المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : ساعدونى فى شراء جهاز AMD ام INTEL



katshab
15-02-2010, 00:00
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

انا عاوز اشترى جهاز كمبيوتر بس مش عارف اختار ايه ولا ايه

يعنى انهي افضل فى الشراء AMD ام INTEL

ناس كتير اوى بتنصحنى بــ AMD وناس تانية بتقولى INTEL احسن

وانا مش عارف اجيب انهي AMD ام INTEL

-.===-----------------------===.-

المهم انا معاية 1000/ 1200 جنيه

وانا عاوز اشترى ماذربورد + بروسيسور + رامات بـسعر 1000/1200جنية

اشترى ماذربورد ايه ... AMD ولا INTEL وكمان انا عاوزها Vga+Sound

اشترى بروسيسور ايه ... AMD ولا INTEL

اشترى رامات ايه .... KingStone ولا لا لا لا الخخخخ ...

-.===-----------------------===.-

مع العلم انى بعشق الالعاب والبرامج التقيلة
يعنى انتو اختاره الموديل بتاع الماذربودر والبروسيسور عشان انا مش عارف :confused:
ساعدونى يا جماعة بجد انا عندى صداع جامد اوى من الموضوع دة :ah42:
ارجو الرد يا اهل الخبرة فى اسرع وقت :p

moatez
15-02-2010, 00:28
Athlon II X4 620 2.6GHz, 2MB Total Cache, 4000MT/s Bus السعر 560 جنيه
Gigabyte GA-MA785GM-US2H السعر 470 جنيه
Kingston 2GB DDR2 bus 800MHz CL6 السعر 210 جنيه

المجموع 1240 ج

محمدماهر
15-02-2010, 05:29
طبعا هات التجميعه الamd هتحس بفرق كبيير فرق يستاهل وخد من اخوك التجميعه دي وعن تجربه لان التجميعه دي عندي ورائعه بكل المقاييس 1-[جنيهGA-MA785GT-UD#H=540 وهات البروسيسور دهAthlon II X4 620 2.6GHz, 2MB Total Cache, 4000MT/s Bus السعر 560 جنيه وهات الرامات دي جنيه Kingston 2GB DDR2 bus1333MHZ=275

محمدماهر
15-02-2010, 05:31
ومستني ردك والف مبروك مقدما

katshab
16-02-2010, 04:54
انا متشكر جداً على اهتمامكم بالموضوع

moatez و محمد ماهر

.-==______(^_^)______==-.

بس عاوز اسألكم على حاجة بس متضحكوش عليها

انا نزلت مول الكمبيوتر انهاردة وسألت على الحاجات دى قالولى كويسة اوى وسريعة و 100 100

بس روحت لواحد بأمانة عجبنى اوى وفضل يتكلم معايه كتير

المهم دى الحاجات اللى عرضها عليا وقالي دة الجهاز اللى انتا عاوزة
بس انا مش فاهم حاجة فى الكمبيوتر وعاوزكم تشوفه الحاجات دى كويسة ولا لآ

جهاز AMD

MotherBoard :GIGABYTE G78 Sound+VGA 1G , DDR3 السعر 360 جنية
Processor : Dual-Core 3.1GHz, 7MB Total Cache, 4000MT/s Bus السعر 680 جنية
RAM : KingStone 2GB DDR3 السعر 270 جنية
الجهاز ده عامل 1310 جنية

--->--------------------------<---

جهاز INTEL

MotherBoard : GIGABYTE G41 V+S السعر 345
Processor : Core 2 Due 3.9 GHz , 3MB Total Cache, 1333MT/s Bus السعر 690 جنية
RAM : KingStone 2GB DDR3 السعر 225 جنبة
الجهاز ده عامل 1260 جنية

.-==______(^_^)______==-.

انا مستنى منكم الرد والف شكر لمتابعة الموضوع :D

محمدماهر
16-02-2010, 06:41
حبيب قلبي اولا ابعد عن ال g41m-s2 l لان المزر دي فيها مشاكل كتيره ابعد عنها وعن الانتيل في التجميعه دي بالزات ثم شوف امكانياتك الماديه لو عايز تجميعه شياكه واداء رائع فوق الممتاز وحسب شغلك برده علي الجهاز خليك في التجمعه بتاعت الاستاز معتز او اللي قولتلك عليها ومتحيرشي نفسك واتوكل علي الله وبرده الف مبروك مقدما

RRM
16-02-2010, 10:17
انا متشكر جداً على اهتمامكم بالموضوع

moatez و محمد ماهر

.-==______(^_^)______==-.

بس عاوز اسألكم على حاجة بس متضحكوش عليها

انا نزلت مول الكمبيوتر انهاردة وسألت على الحاجات دى قالولى كويسة اوى وسريعة و 100 100

بس روحت لواحد بأمانة عجبنى اوى وفضل يتكلم معايه كتير

المهم دى الحاجات اللى عرضها عليا وقالي دة الجهاز اللى انتا عاوزة
بس انا مش فاهم حاجة فى الكمبيوتر وعاوزكم تشوفه الحاجات دى كويسة ولا لآ

جهاز AMD

MotherBoard :GIGABYTE G78 Sound+VGA 1G , DDR3 السعر 360 جنية
Processor : Dual-Core 3.1GHz, 7MB Total Cache, 4000MT/s Bus السعر 680 جنية
RAM : KingStone 2GB DDR3 السعر 270 جنية
الجهاز ده عامل 1310 جنية

--->--------------------------<---

جهاز INTEL

MotherBoard : GIGABYTE G41 V+S السعر 345
Processor : Core 2 Due 3.9 GHz , 3MB Total Cache, 1333MT/s Bus السعر 690 جنية
RAM : KingStone 2GB DDR3 السعر 225 جنبة
الجهاز ده عامل 1260 جنية

.-==______(^_^)______==-.

انا مستنى منكم الرد والف شكر لمتابعة الموضوع :D





اخى العزيز احب اوضحلك نقطة
التجميعة الاولى Intel
التجميعه الثانية Intel
تجميعة معتز افضل بكتير
بالتوفيق ان شاء الله

masklove
16-02-2010, 12:22
جهاز AMD

MotherBoard :GIGABYTE G78 Sound+VGA 1G , DDR3 السعر 360 جنية
Processor : Dual-Core 3.1GHz, 7MB Total Cache, 4000MT/s Bus السعر 680 جنية
RAM : KingStone 2GB DDR3 السعر 270 جنية
الجهاز ده عامل 1310 جنية

الماذر فانا لا اعرف موديلها بالظبط ولكن البروسيسور هو phenom II X2 550 وهو بروسيسور جامد ولكن سعره هو 550 جنيه فقط ولا تدفع فيه اكثر من هذا
البروسيسور ثنائي والبروسيسور اللي كتبه لك معتز رباعي والرباعي افضل من الثنائي في البرامج الثقيلة والثنائي ال 550 افضل من الرباعي 620 في الالعاب واختار انت واستخداماتك والاثنين سعرهم 550 بس متدفعش اكثر من كده
بص علي التجميعة دي من ماكسيمام هاردوير
Athlon II X4 620 2.6GHz, 2MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 560 EGP
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H = 540 EGP
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 = 275 EGP
__________________________________________________ _________
1375 جنيه
ولو عايز برضه تشتري البرروسيسور ال x2 550 اللي هو 3.1 جيجا عادي بنفس الثمن

reda-ali
16-02-2010, 15:58
معلومات قيمة .................شكرا لكم

جعان
16-02-2010, 16:05
أسمة أية البورسيسور دة
Processor : Core 2 Due 3.9 GHz , 3MB Total Cache, 1333MT/s Bus

fadyassem
16-02-2010, 21:06
الماذر فانا لا اعرف موديلها بالظبط ولكن البروسيسور هو phenom II X2 550 وهو بروسيسور جامد ولكن سعره هو 550 جنيه فقط ولا تدفع فيه اكثر من هذا
البروسيسور ثنائي والبروسيسور اللي كتبه لك معتز رباعي والرباعي افضل من الثنائي في البرامج الثقيلة والثنائي ال 550 افضل من الرباعي 620 في الالعاب واختار انت واستخداماتك والاثنين سعرهم 550 بس متدفعش اكثر من كده
بص علي التجميعة دي من ماكسيمام هاردوير
Athlon II X4 620 2.6GHz, 2MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 560 EGP
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H = 540 EGP
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 = 275 EGP
__________________________________________________ _________
1375 جنيه
ولو عايز برضه تشتري البرروسيسور ال x2 550 اللي هو 3.1 جيجا عادي بنفس الثمن


غير كدة كمان يا استاذ masklove لو جابه بباتش محدد بس انا مش فكر ممكن يفتح النواتين التانيين وباقى التجميعة بايدك فيها
شكرا

moatez
16-02-2010, 23:49
مع العلم انى بعشق الالعاب والبرامج التقيلة

ال X4 620 مناسب لاستخداماتك اكثر طالما استخدامك العاب + برامج ثقيله

لكن لو هتجيب ال 550BE وتفتح الانويه الموضوع مش مضمون وفيه مخاطرة كبيره ...

katshab
17-02-2010, 18:24
الف شكرا يا شباب لمتابعة الموضوع

انا ان شاء الله حشتري الجهاز ده
Gigabyte GA-MA785GM-US2H السعر 470 جنيه
Athlon II X4 620 2.6GHz, 2MB Total Cache, 4000MT/s Bus السعر 560 جنيه
Kingston 2GB DDR2 bus 800MHz CL6 السعر 210

