المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : عاوز ضرورى تجميعه لبرامج الرندر ... الشراء فى خلال اسبوع



loveybambino
26-06-2010, 16:55
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته..

لو سمحت عاوز اجيب جهاز
- شغلى جرافيكس ( 3dmax - photshop Autocad (
وعايز جهاز اقدر اشتغل عليه 3d والبرامج دى بتحتاج جهاز قوى جدا.. عشان ال render:ah49:
الجهاز مش للألعاب الجهاز مجتاج يكون بروسيسور عالى و رمات عاليه ( اخرى العب chicken invaders :D

انا محتار بين

Phenom II X4 955 3.2GHz, 8MB Total Cache, 4000MT/s Bus
Phenom II X4 965 3.4GHz, 8MB Total Cache, 4000MT/s Bus
Phenom II X6 1055T 2.8GHz 9MB Cache 1250

مع العلم ان امكانياتى 2500 جنيه مصرى ... وممكن يوصله الى 3000 لو كان الفرق هيكون كبير ..

بس فى حاجه
انا عندى رامات من الجهاز القديم بتاعى
6 جيجا ( 2*2 kingstone - 2*1 quantum
DDR2 800
و كمان عندى vga card Nividia gforce 7300 256Mb

هل اسيبهم و اجيب البروسيسور و البورده بس و كدا بنتكلم فى بورده +AM2
ولا ابيعهم و اشترى غيرهم

و هل لو البورده فيها vga built in هتبقى احلى من vga free اللى عندى دا


التجميعه غير شامله الهارد او الشاشه او ال dvd لانهم عندى

انا مستعجل جدا عشان مشروع التخرج :ah42:

فلو مش هيأثروا على السرعه قوى ممكن نركنهم شويه و نحدثهم بعد كدا عشان مش عاوز الدنيا تفتح على البحرى
انا لسه عندى مشروع تخرج و ماكيت و فلوووووووووووووس رايحه فخليكوا حنينين شويه عليا :ah3:

يا ريت تسعدونى لانى عايز اشتريه هذا الاسبوع

damdam
26-06-2010, 17:27
نفس الموضوع بتاعى تقريبا انا كمان عاوز كيسة فى حدود 3000 دون هارد او ديفيدى و تكون خاصة بالجرافيكس اتمنى الرد علينا احنا الاتنين عشان انا فعلا مستعجل اوى عليها

Libya 7urra
26-06-2010, 17:52
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته..

لو سمحت عاوز اجيب جهاز
- شغلى جرافيكس ( 3dmax - photshop Autocad (
وعايز جهاز اقدر اشتغل عليه 3d والبرامج دى بتحتاج جهاز قوى جدا.. عشان ال render:ah49:
الجهاز مش للألعاب الجهاز مجتاج يكون بروسيسور عالى و رمات عاليه ( اخرى العب chicken invaders :D

انا محتار بين

Phenom II X4 955 3.2GHz, 8MB Total Cache, 4000MT/s Bus
Phenom II X4 965 3.4GHz, 8MB Total Cache, 4000MT/s Bus
Phenom II X6 1055T 2.8GHz 9MB Cache 1250

مع العلم ان امكانياتى 2500 جنيه مصرى ... وممكن يوصله الى 3000 لو كان الفرق هيكون كبير ..

بس فى حاجه
انا عندى رامات من الجهاز القديم بتاعى
6 جيجا ( 2*2 kingstone - 2*1 quantum
DDR2 800
و كمان عندى vga card Nividia gforce 7300 256Mb

هل اسيبهم و اجيب البروسيسور و البورده بس و كدا بنتكلم فى بورده +AM2
ولا ابيعهم و اشترى غيرهم

و هل لو البورده فيها vga built in هتبقى احلى من vga free اللى عندى دا


التجميعه غير شامله الهارد او الشاشه او ال dvd لانهم عندى

انا مستعجل جدا عشان مشروع التخرج :ah42:

فلو مش هيأثروا على السرعه قوى ممكن نركنهم شويه و نحدثهم بعد كدا عشان مش عاوز الدنيا تفتح على البحرى
انا لسه عندى مشروع تخرج و ماكيت و فلوووووووووووووس رايحه فخليكوا حنينين شويه عليا :ah3:

يا ريت تسعدونى لانى عايز اشتريه هذا الاسبوع

بما ان الشغل على ريندر يبقى هات 1055T لان مثل هذه البرامج تستفيد من تعدد الانوية
مبروك مقدما

loveybambino
26-06-2010, 18:11
بما ان الشغل على ريندر يبقى هات 1055T لان مثل هذه البرامج تستفيد من تعدد الانوية
مبروك مقدما

