المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : ممكن نصيحتكم واقتراحاتكم بخصوص هذه التجميعة



the steel
20-07-2009, 12:42
السلام عليكم
كيفكم شباب
ممكن نصيحتكم واقتراحاتكم بخصوص هذه التجميعة

CASE:
CASE ASUS BLACK 24PIN M-11 SERIES 400W

CPU:
2.66 GHZ 8M L2 CACHE SOK1366 QPI4.8 QUAD CORE

GRAPHICS CARD:
896MB DDR3 GEFORCE 275GTX(240 PIPE) PCI-EXPRESS DAUL DVI (DAUL VGA) 16X SLI READY-HDMI

HDD:
500GB 7200RPM ATA (100)16MB BUFFER MEMORY

Motherboard:
I7 INTEL X58 -ICH10R SOK1366 QPI UP TO 6.4GT/S 3PCI-E 16X(CROSS FIRE @16/16/4)- 1PCI-E 1X - 2PCI - 6DDR3 1066/1333/1600/1800(OC)/2000(OC) (3 CHANNEL MODE) UP TO 24GB -AUDIO 7.1CH - 12 USB2 - 2 FIREWIRE- 1IDE133- 6SATA II 300 RAID (0.1,5.10)+ 2SATA II 300 + 1eSATA- 2LAN 10/100/1000

MEMORY:
2x DDR3 2G PC1600 ZEPPELIN

والسلام عليكم

DR ! ZERO
20-07-2009, 13:16
تجميعة كويسة طبعا و الهارد هات ال 640 البلو WD 6400AAKS
(http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136218)
و الكرت شوف ال 4890 برضو وهات الأرخص الاتنين أداؤهم ممتاز

و البوردة من كل الكلام اللى حضرتك كاتبه ده معرفتش الموديل بتاعها هات ال ASUS P6T Deluxe V2 (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131365)

الرامات هات ال OCZ Platinum (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227381)

Marine
20-07-2009, 14:41
يا ريت فعلا ويجيب كرت 4980 توكسيك او لو مش معاك فلوس هات ال اوفركلوك

the steel
20-07-2009, 16:36
بخصوص المذربورد نوعها ASUS P6T
وممكن اعرف شو هالكرت 4980 توكسيك
وعشان التجميعة هي تمام ولا فيها شي
يعني رح احصل فيها على افضل اداء ولا؟
وشكراً لكم

DR ! ZERO
20-07-2009, 19:07
اللى احنا بنقوله تعديلات بسيطة بس عشان التجميعة تبقى أحسن يعنى قلتلك خلى الهارد ال 640 البلو و ده أحسن من ال 500 و أسرع و فرق السعر بسيط بينهم

و الرامات قلتلك هات ال OCZ Platinum (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227381) أفضل

و مارين قالك على الكرت ال Sapphire HD 4890 TOXIC (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102840)أرشحهولك بقوة خصوصا انو مكسور سرعته وتبريده قوى و قابليته لكسر سرعه أكثر من الافتراضية اللى هى مكسورة أصلا

و البوردة أنا قلتلك عليها عشان معرفتش موديل البوردة اللى قصدك عليها لو تعرف تجيب لينك ليها من موقع الشركة يبقى أحسن أو حتى تكتب الموديل بتاعها

the steel
20-07-2009, 22:11
تسلم اخي
بس المشكلة انه الانواع اللي ذكرتها لي ليست موجودة في الاسواق السورية على حد علمي!!!!!!!!
فياريت لو حد بيعرف وكيل او مركز بيع OCZ Platinum و Sapphire HD 4890 TOXIC بكون افضل
وعشان Motherboard اسمها ASUS P6T

Kh@LiL
20-07-2009, 22:59
ياريت تكتب الميزانية المخصصة للجهاز وماهي استخداماتك عليه؟
بالنسبة للذواكر OCZ فلا أعتقد أنها موجودة في سورية، وكذلك الأمر بالنسبة لكرت 4890 TOXCI غير موجود أيضا.
وبالنسبة للقطع فعلا في دمشق لايوجد قطع نوعية الا ماندر وعليك البحث بشكل كبير لتجدها على عكس حلب....

