المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : تقرير عن جهازي الجديد بالصور والاختبارات



mostafa_fa
10-05-2010, 20:43
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


احب اشكر كل من ساعدني في اختيار مواصفات جهازي الجديد فقد استفدت منهم كثيرا
الجهاز الجديد دي مواصفاته

Philips 23.6 244E1 E-Line 16:9 DVI+HDMI 1920*1080 - 1160LE
DVD Sony 24x DRU-870S - 150LE
Cooler master Elite 335 - 165LE
OCZ StealthXStream 500W - 380LE
Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 - 295LE
Gigabyte P55A-UD5 - 1380LE
Intel Core i5 750 2.66/8MB/2.5GT/s - Socket 1156 - 1160LE
SAPPHIRE HD4730 512MB DDR5 - 580LE
Keyboard + Mouse - 30LE
HDMI Cable - 80LE
--------------
5380LE من شركة ماكسيموم هاردويير اتصلت بيهم واللي عمللي الاوردر استاذ ايهاب
وده راجل محترم بصراحه وبعد تجميع الجهاز شحنهولي لمحافظة قنا - نجع حمادي والشحن كان بـ 65ج
طبعا انا في الالومنيوم رحت استلمته من نجع حمادي ودفعت الفلوس + الشحن ورجعت البيت وابتديت اركبه

الهارد كنت جايبه معايا من الرياض - السعوديه
Western Digital Caviar BLACK WD1001FALS 1TB 32M Cache - 360SR (Riyadh)
-------------
5920LE


طبعا التجميعه دي كانت بعد الموضوع ده
http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=170741

طبعا استفدت كتير من القسم ده ومن كذا موضوع وخصوصا كان اخر موضوع
http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=171128

http://i39.tinypic.com/55gjtg.png

http://i44.tinypic.com/o0nud0.png

http://i40.tinypic.com/33c9jqa.png

http://i42.tinypic.com/2ia66c0.png

http://i44.tinypic.com/1zxxtes.png

http://i40.tinypic.com/2mxo9xu.png


صور للجهاز
http://i39.tinypic.com/mrd4g.jpg

http://i41.tinypic.com/2sbn97p.jpg

http://i39.tinypic.com/2duhj7.jpg

http://i42.tinypic.com/34h8jf7.jpg


اختبارات الجهاز

برنامج 3DMark6 على ويندوز XP
http://i41.tinypic.com/2vvjd5e.png

برنامج 3DMark6 على ويندوز 7 64بت
http://i43.tinypic.com/jb0587.png

برنامج لاختبار الهارد
http://i42.tinypic.com/n1s5cp.png


بصراحه الجهاز اداؤه رائع جدااااا والشاشه اروع واجمل
انا جربت عليه حاليا الالعاب دي
Assassin's Creed
Dead Space
Prototype
الالعاب دي شغاله زي الفل وعندي العاب كتييره جدااااااااا
لو حد عاوز اجربله لعبه معينه يقول
او لو حد عاوز اني اختبر الجهاز ببرامج تانيه يقول

ومستني ارائكم

jasonbiggs
10-05-2010, 20:54
حمعته بكاام و منين ؟؟

ولو واحد مش بيعرف يجمع يعمل ايه ؟؟

لان الموضوع شكلو صعب عشان الاجزاء و الاسلاك كتير اوى و معنديش خبرة فنية

said_sat
10-05-2010, 21:23
ماشاء الله ولا قوة الا بالله
ربنا يباركلك فيه ويديك خيره ويكفيك شره

الشاشه جايبها بكام وعامله ايه معاك

moatez
10-05-2010, 21:30
الف مبروك عليك الجهاز ربنا يباركلك فيه ...

