المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : اخوانى ساعدونى برأيكم بسرعه لانى هشترى هذه المكونات النهارده



l_Khaled_l
06-01-2010, 02:11
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


بصراحه انا من اكتر الناس اللى معجبه بالمنتدى بشده وبالأعضاء المتميزين اللى فيه بجد كلهم خبره وأرائهم انا بثق فيها من زمان

معلش رغيت كتير فى الأول المهم

انا كنت عايز اعمل upgrade للجهاز الديسك توب بتعى وقلت اغير البروسيسر والبورده والرامات
وكنت محتاج نصيحتكم يا ريت فى اختياراتى

Core 2 Duo 2.8 GHZ / 3 MB PC 1066 (E7400) Box
Gigabyte G41MT-ES2L
Kingston 2 GB / DDR3 Bus 1333


وعندى حبه أسئله يا ريت تجاوبولى عليها معلش

هل البورده اللى اخترتها دى تدعم نوع الرامات انا مختاره بدون مشاكل ؟؟ وكمان هل يوجد اى مشاكل فى التجميعه دى لعدم توافق بين القطع التلاته ؟؟

هو ايه الفرق بين الرام اللى انا مختاره والرام ده
Kingston 2 GB / DDR3 HyperX Bus 1333 / Desktop ؟؟؟


بالنسبه لكارت الشاشه المدمج فى البورده انا سمعت انه واحد جيجا وطبعا علشان هو بلت ان هيسحب من الرام جامد فهل الحكايه دى هتعمل مشكله فى الجهاز ولا لاه ؟؟ مع العلم انى كمان شهر ممكن ازود برامه كمان 2 جيجا ؟؟

وبالنسبه للبروده دى انا سمعت ان اخرها 4 جيجا رام فى كل سوكت رامه 2 جيجا فهل دى مشكله ليا مستقبلا ولا لاه ؟؟

انا عارف ان أسئلتى كتير معلش اعذرونى بس يا ريت تجاوبولى على اسئلتى مع العلم ان مزانيتى لا تتعدى الـ 1300 جنيه

vmidov
06-01-2010, 02:39
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

بصراحه انا من اكتر الناس اللى معجبه بالمنتدى بشده وبالأعضاء المتميزين اللى فيه بجد كلهم خبره وأرائهم انا بثق فيها من زمان
معلش رغيت كتير فى الأول المهم
انا كنت عايز اعمل upgrade للجهاز الديسك توب بتعى وقلت اغير البروسيسر والبورده والرامات
وكنت محتاج نصيحتكم يا ريت فى اختياراتى

Core 2 Duo 2.8 GHZ / 3 MB PC 1066 (E7400) Box
Gigabyte G41MT-ES2L
Kingston 2 GB / DDR3 Bus 1333

وعندى حبه أسئله يا ريت تجاوبولى عليها معلش
هل البورده اللى اخترتها دى تدعم نوع الرامات انا مختاره بدون مشاكل ؟؟ وكمان هل يوجد اى مشاكل فى التجميعه دى لعدم توافق بين القطع التلاته ؟؟
هو ايه الفرق بين الرام اللى انا مختاره والرام ده
Kingston 2 GB / DDR3 HyperX Bus 1333 / Desktop ؟؟؟

بالنسبه لكارت الشاشه المدمج فى البورده انا سمعت انه واحد جيجا وطبعا علشان هو بلت ان هيسحب من الرام جامد فهل الحكايه دى هتعمل مشكله فى الجهاز ولا لاه ؟؟ مع العلم انى كمان شهر ممكن ازود برامه كمان 2 جيجا ؟؟
وبالنسبه للبروده دى انا سمعت ان اخرها 4 جيجا رام فى كل سوكت رامه 2 جيجا فهل دى مشكله ليا مستقبلا ولا لاه ؟؟

انا عارف ان أسئلتى كتير معلش اعذرونى بس يا ريت تجاوبولى على اسئلتى مع العلم ان مزانيتى لا تتعدى الـ 1300 جنيه

