المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : هل يجب التحديث الي i7 ام لا الرجاء المساعده



الصفحات : [1] 2

yasserlee
26-01-2010, 13:41
السلام عليكم يا شباب انا عاوز رايكم في حاجة امكانيات جهازي طبعا زي ما انتم شايفين في المعلومات عني

و انا بستخدم جهازي في الألعاب بطريقة بحتة و انا كنت عاوز اجددد و كنت محتار بين حاجتين فأرجو الافادة لأني عاوز اجدد

الحيارت المتاحة هي

1 _ اني هاجدد النظام الي كور i7 و التجديد هايكون البوردة :asus p6t v2
و البروسيسور :core i7 920
الرامات :ocz platinum dr3 1600mnz cl7

مع العلم اتي لو جبت النظام ده مش هاجدد كرت الشاشة و هافضل شغال علي اللي عندي و gigabyte gd 4890

2_اني هاخلي الجهاز القديم عندي و مش هاغير الا البروسيسور الي core 2 qaud q 9550 و كارت الشاشة
الي ati hd 5870 او ممكن استني الجيل الجديد ن من نفيديا

ملاحظة في حالة شراء core 2 quad q 9550 هاجيب معاه
cpu cooler و ممكن اكسر سرعنه الي 3.8 ghz او الي 4.00ghz
اما في حالة شراء الi7 من المحتمل عدم شراء المبرد بسبب
المال

فأرجو الافاده جزاكم الله خيرا لآتي محتار تماما :ah34::ah34:

vmidov
26-01-2010, 14:13
أعتقد أن المبلغ معاك فى حدود 4000 جنيه
حضرتك حاليا لا تحتاج إلى تغيير أى شئ
كارت الشاشه قوى جدا وبما أنك تمتلكه بالفعل فلا فائده من تغييره على الاقل فى الوقت الحالى
ولا حتى تحتاج لتغيير المعالج فمعالج q9550 لا يستحق سعره خصوصا فى الوقت الحالى
الافضل لك الاستمرار مع جهازك الحالى حتى نزول I7 930 مثلا ووقتها تستطيع التوجه إلى I7
وأعتقد أن بجزء من المبلغ الحالى تتوجه لرفع الباورسبلاى وشراء 850 من Antec + مشتت قوى تحسبا للمستقبل
ووقت نزول المعالجات الجديده + نزول Fermi ستكون أضفت مبلغ أخر للمبلغ الحالى بالتالى تستطيع التحديث
لكن حاليا لا فائده إطلاقا من التحديث (نظرا لظروف جهازك الحالى )

yasserlee
26-01-2010, 14:48
أعتقد أن المبلغ معاك فى حدود 4000 جنيه
حضرتك حاليا لا تحتاج إلى تغيير أى شئ
كارت الشاشه قوى جدا وبما أنك تمتلكه بالفعل فلا فائده من تغييره على الاقل فى الوقت الحالى
ولا حتى تحتاج لتغيير المعالج فمعالج q9550 لا يستحق سعره خصوصا فى الوقت الحالى
الافضل لك الاستمرار مع جهازك الحالى حتى نزول I7 930 مثلا ووقتها تستطيع التوجه إلى I7
وأعتقد أن بجزء من المبلغ الحالى تتوجه لرفع الباورسبلاى وشراء 850 من Antec + مشتت قوى تحسبا للمستقبل
ووقت نزول المعالجات الجديده + نزول Fermi ستكون أضفت مبلغ أخر للمبلغ الحالى بالتالى تستطيع التحديث
لكن حاليا لا فائده إطلاقا من التحديث (نظرا لظروف جهازك الحالى )



الف شكر علي سرعة الرد بس هي المشكلة للأسف متمثلة في حاجة واحدة ان اداء الجهاز في بعض الألعاب
ضعيف و بجد و الله و بدوت مبالغة مع العلم اني بلعب علي شاشتي القديمة و هي 15 بوصة و الريزلوشن بتاعها
هو 1024x768 و مع ذلك الأداء ضعبف في العاب زي prototype و prince of percia و crysis تخيل ده حتي لعبة
pro 2010 عدد الفريمات ثابت علي 60 فريم و انا ان شاء الله ناوي الشهر الجاي اغير الشاشة لشاشة سامسونج 24 بوصة و الريولوشن بتاعها هو 1920x1080 تخيل الأداء هايبقي ازاي :ah8::ah8::ah8:

Bandar Abdullah
26-01-2010, 14:53
أنا معاك ياسر.. بس مو معاك في كسر السرعة الهائل ده!!!

