المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : من الافضل core 2duo e8400 ام Phenom II X2 555 BE 3.2GHz, 7MB



karem_love
22-08-2010, 13:07
انا ان شاء الله ناوى اجيب جهاز جديد وعايز رايكم فى من الافضل core 2 duo ام Phenom II X2 555 BE 3.2GHz, 7MB
ومعالج ال amd هيبقى معاه بورده msi اللى هى 400 جنيه
وكرت شاشه 5750
وعلى شاشه 19 بوصه فا ايه رايكم من ناحيه الالعاب وايضا يوجد فرق كبير بين المعالجين فى السعر مستنى ردكم

karem_love
22-08-2010, 13:09
وهل الباور hec 350 كافى على هذه التجميعه

eng.ahmedhelal
22-08-2010, 16:50
ال e8400 افضل
http://www.anandtech.com/bench/Product/120?vs=56
و لكن ال 555 يوجد احتماليه لفتح انويه مغلقه و ده بيحسن الاداء

البرده اللي تقصدها

MSI 770_G45 PRICE 400

البور باذن الله كافي
لكن لو جبت ده هيبقي افضل


Cooler master Power390w

PRICE 200

Maged-Z
22-08-2010, 17:14
السلام عليكم
من تجربتى الشخصيه ...أرى أن معاجات انتل Core2 due أداءها رائع ...وخصوصا E8400
أداءه يتفوق على بعض المعاجات رباعية النواه ...وقابل لكسر السرعه بشكل غير عادى....معالجى الآن مع أنه أقل من 8400 الأ انه يصل لسرعة 3.8 ,و لظروف الحر والصيف حاليا اشغله على 3.6 درجة الحراره فى الخمول 30 وفى الضغط 54 ..كل ذلك مع مشتت هوائى...وما أعرفه عن 8400 انه يصل الى 4.00 بسهوله.

أعتقد أنه من الأفضل شراء باور على الأقل 450W.. كما تنصح ATI 5750 .

karem_love
22-08-2010, 17:23
ماشى e8400 الافضل ولكن amd وحش ولا ايه اصل فى فرق سعر كبير وممكن اعرف مفهوم فتح الانويه وده ليه علاقه بالحراره ويوجد عضو هنا فى المنتدى قالى باور 350 كافى 390 فى الامان زى ما العضو ده ما قال
eng.ahmedhelal (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11138840)
ولو فى بروسيسور افضل من amd اللى انا حطه وفى نفس السعر او ازيد شويه صغيرين يا رايت تقولولى عليه وايه رايكم فى الجهاز مع رام 2 جيجا وهارد بلو 500 جيجا وامكانيه اضافه رامه كمان لما يجيلى فلوس

Maged-Z
22-08-2010, 17:46
ماشى e8400 الافضل ولكن amd وحش ولا ايه اصل فى فرق سعر كبير وممكن اعرف مفهوم فتح الانويه وده ليه علاقه بالحراره ويوجد عضو هنا فى المنتدى قالى باور 350 كافى 390 فى الامان زى ما العضو ده ما قال
eng.ahmedhelal (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11138840)
ولو فى بروسيسور افضل من amd اللى انا حطه وفى نفس السعر او ازيد شويه صغيرين يا رايت تقولولى عليه وايه رايكم فى الجهاز مع رام 2 جيجا وهارد بلو 500 جيجا وامكانيه اضافه رامه كمان لما يجيلى فلوس


AMD ليس سىء طبعا وخصوصا الجيل الجديد Phenom II
ولكنك سألت عن الأفضل ...وطبعا هنا نحن نعنى الأفضل فى الاداء.
(لم أتعامل مع فتح انويه لأفيدك هنا )
هناك AMD PHENOM II X4 925 سعره 800 جنيه ..وأداؤه افضل من 555 وهو رباعى الأنويه.
بالنسبه للباور سابلاى ... ستجد مكتوبا على علبة 5750 ATI من ضمن أدنى حد مواصفات التشغيل باور 450W
وأنا لو كنت مكانك لاشتريت على الأقل 500W لأنه من المحتمل أن تغير كارت الفيجا لاحقا وتحتاج باو اعلى.
هناك باور كولر ماستر 500W سعره 330 جنيها .
(هذه الأسعار من ماكسيمام هاردوير ) http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=150286
بالمسبه للرامات ..طبعا الرامات تعطى أفضل نتائجها عندما تعمل بنظام Duel Channel فهذه الخاصيه تضاعف الأداء.
فأذا كان امامك فتره طويله قبل شراء رامات اخرى ..فرأيى الشخصى ان تشترى 1gx2 بمعنى ..رامتين ..كل منها 1G ..تضع واحده منها فى SLOT1 والثانيه فى SLOT3 ..عند ذلك سيعمل نظام Duel Channel وستظهر راماتك وكأنها 4 جيجا.

Maged-Z
22-08-2010, 19:06
انا أقدر جدا الأخ الفاضل Fusion (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=87878)
لاهتمامه بالتوضيح لى ..وقد نقلت تجربتى له ..وعسى أن تساعد البعض وأنا أولهم لماذا يتم قراءة الرامات بشكل مضاعف فى جهازى؟
والحقيقه أننى لاحظت فارقا كبيرا بين أداء الرامات فى ال Dual Channel عنها عندما تكون نفس قيمة الرامات ولكن مفرده.

فأرجو ممن يقرأ ذلك أن يساعد فى التوضيح.








مساء الخير استاذ ماجد ،

لي ملاحظة على هذه المشاركة:
http://www.arabhardware.net/forum/showpost.php?p=1504966&postcount=6


بالمسبه للرامات ..طبعا الرامات تعطى أفضل نتائجها عندما تعمل بنظام Duel Channel فهذه الخاصيه تضاعف الأداء.يتضاعف الأداء نظرياً فقط ، انما في الواقع (عملياً) فرق الاداء لا يتعدى الـ 4% او اقل، لا اتذكر الرقم تحديداً.


فأذا كان امامك فتره طويله قبل شراء رامات اخرى ..فرأيى الشخصى ان تشترى 1gx2 بمعنى ..رامتين ..كل منها 1G ..تضع واحده منها فى SLOT1 والثانيه فى SLOT3 ..عند ذلك سيعمل نظام Duel Channel وستظهر راماتك وكأنها 4 جيجا.الرامات ستظهر بنفس المساحة ، أي 2 جيجا سواء بتفعيل الـ Dual Channel او بدونها.

شكراً ، و كل عام وانت بخير.

السلام عليكم

فى الواقع ان ما قلته هو ما أراه فى جهازى..أنا أضع 2 رامه ..كل واحده 2g ..مجموعهما 4 ولكنها تقرأ 8

وبالأمس كنت أحاول تجربة أحدى الرامات القديمه عندى ..وهى 512mb فقمت بوضعها مع رامه 2G ( ومع أنها قديمه وترردها 533..وليست 800 ..الا أنها مازالت تعمل Dual Channel )
وقد نسيت حتى أن أغيرها اليوم ...أنت ذكرتنى الآن.

وهذا ما يقرأه الجهاز الآن
http://img833.imageshack.us/img833/5980/capture10s.jpg


http://img340.imageshack.us/img340/7495/capture11p.jpg


http://img835.imageshack.us/img835/2558/capture12z.jpg


http://img830.imageshack.us/img830/8839/capture13v.jpg



http://img529.imageshack.us/img529/4382/capture14e.jpg


السبب الوحيد الذى يطرأ بذهنى ...أن هاذين الزوجين ال 2G كل منهما ...كانا Kit Dual Channel ولذلك حتى مع أننى غيرت واحده بأخرى أقل للتجربه....فمازالت أحدى رامات الكيت ال2G تقرأ وكأنها 4G

ولذلك ستلاحظون أن Slot3 والذى به الرامه ال 512 والتى لم تكن فى Kit Dual Channel مازالت تقرا بقيمتها.

karem_love
22-08-2010, 19:18
يعنى لو جيت رامتين كل واحده 2 gb واح
ط واحده فى سلوت1 والتانيه فى سلوت 3
هيظهروا 8 جيجا وهما هيبقوا منظر بس ولا فعلا هيبقة 8 جيجا
يعنى هيبقى مكتوب 8 جيجا
ويعملو كانهم 4 جيجا ولا ايه ممكن افهم

Maged-Z
22-08-2010, 19:22
يعنى لو جيت رامتين كل واحده 2 gb واح
ط واحده فى سلوت1 والتانيه فى سلوت 3
هيظهروا 8 جيجا وهما هيبقوا منظر بس ولا فعلا هيبقة 8 جيجا
يعنى هيبقى مكتوب 8 جيجا
ويعملو كانهم 4 جيجا ولا ايه ممكن افهم


والله هذا ما نناقشه الآن...فالوضع عندى يقول ذلك كما ترى من الصور.
(طبعا الأداء لن يكون كأنك تضع 8g ولكنه سيتحسن كثيرا.)
ولكن هل هذا ينطبق على الكل !!

karem_love
22-08-2010, 19:26
طيب ممكن تقولوى على تجميعه كيسه بدون ديفيدي اخره 3000 للالعاب علشان ال 3000 جنيه ده اخرى وهعمل البدع علشان اجيبهم وارجو من جميع الاعضاء التفاعل مع الموضوع

Maged-Z
22-08-2010, 19:29
طيب ممكن تقولوى على تجميعه كيسه بدون ديفيدي اخره 3000 للالعاب علشان ال 3000 جنيه ده اخرى وهعمل البدع علشان اجيبهم


للأسف أنا لست مقيما بمصر لأدلك على الأسعار
الأخ العزبز masklove (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=94016) يمكنه مساعدتك ...فهو يضع مكونات متناسقه تماما.

masklove
22-08-2010, 20:40
Phenom II X4 925 3.0 GHz, 8MB 800 EGP
MSI 770_G45 400 EGP

POWER COLOR HD 5750 1G DDR5 875 EGP

Case Gamma + Cooler master Power 500w 510 EGP
Kingston 2GB DDR3 bus 1333 MHz CL9 250 EGP
WD 500 bule 16M 245 EGP
__________________________________________________ ___
3080 جنيه مصري

eng.ahmedhelal
22-08-2010, 22:01
والله هذا ما نناقشه الآن...فالوضع عندى يقول ذلك كما ترى من الصور.
(طبعا الأداء لن يكون كأنك تضع 8g ولكنه سيتحسن كثيرا.)
ولكن هل هذا ينطبق على الكل !!

لا اعتقد
لان العادي انها تقراء بالكميه المتاحه
التفسير الوحيد زي ما حضرتك قولت او يكون ربنا مبارك في الرامه ال 2 جيجا

لكن ده مش طبيعي مش معني ان الواحد يجيب رامتين و يشغلهم ديوال يقروا ضعف المساحه او السرعه
الفرق فقط في ال Bandwidth MB/s هو ده اللي بيضاعف

عشان ما حدش يعمل كده علي امل الحصول علي مساحه مضاعفه
:)