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته
التجميعه متناسقه وتقدر تشغلها مع بعض
الرامتين اللى ذكرتهم يفرقوا ان واحده عليها Heatsink أو مشتت للتبريد والتانيه لا
كارت الشاشه لا أعتقد ان راماته تصل إلى 1 جيجا ممكن أأقل
بالنسبه للبورده فعلا هى تدعم 4 جيجا بس وأكيد طبعا مشكله لو حبيت تزود عن 4 جيجا مش هتقدر
لكن مش هتعمل مشكله بإذن الله
بالنسبه للجهاز الافضل ليك انك تتجه لAMD بميزانيتك تقدر تجيب جهاز أفضل من ده وبسعر وبنفس السعر ويصلح كمان للتحديث بعكس التجميعه اللى حضرتك ذكرتها ببورده أصبحت ماضى بالنسبه للتجميعه ممكن تجيب دى

CPU AMD Athlon II X3 425 2.7GHZ 4000MT/S L2 1.5MB L3 = 460 EGP
MotherBoard MSI 785G - E53 = 550 EGP
Ram Kingston 2GB 1333MT/S CL9 = 280 EGP
-------------------------------------------------------------
Total = 1290 EGP

المعالج هنا من AMD أفضل من المعالج C2D E7600 حتى وأحيانا يتفوق على C2Q 8200
وسعره أقل من الاتنين
بورده بأمكانيات أعلى بالاضافه أنها هتفيدك مستقبلا حاليا هى تدعم أخر معالجات AMD بعكس بورده أنتل
كارت شاشه أقوى من الموجود على البورده أنتل

تعديل : حضرتك لم تذكر أيه نوع الباور سبلاى اللى عندك وقوته وأيه الحاجات اللى مركبها مع الجهاز كام هارد ؟ كام DVD ؟ملحقات زى كارت ستالايت مثلا ..........

l_Khaled_l
06-01-2010, 02:51
اخى vmidov (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11116688) انا مش عارف ازاى اشكرك على سرعه الرد على موضوعى شكرا لك كثيرا

وشكرا على التجميعه ولكنى للأسف طول عمرى شغال بانتل وبخاف من التحويل لـ amd على كل حال شكرا لك على مجهودك

ومعلش ليا سؤال بالنسبه للبورده انا للأسف مقيد بمزانيه صغيره علشان كده مختار البورده دى ولكن بالنسبه لمشكله الرامات انها مينفعش تزيد عن 4 :( مفيش اى حل للمشكله دى بأختيار بورده تانيه ومتزدتش فى السعر قوى وتكون من شركه جيجا بايت وبلت ان ؟؟؟ انا عارف انى بتقل عليك بس معلش استحملنى

وشكرا ليك مره تانيه على اهتمامك

vmidov
06-01-2010, 03:28
اخى vmidov (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11116688) انا مش عارف ازاى اشكرك على سرعه الرد على موضوعى شكرا لك كثيرا

وشكرا على التجميعه ولكنى للأسف طول عمرى شغال بانتل وبخاف من التحويل لـ amd على كل حال شكرا لك على مجهودك

ومعلش ليا سؤال بالنسبه للبورده انا للأسف مقيد بمزانيه صغيره علشان كده مختار البورده دى ولكن بالنسبه لمشكله الرامات انها مينفعش تزيد عن 4 :( مفيش اى حل للمشكله دى بأختيار بورده تانيه ومتزدتش فى السعر قوى وتكون من شركه جيجا بايت وبلت ان ؟؟؟ انا عارف انى بتقل عليك بس معلش استحملنى

وشكرا ليك مره تانيه على اهتمامك

لا شكر على واجب أخى
البورده للأسف ملهاش أى حل انها تزيد عن 4 جيجا
ولأن حضرتك ملتزم بمبلغ معين عشان كده جطيت ليك التجميعه دى هتديلك كل اللى أنت عايزه وزياده وبالسعر اللى معاك

سؤال لحضرتك ليه الخوف من AMD وليه مش خايف من أنتل مع ان دول بيعملوا معالجات ودول بيعملوا معالجات برده
وليه جيجابايت
وليه أضحى بحاجه كويسه ممكن أخدها فى مقابل حاجه أقل ومن غير سبب حتى
قبل ما تجاوب عليا يارت تدخل الموضوع ده تقراه كويس

http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=151928

وإن شاء الله ربنا يهديلك للأفضل لك

ملحوظه: انا طول عمرى بأستخدم أنتل على فكره عن جهل طبعا للمنافس الممتاز له
ولكن حاليا زى ما حضرتك شايف فوق أتجهت لAMD والحمد لله شغال زى الفل وسعيد به جدا

masklove
06-01-2010, 04:00
من رأي مادمت مصر علي intel بلاش E7400 الحقيقة المرة انه غالي علي الفاضي
انا بصيت علي الاختبارات بينه وبين E5300 ورغم اني توقعت انه مدام ضعف الثمن ان يعطي ضعف الاداء ولكن يالا خيبة الامل
الفرق بين الاثنين صغير
لذلك انصحك بـ
INTEL Dual Core E5300 2.6GHz / 2MB cache / 800 bus = 370 EGP
GIGABYTE GA-EP41-UD3L = 385 EGP
Kingston 2GB DDR2 bus 800MHz CL6 = 240 EGP
 SAPPHIRE HD 4670 512M GDDR3 = 400 EGP
__________________________________________________ ________
1395 جنيه
وكده افضل
ملحوظة مع C2D و C2Q وكل منصة LGA775 لن تشعر بفرق بين DDR3 و DDR2
وكده الجهاز افضل في الالعاب + ممكن تحدث الرامات بعد كده براحتك عادي جدا جدا

وبجد لو بتفكر في AMD خد تجميعة vmidov

l_Khaled_l
06-01-2010, 10:08
شكرا لكم على متابعتكم ومساعدتكم ليا واتمنى من الله ان يهدينى للخيار الصحيح

أخى masklove (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=94016) شكرا على التجميعه التى اقترحتها عليا بس معلش احب افكر معاك بصوت عالى

بالنسبه لكارت الشاشه فأنا انشاء الله كمان شهر او اقل هتسمح امكانياتى انى اجيب كارت شاشه فرى و2جيجا رام كمان

بس فى الوقت الحالى احب اركز على البروسيسر والبورده وبالنسبه لانى اختارت ddr3 فأنا عارف انى مش هلاحظ فرق جامد بينها وبين ddr2 بس انا قلت اجيب 3 علشان بعد كده لما تقل ddr2 من السوق ويزيد سعرها وتبقى نادره مبقاش فى مشكله زى اللى حصلتلى دلوقتى لان جهازى يقبل ddr1 فقط على كل حال علشان مش اعطلكم اكتر من كده

بالنسبه للبورده وانا بدور على النت لقيت موقع البورده دى
Giga Byte Intel G41 -MF-ES2L(V+S+L) (4SLOT RAM-HDMI-Fire Wire)DDR3 (http://www.delta-computer.net/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=95)

ولما دورت على موقع الجيجا بايت ملقتش برده بالأسم ده بس لقيت برده قريبه من الأسم وهيه دى
GigaByte Intel EG41 -MFT-US2H (V+S+L) DDR3
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3225&ProductName=GA-EG41MFT-US2H

صحيح انا ملقتش فرق كبير بينها وبين g41 MF بس اللى عجبنى انى لقيت فيها 1 x DVI-D port (Note 3)(Note 4) مع انى مش عندى معلومات كتير عن فايدته بس اللى اعرفه انه بورت بوصل منه بكابل للشاشه LCD وبالتالى بتبقى دقه الصوره افضل