مش معقول تحرق الفلوس دي كلها..

أشوف الكور 7 أحسن في الكروسفايرر

زوود على البوردة.. أحسن

Bandar Abdullah
26-01-2010, 14:57
ممكن نعرف درجات الحرارة لديك.. ؟؟؟

امسح الهارد من الـspyware

spyware doctor from google pack :ah7:

The Dark Side
26-01-2010, 15:01
الف شكر علي سرعة الرد بس هي المشكلة للأسف متمثلة في حاجة واحدة ان اداء الجهاز في بعض الألعاب
ضعيف و بجد و الله و بدوت مبالغة مع العلم اني بلعب علي شاشتي القديمة و هي 15 بوصة و الريزلوشن بتاعها
هو 1024x768 و مع ذلك الأداء ضعبف في العاب زي prototype و prince of percia و crysis تخيل ده حتي لعبة
pro 2010 عدد الفريمات ثابت علي 60 فريم و انا ان شاء الله ناوي الشهر الجاي اغير الشاشة لشاشة سامسونج 24 بوصة و الريولوشن بتاعها هو 1920x1080 تخيل الأداء هايبقي ازاي :ah8::ah8::ah8:

pro 2010 عدد الفريمات ثابت علي 60 فريم >>>>>>ثابثة عند كل العالم:D:D
أي ويندوز تستعمل
هل جهازك خالي من فايروسات؟
تأكد فقط من النظام

moatez
26-01-2010, 15:07
مع العلم اني بلعب علي شاشتي القديمة و هي 15


ما هى ده المشكله انك مش مستفاد بقوة كارت الشاشه هاتلك شاشه من 22 بوصه وطالع علشان يظهرقوة كارت الشاشه وتعرف تستفاد بيه كويس ....

yasserlee
26-01-2010, 15:09
أنا معاك ياسر.. بس مو معاك في كسر السرعة الهائل ده!!!

مش معقول تحرق الفلوس دي كلها..

أشوف الكور 7 أحسن في الكروسفايرر

زوود على البوردة.. أحسن

كسر السرعة ده مع مشتت قوي زي ocz vandetta 2 و ده يعتبر اقوي مشتت في مصر يعتبر كسر سرعة كويس جدا

بس انت رايك في اي تحديث الأول و لا التاني؟؟؟

yasserlee
26-01-2010, 15:13
pro 2010 عدد الفريمات ثابت علي 60 فريم >>>>>>ثابثة عند كل العالم:D:D
أي ويندوز تستعمل
هل جهازك خالي من فايروسات؟
تأكد فقط من النظام


بجد انا مكنتش اعرف حاجة زي كده
و علي فكرة المشكلة دي مع كل ويندوز سطتبته xp,vista and seven

اما الفيروسات فالحمد لله مفيش و المشكلة دي معايا من اول ما اشتريت الجهاز

و الف شكر علي الرد

yasserlee
26-01-2010, 15:19
ممكن نعرف درجات الحرارة لديك.. ؟؟؟

امسح الهارد من الـspyware

spyware doctor from google pack :ah7:

بالنسبة لدرجات الحرارة عادية جدا

البروسيسور : النواة الأولي 37 و التانية 40 في الخمول

اما بالنسبة اثناء الضغط مش بتزيد عن 55

و كارت الشاشة اثناء الخمول 41 او 42 و اثناء الضغط مش بتزيد عن 60

Bandar Abdullah
26-01-2010, 15:19
أنا مع الاستفادة القصوى من إمكانيات البورد

وبعدين رأيي في ddr2 أحسن لها e8400-8600 من q

yasserlee
26-01-2010, 16:03
اين الردود يا اعزائي اعزكم الله

vmidov
26-01-2010, 16:11
ما هى ده المشكله انك مش مستفاد بقوة كارت الشاشه هاتلك شاشه من 22 بوصه وطالع علشان يظهرقوة كارت الشاشه وتعرف تستفاد بيه كويس ....

