المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : مساعده فى تجميع جهاز



YousefValentino
17-09-2010, 10:24
السلام عليكم و رحمه الله

انا ناوى احدث جهازى و دى الحاجات اللى انا اختارتها و فى حاجات لسه يا ريت المساعده فى اختيار الحاجات اللى فيها
علامات استفهام و لو فى تعديل على حاجه انا مختارها يا رت تنصحونى
و للعلم الشاشه و البرسيسور و ال DVD موجودين


Monitor : Samsung B2030

Case : Thermaltake Element G

M.B : ??????????????????

CPU : Athlon II X4 620 2.6/8M L3 Unlocked

CPU Cooler : Ruby Orb Thermal-take

RAM : DOMINTOR 2GX2 BUS 1600 CL8

V.G.A : ????????????????????

H.D.D : 500 W.D Blue

PowerSupply : Cooler master GAMING PSU GX 750W

D.V.D : Samsung 22x

************************************************** **********************************
KeyBoard : Thermaltake Challenger PRO

Mouse : ???????????????????

Mouse Pad : Thermaltake Conkor

H.P : Thermaltake Shock

Speakers : ????????????

Game Pad : ??????????????
************************************************** **********************************
Air Cooling System
- Front (intake) :
200 x 200 x 20 mm Touchcolor (600~800 RPM, 12~14 dBA,49.735/65.30 CFM)
2 x 120 x 120 x 25 mm (optional)

- Rear (exhaust) :
140 x 140 x 25 mm TurboFan (1000 rpm, 16 dBA, 50.0 CFM) with 120 x 120 capability

- Top(exhaust) :
200 x 200 x 20 mm Touchcolor (600~800 RPM, 12~14 dBA, 49.735/65.30 CFM)
- Side(intake) :
230x 230 x 20 mm Touchcolor (600~800 RPM, 12~14 dBA, 57.0/76.0 CFM)
- VGA (exhaust) :
Two 60 x 60 mm fan (optional)

YousefValentino
17-09-2010, 10:30
بالنسبه لكرت الشاشه انا احتمال قريب اعمل SLI فبرجاء اختيار بورده فيها 2 PCI EX على الاقل

و بالنسبه للفيجا انا الشاشع بتاعتى 20 بوصه و الدقه 1600x900 يعنى اقدر اقول مش محتاج حاجه خارقه

انا عايز حاجه تشغل الالعاب على الهاى و كرت الفيجا مش زياده عن 1000 بس حاجه تقضى الاستعمال بتاع الالعاب على

الدقه بتاعت شاشتى مش حاجه مش حستعملها تقريبا , لان حسب علمى الكروت الاخيره بتحتاج شاشات كبيره علشان

تشتغل بكامل قوتها فانا عايز حاجه تتوافق معايا و مع امكانيات الجهاز

omaar97
17-09-2010, 12:07
كم الميزانية للوحة؟
لوحات AMD لا تدعم SLI ولكن تدعم CrossFireX
بالنسبة للكرت فعندك sapphire HD 5770 السعر 1050 جنيه
وللعلم المعالج لا يحتوي على L3 cache
البور عالي جدا ولن تحتاج اليه ويوجد ارخص وافضل مثل:
HEC cougar 700W السعر 560 جنيه اما الي انت كاتبه سعره 725 جنيه
والفرق ممكن تزوده بالمعالج الى phenom II x4 925
المشتت لا يدعم مقبس AM3 ممكن تجيب hyper 212 plus السعر 220 جنيه
جيب كيس NZXT Beta EVO ممتازة جدا وزود الفارق بالكرت الى EVGA GTX 460 768MB SC السعر 1380 جنيه
ممكن تجيب قطعتين رام من kingston 2GB 1333mhz CL9 وبالفارق تجيب هارد ثاني

YousefValentino
17-09-2010, 15:23
كم الميزانية للوحة؟
لوحات AMD لا تدعم SLI ولكن تدعم CrossFireX
بالنسبة للكرت فعندك sapphire HD 5770 السعر 1050 جنيه
وللعلم المعالج لا يحتوي على L3 cache
البور عالي جدا ولن تحتاج اليه ويوجد ارخص وافضل مثل:
HEC cougar 700W السعر 560 جنيه اما الي انت كاتبه سعره 725 جنيه
والفرق ممكن تزوده بالمعالج الى phenom II x4 925
المشتت لا يدعم مقبس AM3 ممكن تجيب hyper 212 plus السعر 220 جنيه
جيب كيس NZXT Beta EVO ممتازة جدا وزود الفارق بالكرت الى EVGA GTX 460 768MB SC السعر 1380 جنيه
ممكن تجيب قطعتين رام من kingston 2GB 1333mhz CL9 وبالفارق تجيب هارد ثاني

