المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : استفسار في شراء RAM DDR3



romantic1981
24-01-2010, 02:36
السلام عليكم
انا في صدد تجميع جهاز واخترت القطع كلها و بفضل هذا المنتدى و الاعضاء الذي عرضت عليهم استشارات وافادوني لهم جزيل الشكر وكل التقدير
تبقى لدي الان الرامات وانا سوف اقوم باختيار OCZ ولكن هناك انواع منها من خلال تجولي في المتاجر ومنها النوع الذي ياتي عليه قطعه للتبريد مثلا و موجودة في هذا الوصلة
http://www.amazon.com/OCZ-OCZ3RPR1800LV6GK-PC3-14400-1800MHz-Channel/dp/B001QETIWA/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1264292773&sr=8-1-fkmr0

و يوجد هذا النوعية ايضا و يطلق عليها الـ Gold

http://www.amazon.com/OCZ-OCZ3G1600LV6GK-PC3-12800-Triple-Channel/dp/B001IT4BWA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1264293159&sr=1-1

و يوجد هذا الموديل ويطلق عليها Platinum
http://www.amazon.com/OCZ-OCZ3P1600LV6GK-PC3-12800-1600MHz-Platinum/dp/B001NFZ5PQ/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=electronics&qid=1264293159&sr=1-3

هذا الموديلات الثلاثة الاعلى من بين باقي الموديلات و الاسعار جدا متقاربة من بعض اريد مشورتكم لا يهم السعر ولكن الافضل من بين هذه المجموعة القوية

eng.ahmedhelal
24-01-2010, 02:39
الاولي اصلا في نفس السرعه بتبقي اغلي موديل همابالك انت حاتط 1800mhz
ثانيا الفرق بيبقي في قدرتها علي الرفع
شوف لو انت مش من هوات الرفع البربري يبقي هات الارخص

Extreme2
24-01-2010, 11:48
ما هي المذربورد أخي ؟

S@M
24-01-2010, 14:45
ارى انك تستخدم بورد P55 يا عزيزى ...!!!!

وهذة الرامات الثلااثة تعمل بخاصية التراى تشانل ...الغير موجودة بهذة البورد

لذلك انصحك بأختيار موديل يعمل مع ال P55 لآن هذة الرامات مخصصة لل X58 :)

Extreme2
24-01-2010, 15:54
ارى انك تستخدم بورد P55 يا عزيزى ...!!!!



هو مين ده ؟ :D

yazan soft
24-01-2010, 22:20
ارى انك تستخدم بورد P55 يا عزيزى ...!!!!

وهذة الرامات الثلااثة تعمل بخاصية التراى تشانل ...الغير موجودة بهذة البورد

لذلك انصحك بأختيار موديل يعمل مع ال P55 لآن هذة الرامات مخصصة لل X58 :)


:D صار خربطه مع سام.

طيب يعني انها مارح تعمل على بورده P55 مثلا؟ ستعمل 100% او افرض بدي اخلي 6 جيجا رام؟ وين المشكله :)

romantic1981
29-01-2010, 19:30
انا البروده بتاعتي جيجابايت

GA-X48-DQ6

alayoubi
29-01-2010, 21:04
انا البروده بتاعتي جيجابايت

GA-X48-DQ6

هذه البورد ما تركب عليها رامات ddr3 أما لو قصدك الموديل X48T-DQ6 فتركب عليها .