ملحوظه صغيره ركب مروحة 12 سم فى مقدمة الكيسه مضيئه هيبقى شكلها حلو وهتفرق معاك فى الحرارة ...

mostafa_fa
10-05-2010, 22:21
بالنسبه لـ jasonbiggs (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11202443)
الجهاز كلفني 5460 جنيه
بس بدون الهارد لاني كنت مشتريه من الرياض اعتقد دلوقتي بـ 560 جنيه
لو عاوز تجمع جهاز اعمل موضوع وحط فيه ميزانيتك وغرض الجهاز هتلاقي
مجموعه من الخبراء هيرشحولك الافضل ليك
وربنا يوفقك وتجيب جهاز حلو


استاذي said_sat (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11150163)
بارك الله فيك وربنا يكرمك باحسن منه
الشاشه بـ 1160 جنيه من ماكسيموم
بصراحه روعه كبيره وجميييييييييييله وفيها سماعات جميله الصوت بتاعها جميل
احكيلك موقف وانا بركب الجهاز طبعا ركنت كابل الشاشه وركبت HDMI وهو كابل شكله جميل وتحفه
المهم الشاشه جاي معاها كابل للصوت من كارت الصوت للشاشه رحت موصله
واشغل الجهاز واشغل اي ملف صوت مفيش صوت خالص طبعا نسيت ان HDMI بينقل
صوت وصوره (صباح التوهان :p) المهم فصلت الكابل لقيت الصوت اشتغل الحمد لله
وعلى فكره ازرار الشاشه باللمس واول لما تلمس الحته اللي فيها الازرار تلاقيهم نووروا كلهم
واول ما تشيل ايدك بكام ثانيه الانوار تتطفي (معلش اول مره اشوف الحاجات الحلوه دي :ah2:)
صح جهاز القديم جربت على 3DMark عمل 200 وكان بيموت :ah42: والجديد فوق 10000 فرق شاسع :eek:

استاذي moatez (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=154221)
بارك الله فيك وربنا يكرمك
بالنسبه للمروحه تقصد في جنب المروحه ؟ ولا فين بالضبط ؟

moatez
10-05-2010, 22:26
مش فى الجنب فى وش الكيسه بتخلع الوش وبتركبها وبعدين ترجع تركب الوش ثانى زى ما كان .. بيبقى شكلها كدا بعد التركيب :
http://i.testfreaks.com/images/products/600x400/9/cooler-master-elite-335.1197833.jpg

بالنسبه للمراوح فيه نوعين كولر ماستر بالوان مختلفه سعرها فى حدود 60 جنيه وفى 2B سعرها 15 جنيه ..

mostafa_fa
11-05-2010, 00:32
يااااااااااااااه شكلها جميل فعلا شكرا على الاضافه الجميله دي

ان شاء الله اجيبها واجيب واحده للجنب

mostafa_fa
12-05-2010, 21:18
السلام عليكم

معلش يا جماعه جهازي القديم عاوز احدثه عشان يشتغل الالعاب الحديثه والجديده
ودي مواصفاته

http://i44.tinypic.com/2003d5w.png
http://i43.tinypic.com/c3r7k.png
http://i39.tinypic.com/2qrzxo1.png
http://i43.tinypic.com/10huhcw.png
http://i43.tinypic.com/anfxja.png
http://i40.tinypic.com/xpy3gk.png

الميزانيه للتحديث من 1000 لـ 1200 جنيه

اهم شيء الالعاب الحديثه والجامده
مثلا
Warhammer_40000_Dawn_Of_War_II_Chaos_Rising
Dragon.Age.Origins
Batman.Arkham.Asylum
Prototype
Grand_Theft_Auto_IV
Call.of.Duty.Modern.Warfare.2
Just.Cause.2
Left.4.Dead.2
Crysis.Warhead
Supreme Commander2

DBZ-Lover
12-05-2010, 21:37
تفضل اخي الاسعار من شركة الحرمين
Intel® Core™2 Duo Processor E7500 (3M Cache, 2.93 GHz, 1066 MHz FSB) = 620 EGP
+
PowerColor HD5670 1GB GDDR5 = 700 EGP
يعني ممكن تزود شوي اخي عشان هذا افضل لك
بروسيسور جيد ورائع وكرت شاشة حديث

