المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : تحديث لجهازي في حدود 700 جنيه



eng.winaxe
19-08-2009, 00:58
السلام عيكم ورحمة الله وبركاته
مواصفات جهازي بالأعلي وأريد تحديث بعض القطع في حدود 700 جنيه
انا نويت ان شاء الله اشتري قرص صلب جديد 320 جيجا الأزرق وسعره تقريبا 250
الباقي هيكون 450 انا محتار أشتري معالج جديد أم كارت شاشة
محتاج اعرف رأيكم وأي الموديلات أشتري ؟

Marine
19-08-2009, 01:15
بص انا رايي جدد البروسيسور والكرت والباور بس

DoCToR.TaHeR
19-08-2009, 01:27
بصراحه 450 جنيه قليل انا مش عارف اقولك غير ايه بالظبط؟
بس انا معرفش البروسيسور بتاعك ايه ممكن الموديل بالظبط او صوره من برنامج CPU-Z

DR ! ZERO
19-08-2009, 10:46
ممكن ترفعنا صور من برنامج CPU-Z لتبويب المعالج و اللوحة الأم و الرامات .

حضرتك ممكن تخليك بالهارد ال 160 بتاعك دلوقتى .

و تقريبا عندك بوردة P31 ، مش كده ؟ يبقى تجيب بروسيسور E5200 ب 375 جنيه ، و مع كرت HD 4650 ب 400 جنيه ،

يبقى المجموع 775 جنيه .

يا ريت تقولنا نوع الباور عندك ، و كام واط ؟

Marine
19-08-2009, 13:22
اتفق مع دكتور زيرو بس بيتهيالي ممكن يحتاج باور لو باوره ضعيف

DoCToR.TaHeR
19-08-2009, 15:37
ممكن ترفعنا صور من برنامج CPU-Z لتبويب المعالج و اللوحة الأم و الرامات .

حضرتك ممكن تخليك بالهارد ال 160 بتاعك دلوقتى .

و تقريبا عندك بوردة P31 ، مش كده ؟ يبقى تجيب بروسيسور E5200 ب 375 جنيه ، و مع كرت HD 4650 ب 400 جنيه ،

يبقى المجموع 775 جنيه .

يا ريت تقولنا نوع الباور عندك ، و كام واط ؟
كلام الدكتور زيرو تمااام
حضرتك تورينا صوره من برنامج CPU-Z ونشوف نوع المعالج اللي عندك لو طلع كويس وانت معاكش غير ال 450 جنيه دول يبقي تخليك علي المعالج وتجيب الكارت 4650
اما لو البروسيسور طلع تعبان اوي يبقي احسنلك تجيب معالج وفيجا كمان عشان تبقي مستريح
ده غير كمان موضوع الباور نوعه ايه وقوته كام؟

eng.winaxe
19-08-2009, 17:25
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته .

بصراحة انا مصمم على شراء قرص صلب جديد لأن القديم ليست به مساحه خالية نهائيا كما أنه يصدر أصوات عند التشغيل ولكنها خفيفه جدا وغير متكررة وليس عندي اي استعداد بالمخاطرة بالبيانات التى عليه كما أنني احب أن أشتري Core 2 Duo ولن أرضى بأقل من ذلك حتى لو تطلب الأمر زيادة الميزانية .

انا ناوي اشترى ان شاء الله على عيد الفطر لان الشراء في رمضان سيكون غير مجدى وبالناسبة كل رمضان وانتم الى الله اقرب .

مزود الطاقة من النوع العادى ابو 50 جنيه وهو Mediatech ومكتوب عليه 650W وده مش حقيقى طبعا لكن كفائته مقبولة وان كنت ناوي اغيره بعد هذا التحديث لأني فاهم كويس انه لن يعطي الطاقة اللازمة للمعالج الجديد او الكارت الجديد .

