المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : الرجاء تجميعة AMD في حدود 2500-2850



amrsaleh1
21-01-2010, 19:13
1--التجميعة لمازر + بروسيسور amd + رام + كارت شاشة 5770 ati + باور 500w فقط

انا افكر في بروسيسور phenom II x3 or X4 بس حاسس انه خارج الميزانية-----و ايضا athlon II X4

و الرام 1 جيجا حاليا فقط مش 2 (لاني افكر في 2 جيجا لاحقا عند نزول السعر فيبقي عندي 1+2=3 جيجا افضل من 2)---
الغرض منه : الالعاااااااااااااااااااااااااااااااااااب
-
ملاحظة : احتمال تحديثه اقرب الي الصفر لمدة 6 سنوات :D :ah35:

2--و اي نوع كارت اجيبه ل ati 5770 لانه يوجد باور كلر و سافير و جيجابايت ... ألخ

و مشكور مقدما لكل من يساهم بالرد

moatez
21-01-2010, 19:30
Phenom II X4 955 3.2GHz, 8MB Total Cache, 4000MT/s Bus السعر 950 جنيه
ASUS M4A785TD-V EV0 السعر 600جنيه
HIS HD 5750 iCooler IV 1GB GDDR5 السعر 850 جنيه
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 السعر 280 جنيه
Cooler master Power 390W السعر 190 جنيه

المجموع 2870 جنيه ومفيش رامه DDR3 موجوده 1 جيجا ..

وممكن تعمل كدا :
Phenom II X2 550 السعر 550 جنيه
Gigabyte GA-MA770T-UD3P السعر 525 جنيه
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 السعر 280 جنيه
HIS HD 5770 1GB GDDR5 السعر 1070 جنيه
OCZ StealthXStream 500W السعر 380 جنيه

المجموع 2805 جنيه او هات ال ATHLON II X4 620 ب 560 جنيه بس ال X2 550 افضل فى الالعاب لكن لو كان استخدامك جرافيك هات ال 620 ...

amrsaleh1
21-01-2010, 20:21
Phenom II X4 955 3.2GHz, 8MB Total Cache, 4000MT/s Bus السعر 950 جنيه
ASUS M4A785TD-V EV0 السعر 600جنيه
HIS HD 5750 iCooler IV 1GB GDDR5 السعر 850 جنيه
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 السعر 280 جنيه
Cooler master Power 390W السعر 190 جنيه

المجموع 2870 جنيه ومفيش رامه DDR3 موجوده 1 جيجا ..

شكرا علي ردك أخي...
بس كده البروسيسور خرج عن السيطره (الميزانيه باظت)
و فرق الاداء بين DDR3 , DDR2 مش كبير بدرجة ملحوظة لذلك افضل 1gb ddr2 حاليا وجاري اضافة رامه 2 ليصبحو 3

في انتظار اراء اخري و شكرا

thechamp_mido
21-01-2010, 20:31
ما ينفعش تشغل رام 1Gb مع 2Gb
لازم الاتنين يكونو ننفس السعه ونفس الباص
وبعدين الفرق بين DDr2 & DDr3 كبير مش صغير
دي اخر الباص بتعها 800 ودي بتبدأ من 800 والي هحيبه 1333 يبقي كبير

moatez
21-01-2010, 20:33
اه فرق الاداء بين DDR3 , DDR2 مش كبير بدرجة ملحوظة بس الفكره انك تجيب ماذربورد بالسوكت الجديد AM3 مستقبلا افضل لان ممكن شركة AMD تنزل بروسيسورات مستقبلا متركبش الا على السوكت الحديث AM3 ويتلغى السوكت القديم +ان الفرق بين الرامات ال DDR3 , DDR2 فى السعر بسيط جدا وطالما فى حدود ميزانيتك انا شايف ان مفيش مشاكل وعموما شوف التعديل اللى فوق والقرار لك فى الاخر ...

أبو وضحاء
21-01-2010, 21:46
Phenom II X2 550 السعر 550 جنيه
Gigabyte GA-MA770T-UD3P السعر 525 جنيه
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 السعر 280 جنيه
HIS HD 5770 1GB GDDR5 السعر 1070 جنيه
OCZ StealthXStream 500W السعر 380 جنيه

المجموع 2805 جنيه او هات ال ATHLON II X4 620 ب 560 جنيه بس ال X2 550 افضل فى الالعاب لكن لو كان استخدامك جرافيك هات ال 620 ...