+1
كتير جدا 4890 على شاشه 15 وبالتالى عمرك ما هتحس أن معاك كارت زى ده
أعتقد زى ماقال أخونا معتز مع شاشه كبيره هتحس بادائه
+ فى معانا العضو Black Shadow عنده نفس المعالج بتاعك بس الاقل فى التردد 7300 + 4870 Toxic وشغال بيه زى الفل ما شاء الله من غير مشاكل بس عنده شاشه 19LCD

yasserlee
26-01-2010, 16:30
+1
كتير جدا 4890 على شاشه 15 وبالتالى عمرك ما هتحس أن معاك كارت زى ده
أعتقد زى ماقال أخونا معتز مع شاشه كبيره هتحس بادائه
+ فى معانا العضو Black Shadow عنده نفس المعالج بتاعك بس الاقل فى التردد 7300 + 4870 Toxic وشغال بيه زى الفل ما شاء الله من غير مشاكل بس عنده شاشه 19LCD


و هي دي برضه نفس المشكلة ان الريزلوشن 1024x768 فالمفروض يكون الأداء كويس جدا بس اللي حاصل عكس
ده :mad::mad::mad: امال لو عليت الريزلوشن هايحصل ايه؟؟؟؟؟؟؟؟

moatez
26-01-2010, 16:41
و هي دي برضه نفس المشكلة ان الريزلوشن 1024x768 فالمفروض يكون الأداء كويس جدا بس اللي حاصل عكس
ده :mad::mad::mad: امال لو عليت الريزلوشن هايحصل ايه؟؟؟؟؟؟؟؟

كل ما يقل الريزليوشن كل ما يزيد الحمل على البروسيسور ويقل على كارت الفيجا وبالعكس ....

vmidov
26-01-2010, 16:45
و هي دي برضه نفس المشكلة ان الريزلوشن 1024x768 فالمفروض يكون الأداء كويس جدا بس اللي حاصل عكس
ده :mad::mad::mad: امال لو عليت الريزلوشن هايحصل ايه؟؟؟؟؟؟؟؟

ليس بالضروروه تخيل مثلا لديك لوحه بأبعاد 3*2 متر ويجب عليك وضعها فى أطار بأبعاد 1*1 متر بدون طيها أو عمل أى قطع بها
سوف تضطر إلى ضغطها من جميع الجوانب
بالتالى ما ستحصل عليه داخل الاطار هو صوره مشوهه ومع أن اللوحه قد تكون جميله الشكل ولكنك سترها سيئه بعد الضغط الذى قمت به على حوافها
هذا ما يجعلك تشعر أنك لا تحصل على اداء الجهاز بالكامل أو أن لااداء العام سئ

رأى تقنى أخر أنه لكما قلت أبعاد الصوره فى الالعاب كان الضغط الاكبر على المعالج ويكون الضغط على كارت الشاشه ضعيف والمعالج لديك متوسط الاداء بالتالى ستشعر بضعف الاداء
لكن كلما زادت أبعاد اللعبه كان الضغط الاكبر على الكارت والكارت لديك قوى ما شاء الله بالتالى سيرفع حمل ثقيل عن المعالج وستشعر بقوه الكارت وبالتالى الجهاز ككل

yasserlee
26-01-2010, 16:53
كل ما يقل الريزليوشن كل ما يزيد الحمل على البروسيسور ويقل على كارت الفيجا وبالعكس ....


