المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب تجميعة كيسة فقط بميزانية 5000 جنيه



Eng.Rara
20-05-2009, 01:50
بسم الله الرحمن الرحيم

انا سبق وعملت موضوع واخ عزيز رد عليا بانى اجيب تجميعة AMD بس انا اجلت الموضوع لانى كنت فى ايام دراسة بس حاليا اعتقد ان الميزانية تكفى Core 2 Quad 9550 الى انا بحلم بيه فيريت متبخلوش عليا مع العلم انى هشترى التجميعة يوم 30 فى شهر 5 ضرووووورى جدا وكمان اسعار مظبوطة من شركة Maximum Hardware واسف انى ازعجتكم

masklove
20-05-2009, 08:50
ياريت تقول لنا علي الاستخدامات بتاع الجهاز وهل هتحتاج كارت شاشة عالي ولا لأ هل الميزانية شاملة الشاشة ولا لأ عشان نعرف نحط لك التجميعة مظبوطة وياريت البرامج الي انت مهتم بيها

Eng.Rara
20-05-2009, 12:57
اولا التجميعة غير شاملة الشاشة وده انا كتبه فى العنوان ثانيا انا إستخداماتى معظمها اللعاب وممكن اعمل كسر سرعة وبالنسبة لكرت الشاشة فانا مش هاخد غير ده Sapphire ATi 4870 toxic ويريت التجميعة تكون باسعار دقيقة جدااا

moatez
20-05-2009, 15:25
PROCESSOR Intel Core2Quad Q9550 = 1550 EGP
M.B ASUS P5Q Pro Intel P45/ICH10R = 850 EGP
VEGA 2X SAPPHIRE HD 4770 512MB GDDR5 =1550 EGP
RAM Kingston 2GB DDR2 bus 800MT/s CL6 = 110 EGP
H.D Western Digital (WD6400AAKS) 640GB, Buffer 16MB, SATA = 370 EGP
CASE COLORMASTER CAC-T05 = 200 EGP
PSU Hec 600w = 560 EGP

TOTAL = 5190 EGP

تركيب كارتين من HD 4770 احسن من كارت ال HD4890 ( اعلى من HD4870 ) واقل منه فى السعر ب 150 جنيه شوف كدا :
http://en.expreview.com/2009/04/28/first-look-at-radeon-hd-4770-crossfire-benchmark.html/4

بالنسبه للكيسه انا مش متاكد من سعرها اوى وهتلاقى شكلها ومواصفاتها هنا :
http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=17&id=21

وشوف بقية الاراء ..

hamada999
20-05-2009, 19:04
استاذ معتز سعيد بعودة حضرتك للمشاركه مرة اخرى
عندى استفسار مش الموبو دى ال cross fire فيها بيشتغل على 8x مش 16x هل ده مش هيقلل الاداء بتاع الكارتين ؟

moatez
20-05-2009, 19:45
استاذ معتز سعيد بعودة حضرتك للمشاركه مرة اخرى
عندى استفسار مش الموبو دى ال cross fire فيها بيشتغل على 8x مش 16x هل ده مش هيقلل الاداء بتاع الكارتين ؟

ربنا يخليك يا استاذ hamada999 الحمد لله على كل حال وعلى اية حال ..

بالنسبه لسؤالك مفيش فرق كثير بين ال 8X/8X و بين 16X/16X وخصوصا مع دقة الشاشات ال 22 بوصه شوف الرابط ده كان حطه الاستاذ مينا قبل كدا :
http://www.legionhardware.com/document.php?id=761&p=2

hamada999
20-05-2009, 20:31
شكرا استاذ معتز عالرابط ده فعلا بيتراوح من 5 ل 10 فريم و مش كتير او ممكن ان لا يلاحظ اثناء اللعب

Eng.Rara
20-05-2009, 22:46
اللف شكر ليك بس انا كنت افضل Sapphire 4870 toxic لانها نسخة مكسورة السرعة وهتدى أداء اقوى