فياريت تقولى ايه الأفضل اخد البورده دى ولا اخلينى على خيارى Gigabyte G41MT-ES2L

ويعنى ايه E اللى فى اسم البورده الأولى قبل G41 ??? معلش انا عارف انى بتقل عليكم بس انا حيران جدا

masklove
06-01-2010, 10:42
Core 2 Duo 2.8 GHZ / 3 MB PC 1066 (E7400) Box
Gigabyte G41MT-ES2L
Kingston 2 GB / DDR3 Bus 1333
علي فكرة من مراجعتي لموقع جيجابايت تبين ان البورده لا تدعم Bus 1333 الا عن طريق o.c وممكن لو اشتريت 1333 تحصل مشاكل
وأنا من رأي لو مصر علي DDR3 خليك في AMD وهو ممتاز جدا جدا وصدقني مش هتندم


بالنسبه للبورده وانا بدور على النت لقيت موقع البورده دى
Giga Byte Intel G41 -MF-ES2L(V+S+L) (4SLOT RAM-HDMI-Fire Wire)DDR3

ولما دورت على موقع الجيجا بايت ملقتش برده بالأسم ده بس لقيت برده قريبه من الأسم وهيه دى
GigaByte Intel EG41 -MFT-US2H (V+S+L) DDR3
http://www.gigabyte.com.tw/Products/...A-EG41MFT-US2H

ولا ديه ولا ديه يدعموا DDR3 1333 للاسف الشديد
Athlon II X4 620 2.6GHz, 2MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 565 EGP
GIGABYTE GA-MA785GPMT-UD2H = 560 EGP
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 = 280 EGP
__________________________________________________ ____________
1405 جنيه
وبجد التجميعة دي جامدة جدا جدا جدا جدا الي لقصي حد ليه؟
1- بروسيسور رباعي النواه زي core 2 quad في انتل
2-ماذربورد بها اربع اماكن للرامات
3-كارت الشاشة الداخلي HD 4200 ممتاز ممتاز ممتاز
نصيحة سيبك من الانتل وخليك في AMD (افضل سعر مقابل الاداء) بجد ممتاز وان شاء الله التحديث القادم بتاعي AMD
وحاليا كل البروسيسورات من AMD بتكنولوجيا 45 نانو يعني حرارة قليلة جدا واستهلاك طاقة قليل جدا وأداء عالي جدا جدا

l_Khaled_l
06-01-2010, 11:48
يعنى ايه لا تدعم الـ ddr3 الا عن طريق O.C ؟؟؟
ممكن حضرتك تفهمنى معناها بعد أذنك ويا ريت لو تعرف اى بورده gigabyte تكون بتدعم ddr3 بدون مشاكل وكمان بلت ان فيجا وساوند ولان ؟؟؟

معلش انا تاعبك معايا واللهى بس انا مشكلتى انى خايف اجيب amd لانى مش بفهم فيها على عكس intel اللى انا مغير منها اكتر من تلات اجهزه ولذلك ليا باع كبير فى التعامل مع انتل وللأسف الشديد كمان انا من طنطا ولما نزلت سألت على amd ملقتهاش كتير فى المحلات ونادره عندنا هنا ونارد لما الاقى حد بيفهم فيها :( فيا ريت معلش ترد على أستفسارى ......

vmidov
06-01-2010, 15:06
يعنى ايه لا تدعم الـ ddr3 الا عن طريق O.C ؟؟؟
ممكن حضرتك تفهمنى معناها بعد أذنك ويا ريت لو تعرف اى بورده gigabyte تكون بتدعم ddr3 بدون مشاكل وكمان بلت ان فيجا وساوند ولان ؟؟؟

معلش انا تاعبك معايا واللهى بس انا مشكلتى انى خايف اجيب amd لانى مش بفهم فيها على عكس intel اللى انا مغير منها اكتر من تلات اجهزه ولذلك ليا باع كبير فى التعامل مع انتل وللأسف الشديد كمان انا من طنطا ولما نزلت سألت على amd ملقتهاش كتير فى المحلات ونادره عندنا هنا ونارد لما الاقى حد بيفهم فيها :( فيا ريت معلش ترد على أستفسارى ......

