المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب تجميع جهاز (ارجو منكم المساعدة)



casper_nuclear
26-07-2009, 16:08
السلام عليكم يا جماعة

انا عندي مشكلة في تجميع جهاز من مصر

والمشكلة تتلخص في الاتي:-

انا نزلت المجلة الشهرية اللي انتم بتصدروها وحولت اجمع منها جهاز امكانياته حلوة عشان انزل اشتريه من ش خليفة المأمون وانا عامل حسابي هشتري ايه

بس انا عامل حسابي اني اشتري جهاز كامل من غير الشاشة امكانياته:-

core2due على الاقل 4mb Cache
كارت VGA : على الاقل GeForce 9600GT
رامات : 2×kingston 2Gb bus 1066
ال motherboard: مش عارف اجيبها ايه وعاوزكم تقلولي انه يناسب الامكانيات اللي انا عوزها
هارد: لازم يكون 1000GB
DVDr: يكون SUMSONG 22x
Case : مش عارف اجيبها ايه وعاوزكم تقلولي انه يناسب الامكانيات اللي انا عوزها

ويكون سعره في حدود 2800 -2900

فانا بطلب منكم بخالص الشكر انكم تساعدوني في اني اجيب الجهاز بمواصفات زي ده او قريبه منها وتكون في حدود السعر (2800)

بس اهم حاجة يكونprocessor intel وكارت الشاشة GeForce

قانا بطلب من خبراءكم ومن الاعضاء المتميزين اللي متابعين الاسعار في السوق واللي بيحبوا يسعدوا الناس انكم تسعدوني ان اجيب جهازي
وانا عاوز الجهاز يكون قادر على انه يشغل العاب الجديدة زي GTA IV الجديدة ام 14Gb ومعظم الالعاب الجديدة , ويشغلهم على جودة High quality ويكون يستحمل لالعاب اللي هتنزل لمدة سنه او سنه ونص قدام
عشان انا معايا هارد external 320GB مليه على أخره العاب جديدة أقل لعبة فيهم مساحتها 7GB ومحتاجة كارت شاشة عالي وامكانيات عالية

الملخص:-
أرجو منكم انكم تساعدوني في اختيار مواصفات الجهاز اللي يشغل الالعاب ده ويستحمل لمدة سنه لسنه ونص الالعاب الجديدة ويكون سعره في حدود 2900 من غير شاشة

وجزاكم الله كل خير

Marine
26-07-2009, 16:14
شوف انت ممكن تعمل كدة
processor:amd phenom 2 x4 940 =1150 le
mother:gigabyte ga-ma780g-ud3h =510 le
ram:kingstone 2 giga buss 800 =135 le
hard:w.d 500 giga green =290 le
case:gamma 350 watt =280 le
vga:powercolor hd 4770 512mb gddr5 =750 le
total
3115 le

لو كتير ممكن تنزل بالبروسيسور ل
amd phenom2 x3 720 =820 le
بس رايي زود وهات amd phenom2 x4 940 =
1140 le

casper_nuclear
26-07-2009, 18:40
مشكور يا أخي على المساعدة

بس انا شايف:-

1-amd processors بتسخن بسرعة ومتستحملش الشغل لفترة طويلة
2- انا سمعت ان اهم حاجة لتشغيل الالعاب هو كارت الشاشة والرامات والبروسسور ده سعره عالي فانا لو هجيب حاجة بالسعر ده هجيب core2quad q6600
3-كروت الشاشة geforce افضل من ATI في ال physx

وشكرا أخي على المساعدة

وارجو منكم تجميع جهاز يناسب تشغيل الالعاب وبسعر مناسب

Marine
26-07-2009, 18:55
شوف

اولا

البروسيسورات amd كانت بتسخن زمان بس انما دلوقتي المشكلة دي اتعالجات

ثانيا

q6600 اضعف من 940

ثالثا
خاصية الفيزكس مش مهمة وكروت ati تشغل الالعاب التي تحتاج فيزكس

DR ! ZERO
26-07-2009, 18:56
مشكور يا أخي على المساعدة

بس انا شايف:-

1-amd processors بتسخن بسرعة ومتستحملش الشغل لفترة طويلة
2- انا سمعت ان اهم حاجة لتشغيل الالعاب هو كارت الشاشة والرامات والبروسسور ده سعره عالي فانا لو هجيب حاجة بالسعر ده هجيب core2quad q6600
3-كروت الشاشة geforce افضل من ATI في ال physx

وشكرا أخي على المساعدة

وارجو منكم تجميع جهاز يناسب تشغيل الالعاب وبسعر مناسب

و مين قاك ان ال Q6600 يماثل ال X4 940 :confused:

شوف ده

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=53&p2=80

و خلى بالك من الحاجات Lower is better

و عموما لو عايز تجيب ال Q6600 هتجيب أقل بوردة P31 عشان الميزانية تكفى و طبعا البوردة دى امكانياتها مش زى ال 770 ~ 780 و فى كسر السرعة برضو

و الفيزيكس ده اسأل عنه فى موضوع الأسعار اى حد معاه كرت انفيديا و شوف عمل ايه بالفيزكس ;)

شوف التجميعة دى من رأيى تستاهل

X3 710 >>>> 720
GA-MA770-UD3 >>>> 500
Kingston 2*2G Bus 800 >>>> 270
Sapphire HD 4770 >>>> 750
WD 1 tb Green >>>> 520
Case Gama 350 Watt >>>> 285


المجموع 3045 جنيه

لو انتل يبقى كده

Q8200 >>>> 950
GA-EP31-DS3L >>>> 350
Kingston 2*2G Bus 800 >>>> 270
Sapphire HD 4770 >>>> 750
WD 1 tb Green >>>> 520
Case Gama 350 Watt >>>> 285

المجموع 3125 جنيه

لو مش هتعتمد على كرت الشاشة أوى أو مش بتلعب ألعاب تقيلة هات كرت 4650 او 4670 هيبقى كويس جدا

Marine
26-07-2009, 19:42
رايي لو الانتل بتاعتك و الamd بتاعتي amd تكسب ولا ايه

casper_nuclear
26-07-2009, 19:43
شكرا أخواني على المساعدة

وأنا شايف ان التجميعة الثانية لاخي dr.zero هي الافضل وهي :-
Q8200 >>>> 950
GA-EP31-DS3L >>>> 350
Kingston 2*2G Bus 800 >>>> 270
Sapphire HD 4770 >>>> 750
WD 1 tb Green >>>> 520
Case Gama 350 Watt >>>> 285

المجموع 3125 جنيه

بس انا شايف ان اجيب بروسسور E8400 وكارت ATI HD 4850 1Gb
ومش مهم ازود 400 جنيه
بس انا عاوز اعرف هل فعلا زي ما مكتوب في المجلة ان سعر البروسسور E8400 =950 le
وبعدين لسة في DVD ب 120ج

المهم جزاكم الله خير على المساعدة
وانا عاوز اجيب جهاز اساسي يستحمل العاب ثقيلة
فارجو منكم المساعدة في كده

DR ! ZERO
26-07-2009, 19:45
شكرا أخواني على المساعدة

وأنا شايف ان التجميعة الثانية لاخي dr.zero هي الافضل وهي :-
Q8200 >>>> 950
GA-EP31-DS3L >>>> 350
Kingston 2*2G Bus 800 >>>> 270
Sapphire HD 4770 >>>> 750
WD 1 tb Green >>>> 520
Case Gama 350 Watt >>>> 285

المجموع 3125 جنيه

بس انا شايف ان اجيب بروسسور E8400 وكارت ATI HD 4850 1Gb
ومش مهم ازود 400 جنيه
بس انا عاوز اعرف هل فعلا زي ما مكتوب في المجلة ان سعر البروسسور E8400 =950 le
وبعدين لسة في DVD ب 120ج

المهم جزاكم الله خير على المساعدة
وانا عاوز اجيب جهاز اساسي يستحمل العاب ثقيلة
فارجو منكم المساعدة في كده

البروسيسور ده رباعى وهيفيدك دلوقتى وبعدين أكتر و فى شغلك كمان

و الكرت 4770 لو كسرت سرعته أداؤه بيوازى ال 4850 تقريبا بس سعره أقل راى توفر فرق السعر ال 150 جنيه + تمن الباور ال 500 وات وكيسة لوحدها

Marine
26-07-2009, 19:46
شكرا أخواني على المساعدة

وأنا شايف ان التجميعة الثانية لاخي dr.zero هي الافضل وهي :-
Q8200 >>>> 950
GA-EP31-DS3L >>>> 350
Kingston 2*2G Bus 800 >>>> 270
Sapphire HD 4770 >>>> 750
WD 1 tb Green >>>> 520
Case Gama 350 Watt >>>> 285

المجموع 3125 جنيه

بس انا شايف ان اجيب بروسسور E8400 وكارت ATI HD 4850 1Gb
ومش مهم ازود 400 جنيه
بس انا عاوز اعرف هل فعلا زي ما مكتوب في المجلة ان سعر البروسسور E8400 =950 le
وبعدين لسة في DVD ب 120ج


