المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : Gigabyte GA-P35-DQ6 , Intel E5300



helsing
15-06-2009, 06:24
سلام عليكم

انا ناوي اشتري جهاز جديد واستقريت على كل القطع ما عدا المازربورد والبروسيسور

ميزانيتهم اقصاها 1000 جنيه

عجبتني البوردة دي Gigabyte GA-P35-DQ6
بس مش عارف سعرها والاقيها فين ؟

وعجبني بروسيسور E5300 وعرفت ان سعره 420

ايه رأيكم ؟

DR ! ZERO
16-06-2009, 11:56
رأيى البروسيسور ما يحتاجش البوردة دى كفاية عليه أوى بوردة G31 أ, الجيجابايت P31 و كمان ده ثنائى

او الاحسن تجيب P5KPL-CM ب 270 و بروسيسور Q8200 ب 970 يبقى كله ب 1240 بس هيبقى أحسن بكتير :eek:

Q8200 >>>> 970
P5KPL-CM (أى بوردة G31 رخيصة )>>>> 270

المجموع 1240

أو ممكن AMD

Phenom II X3 720 Black Edition >>>> 840
GA-MA78GM-US2H >>>> 490

المجموع 1330 جنيه وهتديك أداء أفضل برضو و البروسيسور ممكن يبقى أرخص و ده ثلاتى الانوية

helsing
16-06-2009, 13:25
شكرا على الرد

بس البوردتين دول مش بيشيلوا اكتر من 4 GB RAM

انا احتمال احدث ل 8 بعدين

وكمان البروسيسورز دي غالية جدا على الميزانية :(

DR ! ZERO
16-06-2009, 16:57
شكرا على الرد

بس البوردتين دول مش بيشيلوا اكتر من 4 GB RAM

انا احتمال احدث ل 8 بعدين

وكمان البروسيسورز دي غالية جدا على الميزانية :(

و انت هتعمل ايه بأكتر من 4 جيجا :eek: و كمان التجميعة الاولى ب 1200 جنيه يعنى ما عدتش أوى :rolleyes: وال E5300 مع بوردة P35 م هيديك أداء خارق يعنى ماشى كويس بس مش زى ال Q8200 :eek:

و ممكن تجيب ال E7300 أو ال E7400 ومع البوردة ال P35 هتبقى عملت اللى انت عايزه ومش هتعدى ال 1000

helsing
18-06-2009, 03:50
بحتاج رامات عالية عشان شغلي في الجرافيكس


نزلت انهاردة جبت بوردة EP43-UD3L ب 540

وكيسة جاما 350W ب 290

لسة هشوف الفلوس اللي معايا ممكن اجيب بيها E7400 او 8400 ان شاء الله

مع كارت HD 4670

DR ! ZERO
18-06-2009, 10:53
بحتاج رامات عالية عشان شغلي في الجرافيكس


نزلت انهاردة جبت بوردة EP43-UD3L ب 540

وكيسة جاما 350W ب 290

لسة هشوف الفلوس اللي معايا ممكن اجيب بيها E7400 او 8400 ان شاء الله

مع كارت HD 4670

نصيحة هات يا اما E8400 او ال Q8200 ما تجبش أقل من كده وطبعا ارشحلك الرباعى ب 970 جنيه وصدقنى لو جبت البروسيسور دلوقتى وخليت الفيجا كمان شهر هيبقى أحسن بكتير من انك تجيب بروسيسور ضعيف بس تجيب فيجا

والفيجا خليها Sapphire HD 4670 512MB GDDR4 ب 580 جنيه وأحسن من أى حاجى 4670 تانية

helsing
18-06-2009, 19:18
اه هو دا الكارت اللي هجيبه ان شاء الله

انا مقتنع بكلامك بالنسبة للبروسيسور وممكن فعلا اجيب الQ واستنى شوية على الفيجا


بس عايزك تأكدلي ان ال 350 w كافيين

للبوردة والبروسيسور ال Q8200 والفيجا 4670 DDR4 وهارد 320 ورام 2*2 و dvd


معلش تعبتك معايا بس مش عارف اسأل فين تاني غير هنا :)

DR ! ZERO
18-06-2009, 22:14
اه هو دا الكارت اللي هجيبه ان شاء الله

انا مقتنع بكلامك بالنسبة للبروسيسور وممكن فعلا اجيب الQ واستنى شوية على الفيجا


بس عايزك تأكدلي ان ال 350 w كافيين

للبوردة والبروسيسور ال Q8200 والفيجا 4670 DDR4 وهارد 320 ورام 2*2 و dvd


معلش تعبتك معايا بس مش عارف اسأل فين تاني غير هنا :)

والله بور 300 وات كمان كفاية مش 350 بس أنا قولتلك 350 أحسن برضو

بس لازم يكون HEC لو البياع قالك ده ب 50 جنيه بس و 1000 وات حتى ما تخدهوش وده ممكن يكون سبب فى حرق الجهاز كله لا قدر الله والفيجا بالذات

لو الميزانية خسعت ما تجبش ال 350 اللى ب 180 جنيه وهات ال 300 ب 130 جنيه بس

helsing
19-06-2009, 02:54
تمام .. انا جبت الباور خلاص هو HEC 350w مع الكيسة الجاما

متشكر اوي بجد:o

لما اجمع المكونات كلها هبقى اجي اقول عشان شكلي مش هعرف اركب الحاجات الغريبة دي :D

DR ! ZERO
19-06-2009, 13:03
تمام .. انا جبت الباور خلاص هو HEC 350w مع الكيسة الجاما

متشكر اوي بجد:o

لما اجمع المكونات كلها هبقى اجي اقول عشان شكلي مش هعرف اركب الحاجات الغريبة دي :D

خلى أى متخصص يركبهالك عشان ما تحصلش حاجة غلط لا قدر الله أو المحل اللى اشتريت منه

helsing
21-06-2009, 05:57
خلاص ركبته واشتغل كويس الحمد لله :)

بس كنت عايز اعرف حرارة البروسيسور لو وصلت لكام يبقى غلط

عشان كتير بيعدي ال 70

BlacK ShaDoW
21-06-2009, 06:58
خلاص ركبته واشتغل كويس الحمد لله :)

بس كنت عايز اعرف حرارة البروسيسور لو وصلت لكام يبقى غلط

عشان كتير بيعدي ال 70
الحرارة عالية جدا
اتاكد من تركيب المشتت كويس
سؤال انت شلت المعجون الحراري من على المشتت (بيبقى لونه رمادي مزرق)

DR ! ZERO
21-06-2009, 09:37
خلاص ركبته واشتغل كويس الحمد لله :)

بس كنت عايز اعرف حرارة البروسيسور لو وصلت لكام يبقى غلط

عشان كتير بيعدي ال 70

الحرارة عالية جدا زى ما قالك كروس اتأكد من تركيب المشتت و المعجون .

helsing
22-06-2009, 08:31
مشلتش المعجون من على المشتت وركبت المشتت كويس

دي صورة cpuz وانا مش مشغل حاجة
http://www5.0zz0.com/2009/06/22/06/589806626.jpg
هو مش على طول حرارته عالية

بتعلى بس لما اشغل برنامج تقيل زي الفوتوشوب

Mr.pOPo
22-06-2009, 14:30
طبيعى ان الحرار تعلى لما تشغل application تقيل