المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : اريد شراء راوتر ADSL..ارجو ان تنصحونى بنوع جيد (مصر)



handakes
04-12-2010, 16:50
السلام عليكم..

بداية انا اعرف ان الموضوع فى قسم ليس صحيح تماما و لكن للأسف قسم الشبكات مهجور تماما و لم احصل فيه على رد..ارجو ان تعذرونى..

اريد شراء راوتر وايرد و ليس وايرلس حيث ان جهازى الحالى بطيئ جدا و عمره الافتراضى انتهى..

اريد المواصفات كالتالى:

1-سعره معقول
2-4 بورت
3-يكون سريع فى ال Lan كمان لأنى بستخدمه ك Switch ياريت يعنى يكون 10/100/1000
4-انا كنت اتمنى تحديد موديل جيد لل Online gaming و يدينى Ping قليل.. و انا بالمناسبة كارتى يدعم ال

ملحوظة: كرت ال Lan بتاعى Built in على البورد..كنت عايز اعرف سرعته كام عشان مجبش راوتر سريع على الفاضى و يكون الكرت هو اللى بطيئ..هل من طريقة ..

شكرا

ملحوظة: غالبا لا يوجد راوتر ADSL فى المحروسة بسرعة 10/100/1000..اذن هل هناك راوتر منفصل و مودم منفصل مجموع تمنهم فى حدود ال500 جنيه؟ http://www.arabhardware.net/forum/images/visioncollison/misc/progress.gif

misho2007
05-12-2010, 03:15
ياحبيبى انت واجع دماغك ليه بس

اولا افضل راوتر هو اللينك سيس ودا فى رأيي الشخصى ممكن يكون فى حد تانى عندو اراء اخرى

ولكن الراوتر دا ممتاز وعن تجربه Link Sys 120N او الجديد 150N

سعره 450LE وهتلاقيه رخص اكيد عشان انا جايبه من 6 شهور بالمبلغ دا

وبعدين مفيش حاجه اسمها راوتر 4 بورت من غير وايرلس كلو وايرلس دلوقتى

الحاجه التانيه ال Ping عمرو ما هيقل عشان الراوتر نوعو وحش او حلو

ال ping بيعتمد على حاجتين

سرعة الانترنت اللى عندك + السرفر اللى بتلعب عليه اذا كان بيدعم high ping users او لا

يعنى عمرك ماهتلاقى كل السرفرات ليها نفس البنج هتفرق فى المسافه ( البلد) + سرعة الاتصال عندك


بس كدا :)

handakes
05-12-2010, 15:15
ياحبيبى انت واجع دماغك ليه بس

اولا افضل راوتر هو اللينك سيس ودا فى رأيي الشخصى ممكن يكون فى حد تانى عندو اراء اخرى

ولكن الراوتر دا ممتاز وعن تجربه Link Sys 120N او الجديد 150N

سعره 450LE وهتلاقيه رخص اكيد عشان انا جايبه من 6 شهور بالمبلغ دا

وبعدين مفيش حاجه اسمها راوتر 4 بورت من غير وايرلس كلو وايرلس دلوقتى

الحاجه التانيه ال Ping عمرو ما هيقل عشان الراوتر نوعو وحش او حلو

ال ping بيعتمد على حاجتين

سرعة الانترنت اللى عندك + السرفر اللى بتلعب عليه اذا كان بيدعم high ping users او لا

يعنى عمرك ماهتلاقى كل السرفرات ليها نفس البنج هتفرق فى المسافه ( البلد) + سرعة الاتصال عندك


بس كدا :)

اولا اشكرك على الرد..و ياريت تقوللى جبت الراوتر منين و بيدعم سرعة كام..10/100؟

ثانيا انا البنج اللى بيجيلى اعلى من المفروض يجيى واضعا كل االشروط اللى حضرتك قلتها و اللى انا كنت عارفها فى الاعتبار و ذلك بسبب ان الراوتر بتاعى بيضيع ال packets تحت high demand من ال lan transfer و ال download + browsing و بالتالى بيدينى بنج قليل..
الدليل على ذلك ان انا عملت test بأنى اعمل continuous ping للراوتر بتاعى شخصيا تحت مطالب عالية مثل ل online gaming و وجدت ان البنج (اللى مش المفروض يوصل بأى حال من الاحوال لفوق ال 1ms ) بيعدى ل 20 و 30 و ساعات بيعمل timeout كمان!

...كل ده طبعا بسبب ان الراوتر قديم..و مكوناته الداخلية بطيئة جدا حيث ان الراوتر مثل الكومبيوتر فى العديد من النواحى..به رام و معالجج مع اختلاف بعض الاجزاء طبعا..

handakes
05-12-2010, 15:26
http://www.bestcovery.com/linksys-wireless-n-home-wireless-router?rpage=1&rsort=mosthelpful#review-tab

للأسف الراوتر سمعته سيئة للغاية..بعد قراءة المراجعة المذكورة انا شبه صرفت نظر...و ربنا يحميلك الراوتر بتاعك و ميعملش فيك زى ما بيعمل فى الناس اللى كتبه المراجعات دى :)

misho2007
06-12-2010, 04:02
لا الراوتر اللى فى ال Reviews دى قديم تاريخ الردود 2009 وماركته غير اللى عندى

اللى عندى Linksys by Cisco - WAG120N

شوف ال Review دا من موقع Amazon :)
http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B00318BN54


ودى صفحة موقع الرواتر وفيه صورته
http://www.linksysbycisco.com/EU/en/products/WAG120N

على فكرة مش هتلاقى اغلى من الراوتر دا فى السوق

حتى ال 3Com مش هتلاقيه موجود

الراوتر
10/100

handakes
06-12-2010, 05:24
لا الراوتر اللى فى ال Reviews دى قديم تاريخ الردود 2009 وماركته غير اللى عندى

اللى عندى Linksys by Cisco - WAG120N

شوف ال Review دا من موقع Amazon :)
http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B00318BN54


ودى صفحة موقع الرواتر وفيه صورته
http://www.linksysbycisco.com/EU/en/products/WAG120N

على فكرة مش هتلاقى اغلى من الراوتر دا فى السوق

حتى ال 3Com مش هتلاقيه موجود

الراوتر
10/100

100/100 :)

الراوتر ده حلو جدا :)...جبته منين بقى؟...

misho2007
06-12-2010, 13:52
هو موجود فى اى مول

سوق العصر - التلت مولات اللى فى سفنكس المهندسين

انا جبتو من compu City فى المهندسين شارع جامعة الدول العربيه - فوق مترو ماركت

handakes
07-12-2010, 04:42
الف شكر يا معلم...انا رحت سألت عليه فى مول البستان لقيته ب430 و ان شاء الله هجيبه من هناك..شكرا تانى يا باشا :)

misho2007
07-12-2010, 20:44
العفو على ايه بس لو لقيت ال 150N يبقى افضل طبعا لانه الاحدث

handakes
08-12-2010, 13:56
العفو على ايه بس لو لقيت ال 150N يبقى افضل طبعا لانه الاحدث

سألت عليه فى البستان ملقتوش...هبقى اسأل فى سوق العصر قبل ما اشترى ان شاء الله..