياده كان ممكن تستفيد بيها فى حاجه أهم زى الهارد
3- الرامات كانت 800Mhz ولا 1066 لو 1066 يبقى ضيعت مبلغ تانى على الفاضى
اما لو كانت 800 يبقى تمام لأن فرق السعر بينها وبين العاديه قليل فدول يكونوا أفضل
4- بعد كل الفلوس الضائعه دى أسترخصت حضرتك وجبت كيسه جامبو على أساس انها كويسه أحب أعرف حضرتك ان الباور بتاعها لا يستحق 50 جنيه وبالتالى يبقى محتاج باورسبلاى تانى عشان تحس بفرق الاداء يبقى يعتبر مبلغ الكيسه بدون فائده أيضا

بطئ الجهاز له عده أسباب منها
الهارد قديم ومش متكافئ مع باقى الجهاز وأقل منهم بالتالى هتحس باداء أقل
باور سبلاى تعبان زى اللى جاى مع الكيسه مش هيديلك اداء قوى ابدا وده عن تجربه شخصيه
مع أمكانيات جهازى الضعيفه دى كنت مركب باور الكيسه الماتريكس اللى متفرقش حاجه عن الجامبو دى غير الفيل ومع ذلك كنت حاسس انه أقل من البروسيسور الCeleron اللى كان عندى مع انه C2D لك لما غيرت وجبت الاسوس ده فعلا الجهاز بسم الله ماشاء الله شغال بدون مشاكل


أخي بالنسبة للرام فيجب عليك تركيب نظام 64 بت حتى يقرأ حجم الرامات الكلي لأن نظامك على الارجح هو 32 بت ..
اما بالنسبة لسرغة الكمبيوتر فربما المشكلة من الهارد لأنه قديم وبطئ ..
اعتقد انك اذا استبدلته بهارد ساتا ستحس بالفرق ..
مع العلم انك اذا كنت تستخدم الفيستا فهو نظام بطئ ويثقل على الكمبيوتر ..
ولا اعتقد ان الهارد له تأثير على اداء الجهاز ولكن يفضل تبديله بنوعية جيدة لضمان سلامة الجهاز ..

كلام سليم فعلا
وللعلم الفيستا نظام بطئ فقط لأستهلاكه الكبير من الرامات ولكن يوجد 4 جيجا رامات واذا أحتسبنا المقروء 2.7 وهى أكثر من كافيين لتشغيل الفيستا بدون مشاكل لذلك أرجح السبب
1- الباورسبلاى
2- الهارد ولكنه احتمال ضعيف




كيف اغير النظام الى 64 بت
مع العلم انى استخدم
winxp sp2


دور على النت ونزل نسخه XP SP3 او فيستا SP1 لكن تأكد ان النسخه 64Bit ودى حاجه بتكون مكتوبه فى اى موضوع فى اى منتدى

THE PRO KING
05-05-2009, 22:09
ليه كده بس اتسرعت كنت ممكن تستنى شوية علشان تتار أحسن تجميعة ولكن على العموم ألف مبروك...

ahmed3487
08-05-2009, 18:43
السلام عليكم ورحمة الله وبر كاته

اولاً
هى الكيسة مكتوب عليها انها support prescott
فهل كده ممكن تشغل الجهاز عندي بكفائة

ثانياً

المازر بورد معها برنامج اسمه easy energy saver
ما فائدته

ثالثاً

اثناء تشغيل برنامج norton 2009
اصبح الجهاز بطئ فهل هذا طبيعي

رابعاً
نوع الرامات KHX8500AD2/2G2GB DDR2 1066MHz Non-ECC CL7


ولكن باستخدام برنامج EVEREST Ultimate Edition
وجدت انها 800mhz
ولما غيرتها 1066 الجهاز مشتغلش واضطريت افك البطارية واركبها تاني

ارجو ان ترشدنى بارك الله فيك

vmidov
08-05-2009, 20:01
الاجابه بالخط الاحمر



السلام عليكم ورحمة الله وبر كاته

اولاً
هى الكيسة مكتوب عليها انها support prescott
فهل كده ممكن تشغل الجهاز عندي بكفائة

