المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : محتاج رايكم في الكيسه دي



Mustang Lover
10-04-2010, 10:59
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

لو سمحتوا ياجماعه انا محتاج رايكم في التجميعه دي وياريت لو عندكو اقتراح افضل لاي جزء ..قلولي

Phenom2 X4 955 or 945

GB 785 UD3H

2 G DDR3 Kingston 1333 or 1666

H.D 500 G.B Western

Case Gamma Large

أنا كنت سمعت ان البورده دي لا تدعم البورسيسور ده...فهل ده صحيح...!!!

رجاءاً....ان كان لديكم اي اقتراح افضل لاي جزء ....رجاءاً لاتبخلو علي

انا عندي استفسار تاني..انا لما دخلت علي موقع جيجابايت وجدت لنفس هذه البورده rev. 1.3 / rev. 1.1 / rev. 1.0 وامكانيتهم تقريبا واخده.....يبقي ايه الفرق بنهم؟؟
الف الف شكر ......واسف علي الاطاله

سلااااااااام

Mustang Lover
11-04-2010, 16:01
ايه ياجماعه...محدش عايز يرد عليا ولا ايييييييييييييييه.....!!!!!!!!!!!!!!!

Mustang Lover
13-04-2010, 15:29
الوووووووووووووووووووووووووووووو

eslamhamdy
13-04-2010, 16:40
البورده تدعم اى بروسيسور شرط ان تكون اقصى استهلاك له هو 125 و ات و المعالج 955 او 945 هما 125 و ات و البورده تدعمه و لا مشاكل من تشغيله على البورده
الرامات يكفى تررد 1333 و ووفر فلوس احسن

Don Khozzam
13-04-2010, 17:39
الميزانيه كام و اى قطع تريد شرائها؟

klela
14-04-2010, 02:53
من راى تجيب بروسيسور 945
ورمات 1333
وتحطهم لتكبير الهارد تجيب 1 تيرا بلاك

Mustang Lover
14-04-2010, 09:39
بصراحه انا فكرت اني اجيب البروسيسور الـ 965 بس انا مش عارف هوا 125 وات ولا 140 وات......بس لما دورت علي النت لاقيت الفرق بينه وبين الـ 955 مش كبير....ايه رأيكم أجيب الـ 955 ولا 965 ؟؟؟

بالنسبه للمزانيه هي في حدود المواصفات اللي انا قولتها دي ولو زادت شويه مش مشكله ....المهم اني اجيب جهاز كويس عشان ظروف شغلي

بالنسبه للهارد التيرا ....انا مش محتاج هارد كبير او كده ...انا اصلا في الاول كنت هاجيب هارد 320

الف شكر علي الاهتمام ...ومستني رأيكم في موضوع البوسيسور ....ومستني منكم اي اضافه لتحسين المواصفات

سلااااااااااااااااااااااااااام

Don Khozzam
14-04-2010, 10:26
Phenom II X4 955 3.2GHz, 8MB Total Cache, 4000MT/s Bus السعر 930 جنيه
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H السعر 540 جنيه
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 السعر (شريحتين = 570)
Western Digital Blue 320GB AAJS 8M Cache SATAII السعر 235 جنية
GAMMA 350W السعر 280 جنية

مادام الجهاز دا للشغل انا مش شايف اى سبب لتعلية هذه الامكانيات عن كدا ..

Abra00
14-04-2010, 22:27
?
why Gigabyte

Mustang Lover
15-04-2010, 09:44
الف شكر اخي Don Khozzam (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11181610) علي الاسعار......

بس متستهونش بالشغل .....اخنا عندنا بنستعمل برامج معقده...زي الـ solidworks والـ 3D max والـ Inventor
والبرامج دي عايزه اجهزه محترمه خصوصا الاصدارات الحديثه منها...

