المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : سؤال اذا تكرمتم بالإفادة



ELADEEB
11-12-2010, 11:27
السلام علكم ورحمة الله وبركاته
اشكر صاحب موقع العاب فري الذي دلني علي موقعكم الموقر
عدة اسئلة واستفسارات تحتاج خبراتكم القيمة
برجاء النظر الي الصورة اولا

http://img155.imageshack.us/img155/9595/11122010105208.png
بالطبع المشكلة ان الالعاب الحديثة مثل التي ذكرتها لاتعمل وغيرها
اذا :
جهازي مزود بتيونر هذا الكارت الوحيد وعندي 2 هاردواحد500 و320 و2وندوز32 و 64بيت
اذا تودون تفاصيل اكثر من الصورة المرفقة ممكن ارفقها بعد ردكم الموقر .
تحياتي وتقديري لكم
انا اعلم شارع سوريا جيدا لاني من اسكندرية
لكن العنوان بالضبط اذا توافرت مااريد شرائه
تحياتي:cdcd: 1- هل اشتري كارت فيجا ام رامات الرجاء الاجابة بالسعر 2-ام لااحث جهازي واشتري جهاز جديد بيلدنج ان (رغم قول الاصدقاء ان الكارت المدمج ضعيف بمعني هشتري ايضا كارت بمعني لامفر

miro the king
11-12-2010, 11:40
من راى انك تجيب جهاز جديد

Eng.MinaEdward
11-12-2010, 11:52
ما المشكلة بالظبت لم افهم المشاركة جيدا !! لكن يبدو ان لديك مشكلة مع COD Blackops

لاختبار مكونات جهازك على هذة اللعبة

http://www.systemrequirementslab.com/cyri/

واختار Call Of Duty Black ops

ما البطاقة الرسومية التى بجهازك ؟؟

وما الميزانية المرشحة للقطع الجديدة ؟؟!

ELADEEB
11-12-2010, 13:37
أشكر للاخ الفاضل miro the kingللرد رغم ليس لديه الصبر للحل؟
أما الاخ الفاضلENG.Incubus-Mizo اشكره وهذا هو الرد
http://img571.imageshack.us/img571/1415/11122010124109.png


اما اذا الميزانية المرشحة للقطع الجديدة ؟؟!
اذا كان شراء كارت شاشة والمعالج والفيجا تشتغل دون شراء جهاز جديد مزود بامكانيات احدث
وياريت اعرف افضل بوردا تحتوي طبعاعلي dd2
,dd3 رامات الخ
رقمها او مواصفاتها وايضا سعرها.
لاني تهت عند عرض صديق صاحب احد المواقع دلني علي موقعكم الموقر
http://img220.imageshack.us/img220/4407/11122010012058.png

واقصد تلك
http://img715.imageshack.us/img715/1742/11122010012339.png
تحياتي وشكرا في كل الاحوال

Eng.MinaEdward
11-12-2010, 14:01
ما البطاقة الرسومية التى بجهازك ؟؟

طيب نقبلها عامية :D

لما سالت السؤال دا كان قصدى عندك كارت شاشة نوعة اية ؟

ومن المشاركة اللى انت كاتبها فى المنتدى تانى دا واضح انك معتمد على كارت الشاشة الداخلى فى البوردة ودا شديد الضعف ومحاولة تشغيل اى لعبة حديثة علية هى تحصيل حاصل

شركة ماكسيمو هاردوير من افضل الشركات فى السوق المصرى وانصحك بالتعامل معهم

الموضوع اللى دخلت الية دا موضوع خاص بكل المنتجات فى شركتهم واسعارها

نيجى بقى لموضوعك انت :)

اجيب كارت شاشة بس ولا جهاز جديد

دا يعتمد على نوع البوردة و المعالج لديك

ولا اخفى عليك سرعة المعالج الظاهرة 1.8 تبشر ان المعالج من اول فئات الCore2Duo و البوردة ايضا قد لا تدعم كروت PCI

يبقى انا فى الاول محتاج اعرف نوع البوردة والبروسيسور بتوعك

ودول تقدر تجيبهم لما تعمل RUN ل DXdiag هايجبلك مواصفات الجهاز كاملة خد سكرين وحطة

لو هاتجيب جهاز جديد

موضوع انك تعرف البوردات وانواعها والحوار دا طويل جدا زهاتوة فية زى ما تهت فى موضوع ششركة ماكسيمو هاردوير

فالافضل انك لو هاتجيب جهاز جديد بتقول عاوز جهاز جديد للالعاب ميزانتى كذا وعندى شاشة حجمها كذا ومعايا قطع كذا وكذا كذا من الجهاز القديم هاستعملها فى الجديد

وساعتها احنا بنقولك على التجميعة المناسبة

انما عشان تعرف كل حاجة قدا شيء صعب

المختصر المفيد

1- نعرف نوع البروسيور والمزر بورد اللى عندك ونشوف اذا كان ينفعلهم كارت شاشة ولا لأ

2- اذا منفعلهمش حاجة وهانجمع جهاز جديد تقولنا معاك ميزانية كذا نعملك بيها افضل تجميعة :)