انت متاكد من الكلام ده حضرتك لأت الصراحة انا اول مرة اسمع الكلام ده !!!!!!:confused::confused:

Bandar Abdullah
26-01-2010, 16:54
بالنسبة لي: Boarderlands
الأصلي: 1440X900
لما بأعمل علنافذة: 1280X800 مع إزالة الزوائد في خيارات الرسوم
ينخفظ ضغط المعالج ودرجة الحرارة كثيراً
عكس كلامك..

yasserlee
26-01-2010, 17:00
لكما قلت أبعاد الصوره فى الالعاب كان الضغط الاكبر على المعالج ويكون الضغط على كارت الشاشه ضعيف والمعالج لديك متوسط الاداء بالتالى ستشعر بضعف الاداء
لكن كلما زادت أبعاد اللعبه كان الضغط الاكبر على الكارت والكارت لديك قوى ما شاء الله بالتالى سيرفع حمل ثقيل عن المعالج وستشعر بقوه الكارت وبالتالى الجهاز ككل
[/QUOTE]

:eek::eek::eek: بامانة يا جماعة انا مكنتشعارف حاجة زي كده خالص طاب ايه رأيك لو غيرت البروسيسور الي
core 2 quad q9550 شايف ان ده الحل الأمثل و لا اغير للi7 و كده يبقي الف شكر ليك و علي المعلومات القيمة
من حضرتك

Bandar Abdullah
26-01-2010, 17:10
قبل لا تغير المعالج تأكد من بطاقتك الرسومية

بالنسبة للكور7 فهو خيار صعب إذا ما قورن باللوحة الرئيسية الجييد جداً و الرامات و الباور..
خذلك كور2 e8500 أو e8600 أحسن لك إذا قررت تطور المعالج

vmidov
26-01-2010, 17:23
:eek::eek::eek: بامانة يا جماعة انا مكنتشعارف حاجة زي كده خالص طاب ايه رأيك لو غيرت البروسيسور الي
core 2 quad q9550 شايف ان ده الحل الأمثل و لا اغير للi7 و كده يبقي الف شكر ليك و علي المعلومات القيمة
من حضرتك

أختلف مع حضرتك أخى Bandar
الافضل أخى ياسر أن يبقى الحال على ما هو عليه
إذا توجهت إلى شراء 9550 ستحصل على فرق فى الاداء ولكن
سعره الحالى 1500 جنيه فى حين أن سعره سابقا كان أقل من 1300 جنيه
أى أنه زاد 200 جنيه بدون أدنى حق
المعالج LGA 775 اى أنه عفا عليه الدهر من الناحيه التسويقيه على الاقل بالتالى عند بيعه للتحديث لن تجد له مشترى أو على الاقل ستخسر فيه خساره كبيره لن تقل عن 400 جنيه أو أكثر ومازلت متورط فى باقى القطع الخاصه ب LGA 775
ولا يعتبر تحديث فى النهايه
لذلك كما قلت لك أخى عليك الانتظار قليلا حتى نزول I9 ,I7 930 المفترض أن يكونوا معا وقريبا بإذن الله
+ نزول Fermi بالنسبه لكارت الشاشه

وارى أن تتجه إلى بناء العماره بدايه من أساسها
والبحث عن الاساسيات
تغيير الباورسبلاى
تغيير الشاشه
شراء مشتت إذا كان لك نيه فى كسر السرعه مستقبلا

moatez
26-01-2010, 22:52
من رائى تجيب ال Q9400 ب 1100 ج قابلية لكسر السرعه كويسه جدا وفرق الاداء اللى بينه وبين ال q9550 بسيط جدا ما يستاهلش ال 400 ج الزياده دول :

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=50&p2=76

Bandar Abdullah
27-01-2010, 10:43
وواااااااو.. تشارت فظييييعة!!!