-------------------
بس عاوز اسأل كل اللى شارك فى الموضوع ده وبذات الاخ moatez

اكتر الناس بينصحونى بجهاز AMD DDR3 مش DDR2
الكل بيقولى ان الــ DDR3 اقوى من DDR2 وكمان احدث منه
ياجماعة انا مش عاوز استعجل فى الشراء
ياريت تقولولى اجيب ايه احسن الــ DDR2 ولا DDR3
واكتيولى الموديل معلش انا عارف انى طولت الموضوع اوى
بس ساعدونى انا نازل اشترى الجهاز يوم الجمعة اللى جايه ان شاء الله
يللا بقى مبروووووووك ليا مقدمـا :D
ومستنى الرد منكم

katshab
17-02-2010, 18:28
معلش طلب تانى
عاوز اشترى كيسة جديدة
اشترى كيسة توعها ايه وبكام
والف شكر لكل واحد رد عليا

moatez
17-02-2010, 18:40
فرق الاداء بين DDR2 , DDR3 مش ملحوظ الا مع ال I5 , I7 فقط هما دول اللى بيستفادوا من DDR3 بس الفكره ان الماذرات اللى بدعم DDR3 بالسوكت الجديد AM3 وده مستقبلا احسن من القديم فلو تقدر تزود الميزانيه هات تجميعة الاستاذ masklove احسن .....

بالنسبه للكيسه انضف حاجه بباورصبلاى محترم الجاما 350 وات عامله 280 ج

katshab
17-02-2010, 19:42
مشكوووووووووووووووووور اخ معتز
كلامك مظبوط خلينى فى جهاز DDR3
خلاص يامسهل انا ناويت اشترى الجهاز ده :D

.-.-.-------)^_^(-------.-.-.
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H = 540 EGP
Athlon II X4 620 2.6GHz, 2MB Total Cache, 4000MT/s Bus = 560 EGP
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 = 275 EGP
280 EGP= مع الكيسة جاما 350 وات
.-.-.-------)^_^(-------.-.-.

يبقى كدة الاجمالى 1655 ححاول اتصرف فى 400 جنية اعمل ايه بقى :(
ولو معرفتش يبقى اخلى موضوع الكيسة ده بعدين ;) وان شاء الله خير ;)
استنونى يا رجالة يوم الجمعة او السبت اللى جى ان شاء الله
عشان اقولكم الجهاز عامل اية معاية هههههههههههه
انا فرحان اوى والله ربنا يخليكم انا مش عارف اقولكم ابة والله
والف الف الف الف الف شكر
جزاكم الله كل خير

ashraf_shivo
18-02-2010, 21:56
حبيب قلبي اولا ابعد عن ال g41m-s2 l لان المزر دي فيها مشاكل كتيره ابعد عنها وعن الانتيل في التجميعه دي بالزات ثم شوف امكانياتك الماديه لو عايز تجميعه شياكه واداء رائع فوق الممتاز وحسب شغلك برده علي الجهاز خليك في التجمعه بتاعت الاستاز معتز او اللي قولتلك عليها ومتحيرشي نفسك واتوكل علي الله وبرده الف مبروك مقدما
والله ضحكتني جداااا
هههههههههههه:p:p
انا عندي البورد g41 وشغالة 100% ولا فيها اي مشاكل وبجد بوردة تمام جداااااا
واسال اي حد هنا في المنتدي وهو هيقولك عليها بوردة رائعة
انت بقي بتقول انها فيها مشاكل ياتري انت شوفتها ولا جربتها وايه مشاكلها معاك ده لو انت جربتها اصلا
وشكراااااا ليك اخي

katshab
18-02-2010, 22:44
الموضوع ده بخصوص بروسيسور

Athlon II X4 620

فى حاجة مجنينانى اوى وعاوزكم تقولولي رأيكم فى الفيديو ده

How to: Unlocking the AMD Athlon II X4 620 (http://www.youtube.com/watch?v=vOJ0x40q8B8&NR=1)

بعد مشاهدة الفيديو عاوز اعرف
هل حينفع اعمل زى اللي فى الفيديو ده وللا لآ ....؟
هل الماذربورد دى Gigabyte GA-MA785GT-UD3H تدعم اللى في الفيديو وللا لآ ....؟

.-----------------------.

ده فيديو مقارنه مابين
AMD Athlon II X4 620 vs Intel Q9550 (http://www.youtube.com/watch?v=Y4rjEoGG8vI&NR=1)

قولولي ايه رأيكم فيه

مستنى الرد :D