ELADEEB
11-12-2010, 15:19
طيب نقبلها عامية :Dيبدو انني محظوظ لتشرفي بمعرفتك وبناس الموقع الرائعين
شوف الصور تتحدث افضل مني
واترك الميزانية سيبها لله:ah7:
المهم الشاشة خارج الحديث lcd deel 23
شوف ايه اللي ينفع طبعا راماتك والبريسوسور (حاسس منه بقلق لان سيكون الضربة القاضية اذا قارنته بكارت الشاشة)
:ah42:
1

http://img64.imageshack.us/img64/6522/11122010024317.png

2
http://img202.imageshack.us/img202/9374/11122010024828.png

3

http://img547.imageshack.us/img547/2631/11122010025641.png

4

http://img263.imageshack.us/img263/5636/11122010025750.png

5
http://img98.imageshack.us/img98/2397/11122010025843.png

تحياتي عزيزي
ENG.Incubus-Mizo

Eng.MinaEdward
11-12-2010, 16:26
طيب بص

البوردة كويسة ومع الرامتين اللى عاملين ال2 جيجا اهو عاملين شغل وفيها مخرج PCI يعنى ممكن نركب اى كارت

لكن المشكلة الكبيرة فى البروسيسور :o

الحقيقة لبروسيور ضعيف وحتى مع كارت شاشة خارجى خايف يبقى فى عنق زجاجة

والمشكلة ان المقبس بتاع البوردة دى مش هنلاقيلة بروسيروات اعلى شوية نركبها علية لان الجيل دا شبة انتهى !

المشكلة الاكبر والاكبر هى الشاشة اللى حضرتك بتقول عليها

شاشة 23 بوصة يعنى ال Native بتاعها هو 1920X1080

والناتيف دا هو الدقة المثالية الللى المفروض الشاشة تشتغل عليها و الدقة 1920X1080 دى بتطحن اقوى الكروت

فحتى ساعتها لو جبنا اى كارت عشان نقوم وخلاص على شاشة زى دى هتاخد معدل فريمات لا يساعد على اللعب بتاتا

او هاتقلل الاعدادت و بالتالى هاتفقد جودة الصورة المنتظررة على شاشة بالحجم دا



بعيدا عن الرغى والمختصر المفيد :D

1-هانجيب كارت شاشة على قد البروسيسور -9600 مثلا-

الكارت دا هايشغل بالزق كدة لكن مش هتاخد معدل اطارات عالى ودا مع ايقاف كل الخيارات داخل اللعبة وعلى دقة عرض صغيرة 1024X786 مثلا

2- الحل التانى هو اننا نجيب جهاز تانى وهنا بقى هاتحكمنا الميزانية

دلوقت السؤال ليك

لو الاختيار الاول هاتعمل ميزانية قد اية لكارت الشاشة

ولو التانى هايكون ميزانتيك كام للجهاز بالشاشة او من غير الشاشة

ELADEEB
12-12-2010, 00:23
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته اهلا اخي الفاضل ميزو
واضح انك متمكن وبالفعل انا محظوظ لمعرفة شخص عرفني الموقع ولا اعرفه اساسا لكن كتر خيره ثم وجدت من يهتم بالامر ويعي ما اريد تماما ..مثل شخصك الموقر الفضي ولوانك من طراز ذهبي
من غير رغي المختصر والمفيد:D
1- اولا عندي معلومة بسيطةنستها ان عندي شاشاتين ibm
لكن طبعا مستحيل استغني عن الشاشة الlcd لسه تمنها وجعني ههه:)
2-استفسار مبدئي:
-هل اذا قررت الحل رقم 2 جهاز جديد فيه امكانية بيلدنج ان يعني مثلما فهموني اصحاب الخبرات العليا مثلك كارت مدموج لكنه ضعيف هرجع ادور علي كارت خارجي مرة تانية ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
يبقي اصبح هناك 3اختيارات وليس 2
اي بالاصح هشتري جهاز حديث يشغل العاب 2014 :D لكن يضاف اليه كارت خارجي ايضا
معروض علي حاليا بصراحة نحوسعر 1300-بوردا وبريسسور لكن انا معرفش انها احدث شيء ام لا المهم ان البوردا فيها امكانية dd2 وdd3 و adm
,4GBالرامات لكن بدون كارت شاشه خارجي (علي فكرة الشاشة الدقة بالضبط 1080×1050)
:cdcd:
اذا في كارت الاسعار متفاوته ولااعرف ايه يشغل مين:eek:..لكن مبدئيا 400 مثلا تزيد تنقص هذا ايضامن صاحب العرض
لكن بهذا تكون المسالة كبرت شويتين.....................
مارايك ياخبير
السؤال الذي لابد منه
هل يكفي الجهاز الجديد بدون كارت شاشة ام لا؟؟هل ستكون بالزق يعني ولاايه؟!
اخدمني في نوع واسم ورقم وتفاصيل الجهاز طبعا اتفقنا انها كايس اي بدون شاشة.
واخيرا هل كده نكون في احدث تكنولوجي الحواسيب ام نحن في الجيل المنقرض ايضا.
تقبل تحياتي وتقديري وامتناني :ah7:

Eng.MinaEdward
12-12-2010, 02:09
شكرا على الاطراء الذى لا استحقة يا عزيزى لكن صدقنى انا لا اسوى نقطة فى بحر علما فى هذا المنتدى :)

اذا تريد حل بكارت مدمج فى جها جديد فسنتجة ل AMD مباشرة لانها توفر عدة حلول بيلت رائعة لكن فى النهاية لن تشعر بأى بفارق المطلوب

سواء مع الكارت الداخلى الجديد او معا كارت داخلى على جهازك القديم

فقط انت انتقلت من سيء للغاية الى سىء وبالذات على الشاشة 23 بوصة

موضوع الجهاز المعروض عليك دا اشك فية جدا لان المبلغ 1300 جنية قليل جدا واخاف انة يكون تدبيسة فى اى حاجة مش هاتفرق اوى عن الللى عندك

بالنسبة لكارت داخلى جديد ممكن نجيب 5450 وسعرة 375

لكن طبعا هذا الكارت سيسمح بالتشغيل لكن لن تحصل على معدل فريمات مرض او اعلى ادعدادات وخصوصا على الشاشة 23

بالنسبة للجهاز الجديد لم تذكر ميزانية واذا كانت 1300 فلاسف هذة الميزانية ضعيفة للغاية ولن تحقق النقلة المنشودة




هل يكفي الجهاز الجديد بدون كارت شاشة ام لا؟؟هل ستكون بالزق يعني ولاايه؟!
ايوة هاتكون بالزق

تشغيل الاعاب وعلى اعدادت ضعيفة للحصول على معدل فريمات 30+


اخدمني في نوع واسم ورقم وتفاصيل الجهاز طبعا اتفقنا انها كايس اي بدون شاشة.
ادينيى ميزانية اديك تجميعة :)

واخيرا هل كده نكون في احدث تكنولوجي الحواسيب ام نحن في الجيل المنقرض ايضا.

حسب الميزانية

ميزانية الف جنية نبقى فى المنقرض

2000-4000 نبقى فى المتوسط

5000+ نبقى فى العالى و الجديد والحالى

8000+مجانين الحاسوب امثالى الى موقع عرب هاردوير هرش دماغهم :D:D

اذا حابب تتعرف على فئة المهروشين اكتر عدى فى الموضوع دا (http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=178490) و انت تعرف ان المنتدى هنا سرة باتع :D:D:D

وممكن املالك كيسة لغاية 30 الف جنية ومن مصر بس كمان من غير مانجيب حاجة من برة :D

ELADEEB
13-12-2010, 04:20
أشكرك عزيزي علي الرد بهذه التفاصيل ..
اسمح لي اعكس سؤالك بدل الميزانية ساعطيك هذا الجهاز والسؤال عن سعر كل قطعة ويهمني رايك بالطبع
هذا من مقال عجبني هنا
http://www.arabhardware.net/hardware/processors-and-memory/298-2010-11-13-17-19-38.html (http://www.arabhardware.net/forum/../hardware/processors-and-memory/298-2010-11-13-17-19-38.html)
AMD Athlon II X2 550 3.1GHZ/6M L3 Cache
Gigabyte GA-MA785GM-US2H F11 Bios Rev 1.0
2*2GB OCZ Gold 800MHz
Sapphire HD5850 Game Edition
HEC 600W

Eng.MinaEdward
14-12-2010, 22:25
الموضوع هنا فية حاجو غريبة !!

كل ما اكتب فية رد مابيظهرش !!!

http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=176464
دا الموضوع الاساسى وفىة الردود لو حابب تستفسر عن حاجة من صاحب الموضوع
للعلم فقط صاحب الموضوع مشغل الجهاز دا جهاز داونلود فقط !
وكارت الشاشة دا معاة واحد اخوة عاملهم كروسفاير فى جهازة الاساسى
و الجهاز دا كارتة الى مشغلة فية هو 5670 للافلام عالية الدقة والالعاب الخفيفة
وممكن تشوف مراجعة تانية لية بعد ما غير شوية حاجات واضاف ال5670
http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?p=1636491#post1636491



جهاز فادى دلوقت فى حاجات منة مش موجودة لكن اذا مصمم


Phenom II X2 550 3.1GHz, 7MB Cache Black السعر 530 جنيه
البوردة مش موجدة دلوقت !
الرامات كذلك فى اولاد عمهم دلوقت ال DDR3 و باس 1333 و CL7



OCZ Platinum Series 4GB (2 x 2GB) DDR3 1333 CL7 v1.65 Dual Channel Kit السعر 580 جنيه
وفى طبعا حبيبة الشعب



Kingston 2GB DDR3 bus 1333MHz CL9 السعر 160 جنيه*2=320



Sapphire HD5850 1GB GDDR5 السعر 1500 جنيه (http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=0001&pid=338)


HEC 600W السعر 430 جنيه