DBZ-Lover
12-05-2010, 21:38
لو ممكن تزود كمان الميزانية جيب لك رام
2GB KingStone

mostafa_fa
13-05-2010, 12:44
شكرا DBZ-Lover (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11152082) على الرد

بس هل لو جبت كارت الشاشه ورامه 2 جيجا مش العمليه هتتحسن وتشغل الالعاب ؟
وبعدين ابقى اجيب البروسيسور عشان الميزانيه بس مش هتكفي
وسؤال تاني الباور عندي 300وات شركة مازوري هل هحتاج ازوده عشان كارت الشاشه ولا كويس كده ؟

S@M
13-05-2010, 12:48
مبروك عليك الجهاز الجديد يا عزيزى ...تتهنى بية ...:)

وشكرا على التقرير ونتائج الآختبارات ...

ولك تقييم ........:)

solom93
13-05-2010, 12:53
ماشاء الله ربنا يبارك

DBZ-Lover
13-05-2010, 13:40
اوكي انت حر اخي لكن في هذه الحالة بميزانيتك جيب كرت
اقوى شوي ممكن تجيب 5750 افضل واقوى واحسن واذا زاد الباقي هات فيه رام DDR2

mostafa_fa
13-05-2010, 19:59
استاذ S@M (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11153516)
شكرا يا باشا على التقييم

استاذ solom93 (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11170757)
الله يبارك فيك وعقبالك

اخي DBZ-Lover (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11152082)
معلش تاعبك معايا
يعني لو جبت كرت 5750 ورامه 2جيجا الباور يستحمل ومفيش مشكله ؟

mostafa_fa
13-05-2010, 20:18
معلش سؤال يا جماعه وخصوصا استاذ moatez

لما بشغل لعبه ومش مشغل التكييف مشغل بس المروحه
ساعات بيهنج الصوره بتقف وبيهنج

ودي صورة حرارة كارت الشاشه في الجو العادي في الخمول
http://i44.tinypic.com/jio0na.png

ودي صورة حرارة البروسيسور في الجو العادي في الخمول
http://i43.tinypic.com/2hwobvd.png

ودي صورة حرارة البروسيسور في الجو العادي بس وانا بضغط ملف 6 جيجا بوينرار
http://i39.tinypic.com/2i9jpf.png

ياريت تقولولي هل لو جبت مروحه في المقدمه بس هل التهنيج هيبطل
ومش هحتاج اشغل التكييف ؟ ولا ايه ؟

محمد الجوهري
13-05-2010, 22:31
ألف مبروك شرائ الجهاز أخى الكريم
ربنا يباركلك فيه و تتهنى بيه إن شاء الله

سأقوم بتثبيت الموضوع لمده أسبوع و لو من الشروط ثلاثه :

أولا : وضع الأسعار و مكان الشراء و تفاصيل الشراء .

ثانيا : متابعه الموضوع و الرد على الإستفسارات قدر المستطاع

ثالثا : وضع رابط للموضوع الذى ساعدك فيه الإخوه الكرام



يٌثبّت لإسبوع

DBZ-Lover
14-05-2010, 00:37
اذا كان نوعية جيدة يتحمل باذن الله تعالى
لكن ينصح بتغييره في اقرب وقت

mostafa_fa
14-05-2010, 16:00
استاذ محمد الجوهري شكرا على تثبيت الموضوع
وتم عمل تعديل للمشاركه الاولى وتم وضع الاسعار

اخي DBZ-Lover (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11152082)
شكرا على المتابعه وان شاء الله لما اجيبهم هقولك النتيجه

abood8.1
17-05-2010, 10:21
مبروك على الجهاز ده .....

mostafa_fa
20-05-2010, 23:07
الله يبارك فيك وعقبالك