أخى MaskLove لا يقصد ولم يقل أنها لا تدعم DDR3 إلا بكسر السرعه هى بتدعم فعلا DDR3 وده معناها ان الشقوق والسوفتوير مجهز لأستقبال رامات DDR3 لكن يقصد ان أعلى تردد لها هو 1333 وفى حاله كسر السرعه
اما فى الحاله الطبيعيه بيكون الحد الاقصى 1066 يعنى لو شغلت الرامات على 1333 هيكون كسر سرعه وبالتالى هو ضغط على الجهاز

بالنسبه للنقطه التانيه
بعيدا عن أنك تجيب AMD أو لا ولا محاوله لأقناعك بAMD لأن فى حاله عدم أقتناعك حضرتك الخسران مش انا بس عشان الكلام ده سمعته كتير
مع أحترامى لحضرتك تقصد أيه بأنك ملكش خبره أو مش فاهم فى AMD وفاهم او ليك باع طويل مع أنتل
حضرتك مجرد مستخدم للجهاز
يعنى مش أنت اللى بتصنع المعالج ولا بتعمله صيانه
ممكن تقولى أزاى ليك خبره مع حاجه لا تلمسها يدك أصلا إلا ممكن كل كام شهر مره للتنظيف فقط وتغيير المعجون مثلا
وأقصى تعامل لك معاها انك بتدوس على زرار الباور فالجهاز يشتغل فتتعامل معه سواء ألعاب أو أفلام أو أغانى أو أو ........

وبرده بالنسبه لنقطه ان مفيش حد بيفهم فيها فى المنطقه عندك ومين فى مصر كلها بيفهم فى المعالجات
لا أقصد طبعا انه يفاضل بينهم أو المقارنات أو تقييمهم الحمد لله الناس دى متواجده كتير جدا
لكن ما أقصده مفيش أى حد فى مصر ولا العالم العربى بيصنع معالج ولا يوجد شركه بتقولم بالعمليه دى فى العالم العربى كله
وطبعا المعالجات لا يحدث لها صيانه بمعنى انك لو معاك معالج أنتل اللى كل ما يطلق عليهم مهندسين كمبيوتر بتدعى انها فاهمه فيه وتلفت حاجه لا قدر الله فيه محدش هيقدر يعمل حاجه ولو حتى فيه معالج محتاج صيانه وأقصد هنا المعالج نفسه مش مشكله سوفتوير أو أشباهها
محدش هيقدر يعمل فيه حاجه وبالتالى نفس القصه مع AMD يعنى مش فارقه بمعنى أخر

اما بالنسبه لو أنك عايز AMD ومقتنع بيبه انه أفضل -وطبعا ده الحال هنا- معتقدش ان موضوع انه مش موجود فى محافظه حضرتك دى مشكله ممكن تنزل القاهره تجمع جهازك أو تطلب شركه تشحنه لك

ملحوظه : كلمه القسم والله مكتوبه غلط ياريت حضرتك تصلحها

sh4
07-01-2010, 01:15
يا جماعة أنا ليا أستفسار لوسماحتو
أنالمسألت المحل عن البوردة دى قالى فى

GIGABYTE G41 DDR 3 ب350جنية
ب340جنية GIGABYTE G41 DDR 2

sh4
07-01-2010, 01:15
يا جماعة أنا ليا أستفسار لوسماحتو
أنالمسألت المحل عن البوردة دى قالى فى

GIGABYTE G41 DDR 3 ب350جنية
ب340جنية GIGABYTE G41 DDR 2

مامدى صحة هذا الكلام ؟؟

arteta
07-01-2010, 15:48
ده موديلات البورده

G41M_ES2L ده بتدعم DDR2 سعرها 345

G41MT_ES2L بتدعم DDR3سعرها 340
ولكن لنا هنركب رامه باص 1333 هتقرى 1066
وعن طرق البايوس هنرفعها تتقرى 1333