الف شكر اخ ياسين
و الله يبارك فيك مع انها جات بدرى شويه :D

طيب التجميعه ايه نطامها خصوصا انى موضح


بس فى حاجه
انا عندى رامات من الجهاز القديم بتاعى
6 جيجا ( 2*2 kingstone - 2*1 quantum
DDR2 800
و كمان عندى vga card Nividia gforce 7300 256Mb

هل اسيبهم و اجيب البروسيسور و البورده بس و كدا بنتكلم فى بورده +AM2
ولا ابيعهم و اشترى غيرهم

و هل لو البورده فيها vga built in هتبقى احلى من vga free اللى عندى دا


منتظر الرد السريع
لان فى ناس تانيه مزنوقه زيى :confused:

شكرا

EN.AhMeD
26-06-2010, 18:56
بسم الله..
تحتاج اولا لعدة اشياء...
معالج قوي +ذواكر بسعة وتردد عالي +هارد ذو سرعة نقل بيانات جيدة +كرت شاشة متوسط الى قوي ..

المعالج :انصحك ب1055 ..مع مشتت جيد ..وكسر سرعتة الى رقم عالي فرضا 4000 "المعالج سهل جدا رفع ترددة حتي بالمشتت المرفق "
الذواكر : اي نوعية جيدة تكون بسرعة 1333 او 1600 ان كان السعر قريب فاختر الارخص ..
الهارد :يفضل ان يكون بسعة كبيرة وسرعة نقل بيانات عالية اضافة الى الذاكرة المؤقتة له يجب ان تكون جيدة ..
كرت الشاشة: اصبح كرت الشاشة ليس مخصص لالعاب فقط اخي ...فكروت انفيديا تدعم التسريع البرمجي عن طريق كروتها ايضا !
وبسرعات كبيرة تقدر باضعاف اضعاف سرعة المعالج المركزي ..
انصحك باختيار :240GT او اي كرت اعلى منة..

بالتوفيق:)

loveybambino
26-06-2010, 18:57
طيب سؤال كدا على حد يجى

هو البروسيسور Phenom II X4 965 3.4GHz, 8MB Total Cache, 4000MT/s Bus
لما بيتكسر سرعته بيكون احسن من Phenom II X6 1055T 2.8GHz 9MB Cache 1250

خصوصا ان الاول معامل ضرب مفتوح و التانى لاء

loveybambino
26-06-2010, 19:18
بسم الله..
تحتاج اولا لعدة اشياء...
معالج قوي +ذواكر بسعة وتردد عالي +هارد ذو سرعة نقل بيانات جيدة +كرت شاشة متوسط الى قوي ..

المعالج :انصحك ب1055 ..مع مشتت جيد ..وكسر سرعتة الى رقم عالي فرضا 4000 "المعالج سهل جدا رفع ترددة حتي بالمشتت المرفق "
الذواكر : اي نوعية جيدة تكون بسرعة 1333 او 1600 ان كان السعر قريب فاختر الارخص ..
الهارد :يفضل ان يكون بسعة كبيرة وسرعة نقل بيانات عالية اضافة الى الذاكرة المؤقتة له يجب ان تكون جيدة ..
كرت الشاشة: اصبح كرت الشاشة ليس مخصص لالعاب فقط اخي ...فكروت انفيديا تدعم التسريع البرمجي عن طريق كروتها ايضا !
وبسرعات كبيرة تقدر باضعاف اضعاف سرعة المعالج المركزي ..
انصحك باختيار :240GT او اي كرت اعلى منة..

بالتوفيق:)

شكرا يا اخ احمد
بس استفسار
هو البروسيسور Phenom II X6 1055T 2.8GHz 9MB Cache 1250 مش معامل ضرب مغلق برضه ؟؟؟؟:confused:
ولا انا الظاهر معلوماتى غلط :confused:

و كرت الشاشه اللى حضرتك قولت عليه دا بكام و ايه مواصفاته

و لسه برضه محدش عمل تجميعه :(

EN.AhMeD
26-06-2010, 20:27
طيب سؤال كدا على حد يجى

هو البروسيسور Phenom II X4 965 3.4GHz, 8MB Total Cache, 4000MT/s Bus
لما بيتكسر سرعته بيكون احسن من Phenom II X6 1055T 2.8GHz 9MB Cache 1250

خصوصا ان الاول معامل ضرب مفتوح و التانى لاء

في بعض الاحيان لا تلعب السرعة عامل مهم في ذيادة الاداء ,,
انما عدد الانوية هو المؤثر الرئيسيي على الاداء في البرامج التي تدعم تعدد المسارات ..