انا وجهه نظري اني اجيب جهاز كويس عشان محتجش اني اغيره كمان سنه مثلاً لاني البرامج دي بتتحدث باستمرار

فياريت لو عندكو رأي لتبديل اي قطعه بقطعه افضل ياريت تقولولي زي موضوع البوروسيسور مثلاً او اي قطعه اخري

وبالنسبه للبورده الـجيجا بايت انت عارف اخي Abra00 (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11200603) ان سمعتها كويسه وهيا اكتر حاجه ماشيه غير اني جهازي القديم كان بوردته جيجابايت وكان شغال كويس.....بس لو عندك اقتراخ تاني ياريت تقولي

الف شكر ياجماعه علي التفاعل ...والسلام عليكم

Don Khozzam
15-04-2010, 10:02
3d max ؟؟ يبقى كدا اعتقد هتحتاج كارت شاشه خارجى ..

Phenom II X4 965 125w 3.4GHz, 8MB Total Cache, 4000MT/s Bus السعر 1035 جنيه
Gigabyte GA-MA770T-UD3P السعر 520 جنيه
ASUS HD 5770 CUCore 1GB GDDR5 السعر 1080 جنيه
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 السعر 570 للشريحتين
Western Digital Caviar Black WD6401AALS 640GB 32M Cache السعر 410 جنيه
Cooler master Elite 335 + cooler master PSU 400W السعر 320
المجموع = 3935..

كدا الجهاز مش هتحتاج تغير فيه حاجه لسنييين ان شاء الله .. كارت الشاشه متوسط لكن اعتقد انه هيكون ممتاز مع برامج الجرافيك ..

Mustang Lover
15-04-2010, 10:07
الف شكر Don Khozzam (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11181610)...بس هل البورده دي فيها كارت شاشه بلت ان ولا لا...!!!!

Don Khozzam
15-04-2010, 10:28
لا مفيهاش .. انت هتستخدم كارت الشاشه الخارجى اللى انا حطيته فى التجميعه الاخيره .. لو عاوز بورده فيها كارت شاشه بلت ان (احتياطى) ممكن تجيب البورده التاليه بدل اللى انا اختارتهالك..
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H السعر 540 جنيه

Mustang Lover
15-04-2010, 10:33
بس اصل بصراحه الميزانيه كده خرمت اوي....هههه

فانا عايز اجيب بورده فيها كارت شاشه بلت ان بس طبعا يكون كويس...واشتغل بيه مؤقتا لغايه ما اجيب كارت اكسترنال

البورده الجديده دي بقي الكارت بتاعها كام....وهل هتكون مناسبه للـ البروسيسور الـ 965

ومعلش ياباشا هتعبك معايا

Abra00
15-04-2010, 10:36
i recommend ASUS

M4A785TD-V EVO
for many reasons:
1-the power design of GBT is 4+1 phases
ASUS is 8+2.
2- the memory of GBT is 4 DIMM DDR3 1666+ Mhz. and no sideport memory
ASUS is 4 DIMM DDR3 1800(OC.) MHz with 128 MB. DDR3 1333 MHz side memory.
3-GBT hase no e Sata
ASUS has e SATA.
4-GBT hase 2Oz's
ASUS hase STAKCOOL=(Ultra durable 3)
and Extreme design( it's something about the layout of the MB.)ex. the PCI in GBT is to close to the north bridge
so it will be difficult to apply a large VGA.
5-GBT has 50,000 hrs solid capacitors on 65 c.
ASUS hase 500,000 hrs solid capacitors on 65 c.
6-nothing more for GBT.
ASUS has turbo key,turbo v.
7-GBT hase the best maintenance powered by Gamma & metra.
ASUS has the SWAP ability after 48 hrs.powered by EL HANDASEYA.
SO....

Mustang Lover
15-04-2010, 10:47
تمام Abra00 (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11200603) بس انا كنت محتاج بورده فيها كارت فيجا بلت ان...!!!!!!

