المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : الرجاء: اسعار معالجات انتل المتوسطة في مصر ؟ (مُعدل ..)



james_fuster
11-09-2009, 00:53
لو سمحتم ممكن اسعار بروسيسورات انتل المتوسطة السعر والقليلة
مع مراعاة ان هي تكون موجودة في مصر

DR ! ZERO
11-09-2009, 00:55
نزل العدد العاشر من المجلة

العدد العاشر من مجلة اسعار الهاردوير في مصر.. بتاريخ 7 يوليو 2009 (http://www.4shared.com/file/127873801/71ce1d1d/Hardware_Prices_10th_7_7_09.html)

و لو فى تغيير فى الأسعار مش هيكون أكتر من 10 ~ 20 جنيه ، و يا ريت تحدد ميزانيتك و استخداماتك و نوع البوردة .

james_fuster
11-09-2009, 00:57
ميزانيتي 400 الى 450 جنيه
البوردة جيجابايت p31

DR ! ZERO
11-09-2009, 01:25
ميزانيتي 400 الى 450 جنيه
البوردة جيجابايت p31

بروسيسور E5200 ب 375 جنيه و موجود عند محل اسمه Magic فى سوق العصر الدور التانى ب 355 ( أنا اشتريته من هناك بالسعر ده ) ، لو تقدر تزود الميزانية ل 620 جنيه هات ال E7300 .

james_fuster
11-09-2009, 01:52
انا عندي معالج e2140
1.6 وانا كاسر سرعته ل 2.66
هو ال e5200 هيدينى اداء اعلى من معالجي الان ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

Marine
11-09-2009, 01:55
اساسا الe5200 سرعته بدون كسر 2.5 لو كسرته تقدر توصل ل 3.5 واكتر خصوصا لان معامل الضرب بتاعته كويسة

james_fuster
11-09-2009, 02:03
حلو أوي الكلام ده طب قولولى بقا ممكن اعرف انا ممكن اكسر الرامات لغاية كام؟؟؟؟؟؟؟ظ
انا كاسرهم ل 800
هما كينج ستون 667

DR ! ZERO
11-09-2009, 02:24
انا عندي معالج e2140
1.6 وانا كاسر سرعته ل 2.66
هو ال e5200 هيدينى اداء اعلى من معالجي الان ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

هيفرق أه بس فرق ما يستاهلش انك تبيع ده و تشترى واحد جديد الفرق بينهم لا يتعدى ال 20 ~ 30 % كحد أقصى

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=70&p2=66

الاختبارت دى على السرعات الافتراضية أكديد مع الكسر و خصوصا ل 2.66 كما هو حالك النتائج هتزيد كتير .

المهم يكون البروسيسور أداؤه مش مضايقك فى ألعاب أو أى تطبيق بتستخدمه ، لو لأ يبقى تخليك بيه مؤقتا و بعدين تزود على ال 450 جنيه دول و تجيب بروسيسور QUAD حتى .


حلو أوي الكلام ده طب قولولى بقا ممكن اعرف انا ممكن اكسر الرامات لغاية كام؟؟؟؟؟؟؟ظ
انا كاسرهم ل 800
هما كينج ستون 667

نصيحة رجعهم للافتراضى أحسن ، الفرق أساسا بين التردد 667 و التردد 800 مش مستاهل و مش هيأثر فى الأداء .

اختبر الثبات ببرنامج OCCT لو هتشغلها على التردد ده .

james_fuster
11-09-2009, 02:32
شكرا جزيلا يا DR ZERO
لطالما افدتني انت والاخوة الاعضاء

Marine
11-09-2009, 02:41
هيفرق أه بس فرق ما يستاهلش انك تبيع ده و تشترى واحد جديد الفرق بينهم لا يتعدى ال 20 ~ 30 % كحد أقصى

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=70&p2=66

الاختبارت دى على السرعات الافتراضية أكديد مع الكسر و خصوصا ل 2.66 كما هو حالك النتائج هتزيد كتير .

المهم يكون البروسيسور أداؤه مش مضايقك فى ألعاب أو أى تطبيق بتستخدمه ، لو لأ يبقى تخليك بيه مؤقتا و بعدين تزود على ال 450 جنيه دول و تجيب بروسيسور QUAD حتى.

اتفق معاك والحكاية في ايد james لو هو حاسس ان e2140 مش شغال كويس معاه يجيب e5200 لو

كويس يبقي يستني ويجيب حاجة زي q8200 :)

james_fuster
11-09-2009, 03:21
هو بصراحة البروسيور ده مش مزعلنى في اي حاجة
بس السبب اني جبت 4770 جديد والناس عمالة تعمل اختبارات ودايما نتايجي اقل من الناس
فانا قولت انو يمكن من البروسيسور

masklove
11-09-2009, 03:21
بس انا ليا ملاحظة غريبة جدا جدا علي الفرق بين E2140 و E5200 او اي حاجة ثنائية من انتل
انا كان عندي E2140 بدون كسر سرعة ولما جبت E7400 لم اشعر بفرق في استخدام الويندوز علي الاطلاق
البرامج القوية فقط هي اللي بتفرق والالعاب القوية فقط
ده حتي الالعاب العادية والبرامج العادية لم يكن هناك اي فرق يذكر تقريبا (مع احترامي للمراجعة د.زيرو)
وجب التنبيه