يا باشا Athlon II X4 620 انا شغال بيه و فاتح المستوى الثالت من الكاش اللى هو 6 ميجا :ah4:

و بالنسبه للفيجا يا ترى لو قرنت ما بينها على شاشتى و فيجا اقل منها شويه حيكون فى فرق كبير فى السعر

و البور فعلا عالى بفكر فى ال 500W بس , اما بالنسبه للمشتت انا اول مره اشوفه النهارده على موقع Thermaltake

و لقيته فى صفحه AM3 :D و انا عايز اعرف الفرق فى السرعه كبير بين الرامات ال 1333 و ال 1600 و لا ؟؟

omaar97
17-09-2010, 17:37
يا باشا Athlon II X4 620 انا شغال بيه و فاتح المستوى الثالت من الكاش اللى هو 6 ميجا
كنت تقول من أول :rolleyes:
الا لو كان قصدك من كلمة unlocked انك فتحته بنفسك لأني كنت فاكر انك قاصد ان معامل الضرب مفتوح وهو غير مفتوح اصلا بهذا المعالج ولا يمكن فتحه :D


و بالنسبه للفيجا يا ترى لو قرنت ما بينها على شاشتى و فيجا اقل منها شويه حيكون فى فرق كبير فى السعر
اذا كنت تقصد بين 5770 وبين GTX 460 768MB قد تجد فرق في ألعاب ثقيلة مثل كرايسيس ومترو غيرها احتمال كبير انك ما تلاحظ فرق الا في الفريمات


و البور فعلا عالى بفكر فى ال 500W بس , اما بالنسبه للمشتت انا اول مره اشوفه النهارده على موقع Thermaltake و لقيته فى صفحه AM3
البور HEC 500W السعر 310 جنيه
اصلا موقع thermaltake لا يوجد به اختيار مقبس AM3 بل يوجد AMD Socket AM3 / AM2+ / AM2
ولكن لما شفت مراجعات له ما كان مكتوب انه داعم AM3 بس لما فتحت الموضوع الظاهر انه في نسخة جديدة تدعم AM3 الا المعالجات السداسية
لكن عن نفسي انصحك بمشتت معروف لأني اول مرة اسمع بهذا المشتت ومن شكله يمكن ما يختلف كثيرا عن المشتت العادي


و انا عايز اعرف الفرق فى السرعه كبير بين الرامات ال 1333 و ال 1600 و لا ؟؟
يوجد ولكن بسيط جدا وغير ملحوظ ابدا

ما جاوبتني كم الميزانية؟

CR@N$H
17-09-2010, 18:13
أنا مع الأخ عمر في ما قاله
عليك بـ
GTX 460 768MB
HEC 500W
و إن كنت تريد كسر سرعة المعالج عليك بالDOMINTOR 2GX2 BUS 1600 CL8

YousefValentino
17-09-2010, 23:07
كنت تقول من أول :rolleyes:
الا لو كان قصدك من كلمة unlocked انك فتحته بنفسك لأني كنت فاكر انك قاصد ان معامل الضرب مفتوح وهو غير مفتوح اصلا بهذا المعالج ولا يمكن فتحه :D

بص يا ريس ده حتى مش من جهازى ده من Youtube
http://www.youtube.com/watch?v=vOJ0x40q8B8




اصلا موقع thermaltake لا يوجد به اختيار مقبس AM3 بل يوجد AMD Socket AM3 / AM2+ / AM2
ولكن لما شفت مراجعات له ما كان مكتوب انه داعم AM3 بس لما فتحت الموضوع الظاهر انه في نسخة جديدة تدعم AM3 الا المعالجات السداسية
لكن عن نفسي انصحك بمشتت معروف لأني اول مرة اسمع بهذا المشتت ومن شكله يمكن ما يختلف كثيرا عن المشتت العادي


'طيب حضرتك ممكن تزور الصفحه دى
http://www.thermaltakeusa.com/Category.aspx?C=1134




ما جاوبتني كم الميزانية؟

يعنى مش حيجب بورده اكتر من 800 جنيه يعنى من 600 الى 800


و معلش يا باشا تعبتك معايا

YousefValentino
17-09-2010, 23:21
و بالنسبه للفيجا انا عايز حاجه على دقه 1600x900 تكون شغاله ممتازه علشان مش عايز اجيب كرت و مستفدش منه