المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : هل جهازى بحاجة للتحديث ؟ +++ مجموعة أسئلة محيرانى !



elmogrem007
26-07-2009, 18:24
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

لو سمحتمت يا شباب أنا جهازة من حوالى سنة ونصف لكن أحس انة صار بطئ بعض الشيئ

دى امكانيات الجهاز

http://www12.0zz0.com/2009/07/26/15/228305448.jpg (http://www.0zz0.com)



http://www12.0zz0.com/2009/07/26/16/471165037.jpg (http://www.0zz0.com)


ونوع الكيسة Jumbo الأسود

أنا مش عارف نوع الكيسة بالظبط واصدارها بيتعرف ازاى صراحه ؟!


فهل أغير البوردة كلها وأحدث ولا أغير الرامات وأجيب كارت شاشة خارجى وخلاص ؟

الميزانية تسمح بالاتنين .

دا أولا .

ثانيا بقى ودا مهم جدا أنا البروسيسور عندى كتير جدا بيكون 80 % أو يوصل فوق 55 % ولما بيعدى نسبة 55 %


CPU Usage

بسمع صوت مروحة البروسيسور وأكنها هتموت نفسها من سرعة الدوران

مش فاهم هيا المروحة سرعتها تدريجية يعنى حسب الحرارة أو الاستخدام

مع انى عندى جهاز تانى وجيجا بايت وامكانيات أفضل بكتير ومش بشوف الحكاية دى فكنت محتاج تفسير لو سمحتم .

أخيرا أنا عاوز اسطب فيستا هل بالامكانيات دى هحس ان الجهاز تقيل او مش هقدر استمتع بامكانيات فيستا كلها

أنا أسف على الاطالة لكن لاحظت ان المنتدى يحتوى على مجموعة من الأعضاء ما شاء الله فحبيت أستفسر قبل ما أعمل أى حاجة ؟

elmogrem007
26-07-2009, 18:27
نسيت أقول ان الرامات رامتين مختلفين فى النوع والسرعة وكل حاجة

مع انى عارف انة غلط بس لما بركب الرامة الواحد لوحدها او ال 512 لوحدها غير لما بركب الاتنين بحس بفرق فعلا وان الاتنين متوافقين مع بعض تمام .

Eng.MinaEdward
26-07-2009, 18:34
بص يا ريس بخصوص فيستا مش هاتنفع تشتغل لانها بتحتاج بروسيسور core2 او athlonx2 و رامات 2 جيجا على الاقل و 4 جيجا عشان يدوبك تريحها و اكيد طبعا لازم يكونوا DDR2ويا ريت تقولنا ميزانيتك بالارقام عشان نقولك تخلى اية و تشيل اية و اية القطع الى تناسبك

elmogrem007
26-07-2009, 18:37
دى صورة الكيسة





http://www12.0zz0.com/2009/07/26/16/338559308.jpg (http://www.0zz0.com)

DR ! ZERO
26-07-2009, 19:07
استخدامك للجهاز هيكون ايه ؟

الجهاز لا يصلح للألعاب ممكن تحدد الميزانية بالظبط

و مش ضرورى تغير الكيسة لكن الباور ضرورى لو هتجيب كرت شاشة خارجى مثلا أو مكونات استهلاكها عالى

elmogrem007
26-07-2009, 20:26
الميزانية 2000 جنية تقريبا مع حساب قيمة البوردة القديمة بمحتوايتها فى حالة الاستبدال .

elmogrem007
26-07-2009, 20:27
مش فاهم هيا المروحة سرعتها تدريجية يعنى حسب الحرارة أو الاستخدام

؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

Eng.MinaEdward
27-07-2009, 00:37
يا عم قلنا هاتعمل بالكومبيوتر اية هاتلعب بية ولا فوتوشوب و اوتوكاد و لا هاتخش بية على النت بس ولا اية نظامك اية فى الحياة عشان نقولك هاتجيب كارت اوت و لا لأ و نظبطلك بقيت الحاجة

DR ! ZERO
27-07-2009, 00:41
الميزانية 2000 جنية تقريبا مع حساب قيمة البوردة القديمة بمحتوايتها فى حالة الاستبدال .