Don Khozzam
15-04-2010, 11:00
تمام Abra00 (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11200603) بس انا كنت محتاج بورده فيها كارت فيجا بلت ان...!!!!!!


البورده الاسوس خلصت بقالها شهور و ممكن تلف عليها اسواق مصر كلها و احتمال كبير مش هتلاقيها ..

خلينا فى الجيجا بايت

عموما شوف كدا التجميعه دى .. و جميع البوردات اللى فاتت بتشغل ال965
Phenom II X4 965 125w 3.4GHz, 8MB Total Cache, 4000MT/s Bus السعر 1035 جنيه
GIGABYTE GA-890GPA-UD3H السعر 875 جنية
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 السعر 570 لشريحتين
Western Digital Caviar Black WD6401AALS 640GB 32M Cache السعر 410 جنيه
Cooler master Elite 335 + cooler master 400W السعر 320
المجموع 3210

البورده اللى انا اخترتهالك دى فيها كارت شاشه داخلى هيقضى معاك لحد ما تجيب كارت شاشه خارجى ..

Mustang Lover
15-04-2010, 11:09
تمااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام...طيب كارت الفيجا اللي فيها كام....!!

Abra00
15-04-2010, 11:14
el 785 el ASUS mawgoda fe suk el asr wel MB> de 3aleha VGA ATI 4200

Mustang Lover
15-04-2010, 11:31
طيب هوا كارت الفيجا اللي في الـ GIGABYTE GA-890GPA-UD3H كام...؟؟؟

Don Khozzam
15-04-2010, 11:37
ATI Radeon HD 4290

Mustang Lover
17-04-2010, 17:23
كنت عايز اخد رأيكم في حاجه تانيه ياجماعه
لما اجيب بورده بتدعم البروسيسور الـ 125 وات كحد اقصي(يعني لا تدعم ال140 ) واركب عليها بروسيسور اقل من 125 وات (90 وات مثلا) مش يبقي افضل من اني اركب بروسيسور 125 وات عليها (علي اساس ان البورده متشتغلش بكامل قدرتها) ولا ايه رأيك في الحكايه دي؟؟؟

Don Khozzam
17-04-2010, 23:00
لا مش فارقه .. حكاية ان اعلى وات للبروسيسور تدعمه هو 125 او 140 مجرد bonus فى رأيي لان اغلب البروسيسورات اما 95 وات او 125 وات .. ابو 140 لا يشتريه احد الان و هو يرمز له فى موديل البروسيسور بالرمز C2 .. اما موديل C3 فهو دا اللى 125 وات ..

Mustang Lover
18-04-2010, 17:39
يعني رايك اجيب الـ 945 ولا الـ 955 ولا الـ 965 علي البورده الجيجا بايت؟؟؟
خصوصا ان الفرق بين التلاته مش كبير

Zien
18-04-2010, 18:07
بس اصل بصراحه الميزانيه كده خرمت اوي....هههه

فانا عايز اجيب بورده فيها كارت شاشه بلت ان بس طبعا يكون كويس...واشتغل بيه مؤقتا لغايه ما اجيب كارت اكسترنال

البورده الجديده دي بقي الكارت بتاعها كام....وهل هتكون مناسبه للـ البروسيسور الـ 965

ومعلش ياباشا هتعبك معايا



منصحكش بالبلت ان عشان مهما دورت على بوردة ممتازة ومدمج مش هتكون بنفس الآداء العالي وفيها مشاكل كثير
وطبعاً بالذات لو هتستخدم زي ما بتقول 3d ماكس فده معتقدش نهائياً انه ينفع

لكن لو اي حاجة ثانية ممكن

Don Khozzam
18-04-2010, 19:13
يعني رايك اجيب الـ 945 ولا الـ 955 ولا الـ 965 علي البورده الجيجا بايت؟؟؟
خصوصا ان الفرق بين التلاته مش كبير


956 بس تاكد من انه اصدار C3 و ليس C2