المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : مساعده في اختيار معالج AMD مناسب



abnkamal
19-05-2010, 20:37
انا عندي مايلي:
CPU:
AMD thlon 64 x2 4800+
motherbord:
k9 a2 CF
RAM:
2*2 DDR2 bus 800
VGA:
HD 4770

وكنت عايز اشتري بروسيسور لكن علي حد علمي , اقوي بروسيسور ممكن اشتريه للمزربورد بتاعتي هوه :
athlon II X2 250
لكن المشكله انه مياقله كتير مش بينزل , اعمل ايه ؟
فا قولت اغي المازر بورد بواحده تانيه , فادورت , ملاقتش اي حاجه DDR2 تنفع علي جهازي , فا لقيت ان
AMD 780g e53
هيه انسب مزر بورد من حيث الاداء , لكن للاسف علشان اشتريها لازم اغير الرامات والبروسيسور , يعني دخلت في حوار تاني , فا انا كل طلبي , لاما تجيدولي معالج يناسب المزر بورد الحاليه , او تجدولي مزر بورد تناسب جهازي.
ملاحظه !!!
انا يا جماعه بدفع فلوس علشان اعلي اداء جهازي , مش علشان اغير وخلاص , فا يا ريت الموديلات اللي حتنصحوني بيها انشاء الله تكون اكيد ان شاء الله ترفع من مكونات جهازي,
وشكرا جزيلا

abnkamal
19-05-2010, 22:14
وحاجه كمان , زم مانتو عرفين , انا عندي رامتين kingston كل واحده 2 جيجا باس 800 , هل لو بعتهم يجيبولي مبلغ 300 جنية مصري ؟

abnkamal
19-05-2010, 22:26
16 مشاهده و مفيش ولا رد واحد علي مشكلتي ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:(

masklove
19-05-2010, 22:30
http://www.msi.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=1333&maincat_no=1
اليست هذه هي البورده بتاعتك ؟؟
لو كانت هي فهي تدعم معظم البروسيسورات الحديثة
اذكر الميزانية وياريت صورة لمواصفات البورده من برنامج cpuz

abnkamal
19-05-2010, 23:24
ايوه هيا , يعني لو غيرت البروسيسور ب athlon II X2 240 يبقي تحديث كويس , ولا اغي رالمازر بورد واثبت البروسيسور ؟
انا ميزانيتي حاليا لا تتعدي ال400 جنيه , لكن المبلغ ده قبل للزياده , شكرا علي ردك يا اخ masklove

masklove
19-05-2010, 23:41
ايوه هيا , يعني لو غيرت البروسيسور ب athlon II X2 240 يبقي تحديث كويس , ولا اغي رالمازر بورد واثبت البروسيسور ؟
خلي الماذربورد واعمل تحديث للبيوس لأخر اصدار
البروسيسور الافضل لك هو

Athlon II X3 425 2.9GHz, 1.5MB = 420 EGP

ال 240 مش هيكون فرق كبير ولكن ال 425 هيبقي اكثر من ممتاز جدا جدا

abnkamal
19-05-2010, 23:56
ازاي افضل :) , ده سرعة المعالج 2.7 مش 2.9 وكمان اقل من "240" , وده من موقع amd انظر الرابط:
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUSideBySide.aspx?id=612&id=587

abnkamal
19-05-2010, 23:59
وهل لو استنيت لفتره تخليني ارفع الميزانية ل 500 يبقي كويس , وهل البروسيسور ده اكيد يشتغل علي المزر بتاعتي ؟؟؟
شكرا

abnkamal
20-05-2010, 00:09
و ايه راي حضرتك في :
athlon II X4 630
هل حيديني اداء افضل ولا في احسن ؟؟ في نفس مستوي السعره الي~ وهو 590 جنية؟؟؟؟

E.cherif
20-05-2010, 01:22
Phenom II X2 550 3.1GHz, 7MB Total Cache, 4000MT/s Bus

masklove
20-05-2010, 02:12
ازاي افضل :) , ده سرعة المعالج 2.7 مش 2.9 وكمان اقل من "240" , وده من موقع amd انظر الرابط:
فعلا البروسيسور 2.7 ولكن ثلاثي النواه وهذا سيعطي اداء اقوي من ال 240 الثنائي النواه

و ايه راي حضرتك في :
athlon II X4 630
هل حيديني اداء افضل ولا في احسن ؟؟ في نفس مستوي السعره الي~ وهو 590 جنية؟؟؟؟
ال 630 طبعا افضل لأنه رباعي النواه وهيبقي ممتاز جدا جدا

Phenom II X2 550 3.1GHz, 7MB Total Cache, 4000MT/s Bus

بروسيسور 550 او 555 الافضل في الالعاب من 630
ولكن 630 افضل في البرامج من ال 550 او 555

abnkamal
20-05-2010, 09:45
يعني اركز علي شراء 550 واتكل علي الله , و انتوم متاكدين انه يشتغل علي المازر بتاعتي ؟؟؟
وعلي فكره , انا ميهمنيش البرامج اد ميهمني الالعاب لان الجهاز ده انا بجمعه علشان الالعاب , والبرامج ليها لابتوب ببروسيسور core 2deo
فا اشتري 550 ولا 555 ولا ايه ؟

abnkamal
20-05-2010, 09:47
وبعدين 545 افضل من 550 لان ال
L2 1 ميجا
وال
L3 6 ميجا
لكن ال 550
L2 512
L3
6 ميجا
والاثنين تقريبا نفس سرعه النواه بنفس عدد النوائات
هاه يا يا جماعه اشتري انهي فيهم بالظبت , وسعرة كام , وحيشتغل علي المزر بتاعتي ولا لا ؟؟؟

abnkamal
20-05-2010, 09:58
انا اتاكدت ان اللوحة الام بتاعتي بتدعم البروسيسور phenom II
انظرو الي تفاصيل جهاز كاتب الموضوع!!!
http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=279&threadid=128914

abnkamal
20-05-2010, 10:28
انا خلاص استقريت , انا حشتري
athlon II X4 630
2.8
L2
2MB
BUS
4000
وده لان المزر بورد بتاعتي لا تدعم البروسيسور phenom II
هي تدعوم phenom فقط
وشكرا علي مساعدتكوم

masklove
20-05-2010, 10:51
وده لان المزر بورد بتاعتي لا تدعم البروسيسور phenom II
هي تدعوم phenom فقط
وشكرا علي مساعدتكوم
الماذربورد تدعم phenom II عادي جدا
اهم حاجة تعمل update لل bios لأخر اصدار اللي هو بتاريخ 2010-03-05 عن طريق برنامج MSI live update
وعند قيامك بتحديث البيوس احرص علي اغلاق كافة البرامج حتي الانتي فيرس

abnkamal
21-05-2010, 11:18
هاه , athlon II X4 630 كويس لا ايه ؟؟؟
انا صحيح استقريت لكن محتاج حد يوافقني علي رايي