والان مع الصور المطلوبة :

CPU
http://img8.imageshack.us/img8/3403/79875976.jpg


MB
http://img268.imageshack.us/img268/9579/66776306.jpg


RAM
http://img16.imageshack.us/img16/5015/11671377.jpg


RAM in details
http://img13.imageshack.us/img13/7378/54755235.jpg


VGA
http://img13.imageshack.us/img13/2128/98834539.jpg

وجزاكم الله خيرا لاهتمامكم بالموضوع .

eng.winaxe
19-08-2009, 17:38
على فكرة انا شايف المعالج مناسب ليا في الوقت الحالى لكن عند تشغيل العاب مثل NFS Undercover و Emergency 4 و Medal of Honor تزداد سرعة المروحة ويصبح صوتها عالي واعتقد ان هذا بسبب كارت الشاشة المتواضع.

انا استخدم نظام Vista Ultimate SP1 وتقييم النظام للمعالج هو 4.1 في حين أن تقييمه لجرافيك الألعاب هو 3 وهي الكفاءة التي وضعها النظام للجهاز ككل وهو مؤكد بسبب كارت الشاشة .

DoCToR.TaHeR
19-08-2009, 17:55
بص يا استاذنا انا شايف ان المعالج هو اه ضعيف في الالعاب بس مقارنه بالفلوس اللي معاك يبقه خليك شغال عليه
واتكل علي الله وهات الكارت 4650 من ATI وهيبقي اقل كمان من ال 450 جنيه اللي معاك انما لو تعرف تزود فلوسك هات المعالج ال E5200 من انتل وسعره في حدود 375 جنيه

Marine
19-08-2009, 18:12
انا رايي انت لازم تغير البروسيسور والكرت والباور خصوصا المستقبل لتعدد الانوية وكرت الشاشة 6200 دة مينفعش لازم دلوقتي لو نفيديا يبقي قي فئة 9*** او في فئة 4*** في ati لان دي الكروت اللي تمشي كويس دلوقتي مع الالعاب

DR ! ZERO
20-08-2009, 15:53
بما ان حضرتك قلت مش مهم الميزانية يبقى ضرورى تغير المعالج أقل حاجة ممكن تجيبها E5200 و ده C2D ايضا لكن مع تصغير حجم الكاش فقط و المعمارية هى هى .

و تجيب هارد بما انك مصر WD 3200AAJS ب 240 جنيه .

و تغير الباور لو أمكن بباور HEC 300 Watt ب 130 جنيه .

DoCToR.TaHeR
20-08-2009, 16:24
بما ان حضرتك قلت مش مهم الميزانية يبقى ضرورى تغير المعالج أقل حاجة ممكن تجيبها E5200 و ده C2D ايضا لكن مع تصغير حجم الكاش فقط و المعمارية هى هى .

و تجيب هارد بما انك مصر WD 3200AAJS ب 240 جنيه .

و تغير الباور لو أمكن بباور HEC 300 Watt ب 130 جنيه .
طيب والكارت يا دكتور زيرو ده في الطراوه خالص عنده :eek:

Marine
20-08-2009, 16:33
بالفعل يا تيتو الكرت دة اخره فيفا 2009

DoCToR.TaHeR
20-08-2009, 16:45
بالفعل يا تيتو الكرت دة اخره فيفا 2009
ويشغلها بالعافيه كماااااااان واكيد مش هاي ويمكن مش ميديم كمان
انا رايي يغير الفيجا والمعالج بتاعه مش سيئ لدرجه الفيجا
الاولي له انه يغير الفيجا قبل البروسيسور ولا انت ايه رايك؟

Marine
20-08-2009, 16:57
انا رايي الاتنين لازم يتغيروا لانهم مش هيمشوا كويس مع الالعاب الجديدة فيفا 2009 شغالة علي الlow علي 6200

DoCToR.TaHeR
20-08-2009, 17:00
ماهو طبعا المفروض الاتنين يتغرو بس انا بكلم في حدود الفلوس اللي معاه
والله عرف يزود الفلوس يغير الاتنين
بس رليك لو معاه 450 جنيه بس يغير انهو؟؟

Marine
20-08-2009, 17:43
لو كدة يبقي يغير البروسيسور وقدام الكرت لان حتي عشان يحس بحاجة اتغيرت الكرت مش هيحس عكس البروسيسور هيجد جهازه سريع رايي البروسيسور ثم الكرت بس طبعا لازم الاتنين