DR ! ZERO
20-07-2009, 23:23
تسلم اخي
بس المشكلة انه الانواع اللي ذكرتها لي ليست موجودة في الاسواق السورية على حد علمي!!!!!!!!
فياريت لو حد بيعرف وكيل او مركز بيع OCZ Platinum و Sapphire HD 4890 TOXIC بكون افضل
وعشان Motherboard اسمها ASUS P6T

عادى لو مش موجودين دور على غيرهم مش شرط دول يعنى

انزل السوق اسأل على الحاجات الموجودة وقوللى

Kh@LiL
21-07-2009, 14:49
حظك حلو :)
اليوم أصبح متوفر كرت SAPPHIRE TOXIC HD 4890 1GB GDDR5 بسعر 13700 ل.س
بالتوفيق

the steel
22-07-2009, 18:53
شكراً لكم اخواني DR ! ZERO والسيد خليل
بس عندي استفسار ليش SAPPHIRE افضل من الازوز مع ان الازوز اغلى بالسعر من SAPPHIRE
حسب ماشفت
وشكراً لكم

Kh@LiL
22-07-2009, 23:32
العفو أخي ...
انتظرني ليوم غد إن شاء الله لأن هناك خطأ بسيط في موديل الكرت 4890 وسعره ....سأوافيك به غدا.

the steel
23-07-2009, 15:32
تسلم والله
منتظرك
عذبتكم معي :)

Kh@LiL
23-07-2009, 23:42
تسلم والله
منتظرك
عذبتكم معي
هذا أقل من الواجب أخي الكريم....
بالنسبة للكرت فموديل TOXIC غير متوفر، يتوفر حاليا من شركة سافير الموديل SAPPHIRE HD 4890 1GB GDDR5 PCI-E OC وبسعر 13700 ل.س .
بالتوفيق

the steel
24-07-2009, 00:19
تسلم اخي
بس ماقلت لي بشو بتنحصني
بالازوز ولا سافير لان متل ماقلتلك انه في فرق في السعر....
وشكراً

Kh@LiL
24-07-2009, 14:41
كرت 4890 اسوس يأتي بتبريد احترافي بالإضافة إلى التعديلات والتحسينات على الدارة الالكترونية والمكثفات لكي تتحمل كسر السرعة بثبات وإمكانية تعديل الفولت بشكل أمن...
كرت 4890 من سافير تبريده عادي كما يأتي من المصدر AMD وهو مكسور السرعة قليلا ولكن هذه الشركة معروفة بجودتها العالية ولها شعبية كبيرة عالميا...
بالنسبة لي نظرا لفرق السعر الكبير أنصحك بSAPPHIRE إن كنت تريد شراء كرت 4890.

DR ! ZERO
24-07-2009, 19:56
ولو أمكن شراء النسخة ال Toxic يبقى أفضل بكتير

the steel
24-07-2009, 21:02
تمام اخوانب
دكتور زيرو والسيد خليل
بس سؤال الشاشة عندي ال جي فلاترون 17 بوصة
في مشكلة اذا شغلتها على هذه التجميعة
بخاف يصير شي فيها
وشكراً لكم

spidermohmd1
24-07-2009, 21:07
بس سؤال الشاشة عندي ال جي فلاترون 17 بوصة


هذة الشاشة لا تصلح تماما .... لو هتشتغل عليها يبقي أقصي شيء تجيبوا ال ATI 4770

DR ! ZERO
24-07-2009, 22:00
تمام اخوانب
دكتور زيرو والسيد خليل
بس سؤال الشاشة عندي ال جي فلاترون 17 بوصة
في مشكلة اذا شغلتها على هذه التجميعة
بخاف يصير شي فيها
وشكراً لكم

شاشة 17 مع كرت 4890 :ah26:

هات ال HD 4770 كفاية أوى

أو هات ال HD 4870 و حاول تغير الشاشة بواحدة 22 ~ 23 لو تقدر أما لو هتخليك على ال 17 يبقى متجيبش غير ال 4770

باقى القطع زى البروسيسور والبوردة عادى ميفرقش الشاشة

Kh@LiL
24-07-2009, 22:54
مثل ماقال الأعضاء الجهاز سيعمل بشكل طبيعي على هذه الشاشة ولكن هناك قوة كبيرة من الكرت لن تستغلها مع هذا القياس..
يعني مثل كأنك اشتريت سيارة فيراري اخر موديل وماشي على سرعة 40 :D

the steel
27-07-2009, 02:07
الحمد لله اشتريت الجهاز بالمواصفات بس غيرت البورسبلاي الى 800 عشان أفضل أداء بإذن الله
وكله تمام...
وشغلته على الشاشة القديمة :)
اول الشي خفت لما شغلته
صارت ترج مثل كأنه في جوال جنب الشاشة بس لما غيرت شي اسمه تردد الى رقم قليل صارت تمام والحمد لله
بس في سؤال انا المذربورد عندي مكتوب فيها 12 usb بس لما عديتهم طلعو معي 6
حتى لما شفت صورها على النت كمان 6 كيف صارت 12 لكان؟
http://www.firingsquad.com/hardware/asus_p6t_review/images/01.jpg
وشكراً لكم

Kh@LiL
27-07-2009, 23:55
مبروك أخي ...
ياريت تذكر شوهي المواصفات الي اشتريتها وكم كلفك الجهاز؟

the steel
28-07-2009, 01:29
الله يبارك بعمرك ياغالي
المواصفات نفس اللي بالموضوع بس زودت رام كمان 2 جيجا يعني المجموع 6 جيجا
والبور سبلاي 800 وات
كلفني 71 الف ليرة سورية
بس ماقلتلولي بخصوص usb....

DR ! ZERO
28-07-2009, 15:58
الله يبارك بعمرك ياغالي
المواصفات نفس اللي بالموضوع بس زودت رام كمان 2 جيجا يعني المجموع 6 جيجا
والبور سبلاي 800 وات
كلفني 71 الف ليرة سورية
بس ماقلتلولي بخصوص usb....

مبروك الجهاز :)

ال USB البوردة فيها 12 بس 6 ورا فى ال IO Panel



12 xUSB 2.0 ports (6 ports at mid-board, 6 ports at back panel)

ده لينك مواصفات البوردة

http://usa.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=2731&l1=3&l2=179&l3=815&l4=0

the steel
29-07-2009, 22:24
شكراً يامعلم
بس عندي استفسار بخصوص الحرارة
حرارة الهارد عندي بتوصل 49 فيها خطر ولا كيف؟

the steel
30-07-2009, 02:52
سؤال كمان
بغلبكم معي ^^^
شفت مواصفات كرت الشاشة عندي انه فيه hdmi
http://usa.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=6&l3=934&l4=0&model=2964&modelmenu=1
بس عندي في الكرت مافي وصلة الها كيف هيك؟

DR ! ZERO
30-07-2009, 13:02
سؤال كمان
بغلبكم معي ^^^
شفت مواصفات كرت الشاشة عندي انه فيه hdmi
http://usa.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=6&l3=934&l4=0&model=2964&modelmenu=1
بس عندي في الكرت مافي وصلة الها كيف هيك؟

هو الكرت نوعه ايه بالظبط و عموما عادى فى اصدارات مختلفة من الكروت و متقلقش من ناحية ال HDMI الكرت بيبقى جاى معاه كونفرتر بيحول من DVI ل HDMI

و الهارد حرارته عالية فعلا حاول تركب مروحة 120 من قدام فى الكيسو و واحدة كمان ورا وان شاء الله الحرارة تظبط

بس حرارة الكرت و البروسيسور كام فى الخمول و فى الضغط وواضح ان الجو عندكم حر شويتين مش كده ؟