خلاصه الكلام انت تتوجهه ل AMD
وتاخد من عندنا طبعا (بهزر)
MB 785GT_UD3H 570
CPU 620 X2 565
RAM 2GDDR3 280
ليه البورده تتدعم RAM 16G
PCI_EXPRESS 2
وبالنسبه لاداء CPU هيكون معاك نفس اداء الINTEL واكتر

Piza
07-01-2010, 17:11
أختار إلي تريحك من الوحات ديه

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2636&ProductName=GA-P35T-DQ6

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2622&ProductName=GA-P35T-DS3P

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2730&ProductName=GA-X38T-DQ6

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2762&ProductName=GA-EX38T-DQ6

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3269&ProductName=GA-P43T-ES3G

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3292&ProductName=GA-EP43T-UD3L

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3246&ProductName=GA-EP43T-S3L

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2885&ProductName=GA-EP43C-DS3

جعان
08-01-2010, 00:42
بص ياعم أنت جيب اللي يريحك
amd ممتاز كمعالج وعندي من سنتين وحرارتة ممتازة بس دلوقت لو هجمع جهاز هجيبة أنتل مش amd

لماذا

علشان مفيش برد amd رخيصة فري عكس أنتل وبرد amd هتاكل الميزانية
وعلي فكرة 7500 يتفوق علي كل بروسيسورات amd اللي في سعرة الا أذا كان شغل حضرتك برامج تدعم تعددالانوية
هذة مقارنة بين 7500 و amd 620 توضح تفوق أنتل
http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=87&p2=106 (http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=87&p2=106)

أقترح عليك
e 7500
p41
gt 220

vmidov
08-01-2010, 16:06
بص ياعم أنت جيب اللي يريحك
amd ممتاز كمعالج وعندي من سنتين وحرارتة ممتازة بس دلوقت لو هجمع جهاز هجيبة أنتل مش amd

لماذا

علشان مفيش برد amd رخيصة فري عكس أنتل وبرد amd هتاكل الميزانية
وعلي فكرة 7500 يتفوق علي كل بروسيسورات amd اللي في سعرة الا أذا كان شغل حضرتك برامج تدعم تعددالانوية
هذة مقارنة بين 7500 و amd 620 توضح تفوق أنتل
http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=87&p2=106 (http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=87&p2=106)

أقترح عليك
e 7500
p41
gt 220


الافضل تتأكد من الكلام قبل قوله

ترتيب اداء المعالجات سواء كأستفاده من تعدد أنويه أو لا
PhenomII X2 550
AthlonII X4 620
AthlonII X3 425
C2D 7500

أقل معالج فى هذه القائمه سعرا من AMD وهو 425 يعطى اداء مساوى للمعالج 7500 أنتل
وحتى مقارنه 7500 مع 550 مع عدم أخذ تعدد الانويه فى الاعتبار يفوز 550 سعرا واداء
ولو قارنته مع 620 بأعتبار تعدد الانويه فلا يقارن 7500 به أصلا سعار او اداء ف620 بادائه يقارن بQ8200

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3638&p=4
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3638&p=5
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3638&p=7
ملحوظه : المقارنه هنا مع 7600 مش 7500 وهو أعلى فى التردد من 7500 بالتالى نتائجه أفل منه وإن كانت لا تزال ضعيفه بالنسبه لسعره طبعا لو تساوت الرتددات ستكون الافضليه ل620 و 425
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Athlon_II_X3_425/7.html
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Athlon_II_X3_425/8.html
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Athlon_II_X3_425/9.html
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Athlon_II_X3_425/10.html

أعتقد انك مش محتاج تأكيد افضل لكن الاختيار ليك أخيرا