E5200 >>>> 375
ASUS P5KPL-C >>>> 270
Kingston 2G Bus 800 >>>> 135
Sapphire HD 4770 >>>> 750
HEC 350 Watt >>>> 165

المجموع 1695 جنيه

لازم تغير الباور لو تجارى عشان الكرت يشتغل

نوع بوردتك ايه ؟؟ بيعها مع البروسيسور والرامات

الشجاع الغطفاني
27-07-2009, 00:43
المعالج : amd phenom ii x3 710 2.6 GHz

الرام : kingston hyper x ddr2 1066MHz 2*1 GB

كرت الشاشة : Sapphire ATI HD 4670 DDR3 1Gb

القرص الصلب : western
digital 500 GB

أفضل مذربورد مناسب لهاماهو ؟

http://www.arabhardware.net/forum/images/visioncollison/misc/progress.gif http://www.arabhardware.net/forum/images/visioncollison/buttons/edit.gif (http://www.arabhardware.net/forum/editpost.php?do=editpost&p=979557)

TheInfernal
27-07-2009, 01:12
الماذربورد مش لازم تتغير لأنها تدعم بروسيسورات Core 2 Duo.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2669#anchor_os

و الرامات هي كمان مش لازم كلها تتغير. يعني يبيع الشريحة ال512 و يحط مكانها واحدة 2 جيجا. كده هيبقى عنده 3 جيجا رامات.

و أنا رأيي يشتري شاشة LCD جديدة لو أمكن لأنها هتفرق معاه أكتر من بقية المكونات.

DR ! ZERO
27-07-2009, 01:16
الماذربورد مش لازم تتغير لأنها تدعم بروسيسورات Core 2 Duo.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2669#anchor_os

و الرامات هي كمان مش لازم كلها تتغير. يعني يبيع الشريحة ال512 و يحط مكانها واحدة 2 جيجا. كده هيبقى عنده 3 جيجا رامات.

و أنا رأيي يشتري شاشة LCD جديدة لو أمكن لأنها هتفرق معاه أكتر من بقية المكونات.


أنا فى الأول سألته على نوع الماذربورد


نوع بوردتك ايه ؟؟ بيعها مع البروسيسور والرامات

مكنتش أعرف انها 945 كنت فاكرها قديمة زى ال 661FX و رامات DDR1 و كده اعذرنى :o

و البوردة صحيح تشغل ال E5200 و ال C2D و ده عن تجربة العديد من الأعضاء هنا و يكون أحسن تحديث البيوس

elmogrem007
27-07-2009, 11:52
يا عم قلنا هاتعمل بالكومبيوتر اية هاتلعب بية ولا فوتوشوب و اوتوكاد و لا هاتخش بية على النت بس ولا اية نظامك اية فى الحياة عشان نقولك هاتجيب كارت اوت و لا لأ و نظبطلك بقيت الحاجة



أية يا عم دى ؟!!!!!!!!

اعتقد انك متعرفنيش لازم يكون أسلوب الكلام أكثر احتراما دا لو سمحت طبعا ؟!

:ah24:

:ah19:

elmogrem007
27-07-2009, 11:54
شكرا يا شباب على النصيحة وانا كدا هغير الرامات واجيب رامتين 2 يبقى الرامات 4 .

وأغير الباور واجيب كارت شاشة خارجى 1024


شكرا مرة تانية .

DR ! ZERO
27-07-2009, 12:56
شكرا يا شباب على النصيحة وانا كدا هغير الرامات واجيب رامتين 2 يبقى الرامات 4 .

وأغير الباور واجيب كارت شاشة خارجى 1024


شكرا مرة تانية .


خليك بارامات بس غير البروسيسور و هات ال E5200

و الكرت مينفعش تقول هجيب كرت 1 جيجا الكرت قوته مش بالميمورى لو كرت بلت ان و الميمورى بتاعته 4 جيجا أداؤه مش هيزيد الا بسيط جدا وعمره ما هينافس كرت خارجى ميمورى 512 حتى

ميزانيتك كام للكرت ؟ هات اقل شئ كرت HD 4650 ب 400 جنيه أو ال HD 4670 ب 520 جنيه

و الباور هات HEC 350 Watt ب 165 جنيه و ال 300 وات ب 130 ده كويسو ده كويس للكروت دى

Marine
27-07-2009, 13:11
بص يا ريس بخصوص فيستا مش هاتنفع تشتغل لانها بتحتاج بروسيسور core2 او athlonx2 و رامات 2 جيجا على الاقل و 4 جيجا عشان يدوبك تريحها و اكيد طبعا لازم يكونوا DDR2ويا ريت تقولنا ميزانيتك بالارقام عشان نقولك تخلى اية و تشيل اية و اية القطع الى تناسبك

انا مشغل فيستا علي البروسيسور بتاعي بنتيوم 4

Marine
27-07-2009, 13:21
شوف بال 2000 جنيه تعمل كدة

processor:amd 7850 =390 le
mother:gigabyte ga-ma770-ud3 =500 le
ram:kingstone 2 giga buss 800 =135 le
hard:w.d 500 giga green =290 le
power: hec 350 =160 le
vga:powercolor hd 4770 512mb gddr5 =750 le
total
2225 le

بيع كل المكونات اللي عندك ما عدا الجسم الخارجي والديفيدي

يعملوا 200 جنيه