أنا أرى أن هذه التجميعة مناسبة لك جداً و أفضل من غيرها خصوصاً كرت الشاشة و معالج 620

amrsaleh1
22-01-2010, 02:38
وممكن تعمل كدا :
Phenom II X2 550 السعر 550 جنيه
Gigabyte GA-MA770T-UD3P السعر 525 جنيه
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 السعر 280 جنيه
HIS HD 5770 1GB GDDR5 السعر 1070 جنيه
OCZ StealthXStream 500W السعر 380 جنيه

المجموع 2805 جنيه او هات ال ATHLON II X4 620 ب 560 جنيه بس ال X2 550 افضل فى الالعاب لكن لو كان استخدامك جرافيك هات ال 620 ...[/QUOTE]


تجميعة رائعة يا أخي و ان شاء الله هي حتظبط معايا ...
و لكن لي سؤال بخصوص البروسيسور ....
سمعت ان الرباعي (athlon IIx4 ) افضل من الثنائي(phenom x2 ) في الالعاب ...فهل هذا صحيح أم العكس كما ذكر اخي الكريم

masklove
22-01-2010, 02:49
و لكن لي سؤال بخصوص البروسيسور ....
سمعت ان الرباعي (athlon IIx4 ) افضل من الثنائي(phenom x2 ) في الالعاب ...فهل هذا صحيح أم العكس كما ذكر اخي الكريم
المقارنة دي توضح الفرق
http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=97&p2=106
هتلاقي حاجات ال 620 متفوق فيها وحاجات ثانية ال 550 متفوق فيها
ال 550 اعلي شوية نتيجة ان تردده عالي 3.1 جيجا هرتز

moatez
22-01-2010, 03:08
سمعت ان الرباعي (athlon IIx4 ) افضل من الثنائي(phenom x2 ) في الالعاب ...فهل هذا صحيح أم العكس كما ذكر اخي الكريم


هو ال x2 550 افضل فى الالعاب لان تردده اعلى + انه نسخة بلاك اديديشن سهل جدا فى كسرالسرعه ممكن يوصل معاك ل 3.7 او 3.9 جيجاهرتز على مروحته الاصليه + ممكن مع شوية حظ تفتح فيه نواه ويبقى ثلاثى الانويه او نؤاتين و يبقى رباعى الانويه شوف كمان الرابط ده :

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon-ii-x3-435_5.html#sect0

amrsaleh1
23-01-2010, 03:33
معلش يا جماعة انا زوتها شويه بطلبي دا .....
بس عاوز اسأل عن phenom II X3 و athlon x4 ايهما افضل للالعاب ؟

thechamp_mido
23-01-2010, 12:57
AMD Phenom II X3 720 - 2.8GHz - 1.5MB L2 - 6MB L3
احسن في الالعاب وبعض التطبيقات المكتبيه
AMD Athlon II X4 620
احسن في بعض التطبيقات المكتبيه زي 3d max

thechamp_mido
23-01-2010, 12:57
ودي مقارنه
http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=83&p2=106

amrsaleh1
23-01-2010, 19:03
مشكور يا اخوة

amrsaleh1
28-01-2010, 00:17
انا نزلت للشراء و اتصدمت .....

لم أجد phenom II X3 720 or phenom II x2 550 :(
وجدت فقط x4و بصراحة غالي عليا:(

و كمان الكارت ..كأني بتكلم لوغارتمات:D بس لقيت واحد بيجيب بالطلب انا مش ضامنه و كمان السافير و الجيجابايت صعب:mad::mad:

بالمناسبة انا من الاسكندرية و عارف ان القطع بتتأخر لما بتجيلنا
بس دي لو كانت ماشية لوحدها كان زمنها وصلت:D
:ah34::ah34:

النصيحة يا جماعة اعمل ايه

moatez
28-01-2010, 00:39
انا نزلت للشراء و اتصدمت .....

لم أجد phenom II X3 720 or phenom II x2 550 :(
وجدت فقط x4و بصراحة غالي عليا:(

و كمان الكارت ..كأني بتكلم لوغارتمات:D بس لقيت واحد بيجيب بالطلب انا مش ضامنه و كمان السافير و الجيجابايت صعب:mad::mad:

بالمناسبة انا من الاسكندرية و عارف ان القطع بتتأخر لما بتجيلنا
بس دي لو كانت ماشية لوحدها كان زمنها وصلت:D
:ah34::ah34:

النصيحة يا جماعة اعمل ايه

تشحن القطع من شركة ماكسيمم هاردوير زى ما كثير من الناس عملت وهتدفع مبلغ رمزى وده موضوع ليهم :

http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=150286

amrsaleh1
29-01-2010, 15:08
طيب يا جماعة عندي سوؤال مهم بخصوص الباور.....
زي ماحنا عارفين ان موقع AMD فيما يتعلق بكروت الشاشة نري انهم واضعين 400 وات علي 4770 وما تحت مع ان 4650وما تحتها لا تحتاج .......
السؤال بقي : وجدت ان 5770 محتاجه 450 وات و 4870 او 4890 محتاجه 500 وات (او اعلي طبعا) ......... فهل الكلام دا مظبوط ام لا؟
واذا مكنش صح...............
الباورات لكل من الكروت الثلاثة لازم تكون كام وات؟؟؟؟؟؟؟؟

الرجاء الرد من اهل الخبرة او من معهم الكروت السابقة لضمان السلامة لان زي ما كلنا عارفين الباور لو مش قد كده حيشيل الكيسه كلها ..و الموضوع دا مقلقني اوي

مشكور مقدما

amrsaleh1
30-01-2010, 20:54
يا جدعان فينكم ؟:confused: