المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : اريد تجميع جهاز كمبيوتر في حدود 3500 جنية



Sevenat
11-08-2009, 00:33
السلام عليكم
أولا أحب ان أشكر كل القائمين علي هذا المنتدي الأكثر من رائع.
وبعد ...

أريد تجميع جهاز كمبيوتر (الكيسة فقط بدون شاشة) في حدود 3500 جنية مصري.

بالنسبة ل intel و AMD .

masklove
11-08-2009, 02:17
ياريت تذكر لنا استخدامك ايه للجهاز ؟؟

محمد بن كرم
11-08-2009, 02:49
ياريت تذكر استخدامك للجهاز زي ما قال عمنا masklove (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=94016) علشان نحدد التجميعة حسب استخدامك

Sevenat
11-08-2009, 03:10
عايز جهاز للألعاب والبرامج الي بتحتاج بروسيسنج عالي

محمد بن كرم
11-08-2009, 04:00
GIGABYTE GA-MA790X-UD4P=730 EGP
AMD Phenom II X4 810 =1010 EGP
powercolor hd 4770 512mb gddr5 =720 EGP
WD 500 GB giga green =290 EGP
Kingstone 4 GB(2x2GB) bus 800 MT/s = 250 EGP
Jumpo without power = 100 EGP
HEC 500 w =370 EGP
Sony NEC 20X = 115 EGP
Total =3585 EGP
و شوف رأي الاخوة في المنتدى

masklove
11-08-2009, 06:38
Core2Quad Q9550 2.83GHz/12MB 1465LE
GIGABYTE GA-EP43-UD3L 530LE
Ram 4G (2+2 d) 270LE
hard Disk 500GB 290LE
HD 4770 750LE
GAMMA Small 350W = 285LE
Sony NEC 20X = 115LE
________________________
3705LE
وكده هيبقي كويس جدا جدا
لو الميزانية لم تكفي جيب رامة واحدة وجيب الثانية بعدين ليصبح المجموع 3570LE بس !

Sevenat
11-08-2009, 12:12
شكرا لكم لسرعة الرد علي موضوعي.
لكن انا لا أعرف تحديدا اين اجد كارت الاي تي اي هذا في مدينة نصر خصوصا ان كثير من المولات هنا لا تتعامل مع الفئات العالية منه.

وياريت لو تتفضلوا وتقولولي شركة بتبيع الحاجات دية كلها مع بعض عشان معدش ادور.

Marine
11-08-2009, 13:51
لا 4770 اقوي من 9600 بمراحل دة بينافس 9800 وبيغلبة بالنسبة للتجميعة

رايي

msi dka 790gx =600 le
processor:amd 955=1300 le
ram:kingstone 2 giga buss 800 =135 le
hard:w.d 500 giga green =290 le
case:gamma without power =180 le
vga : powercolor hd 4770 512mb gddr5=720 le
power:hec 500 watt =350 le
total

3575 le

حاجة ممتازة جدا

تم التعديل: بسبب نقصان الباور و ان 350 وات غير كافي

محمد بن كرم
11-08-2009, 15:19
ممكن تنزل مصر الجديدة مول سوق العصر في شركة اسمها ماكسيمم هاردوير في الدور التاني

masklove
11-08-2009, 15:38
لا 4770 اقوي من 9600 بمراحل دة بينافس 9800 وبيغلبة بالنسبة للتجميعة

رايي

msi dka 790gx =600 le
processor:amd 955=1300 le
ram:kingstone 2*2 giga buss 800 =270 le
hard:w.d 500 giga green =290 le
case:gamma 350 watt =280 le
vga : powercolor hd 4770 512mb gddr5=720 le
dvd:sony nec 20x =115 le
total

3575 le

حاجة ممتازة جدا
+1 ;)

Marine
11-08-2009, 16:07
شكرا يا masklove علي التقييم و للاخ صاحب الموضوع محمد صديقي ذكر ماكسيمام هاردوير

خد كمان شركة كمبيونيل مول الاسيوطي شركة ممتازة في الاسعار وضمانهم ممتاز

Sevenat
11-08-2009, 23:31
شكرا لكم علي حسن تعاونكم وكن لي اسفسار خصوصا في كارت الشاشة لأنه بالنسبة لي أهم قطعة في الكمبيوتر (بالنسبة للألعاب) ان ال ATI لا يدعم خاصية PHYSX الخاصة فقط ب nVidia الغنية بالمؤثرات فهل هناك مشكله في ذلك بالنسبة للأي تي اي

Sevenat
11-08-2009, 23:41
والجهاز الي ان شاء الله هجيبة الي فيه Core2Quad Q9550 2.83GHz/12MB 1465LE يبقي مفتناش القطر بتاع ال core I7 الا بمحطة واحده.
ويبقي جبنا اربع بروسيسورات.

ههههههههه

Marine
12-08-2009, 00:01
لا الالعاب التي تحتاج فيزكس تعمل عادي علي كروت ati

Sevenat
12-08-2009, 00:35
لا الالعاب التي تحتاج فيزكس تعمل عادي علي كروت ati


يعني مفيش مشاكل من كده خلاص توكلنا علي الله.

Marine
12-08-2009, 01:05
يعني مفيش مشاكل من كده خلاص توكلنا علي الله.

مفيش مشاكل باذن الله :)

Marine
13-08-2009, 12:55
يا اخ sevenat انا عملت تعديل للباور عشان مش كافي

Sevenat
13-08-2009, 21:56
Core2Quad Q9550 2.83GHz/12MB 1465LE
GIGABYTE GA-EP43-UD3L 530LE
Ram 4G (2+2 d) 270LE
hard Disk 500GB 290LE
HD 4770 750LE
GAMMA Small 350W = 285LE
Sony NEC 20X = 115LE
________________________
3705LE
وكده هيبقي كويس جدا جدا
لو الميزانية لم تكفي جيب رامة واحدة وجيب الثانية بعدين ليصبح المجموع 3570LE بس !

الحمد لله روحت لكن لقيت ساعة الدفع حاجة تانية ( مش التمن و بس ) قالولي البروسيسور ده عايز بورده p45 احسن وهتشتغل افضل من 43 وكمان عايز كيسة بباور سبلاي علي الأقل 500 وات.
فبقت الحسبة 4265 جنية فقررنا الانتظار بعض الوقت.
الحسبة بقت التالي:
Core2Quad Q9550 2.83GHz/12MB 1340LE
GIGABYTE GA-EP45-UD3R 740LE
Ram 4G 1066 (2+2 d) 330LE
hard Disk 500GB 295LE
HD 4770 750LE
GAMMA 500W = 690LE
Samsung 20X = 120LE
__________________
4265 LE

ولكن عندي سؤال الكيسة دية بتاعة جيجا بايتGIGABYTE Sumo 4192 (3D Aurora) الي ب 640 جنية هل فيها باور سبلاي ولا بتجيبها علي الجنط وبعدين تحطلها باور سبلاي علي اساس كده هتبقي احسن من الجاما أكيد.

Marine
13-08-2009, 22:57
التجميعة دي كويسة بس مين قاللك ان البروسيسور دة لا يعمل علي p43 ؟

كمان بلاش الرامات باس 1066 الفرق بينها مبين العادية 3% بس غير كدة كله كويس اوي ليه مبتفكرش في بتاعتي؟

الكيسة منغير باور

Sevenat
13-08-2009, 23:21
خلاص مفيش مشاكل.
بالنسبة للرامة هجيب ال 800 .
وبالنسبة للماذر بورد اكتر من واحد قالي مادام انت جايب بروسيسور عالي كده يبقي هات ماذر بورد عالية (يستحسن مش مينفعش) ذي البي 45 فأنا استخرت ربنا والي يوفقني اليه بقي ,واسبوع كده وابقي انزل اجيبة بقي وخلاص.
وشكرا ليك يا أخ مارين.

Marine
13-08-2009, 23:35
اقوللك علي حاجة انا افضل amd لان السوكت ثابت لفترات طويلة عكس intel في تغير دائم يعني لو غيرت بروسيسور

هتغير بوردة كمان

لو عايز انتل هل هتكسر سرعة

Sevenat
14-08-2009, 00:04
انا لحد النهارده مجربتش ولا مره AMD ونفسي اجربة مره بس بعدين مش دلوقت.
أكيد طبعا هكسر السرعة وكمان ندلع المسائل بس لحد دلوقتي مش عارف هعمل كده ازاي؟؟؟؟؟

هههههههههههه

Marine
14-08-2009, 00:10
يعني هتكسر خلاص يبقي البوردة p45 الموديل اللي انت كاتبه هو الحل الصح ومبروك علي الجهاز مقدما

Sevenat
14-08-2009, 00:17
الله يبارك فيك يا باشا.
وعقبال ال كور اي تن مش سفن كمان.

بس صحيح احنا بنستورد بروسيسورات منين خصوصا ان اقرب مصنع لينا انتل اسرائيل ولا هما باعوه ولا ايه.

Marine
14-08-2009, 00:23
كور اي تن صعب اوي لانه لو مثلا نزل حاجة كدة هتكون غالية اوي دة انا بس يجيلي e5200 وانا هفرح بيه جدا و هعمل عمايل كسر سرعة و جيمز زي terminator salvation و prototype موضوع الاستيراد صدقني معرفش بس هما صعب يبيعوا المصنع لانه بيدر علي انتل مكاسب كويسة جدا

Sevenat
14-08-2009, 08:04
المشكله انا مبعرفش العب قوي بس أكيد هعمل كسر سرعة عشان البرامج الي بشتغل بيها.

وبخصوص اسرائيل وانتل مفيش بروسيسور بيكتب عليه Made In Israel ده الشريحة الي جوة الي بتتصنع هناك لكن مواد التغليف الي عليها بتتعمل في مصنع تاني خالص زي الصين ومالي ,عشان كده مبتلاقيش مكتوب عليه حاجة......
والله اعلم.

Marine
14-08-2009, 13:17
المشكله انا مبعرفش العب قوي بس أكيد هعمل كسر سرعة عشان البرامج الي بشتغل بيها.

وبخصوص اسرائيل وانتل مفيش بروسيسور بيكتب عليه Made In Israel ده الشريحة الي جوة الي بتتصنع هناك لكن مواد التغليف الي عليها بتتعمل في مصنع تاني خالص زي الصين ومالي ,عشان كده مبتلاقيش مكتوب عليه حاجة......
والله اعلم.

صح كلامك ولو هاتحتاج كسر يبقي لازم البوردة الp45