المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : مساعدة فى اختيار معالج مناسب لجهازي



Black-Edition
29-07-2010, 20:40
السلام عليكم جميعا

انا طالب بعد اذنكم ياشباب تساعدونى فى الاختيار ده :confused:

انا عندي مذربورد AMD GIGABYTE GA-MA69VM-S2

وحاليا معايا 600 جنيه ومحتار اجيب اي معالج من دول !!!!

AMD PHENOM X2 550 BE
او
AMD Athlon 630 X4

وياتري اي من المعالجين دول هيشتغل عندي على الموبو كويس ولا مش هينفع

وعلما ان مكونات جهازي كما بالتوقيع :)

وياتري اي من المعالجين دول هيشغل كارت ATI 4770 بكامل قوته ولا هيكون فيه اختناق :ah32:

والاستخدام هيكون اكيد فى المستوي الاول للالعاب وكسر السرعه

مع العلم ان قريبا بإذن الله هغير الموبو والرامات .. فيما بعد يعنى مش الوقتى :ah50:

وشكرا مقدما :D

ǺђḾỂĐ260
29-07-2010, 20:50
AMD PHENOM X2 550 BE افضل بكل تأكيد من ناحيه كسر السرعه وادائه مع الالعاب

mohamed790gx
29-07-2010, 20:51
AMD ATHLON 630 X4

انا كان معايا البورد ومظنش انها بتكسر كويس فده هيديك اداء معقول معاها حاليا لحين التغيير تبقي تكسره براحتك

ده غير انعدام فرص فتح النواه

ومبروك مقدما يا جوليانو ;)

eng.ahmedhelal
29-07-2010, 20:55
انا احبذ ده
AMD Athlon 630 X4
و عموما الاثنان يشتغلوا عادي باذن الله
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2500

Black-Edition
29-07-2010, 21:56
الف شكر ليكم جدا يا رجالة

بس ياتري فيه فرق شاسع فى الكاش ... و انا عاوز اختار المعالج المناسب على اساس انه هيركب مؤقتا على اللوحة الى عندي وبعدين ان شاء الله هبقى اجيب لوحة تمام

فعشان كده عاوز الاختيار على اساس اللوحة الجديد ولتكون بشريحة 890 :D

masklove
29-07-2010, 21:59
انا ارشح لك X4 630 ايضا

وياتري اي من المعالجين دول هيشغل كارت ATI 4770 بكامل قوته ولا هيكون فيه اختناق :ah32:
اي من المعالجين سيعملان مع الكارت جيدا جدا جدا والبروسيسور 630 كافي ل 5870 فما بالك بــ 4770

eng.ahmedhelal
29-07-2010, 22:08
مش هيفرق باذن الله حاجه ملحوظه طالما كمان ناوي تغير ل ddr3 فمش هيبقي مخنوق ساعتها خالص الرمات هتغطيه

Black-Edition
29-07-2010, 22:49
شكرا ليكم :)

بس من المراجعات الى شفتها .. قالت ان AMD PHENOM X2 550 BE افضل !!

eng.ahmedhelal
29-07-2010, 23:03
شكرا ليكم :)

بس من المراجعات الى شفتها .. قالت ان AMD PHENOM X2 550 BE افضل !!

عشان تردده اعلي فقط مش اكثر
هات ال 630 و ارفعه لنفس التردد بتاع اي معالج من معالجات الفينوم هتلاقيه هو نفس الارقام الي حد كبير

HeRoZ
30-07-2010, 00:20
اخي الكريم ...
ركّــــــز ... المعالجين باص 4000
واللوحة اخرها 2000 انت بتضحي بمقدرا كبير من اداء المعالج
استنى شوية بعدين هات معالج ولوحة مع بعض افضل

EL-MARIACHY
30-07-2010, 08:28
لازم حضرتك تغير البورده ضرورى , أنا كانت معايا هذه البورده بالظبط و معالج ال5600 فلما غيرت البورده بس حسيت بفرق فى الاداء جبار فلازم فعلا تغير البورده الاول ولو مش عايز تدفع كتير عندك msi ب 370 لما تقرر تغير ابقى قولنا

**الاخ heroz كلامه مظبوط

Black-Edition
30-07-2010, 09:28
شكرا جميعا لأرئكم الطيبة .. وانا اكيد ان شاء الله كده ده هغير الموبو لاعلى بس عشان الميزانية محدودة

فهجيب القطع واحدة واحدة .. لان حاليا الميزانية تكفى للمعالج والشحن .. اما ميزانية الموبو والرامات .... ولا فلس :D

لكن انا محتار جدا الان .. هل ممكن اجيب الفينوم وافتح الانوية وبكده يكون افضل

ولا اجيب الاثلون الرباعى واكسر سرعته :confused:

mohamed790gx
30-07-2010, 09:38
جوليانو مع بوردتك الحاليه مينفعش تفتح انويه مع بورد تانيه ممكن تفتح بنسبه 50 % الموضوع حظ مش اكتر

الأثلون كان كسره محدود مع البورد القديمه7xx لأن اعلي bus كانوا بيقدروا عليه 280 بالعافيه ومش معظمهم

لو هتجيب بورده من عائله 8xx يبقي فرصك في الكسر معاه احسن لانهم بيستحملو ل370 وممكن توصل بيه ل3.7 بالمشتت بتاعه الستوك

ولو جبت الtx3 ب150 جنيه مثلا ممكن توصل ل3.9

Black-Edition
30-07-2010, 10:07
جوليانو مع بوردتك الحاليه مينفعش تفتح انويه مع بورد تانيه ممكن تفتح بنسبه 50 % الموضوع حظ مش اكتر

الأثلون كان كسره محدود مع البورد القديمه7xx لأن اعلي bus كانوا بيقدروا عليه 280 بالعافيه ومش معظمهم

لو هتجيب بورده من عائله 8xx يبقي فرصك في الكسر معاه احسن لانهم بيستحملو ل370 وممكن توصل بيه ل3.7 بالمشتت بتاعه الستوك

ولو جبت الtx3 ب150 جنيه مثلا ممكن توصل ل3.9


اهلا بالغالى دولاااااا :D

كلامك جميل جدااا ... بس انا قلتها وهقولها تانى ... انا عاوز الاختيار على اساس موبو جديدة غير الى عندي .. يارب تكون وصلت :ah38:

يعنى من الاخر ... الفينوم ولا الاثلون .. ابيض ولا اسود :err:

shaker3
31-07-2010, 18:51
في التطبيقات الاداء تقريبا نفسه
في الالعاب التفوق لل 550 بسبب الكاش الاكبر والتردد الاعلى ويبقى فتح الانوية مجرد حظ
لذلك اختار ال 630 ومع كسر سرعة ستحصل على اداء ممتاز :)

Black-Edition
31-07-2010, 23:41
في التطبيقات الاداء تقريبا نفسه
في الالعاب التفوق لل 550 بسبب الكاش الاكبر والتردد الاعلى ويبقى فتح الانوية مجرد حظ
لذلك اختار ال 630 ومع كسر سرعة ستحصل على اداء ممتاز :)

شكرا لك أخى الكريم

وتم الحمد لله الاستقرار على الاثلون .... شكرا لكم جميعا :D

Mr.pOPo
01-08-2010, 00:15
مبروك مقدماً :)