المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : مشكلة عند توصيل كرت الشاشة بكابل HDMI



MAVRIK@
25-07-2010, 01:05
السلام عليكم أخوان :).
الحقيقة أنا أواجه مشكلة عند توصيل كرت الشاشة بكابل HDMI علما أن الشاشة هي SAMSUNG LED XL2370 و المشكلة تكمن في أن الصورة غير واضحة أيضا الألوان :(...لكن الصورة تكون أوضح مع كابل DVI فما السبب ؟
أخوان أنا حديث العهد فيما يخص شاشة FULLHD :(و لا يوجد لدي دراية و علم بها فأرجوا منكم حل المشكلة و توضيح السبب .
كرت الشاشة GIGABYTE HD4870 1GB
الشاشة SAMSUNG XL2370 FULLHD
الكابل أصلي + اصدار تعريف كرت الشاشة هو 10.6
هل السبب هو الكرت أم الشاشة أم الكابل المستخدم أم تعديل معين في لوحة تحكم الكرت ؟
و شكرا لكم:)

ayoub_bob
25-07-2010, 01:18
عن راى شخصى
خذ الكيس عند اى صديق لك يكون عندة شاشة
LED
وجرب عندة
او احتمال اخى يكون للشاشة تظبيط
على HDMI
لانة المفروض ان الالوان بتكون رائعة جدا جدا
الصورة بتكون نقية
على مدخل HDMI

MAVRIK@
25-07-2010, 01:31
أخي المشكلة ليست في أنها تعمل باضاءة LED حتى و لو كانت عادية ...المشكلة هي عند وصل الشاشة بكابل HDMI و العمل بدقة 1920 *1080 (الصورة غير واضحة و الالوان غير دقيقة)
شكرا لاهتمامك أخي.

XTRIP
25-07-2010, 03:22
انا عندي نفس المشكله بس شاشتي p270ms
عشان كده وصلت الشاشه بكابلين
واحد اتش دي ام اي
وواحد دي في اي
ولكا اجي العب بشغل الاولاني ولما بستخدم الكمبيوتر عادي بستخدم التاني
جرب كده وقلي ايه الاحوال عندك

MAVRIK@
25-07-2010, 12:44
شكرا أخي XTRIP على المعلومة لكن يبدوا أن المشكلة تحصل مع الكثير لكن لم نعرف السبب ؟

أخوان معقول 60 مشاهدة و لا يوجد أحد يتكرم و يعلمني بالسبب !

TEch Zone
25-07-2010, 13:07
جرب اعمل كدة

http://i26.tinypic.com/2a9ph0h.png
هتختار configure من تحت
http://i29.tinypic.com/2e3vdc0.png
هتعمل علامة صح على السطر اللى عليه علامة زرقاء
http://i27.tinypic.com/2vltpvs.png

http://i27.tinypic.com/2woj8f9.png

MAVRIK@
25-07-2010, 13:16
شكرا أخي TEch Zone سبق و أن جربت الحل لكن نفس المشكلة .:(

XTRIP
25-07-2010, 13:29
افضل حل في الوقت الراهن هو انك توصل الشاشه بالكابلين
وحسب استخدامك للجهاز حول بين الكابلين من خلال الريموت اللي مع الشاشه
جرب وقلي ايه الليحصل
وعندي سؤال لو سمحت
انت لما بتشغل hdmi على اعلى ريزوليوشن 1920 1080
هل سطح االمكتب بيكون مظبوط ولا مشدود خارج الشاشه ؟

MAVRIK@
25-07-2010, 14:00
أخي عند وصل الشاشة بكابل HDMI + DVI يحصل شيء غريب و هو أن سطح المكتب لا يظهر عند استخدام DVI و يظهر سطح المكتب مع وصلة HDMI لكن من دون مؤشر الماوس !!!
من ناحية تشغيل HDMI لم أكن بحاجة الى ضبط فالصورة كانت على قياس الشاشة تماما .

ahmad_mostafa
25-07-2010, 16:01
......جرب الشاشه على جهاز اخر بنفس الوصله.... اذا استمرت المشكله جرب الشاشه بوصله اخرى...اذا استمرت المشكله جرب كارت اخر يكون nVIDIA و يكون به مخرج HDMI مع مراعاة ان تقوم بتنصيب ويندوز جديد و استخدام اخر تعريف لكارت nVIDIA .... هناك مستخدمين واجهوا مشاكل عند توصيل كروت الشاشه بوصله HDMI فى كروت الشاشه الجيل الرابع و الخامس من ATI ... اذا اختفت المشكله يكون السبب هو الكرت اذا استمرت المشكله حاول ان تسأل الاخوة الاعضاء ممتلكى كروت ATI عن حل لهذه المشكله

XTRIP
25-07-2010, 16:09
أخي عند وصل الشاشة بكابل HDMI + DVI يحصل شيء غريب و هو أن سطح المكتب لا يظهر عند استخدام DVI و يظهر سطح المكتب مع وصلة HDMI لكن من دون مؤشر الماوس !!!
من ناحية تشغيل HDMI لم أكن بحاجة الى ضبط فالصورة كانت على قياس الشاشة تماما .


طبيعي ان ده يحصل
لان انت لما وصلت بكابلين...لازم تروح على سطح النكتب وروح لنافذة تعديل الريزوليوشن (حسب الويندوز بتاعك)
هتلاقي عندك شاشتين اختار Duplicate these displayes
بعد ما تعمل كده باستخدام الريموت حول بين الشاتين عادي خالص
وبلغني ايه ايه الاحوال ؟
وهل الصورة على اعلى ريزوليوشن مع اتش دي ام اي مفروشح خارج الشاشه ولا لأ ؟

J4CK4L
25-07-2010, 17:36
نفس المشكله معي. كابل hdmi اقل جوده في الصوره من dvi. ربما بسبب وصله التحويل من dvi الي hdmi في كروت ati.

hdmi مهمه لانها تنقل صوت و صوره خاصه للشاشه التي بها سماعات.

mustafa811
25-07-2010, 18:02
عندي احساس ان ده مش مشكلة و ان القصة و ما فيها ان العرض على ال hdmi مختلف شوية
زي حوار الافلام ال dvdrip و ال lcd او الدش و ال lcd

J4CK4L
25-07-2010, 18:12
عندي احساس ان ده مش مشكلة و ان القصة و ما فيها ان العرض على ال hdmi مختلف شوية
زي حوار الافلام ال dvdrip و ال lcd او الدش و ال lcd
تصدق بديت اتعود عليها :) لكن للامانه هناك فرق في الوضوح و لصالح وصله الdvi.

MAVRIK@
25-07-2010, 18:26
أخ XTRIP أشكرك على المعلومة تم التجربة و النجاح:) .
من ناحية مدخل HDMI الصورة ليست أكبر من الشاشة (أي ممدودة) و في حال حصولها معك تستطيع تعديلها في بوابة SCALING في لوحة تحكم ATI بحيث تزيد حجم الصورة أو تصغيرها في حال كانت أكبر من مساحة العرض .

أخ ahmad_mostafa سأقوم بتجربة الذي قلته لي باذن الله . أشكرك :) ...

أخ mustafa811 الصورة غير واضحة و ليست مجرد أنها مختلفة بل الصورة غير واضحة ... تصدق أخي أني لم ألاحظ فرقا بين DVI و HDMI عند عرض مقطع فيديو HD .

mustafa811
25-07-2010, 18:28
أخ mustafa811 الصورة غير واضحة و ليست مجرد أنها مختلفة بل الصورة غير واضحة ... تصدق أخي أني لم ألاحظ فرقا بين DVI و HDMI عند عرض مقطع فيديو HD .

ههههههه .. ما ده ال انا باقصده .. ال hdmi يمكنك استخدامه في الافلام و الالعاب و خصوصا ال hd

MAVRIK@
25-07-2010, 18:45
أخي المقصد من الكلام أنه الخط و صورة سطح المكتب غير واضحة مع HDMI فما السبب ... لكن عند عرض الفيديو لا تشعر بأن الصورة غير واضحة لكن الغريب في الامر هو تشابه العرض بينه و بين DVI من ناحية الفيديو لم أجرب ألعاب و ما شابه .

mustafa811
25-07-2010, 18:53
أخي المقصد من الكلام أنه الخط و صورة سطح المكتب غير واضحة مع HDMI فما السبب ... لكن عند عرض الفيديو لا تشعر بأن الصورة غير واضحة لكن الغريب في الامر هو تشابه العرض بينه و بين DVI من ناحية الفيديو لم أجرب ألعاب و ما شابه .

ده طبيعي يا اخ مافريك ... و بيختلف من شاشة للشاشة حسب معالجتها للمعلومات عن طريق ال hdmi
بس معظم الشاشات لا تعرض الكتابة بصورة واضحة للقراءة على ال hdmi و ماحدش بيستخدم ال hdmi في
التصفح و العمل

انما في الالعاب و الفيديو الدقة تكون عالية .. و اعلى دقة لعرض الافلام عندي هو ال hdmi يليها الdvi ثم ال vga

XTRIP
25-07-2010, 20:23
أخ XTRIP أشكرك على المعلومة تم التجربة و النجاح:) .
من ناحية مدخل HDMI الصورة ليست أكبر من الشاشة (أي ممدودة) و في حال حصولها معك تستطيع تعديلها في بوابة SCALING في لوحة تحكم ATI بحيث تزيد حجم الصورة أو تصغيرها في حال كانت أكبر من مساحة العرض .

أخ ahmad_mostafa سأقوم بتجربة الذي قلته لي باذن الله . أشكرك :) ...

أخ mustafa811 الصورة غير واضحة و ليست مجرد أنها مختلفة بل الصورة غير واضحة ... تصدق أخي أني لم ألاحظ فرقا بين DVI و HDMI عند عرض مقطع فيديو HD .
العفو يا اخي
افهم منك انك دلوقتي بتحول بين الوصلتين وسطح المكتب حجمه ثابت على كلا الوصلتين ؟
انا عندي 470 gtx
ولما بعمل زيك بالظبط ..في لوحة تحكم نفيديا مقدرش اغير ال scale على وصلة hdmiوبالتالي سطح المكتب مفروش خارج الشاشه
والموضوع ده مش بيتظبط غير لما بنزل الريزوليوشن !!
وطبعا دا بيقلل جودته !!:ah34:

MAVRIK@
25-07-2010, 22:20
أخي XTRIP حدث معي أمر و هو ... عندما أعمل على مدخل HDMI يكون معدل تحديث الشاشة 59H و لا يرتفع أكثر من ذلك و لكن عند استخادم كابل DVI يكون معدل التحديث 60H ...الان أصبح الوصلتين يعملان على معدل تحديث 59H فقط:mad: ...الان عند لعب لعبة PES2010 مثلا يحدث تقطيع و تكسير غريب في الصورة جربت أفعل VSYNC من لوحة التحكم و لكن نفس المشكلة حتى عند ضبط الشاشة على 60H تعود بشكل تلقائي الى 59H:mad: جربت أعيد تثبيت تعريف كرت الشاشة نفس الأمر (يبدوا أنه علي اعادة فرمتة الجهاز)

تعديل : تم حل المشكلة . لقد أزلت التعريف عن طريق برنامج و اعادة تثبيته .

XTRIP
25-07-2010, 23:00
انا عندي الوصلتين شغاليت على 60 هرتز ومينفعش ازود عن كده اعتقد ده طبيعي ومش هيأثر

XTRIP
27-07-2010, 09:52
على فكره انا لقيت الحل النهائي للمشكله دي
وعملت موضوع فيه الحل ودا الرابط
http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=182963