المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : استفسار من الخبراء (تشغيل بروسيسور Q9550 علي مازر بورد P31-ES3G) عاجل عاجل



qamar_EL_DEN
25-08-2009, 00:02
بسم الله الرحمن الرحيم
*******************
طبعا الموضوع باين من العنوان
ارجوكم استفسار عن امكانيه تشغيل البروسيسور الكواد 9550 بكامل سرعته وباستقرار علي مازر بورد المحدوده P31-ES3G (المعدله ببويس 16/4/2009 )
انا عارف ان البعض هيستغرب من شراء بروسيسور بهذه الامكانيات والسعر مع مازر بود متواضعه مثل هذه
المشكله ان المازر اضطريت لشرائها من ايام قليله لتلف المازر السابقه وكنت مستعجل ولم اجد غيرها متاح ورايت عليها دعم الكواد والكور 2 ديو وامكانيه قرائه FSB حتي 1333 ومدخلين رامات فقط لكن محلوله ب 2*2 جيجا وطبعا تغييرها مره اخري بمازر جديده في فتره قصيره خساره كبيره والبروسيسور عاجبني جدا
ياريت الخبراء يفيدوني عن علم وخبره وليس مجرد اراء لاني لن استطيع ترجيعه واخشي من تركيبه بالعافيه فيخرب او تخرب المازر بورد (ارجو الرد سريعا)
تحياتي لكم ورمضان كريم
وكل سنه وانتم طيبين

Stone
25-08-2009, 00:08
البورد اللي عندك GA-P31-ES3G تقبل المعالج Q9550 بدون اي مشاكل مع البيوس رقم F2.


اصدارات البيوس للوحه:


http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2892


المعالجات التي تدعمها المذربورد


http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2892


الف مبروك مقدمــــا


:D

qamar_EL_DEN
25-08-2009, 00:24
شكرا علي ردك اخي الكريم وبارك الله فيك
انا قريتها في موقع انتل وحبيت اتاكد من خبراء مثلكم
ولزياده التاكيد ادي مواصفات المازر بالكامل ببيوس F6

http://www.up-00.com/oqfiles/u1e52501.jpg

رد اخر واقوم بتاكيد عمليه الشراء (متابع معكم وفي انتظار ارائكم)
بارك الله فيكم

DR ! ZERO
25-08-2009, 00:52
انا عارف ان البعض هيستغرب من شراء بروسيسور بهذه الامكانيات والسعر مع مازر بود متواضعه مثل هذه أقولك حاجة أنا مش مستغرب :) ،، أعضاء هنا كتير مشغلين ال Q9550 على ماذر P31-DS3L و أنا كنت هشتريه على الماذر ال G31 بتاعتى ;) .

اعمل زى ما قالك الأخ Stone و نزل أخر بيوس و ان شاء الله كله هيبقى تمام ، متقلقش ^_^ .


رد اخر واقوم بتاكيد عمليه الشراء (متابع معكم وفي انتظار ارائكم)

وصل الرد الأخر :) ، البروسيسور سعره 1325 جنيه متجيبهوش بأكتر من كده لو 1350 جنيه عادى .

qamar_EL_DEN
25-08-2009, 01:05
أقولك حاجة أنا مش مستغرب :) ،، أعضاء هنا كتير مشغلين ال Q9550 على ماذر P31-DS3L و أنا كنت هشتريه على الماذر ال G31 بتاعتى ;) .

اعمل زى ما قالك الأخ Stone و نزل أخر بيوس و ان شاء الله كله هيبقى تمام ، متقلقش ^_^ .


وصل الرد الأخر :) ، البروسيسور سعره 1325 جنيه متجيبهوش بأكتر من كده لو 1350 جنيه عادى .

شكرا لك اخي العزيز علي تاكيد الرد
والبيوس اصلا محدث من المصنع ل F6 المازر بورد من الاصدارات الجديده وقمت باعاده التحديث ببرنامج البيوس المرفق في الاسطوانه وكله تمام وجاهز للبروسيسور الجديد اعمل ايه مالقتش غيرها وطلب الشحن هياخد وقت وانا مش هقدر اعيش من غير كمبيوتر :comp21: ههههههههه :ah16:
هو معروض ب 1375 جنيه لظروف الشحن لاني مش من القاهره واكيد مش هيجي بنفس السعر بالاضافه لمكسب الشركه ايه رائيك وانا هأكد الشراء وتوكلنا علي الله
وفي انتظار بقيه الردود لمن يحب الاضافه وانا سوف اقوم بتحديث الموضوع عند تركيبه وتجربته
بارك الله فيكم
دائما عند حسن الظن بكم وانا عاجز عن الشكر
تحياتي لكم

masklove
25-08-2009, 02:03
* Because of chipset limitations, when using FSB 1333 MHz CPU with populating all DIMM sockets, memory frequency will be reduced from the original, and system instability or incorrect detection of memory module may be occur.
ولأن انا عندي نفس الماذر ممكن اسأل عن موضوع ال limitation ده ؟؟؟

HeRoZ
25-08-2009, 07:41
* Because of chipset limitations, when using FSB 1333 MHz CPU with populating all DIMM sockets, memory frequency will be reduced from the original, and system instability or incorrect detection of memory module may be occur.

ولأن انا عندي نفس الماذر ممكن اسأل عن موضوع ال limitation ده ؟؟؟ __________________يحدث عدم استقرار للنظام في حالة استخدام معالج بباص 1333 وتركيب 4 شرائح رامات ( في كل بنك شريحة)
باص الرمات بيقل
يفضل وضع الرامات في وضع dual channel ( قطعتين )
يعني لو عندك 2X1 Giga او 2X2 Giga يبقى في المدخل الاول والتالت او التاني والرابع
مشكلة يمكن التغلب عليها بسهولة

qamar_EL_DEN
25-08-2009, 17:38
المازر اصلا مافيهاش غير مدخلين رامات dual channel يعني اعتقد مافيهاش المشكله اصلا

DR ! ZERO
25-08-2009, 18:14
شكرا لك اخي العزيز علي تاكيد الرد
والبيوس اصلا محدث من المصنع ل F6 المازر بورد من الاصدارات الجديده وقمت باعاده التحديث ببرنامج البيوس المرفق في الاسطوانه وكله تمام وجاهز للبروسيسور الجديد اعمل ايه مالقتش غيرها وطلب الشحن هياخد وقت وانا مش هقدر اعيش من غير كمبيوتر :comp21: ههههههههه :ah16:
هو معروض ب 1375 جنيه لظروف الشحن لاني مش من القاهره واكيد مش هيجي بنفس السعر بالاضافه لمكسب الشركه ايه رائيك وانا هأكد الشراء وتوكلنا علي الله
وفي انتظار بقيه الردود لمن يحب الاضافه وانا سوف اقوم بتحديث الموضوع عند تركيبه وتجربته
بارك الله فيكم
دائما عند حسن الظن بكم وانا عاجز عن الشكر
تحياتي لكم

1375 جنيه بالشحن سعر كويس اتوكل على الله .

Marine
25-08-2009, 18:29
باذن الله سيعمل عليها بكامل قوته

qamar_EL_DEN
08-09-2009, 17:45
شكرا لكم وبارك الله فيكم
تم تركيب البروسيسور بنجاح والحمد الله ويعمل بكامل كفائته علي البورده وودعت بلا عوده بانتيوم D رفيق الكفاح و انظمه ال 32 بت
فقط لي استفسار من اهل الخبره
البروسيسور بعد كذا محاوله لتركيب المروحه بشكل صحيح تمام تصل درجه حراراته بعد فتره من التشغيل الي
Cpu 48
وقلب الانويه بين 42/55/59/60 وتزيد وتنقص
تقييم EVEREST
وضع idle سطح المكتب الانتي فايرس والبرامج العاديه والايميل والمتصفح فقط
في حين ال Gpu تكون 57
والهاردات 40
والغرفه مكيفه والكيسه بها مروحه شفاط بجوار البروسيسور ومروحه في باب الكيسه تدخل الهواء والباي نصف مفتوح لضمان تهويه جيده مع العلم ان في المره الاولي لتركيب المروحه كانت الحراره تصل من البيوس الي 65 وتزيد حتي تصل 80 وفي مره وصلت 90 بدون تشغيل علي (Setup Bios) وطبعا تم تدارك الموقف فورا
هل الحراره الاولي طبيعيه ام ان هناك مشكله ما يجب تداركها او خطا في تركيب وصله في المازر بورد او سوكت البروسيسور يجب تنظيفه بطريقه ما (عانيت نفس المشكله مع البانتيوم D مع هذه المازر بورد لكن علي مشتت ومروحه ماركه 2B )
شكرا لكم وفي انتظار ردكم الكريم
وبارك الله فيكم

wessam-pro
08-09-2009, 18:48
استعمل برنامج افيرست مع اى برنامج للضغط زى prime 95 او orthos للاطمئنان على درجات الحرارة

درجات الحرارة فى الخمول المفضل متزيدش عن 40-45 للنواة ولا تزيدعن 35 لسطح المعالج

ودرجات الحرارة مع الضغط الكامل ( وهى الاهم) الا تزيد حرارة النواة ( قلب المعالج) عن 70 درجة

DR ! ZERO
08-09-2009, 19:31
شكرا لكم وبارك الله فيكم
تم تركيب البروسيسور بنجاح والحمد الله ويعمل بكامل كفائته علي البورده وودعت بلا عوده بانتيوم D رفيق الكفاح و انظمه ال 32 بت
فقط لي استفسار من اهل الخبره
البروسيسور بعد كذا محاوله لتركيب المروحه بشكل صحيح تمام تصل درجه حراراته بعد فتره من التشغيل الي
Cpu 48
وقلب الانويه بين 42/55/59/60 وتزيد وتنقص
تقييم EVEREST
وضع idle سطح المكتب الانتي فايرس والبرامج العاديه والايميل والمتصفح فقط
في حين ال Gpu تكون 57
والهاردات 40
والغرفه مكيفه والكيسه بها مروحه شفاط بجوار البروسيسور ومروحه في باب الكيسه تدخل الهواء والباي نصف مفتوح لضمان تهويه جيده مع العلم ان في المره الاولي لتركيب المروحه كانت الحراره تصل من البيوس الي 65 وتزيد حتي تصل 80 وفي مره وصلت 90 بدون تشغيل علي (Setup Bios) وطبعا تم تدارك الموقف فورا
هل الحراره الاولي طبيعيه ام ان هناك مشكله ما يجب تداركها او خطا في تركيب وصله في المازر بورد او سوكت البروسيسور يجب تنظيفه بطريقه ما (عانيت نفس المشكله مع البانتيوم D مع هذه المازر بورد لكن علي مشتت ومروحه ماركه 2B )
شكرا لكم وفي انتظار ردكم الكريم
وبارك الله فيكم

حرارته لو فى حدود 50 ~ 60 فى الضغط تبقى كويسة جدا و ما تنساش ان ده QUAD لكن موضوع الحرارة انها بترتفع جدا لفوق 80 ده حصل مع أكتر من عضو و نفس المشكلة برضو مع نفس البروسيسور ( Q9550 ) ، منهم

Soteer (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11139170)

اسأله و هيفيدك فى الموضوع ده ان شاء الله ، و هو كاسر البروسيسور ل 3.1 على المشتت العادى مع حرارة كويسة .

qamar_EL_DEN
09-09-2009, 02:52
DR ! ZERO (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11131902) http://www.arabhardware.net/forum/images/visioncollison/statusicon/user_offline.gif
عضو ماسي
http://www.arabhardware.net/forum/images/rating/rating_5.gif




wessam-pro (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11149147) http://www.arabhardware.net/forum/images/visioncollison/statusicon/user_offline.gif
عضو فعال
http://www.arabhardware.net/forum/images/rating/rating_1.gif


شكرا لكم الف الف شكر
علي تنبيهكم ليا لانه
خلاني فكيته مره اخري وقمت بتنظيف قلب المعالج وقلب سوكت المازر والسوكت نفسه بقطعه قطن وكحول ([بصراحه مالقتش تنر حطيت ريحه هههه)
وقمت بتعديل وضع المشتت والمروحه (بحيث يمكن قرائه كلمه Intel معدوله (اللي علي المروحه) من جانب الكيسه )
وعرضت الجهاز بشكل مباشر لتكييف وهواء مباشر
الحمد الله مثل ما تفضل الاخ وسام
الانويه في الوضع العادي للويندوز بدون ضغط 40/45/49/44 وتقل او ثابته وسطح المعالج 38 وتقل او ثابته
معلش علي التطويل بس حبيت انقل الحل بشكل كامل لكي افيد من هم تعرضوا لنفس مشكلتي والحراره الغريبه التي وصلت ل 90 99 80 في الوضع العادي للسطح والانويه
لكن الله سلم ^_^
(تقييمات الحراره من ايفريست علي ويندوز اكس بي X64 Sp2 )
تقبلوا تحياتي

Soteer
09-09-2009, 03:36
مين بيجيب في سيرتي

شكرا يا زيرو

بص يا عم بعد الفحص الكتير والجوجله علي راي هالكي

لقيت ان البروسيور اساسا ممكن يشتغل علي اقل فولت ممكن 1.1 قولت ولو اقل كمان مفيش مشاكل
انا شغال علي 1.1 وكاسر السرعه ل 3.1
لان البروسيور ده استهلاكه قليل
انا حاليا اعلي درجه بتبقي 60 ما عدا كور رقم 1 بيبقي 64
وده بالمشتت الاصلي وفي اوضه -جهنم حاره 5 الدور التالت شارع الفرن الكبير -
انا درجه الحراره في الاوضه 32 -35

قلل الفولت بس وماتقلقش البروسيور ده جبار مع الفولت

qamar_EL_DEN
09-09-2009, 03:56
مين بيجيب في سيرتي

شكرا يا زيرو

بص يا عم بعد الفحص الكتير والجوجله علي راي هالكي

لقيت ان البروسيور اساسا ممكن يشتغل علي اقل فولت ممكن 1.1 قولت ولو اقل كمان مفيش مشاكل
انا شغال علي 1.1 وكاسر السرعه ل 3.1
لان البروسيور ده استهلاكه قليل
انا حاليا اعلي درجه بتبقي 60 ما عدا كور رقم 1 بيبقي 64
وده بالمشتت الاصلي وفي اوضه -جهنم حاره 5 الدور التالت شارع الفرن الكبير -
انا درجه الحراره في الاوضه 32 -35

قلل الفولت بس وماتقلقش البروسيور ده جبار مع الفولت



ياهلا :ah4:
الناس كانت لسه بتدور عليك :ah2:
انت عملت ايه :D
الف شكر علي ردك
وان شاء الله بجربها و اخفض الفولت لو تعرضت مره اخري للمستويات المرتفعه من الحراره
بارك الله فيك