مش عارف أشكرك ازاي.. ممتن ليك أخي

yasserlee
27-01-2010, 12:55
من رائى تجيب ال Q9400 ب 1100 ج قابلية لكسر السرعه كويسه جدا وفرق الاداء اللى بينه وبين ال q9550 بسيط جدا ما يستاهلش ال 400 ج الزياده دول :

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=50&p2=76


الف الف الف شكر علي الفكرة دي و الصراحة انا ماكنش جاي في بالي بروسيسور زي ده ممكن يكون كويس كده:ah4::ah4::ah4::ah4:

vmidov
27-01-2010, 13:12
من رائى تجيب ال Q9400 ب 1100 ج قابلية لكسر السرعه كويسه جدا وفرق الاداء اللى بينه وبين ال q9550 بسيط جدا ما يستاهلش ال 400 ج الزياده دول :

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=50&p2=76

استاذ معتز هذه الخاصيه التى قام بأضافتها هذا الموقع ليس لها فائده وغالبا ما تكون مغلوطه لا أقصد هذه المقارنه خصيصا ولكن أى مقارنه عن طريق هذه الصفحه يكفى أن تنظر إلى هذه

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=99&p2=102

بين 965BE و 975EE
فارق الاداء بينهم يعتبر قليل يتراوح ما بين 20-5 ثوانى فى تنفيذ البرامج
و 5-10 فريم تقريبا فى الالعاب
ولكن هذا بسعر 1000$ والاخر بسعر 1000 جنيه
بالتالى ففى المقارنه على أرض الواقع تجد أن 965 أفضل من 975
إذا اما الخاصيه خطأ أو أن كلامى سليم وأن 965BE افضل من أقوى معالج فى أنتل :)

moatez
27-01-2010, 19:26
ده كمان غلط :
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3619&p=7

moatez
27-01-2010, 19:27
الف الف الف شكر علي الفكرة دي و الصراحة انا ماكنش جاي في بالي بروسيسور زي ده ممكن يكون كويس كده:ah4::ah4::ah4::ah4:

العفو اخى الكريم بالتوفيق ..

vmidov
27-01-2010, 21:25
ده كمان غلط :
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3619&p=7

نتيجه أخرى خطأ



http://images.anandtech.com/graphs/intellynnfieldlaunch_090409000254/19907.png



معالجى الحالى 945 على تردده 3.3Ghz
عند أختباره لضغط ملف بمساحه 300 ميجا
حصلت على 85 ثانيه تماما لضغط الملف
فكيف له أن يضع نتيجه 965 3.4Ghz أنها 105 ثانيه فى حين أن I5 750 هى 92 ثانيه
واضح أنه موقع لا يعتمد عليه بالاضافه إلى مواقع أخرى كثيره

yasserlee
28-01-2010, 04:03
نتيجه أخرى خطأ



http://images.anandtech.com/graphs/intellynnfieldlaunch_090409000254/19907.png





معالجى الحالى 945 على تردده 3.3Ghz
عند أختباره لضغط ملف بمساحه 300 ميجا
حصلت على 85 ثانيه تماما لضغط الملف
فكيف له أن يضع نتيجه 965 3.4Ghz أنها 105 ثانيه فى حين أن I5 750 هى 92 ثانيه
واضح أنه موقع لا يعتمد عليه بالاضافه إلى مواقع أخرى كثيره



واضح اننا مش هنعرف الفرق الا عن طريق تجربة احد الأعضاء و المقارنة بين الأتنين:ah34::ah34:

moatez
28-01-2010, 08:56
نتيجه أخرى خطأ



http://images.anandtech.com/graphs/intellynnfieldlaunch_090409000254/19907.png





معالجى الحالى 945 على تردده 3.3Ghz
عند أختباره لضغط ملف بمساحه 300 ميجا
حصلت على 85 ثانيه تماما لضغط الملف
فكيف له أن يضع نتيجه 965 3.4Ghz أنها 105 ثانيه فى حين أن I5 750 هى 92 ثانيه
واضح أنه موقع لا يعتمد عليه بالاضافه إلى مواقع أخرى كثيره


موقع anandtech من اشهر المواقع اللى بتختبر قطع الهاردوير ولا مجال للمناقشه فى ذلك ايه رايك ان ال Q9400 عند تردد 3.8 جيجا هرتز بيتفوق على ال 965BE عند 4 جيجاهرتز :
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-ii-x4-965-c3_7.html#sect0