Marine
11-09-2009, 03:26
ماسك لوف فعلا الفروق بتبان في الجيمز والتطبيقات التقيلة

DR ! ZERO
11-09-2009, 11:47
بس انا ليا ملاحظة غريبة جدا جدا علي الفرق بين E2140 و E5200 او اي حاجة ثنائية من انتل
انا كان عندي E2140 بدون كسر سرعة ولما جبت E7400 لم اشعر بفرق في استخدام الويندوز علي الاطلاق
البرامج القوية فقط هي اللي بتفرق والالعاب القوية فقط
ده حتي الالعاب العادية والبرامج العادية لم يكن هناك اي فرق يذكر تقريبا (مع احترامي للمراجعة د.زيرو)
وجب التنبيه

فعلا ممكن الفرق يبقى بسيط بين Dual Core و DC تانى ، أو على الأقل مش زى الفرق من التغيير من DC ل QUAD مثلا .

james_fuster
11-09-2009, 13:21
طب انتو عارفين انا النهاردة كسرت سرعة البروسيسور من 2.66 الى 2.8
طبعا هو يعتبر فرق بسيط في الكسر وطبعت بردو محستش ان في فرق في شغل الويندوز العادي بس دخلت العب
need for speed undercover وعلى طول حسيت ان في فرق في الجرافيك بتاع اللعبة
وحاسس برده ان فيه تجسيم اعلى ممن يوفره كارت الشاشة بس الجهاز مش قادر
ياريت اكون عرفت اوصل المعلومة

DR ! ZERO
11-09-2009, 19:21
طب انتو عارفين انا النهاردة كسرت سرعة البروسيسور من 2.66 الى 2.8
طبعا هو يعتبر فرق بسيط في الكسر وطبعت بردو محستش ان في فرق في شغل الويندوز العادي بس دخلت العب
need for speed undercover وعلى طول حسيت ان في فرق في الجرافيك بتاع اللعبة
وحاسس برده ان فيه تجسيم اعلى ممن يوفره كارت الشاشة بس الجهاز مش قادر
ياريت اكون عرفت اوصل المعلومة

مبروك الكسر ان شاء الله توصله ل 3.0 ، بس تقصد ايه ب


بس الجهاز مش قادر

james_fuster
11-09-2009, 19:50
انا قصدي مش قادر يعني المعالج مش قادر يشغل الكارت كويس
وانا رجعته ل 1.6 تاني لانه فشل في اختبار الثبات ولازم اعلى الفولت شوية ولما جيت أعلى الفولت الحرارة وصلت ل 72 بعد 20 دقيقة
لان انا بستخدم المشتت العادي

masklove
11-09-2009, 20:33
يبقي ال E5200 هيبقي اكثر من ممتاز وممكن توصل بيه الي 3.2 جيجا مع المشتت الافتراضي ويمكن اكثر كمان لانه 45 نانو
وفيه E7200 والفرق انه 3 ميجا كاش وده ب 600 جنيه وهو برضه 45 نانو

DR ! ZERO
11-09-2009, 22:15
انا قصدي مش قادر يعني المعالج مش قادر يشغل الكارت كويس
وانا رجعته ل 1.6 تاني لانه فشل في اختبار الثبات ولازم اعلى الفولت شوية ولما جيت أعلى الفولت الحرارة وصلت ل 72 بعد 20 دقيقة
لان انا بستخدم المشتت العادي

ارفع التردد ل 2.6 زى ما كان و ان شاء الله يشتغل كويس ، بس صدقنى التغيير ل E5200 دلوقتى غير مجدى خالص و يعتبر زى قلته حاول تزود الفلوس شوية و تجيب حاجة Quad حتى لو Q8200 ، لكن تشترى ال E5200 دلوقتى و بعد فترة يمكن تحتاج تغيره تانى !

و تقصد ايه بان البروسيسور مش مشغل الكرت كويس ؟ يعنى فى تقطيع فى الألعاب ؟

لو تقصد فى الاختبارات و كده و ان نفس الكرت بتاعك على بروسيسور تانى أعلى جايب نتائج أحسن ، فأقولك ان أنا معايا كرت 4670 و بروسيسور E5200 و أ- مينا عامل مراجعة على الكرت و و نتايجى أقل منها طبيعى جدا

ده لفرق البروسيسور طبعا ، يعنى انت دلوقتى لو جبت ال E5200 و عملت اختبارات و كده لو شفت اختبار لعضو تانى لنفس الكرت بنتائج أعلى هتقول أغير البروسيسور برضو ؟ :confused:

james_fuster
11-09-2009, 22:27
لا مش بتقطع ولا حاجة والكارت جامد جدا وكويس ان انت اكدتلى انه من المعالج وان شاء الله انا هاصبر شوية واجيب حاجة كواد علشان كده يبقى اسمه تحديث وشكرا ليكو تانى

james_fuster
12-09-2009, 03:42
بس لو جبت معاج كواد يبقى لازم اغير البوردة ؟؟؟؟؟؟؟
انا عارف ان البوردة بتدعمه بس انا مش عايز اعمل ذي كارت الشاشة
ان الكارت يكون قوي والبروسيسور ضعيف
والله يخرب بيت الهاردوير وسنينه اللى مش بيخلص ابدا

DR ! ZERO
12-09-2009, 12:36
بس لو جبت معاج كواد يبقى لازم اغير البوردة ؟؟؟؟؟؟؟
انا عارف ان البوردة بتدعمه بس انا مش عايز اعمل ذي كارت الشاشة
ان الكارت يكون قوي والبروسيسور ضعيف
والله يخرب بيت الهاردوير وسنينه اللى مش بيخلص ابدا

لأ لأ لأ :) ، البوردة بتاعك ( P31 ) تدعم جميع معالجات انتل السوكيت 775 الحالية و تشغلها بكامل قوتها ، و أعضاء هنا كتير مشغلين ال Q9550 على نفس البوردة بتاعتك منهم Jiraiya . (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11118642)