لافرق بين كسر سرعة المعالج من معامل الضرب او الناقل الامامي ...الاول لتسهيل عملية الكسر وليس لذيادتها :) ..

بالنسبة للكرت هو 240GT سعرة حوالى 500 جنية ..
اداءة جيد في الالعاب كما يمكن الاستفادة من قوة معماريتة في البرامج ..كما التسريع في برنامج فوتوشوب ..وفك الضغط ..


هو البروسيسور Phenom II X6 1055T 2.8GHz 9MB Cache 1250 مش معامل ضرب مغلق برضه ؟؟؟؟
ولا انا الظاهر معلوماتى غلط
هو مغلق نعم..لكن كما ذكرت مسبقا ان معامل الضرب يسهل عملية الكسر وليس كسر سرعة اكبر ..
اي للوصول الى سرعة 4 الاف في هذا المعالج ..يمكنك رفع تردد الناقل الامامي الى 285 فقط ..واي بورد حديثة سوف تفي بالغرض ..خصوصا اللوحات التي بشرائح الجيل الجديد 8XX...

التجميعة كما ذكرتها لك ممتازة ..تحتاج فقط الى لوحة ام ..وبور ..والباقي انت اختارة على ذوقك .:)

loveybambino
27-06-2010, 01:06
في بعض الاحيان لا تلعب السرعة عامل مهم في ذيادة الاداء ,,
انما عدد الانوية هو المؤثر الرئيسيي على الاداء في البرامج التي تدعم تعدد المسارات ..

لافرق بين كسر سرعة المعالج من معامل الضرب او الناقل الامامي ...الاول لتسهيل عملية الكسر وليس لذيادتها :) ..


شكرا للتوضيح



بالنسبة للكرت هو 240GT سعرة حوالى 500 جنية ..
اداءة جيد في الالعاب كما يمكن الاستفادة من قوة معماريتة في البرامج ..كما التسريع في برنامج فوتوشوب ..وفك الضغط ..


هو مغلق نعم..لكن كما ذكرت مسبقا ان معامل الضرب يسهل عملية الكسر وليس كسر سرعة اكبر ..
اي للوصول الى سرعة 4 الاف في هذا المعالج ..يمكنك رفع تردد الناقل الامامي الى 285 فقط ..واي بورد حديثة سوف تفي بالغرض ..خصوصا اللوحات التي بشرائح الجيل الجديد 8XX...

التجميعة كما ذكرتها لك ممتازة ..تحتاج فقط الى لوحة ام ..وبور ..والباقي انت اختارة على ذوقك .:)



فى انتظار التجميعه
وشكرا اخ احمد على الاهتمام تم التقييم

loveybambino
27-06-2010, 05:24
حد يقدر يفهمنى ازاى دى
انا دخلت على موقع tomshardware الشهير
و قولت اشوف الفرق بين البروسيسورات اللى انا محتار بينها
فعملت مقارنه على برنامجImage Rendering (1920x1280) 3dmax 2009

ودا لينك التحليل

http://www.tomshardware.com/charts/2009-desktop-cpu-charts-update-1/3DS-Max-2009,1380.html

ازاى Phenom II X4 965 3.4GHz, 8MB Total Cache, 4000MT/s Bus
اسرع من Phenom II X6 1055T 2.8GHz 9MB Cache 1250

مع ان الاول رباعى و التانى سداسى ؟!!!!

Ahmed1987
27-06-2010, 14:54
يا أخى اذا كنت تريد تجميعة قوية فى حدود الثلاثة ألاف جنية




PhenomIIX4 965 3.4GHz, 8MB 125w LE 1030


Gigabyte GA-MA785GT-UD3H LE 520
Kingston2GB DDR3 bus 1333MHz CL9PRICE:LE285
ِATI HD 5770 1G DDR5 LE1100
Cooler Master Elite (http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5239)335 (http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5239) + Cooler Master 400W PRICE :315

SAMSUNG Hard Disk 750GB LE 315

التجميعة كلها فى حدود 3400 جنية و لكنها هى الشئ الذى يفى بمتطلباتك و حاجات شغلك فى برامج التصميم ثلاثى الأبعاد و الفوتوشوب
وأتمنى أن اكون قد أفدتك