المهم جزاكم الله خير على المساعدة
وانا عاوز اجيب جهاز اساسي يستحمل العاب ثقيلة
فارجو منكم المساعدة في كده
انت لو قارنت الاتنين هاتلاقي amd افضل لو مصر علي انتل تبقي دي كويسة

casper_nuclear
26-07-2009, 20:00
على العموم شكرا جزيلا يا جماعة على المساعدة للمرة الالف
وانا ان شاء الله هنزل وشوف الامكانيات اللي أخي dr.zero كتبها
وربنا يسهل

بس انا عاوز اعرف ايه حكاية كسر سرعة كارت الشاشه
فياريت لو تفدوني

وجزاكم الله كل خير

Marine
26-07-2009, 20:02
عفوا

كسر السرعة للكرت تعلي الclock memory يدي اداء اقوي

casper_nuclear
26-07-2009, 20:24
طيب مينفعش اكسر سرعة كارت ATI HD 4850 1Gb وتعلى سرعته

Marine
26-07-2009, 20:32
معرفش صدقني بس 4770 كويس جدا

DR ! ZERO
27-07-2009, 00:35
طيب مينفعش اكسر سرعة كارت ATI HD 4850 1Gb وتعلى سرعته

أيوه ينفع و مع اى كرت من ال CCC سهل جدا تكسر سرعة الكرت بس ترفع ال Core و ال Memory تدريجيا و تراقب الحرارة و ثبات الكرت لغاية ما الكرت يجيب أخره :)

و دى مقارنة بين ال Q8200 و ال X3 710

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=52&p2=84

هتلاقى ال Q8200 أسرع فى بعض التطبيقات اللى محتاجة أنوية اكتر أما مع الألعاب هتلاقى تفوق لل 710 بسبب التردد و اكتفاء الألعاب ب 3 أنوية

بس رأيى تجيب ال AMD خصوصا ان معاه بوردة محترمة تقدر تكسر بيها البروسيسور براحتك

+ ان مع تجميعة الانتل هتدفع زيادة 100 جنيه عن تجميعة ال AMD رأيى تزود وتجيب ال X3 720 و توصلة ل 3.2 أو أكتر و هيبقى أحسن :)

TheInfernal
27-07-2009, 01:19
أيوه ينفع و مع اى كرت من ال CCC سهل جدا تكسر سرعة الكرت بس ترفع ال Core و ال Memory تدريجيا و تراقب الحرارة و ثبات الكرت لغاية ما الكرت يجيب أخره فيه طريقة أسهل و هي انه ينزل البرنامج ده:
http://www.techpowerup.com/downloads/1383/GPUTool_Community_Technology_Preview_1.html

النسخة الجديدة من AtiTool. البرنامج لوحده بيضغط كارت الشاشة و يشوف أقصى ترددات الShader و الCore و الMemory يقدر يشغلها.

Marine
27-07-2009, 11:09
فيه طريقة أسهل و هي انه ينزل البرنامج ده:
http://www.techpowerup.com/downloads/1383/GPUTool_Community_Technology_Preview_1.html

النسخة الجديدة من AtiTool. البرنامج لوحده بيضغط كارت الشاشة و يشوف أقصى ترددات الShader و الCore و الMemory يقدر يشغلها.


ايه الحركة دي :) باين عليها جامدة

Marine
27-07-2009, 11:16
أيوه ينفع و مع اى كرت من ال CCC سهل جدا تكسر سرعة الكرت بس ترفع ال Core و ال Memory تدريجيا و تراقب الحرارة و ثبات الكرت لغاية ما الكرت يجيب أخره :)

و دى مقارنة بين ال Q8200 و ال X3 710

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=52&p2=84

هتلاقى ال Q8200 أسرع فى بعض التطبيقات اللى محتاجة أنوية اكتر أما مع الألعاب هتلاقى تفوق لل 710 بسبب التردد و اكتفاء الألعاب ب 3 أنوية

بس رأيى تجيب ال AMD خصوصا ان معاه بوردة محترمة تقدر تكسر بيها البروسيسور براحتك

+ ان مع تجميعة الانتل هتدفع زيادة 100 جنيه عن تجميعة ال AMD رأيى تزود وتجيب ال X3 720 و توصلة ل 3.2 أو أكتر و هيبقى أحسن :)

صح كدة علي فكرة انا كنت كاتب 940

او
لو مش معاة 720 رايي 720 زي محضرتك قلت اقوي من 8200 في الجميز وهو عايز جيمز

دا غير زي ما حضرتك قلت لو كسر سرعته ممكن يبقي افضل من q8200 في البرامج يعني (برامج وجيمز) :)