لا أعلم معنى الجمله دى أيه ولكن الباور لابد من تغييره عشان الجهاز يعمل بكفائه

ثانياً

المازر بورد معها برنامج اسمه easy energy saver
ما فائدته

واضح من أسمه انه عشان يقلل من استهلاك الطاقه

ثالثاً

اثناء تشغيل برنامج norton 2009
اصبح الجهاز بطئ فهل هذا طبيعي

أثناء عمل Scan بيستهلك كميه كبيره من البروسيسور والرامات وبالتالى يبقى لازم يكون بطئ

رابعاً
نوع الرامات KHX8500AD2/2G2GB DDR2 1066MHz Non-ECC CL7


ولكن باستخدام برنامج EVEREST Ultimate Edition
وجدت انها 800mhz
ولما غيرتها 1066 الجهاز مشتغلش واضطريت افك البطارية واركبها تاني

ده بيحصل غالباً وبيكون حله انك تزودها من البيوس زى كسر السرعه لكن بما انه الجهاز مشتغلش ممكن تعمل تحديث للبيوس وتشوف تانى أذا كان البيوس عندك قديم

ارجو ان ترشدنى بارك الله فيك

TheInfernal
08-05-2009, 21:07
Nevermind

TheInfernal
08-05-2009, 21:14
اولاً
هى الكيسة مكتوب عليها انها support prescott
فهل كده ممكن تشغل الجهاز عندي بكفائة
الكيسة مش مشكلة. المهم الباور اللي فيها لازم يتغير, الا لو معندكش مانع تخاطر بثبات و عمر مكونات جهازك.

ثانياً

المازر بورد معها برنامج اسمه easy energy saver
ما فائدته
ملهوش لازمة.

ثالثاً

اثناء تشغيل برنامج norton 2009
اصبح الجهاز بطئ فهل هذا طبيعي
ده طبيعي. النورتون بيبطأ أي جهاز ينزل عليه. أنا لو مكانك أشيله و أنزل Antivirus تاني زي Avast أو AVG.


رابعاً
نوع الرامات KHX8500AD2/2G2GB DDR2 1066MHz Non-ECC CL7
ولكن باستخدام برنامج EVEREST Ultimate Edition
وجدت انها 800mhz
ولما غيرتها 1066 الجهاز مشتغلش واضطريت افك البطارية واركبها تاني
غالبا هي مفتحتش عشان انت محتاج ترفع الفولت بتاعها عشان تشتغل على باص 1066. بس متشغلش بالموضوع ده بالك لأن مفيش أي فارق في الأداء بين الرامات باص 1066 و باص 800.

ahmed3487
09-05-2009, 00:31
والله انتو رجاله زي الفل
شكرااااااااااااا

ahmed3487
09-05-2009, 04:54
طب هو تحديث البيوس مهم
وكيف نحدثه

ahmed3487
09-05-2009, 04:56
والرامات مكتوب عليها made in china
فهل كده تكون مضروبة
بس انا شريها من الهندسية

ahmed3487
09-05-2009, 12:53
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم

vmidov
09-05-2009, 14:36
طب هو تحديث البيوس مهم
وكيف نحدثه


تحديث البايوس موجود فى صفحه البورده على الموقع الرسمى
واذا كانت أول مره تعمله فالاحسن روح لواحد صاحبك عمل الموضوع ده قبل كده يعمله قدامك ويوريك ازاى



والرامات مكتوب عليها made in china
فهل كده تكون مضروبة
بس انا شريها من الهندسية


الحاجه الوحيده اللى مش مكتوب عليها Made In China فى الجهاز كله هو المعالج والموضوع ده من زمان انت مبتشتريش حاجه بقالك سنين ولا أيه :D كل حاجه فى العالم تقريبا بقت Made In China حتى لو أشتريت حاجه من اليابان هتلاقى معظمها مصنع فى الصين

ahmed3487
10-05-2009, 05:26
اخيراً

اشكرك شكراً جزيلا على المساعدة والمشورة
ومعذرتاً إذا ازعجتك بكثرة استفساراتى

جزاك الله خيراً