المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : ( مصر ) طلب نصيحة في لوحة أم جديدة



الصفحات : [1] 2

sh4
06-01-2010, 09:42
عايز أشترى لوحة جديدة تمشى مع E5300 بدقّة تصنيع 45nm
ورام DDR واحد جيجا
وياريت تكون ASUS

sh4
06-01-2010, 22:21
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup

masklove
06-01-2010, 23:14
ما هي ميزانيتك للماذربورد ؟؟؟

sh4
06-01-2010, 23:16
300 [kdm

sh4
06-01-2010, 23:17
300 جنية

masklove
06-01-2010, 23:21
MB GIGABYTE P41_ES3G = 340
للاسف لا اعرف اسعار الاسوس
لو لقيت اسوس هات بشريحة G41 لو هتستعمل الكارت الداخلي

sh4
06-01-2010, 23:33
متهيألى ماتشتغلش كويس مع 1 DDR

sh4
06-01-2010, 23:36
وهل دى تختلف عن g41

masklove
06-01-2010, 23:36
متهيألى ماتشتغلش كويس مع 1 DDR
لا تعمل اساسا مع DDR1
انا افتكرت ان الرامات عندك DDR2
كده لابد من تحديث الجهاز ككل

sh4
06-01-2010, 23:45
طب معلش واحدة واحدة معايا
علشان أنا مشعايز أدبس تانى
أناكدة محتاج بوردة ورامة صح
ولماسألت قالوا لى g41 GIGABYTE

masklove
07-01-2010, 00:30
اخي الكريم لابد من ذكر مواصفات جهازك الحالي كلها بالتفصيل
رامات وهارد وبروسيسور و بورسبلاي وماذربورد
والميزانية الاجمالية للتطوير

sh4
07-01-2010, 00:36
رامة واحد جيجا 1 DDR
بروسسور E5300
وماذربوردP5PE-VM أسوس
هارد واحد 80 والتانى 250
الباور 400وات

sh4
07-01-2010, 00:42
بس البروسسور دة جديد ومامشيش مع البوردة فشلتة وركبت القديم

sh4
07-01-2010, 00:46
ينفع دة
http://img519.imageshack.us/img519/6946/snap20100107003932001.png (http://img519.imageshack.us/my.php?image=snap20100107003932001.png)

sh4
07-01-2010, 11:20
خلاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا اااااااااااااااص أنا زهقت وقررت أشحت الجهاز
عايز اجيب بولردة ورامات وكيسة واشغلهم على البروسسور دة E5300
ممكن تساعدونى ؟.....................

masklove
07-01-2010, 11:26
المشكلة انك مش عايز تقول من الاخر معاك كااام ؟ خايف من الحسد مثلا
وأنا هكتب لك اقل حاجة ارشحها
Case Jumbo = 150 EGP
GIGABYTE GA-G41M-ES2L = 350 EGP
Kingston DDR2 2GB bus 800MHz CL6 = 240 EGP
_______________________________________
740 EGP
الجيجابايت ممتازة زي الاسوس بالظبط
الكيسة الجامبو كفاية قوي علي استخداماتك

sh4
07-01-2010, 12:40
طيب ياأخى متشكر قوى
بس أنا عاندى 2هارد مشعارف نوعهم هما باينين فالصورة مش كدة ؟
وعاندى بردة كارت ستالايت توين هان مشغل علية شيرنج
ياترى الكيسة دى معاها باور معقول يشغل الدنيا دى ولا لأ ؟
لأن قبل كدة الباور عملى مشاكل وطيرلى الدنيا كلها حتى الماوس والكيبورد
وكمان بالمرة عندى أستفسار ..
أنالمسألت المحل عن البوردة دى قالى فى

GIGABYTE G41 DDR 3 ب350جنية
ب340جنية GIGABYTE G41 DDR 2
........................................
مامدى صحة هذا الكلام ؟؟
معلش أخى طولت عليك
كمل جميلك معايا علشان أناعايز أخلص الموضوع دة

masklove
07-01-2010, 13:28
ياترى الكيسة دى معاها باور معقول يشغل الدنيا دى ولا لأ ؟
للأسف معاها بور تجاري مش قد كده ممكن يطيرلك الدنيا
نصيحة اشتري الكيسة الجاما لأن البور اللي بيجي معاها 350 وات اصلي
GAMMA 350W = 280 EGP


GIGABYTE G41 DDR 3 ب350جنية
ب340جنية GIGABYTE G41 DDR 2
نعم هناك نوعان من ال G41
الاول واسمه يحتوي علي حرف T مثل G41T راماته DDR3
الثاني واسمه لا يحتوي علي حرف T مثل G41 علي طول وراماته DDR2
الاثنين نفس المواصفات الفرق في نوعية الرامات فقط

sh4
07-01-2010, 13:51
طيب أجيب البوردة الDDR3 علشان ماأتحكمش بالرامات
وأجيب رامات أدأية

sh4
07-01-2010, 14:30
طيب أية الفرق بين دول
GIGABYTE GA-EP41-UD3L
GIGABYTE GA-G41M-ES2L

sh4
07-01-2010, 15:24
طيب انا سألت المحل قالى أن الجاما 300 وات
وقالى ان الجامبو محترمة ومافيهاش مشاكل و140 جنية
وأن الدولفين أحسن ب220 جنية
أي رأيك

masklove
07-01-2010, 15:29
طيب انا سألت المحل قالى أن الجاما 300 وات
تقريبا دي وحدة قديمة مركونة عنده منذ فترة
كل الجديد نازل 350 وات
البور الجاما افضل من الدولفين ومن الجامبو بمرااحل

sh4
07-01-2010, 15:31
طيب ماقولتيليش
أية الفرق بين دول
GIGABYTE GA-EP41-UD3L
GIGABYTE GA-G41M-ES2L
ولما أجيب البوردة الجديدة هاعيد تقسيم الهارد ولعادى

sh4
07-01-2010, 15:57
لو سمحت أنا محتاج أخد قرار

sh4
07-01-2010, 19:00
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup

masklove
07-01-2010, 19:35
GIGABYTE GA-EP41-UD3L
GIGABYTE GA-G41M-ES2L
ال P41 لا تحتوي علي كارت شاشة داخلي
ال G41 تحتوي علي كارت داخلي
ال p41 بها 4 اماكن للرام
ال G41 بها مكانين للرام فقط

sh4
07-01-2010, 20:27
متشكر قوى يا أخى على الأيضاح
يعنى دى الى هاجيبهاGIGABYTE GA-G41M-ES2L
ودى بتشيل راماتDDR3 بردو علشان لوحبيت أحدث ؟

sh4
07-01-2010, 20:31
طيب هى دية نفسها ولا ايةGigabyte G41MT-ES2L

sh4
07-01-2010, 20:34
ولما أجيب البوردة الجديدة هاعيد تقسيم الهارد ولاعادى

masklove
08-01-2010, 09:47
البورده هي MB GIGMBYTE G41T_ES2L وركز في الاسم لأن لابد يكون في حرف T
البورده اللي مفيهاش حرف T معناه انها DDR2 فخلي بالك كويس

ولما أجيب البوردة الجديدة هاعيد تقسيم الهارد ولاعادى

لا عادي جدا
ولكن لابد من تسطيب نسخة ويندوز جديدة