Eng.Rara
20-05-2009, 23:37
افضل ان الكرت Spahhire 4890 1G ومع هارد 320 لانى مش هحتاج اعلى من كده

moatez
21-05-2009, 15:15
افضل ان الكرت Spahhire 4890 1G ومع هارد 320 لانى مش هحتاج اعلى من كده

لو عاوزها تضبط معاك :
PROCESSOR Intel Core2Quad Q9550 = 1550 EGP
M.B GIGABYTE EP45-UD3R= 780 EGP
VEGA Sapphire HD 4890 1GB GDDR5 =1700 EGP
RAM Kingston 2GB DDR2 bus 800MT/s CL6 = 110 EGP
H.D Western Digital (WD3200AAJS) 320GB, SATA = 260 EGP
CASE COLORMASTER CAC-T05 = 200 EGP
PSU Hec 500w = 380 EGP

TOTAL = 4980 EGP

بس رائى زود شويه وخلى الهارد WD6400AAKS الفكره مش فى مساحته فقط الفكره انه واحد من اسرع الهاردات الموجوده فى السوق المصرى ويستاهل سعره ..

Eng.Rara
21-05-2009, 19:09
طب انا متشكر جدا بس التجميعة محتاجة بور 600 مش 500 وكمان الرامات هتبقى 4 مش 2 جيجا وفعلا انا مش هقدر استغنى عن الكرت 4890 ومش هقدر ازود فخلينى حاليا فى 320 وبعدها باسبوعين هجيب 640 بس حاليا صعب اوى

Eng.Rara
21-05-2009, 19:12
يريت لو فى نمر تليفون للشركة (MAXIMUM) لانى هكلمها بعد يومين علشان تجهز الحاجة

moatez
21-05-2009, 20:32
طب انا متشكر جدا بس التجميعة محتاجة بور 600 مش 500 وكمان الرامات هتبقى 4 مش 2 جيجا وفعلا انا مش هقدر استغنى عن الكرت 4890 ومش هقدر ازود فخلينى حاليا فى 320 وبعدها باسبوعين هجيب 640 بس حاليا صعب اوى

كارت ال HD 4870 اشتغل تمام على ال HEC500W بالنسبه لكارت ال HD4890 استهلاكه الفعلى للطاقه اقل من ال HD4870 نتيجة للتحسينات اللى عملتها AMD على الكارت وممكن تشوف استهلاك الطاقه الفعلى لكارت ال HD 4890 بالمقارنه بيه ال HD 4870 على السرعه الافتراضيه بدون عمل OC من موقع xbitlabs :

http://www.xbitlabs.com/images/video/radeon-hd4890/4890power.png

Eng.Rara
22-05-2009, 22:43
طب خلاص لو كده انا هجيب ال500 وخلاص بس يريت تكون الرامات 4 وممكن تقلل البوردة تخليها P43

moatez
23-05-2009, 00:48
طب خلاص لو كده انا هجيب ال500 وخلاص بس يريت تكون الرامات 4 وممكن تقلل البوردة تخليها P43

بالنسبه للرامات فى ايدك انك تزودها قدام مفيش مشاكل وعامة ال 2 جيجا كافيه حاليا ممكن تكتفى بيهم ..

الماذربورد رائى خليك فى ال P45 احسن بورده محترمه جدا وهتساعدك لو حبيت تعمل OC قدام هتبقى احسن من P43 + انها داعمه لخاصية الرايد وده تقنيه بتزيد من سرعة الهارديسك عند توصيل اكثر من واحد فده هتفيدك اوى قدام طالما فى نيتك تزود هارد ثانى بعكس ال P43 مفهاش الخاصيه ده ..

Eng.Rara
23-05-2009, 12:00
اللف شكر وباذن الله هخلص الامتحانات بعد حوالى 5 ايام وهنزل اشتريها