المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : هل تتوافق رامات DDR2 مع MSI 865 بروسيسور 3 جيجا



Elm3alem
29-10-2009, 04:29
عندى مزر بورد MSI 865 ومركب عليها بروسيسور 3 جيجا قديم و ليس LGA و على البروسيسور 1 ميجا كاش بس و نفسى اعلى الرامات .. بس المزر بورد فيها 3 سلوت للرامات واحده لونها بنفسجى"موف" و 2 لونهم اخضر
الان راكب رامه 512 DDR1
هل ينفع اركب 2 جيجا DDR2
و لا لازم اركب بالكتير رامه كمان 512 او ابيعها و اجيب 1 جيجا DDR1

انا غرضى من السؤال انى عندى 3 اماكن للرامات :ah27:هل كلهم مخصصين للنوع DDR1 ولا الموف ده ينفع اركب عليه DDR2 ؟؟

ارجو الافاده من اهل الخبره

Bloody Wolf
29-10-2009, 06:04
ريح نفسك و اكتب اسم البورده كاملا و لو امكن رابط لها

و سوف تعرف ماذا تدعم و ان شاء الله نساعدك

S@M
29-10-2009, 13:50
ياريت تضع رابط للبوردة عشان نقدر نعرف تنفع ولا لاء :)

Elm3alem
30-10-2009, 02:36
موديل البورده او اسمها بالكامل هو 865PE Neo2-V
ده لينك البورده من على الموقع بتاعها http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=591# (http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=591#من)#
و ديه صورة المزر بورد بتاعتى http://www.msi.com/uploads/prod_b7ebb40dddf29033e2827452c7aadaed.jpg

Bloody Wolf
30-10-2009, 03:59
تفضل الدعم الفنى


http://www.msi.com/uploads/Image/little_icon/Bult_ar_org.gifMain Memory http://www.msi.com/uploads/Image/product_img/other/mainboard/feature/dualddr400.gif

• Supports bandwidth up to 3.2 GB/s (DDR 400) for single-channel mode and 6.
4GB/s (DDR 400) for dual-channel mode.
• Supports three unbuffered DIMM of 2.5 Volt DDR SDRAM.
• Supports up to 3GB memory size without ECC.
• Supports only x8, x16 DDR devices.
• Supports Dual-channel DDR 266/333/400 (based on DIMM 1.3).


هذه البورده لا تعم سوى الرامات DDr1

و الشقين 1 و 3 عند وضع الرامات بهم و فى حاله تساوى التردد و الساعه للرامات تدعم خاصيه الداويل تشانيل

Elm3alem
30-10-2009, 17:25
طب دلوقتى الافضل اعمل ايه؟؟
اجيب رامه كمان 512 و يباه التوتال 1 جيجا
ولا اجيب رامه 1 جيجا و احطها مع ال 512 ويباه زيادة الخير خيرين
و يرجى توضيح الاجابه بنوع الرامات اللى المفروض اشتريها عشان تدينى افضل اداء ممكن مع ادراج رقم الباص يفضل يباه كم ؟؟؟

وشكرا مقدما للمساعده وللدعم الفنى الراقى ;)

Elm3alem
30-10-2009, 17:31
احب اوضح نقطه ممكن تكون مهمه ان الرامه اللى مركبها دلوقتى 512 ميجا ومتعلم انها 3200 معرفش ده رقم ايه بس ده على الرامه نفسها " فيه ورقه ملصقه بتاعة الضمان عليها قدرة الرامة 512 و انها 3200 و انها DDRI 184 pin"
DRAM Frequency = 162.3 MHz
FSB:DRAM = 5:4

Bloody Wolf
31-10-2009, 01:44
طب دلوقتى الافضل اعمل ايه؟؟
اجيب رامه كمان 512 و يباه التوتال 1 جيجا
ولا اجيب رامه 1 جيجا و احطها مع ال 512 ويباه زيادة الخير خيرين
و يرجى توضيح الاجابه بنوع الرامات اللى المفروض اشتريها عشان تدينى افضل اداء ممكن مع ادراج رقم الباص يفضل يباه كم ؟؟؟

وشكرا مقدما للمساعده وللدعم الفنى الراقى ;)
:cool::cool::cool:

عرب هاردوير للدعم الفنى:D

افضل شئ انك تشترى رامه كمان 512 لكى تستفاد من خاصيه الداويل تشانيل

و ربنا يسهل و تلاقى رامات بسعر جيد لان الان صعب وجود رامات DDR1


احب اوضح نقطه ممكن تكون مهمه ان الرامه اللى مركبها دلوقتى 512 ميجا ومتعلم انها 3200 معرفش ده رقم ايه بس ده على الرامه نفسها " فيه ورقه ملصقه بتاعة الضمان عليها قدرة الرامة 512 و انها 3200 و انها DDRI 184 pin"
DRAM Frequency = 162.3 MHz
FSB:DRAM = 5:4

الواضح من الملصق ان الرام مساحتها 512 بسرعه 400 ميجا هرتز

لكنها تعمل بسرعه 333

الافضل شراء راك مشابهه تماما للموجوده بالجهاز ووضع الاولى فى الشق واحد و الثانيه فى الشق 3