المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : رأيكم في التجميعة دي ضروري لاني هنزل اشتري كمان يومين



Electro Magneti
08-02-2011, 22:09
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

بعد اذنكم اخواني الكرام برجاء رأيكم في التجميعية دي ضروري لاني هنزل اشتري كمان يومين ان شاء الله

730 LE .GIGABYTE Intel P55 -USB 3 (S+L) (LGA1156)
635 LE .Core i3- 540 3.06 / 4 MB BOXED LGA 1156 LGA 1156
650 LE .(2×4) 8GB DDRAM (DDR 3) PC1333 Kingston Box
500 LE .VGA 1 GB Geforce GIGABYTE (DDR3)
230 LE .H.D 1.0 TB W.D 7200 RPM (SATA)II (64 MB)
145 LE .Power Supply 350 W (HEC) (GAMMA)
-----------------------------------------
2890 LE

الجهاز للجرافيك والريندر وبعض الالعاب


ومعلش ملحوظة اخيرة
ينفعي اشتغل بالبور سبلاي اللي بيجي مع الكيسة ( التجاري) ولا لازم اجيب باور سبلاي زي بتاع جاما اللي فوق

ولو اشتغلت بالبور التجاري هيبقي في اضرار ولا لأ ؟

وربنا يكرمكم ويبارك فيكم
سلام عليكم

Electro Magneti
08-02-2011, 22:11
وياريت يا جماعة لو في تعديل في بعض القطع
زي مثلاً ازود البروسيسور او البوردة او كارت الشاشة
بس بعيد عن ati الله يكرمكم لاني بنها وبيني مصانع الحداد
وشكراً مرة تانية

ey@d-i7
09-02-2011, 00:08
أخي معالج i3 هو معالج ثنائي النواة و برامج الجرافيك تستفيد بشكل ممتاز من تعدد الأنوية لذا عليك بمعالج رباعي النواة مثيل i5 760 وبالنسبة لكرت الشاشة فأنت لم تذكر لنا نوعه ....؟؟؟

Electro Magneti
09-02-2011, 00:26
والله يا غالي نوع كارت الشاشة مش مهم
بس انا كتبتله يعني 500 جنيه
في نوع انا حاطط عيني عليه اللي هو GTS 450
وربنا يكرمك ويوفقك

ey@d-i7
09-02-2011, 00:44
GTS450 جيدجداً ولكن غن كنت تبحث عن الأفضل فهو ATI 5770 وليس بالفارق الكبير بالسعر ...
ماقصتك مع ATI لم أفهم المكتوب فوق :)

Electro Magneti
09-02-2011, 07:11
خلاص علي خيرة الله خلينا في الجي فورس افضل واضمن وأأمن

وحكاية ال ati دي ان كان زمان قولت اجربها ونزلت اشتريت واحدة وهاتك يا مشاكل وفي بعض الالعاب كانت بتجيب شاشة سودة وفي الجهاز التاني اللي كان في الجي فورس كانت شغالة تمام وحاجات زي دي بس انا عارف انه مكانش من الكارت وكان من اللي عمل كراك اللعبة بس يعني من يومها وانا اتعقدت منها وليا ناس اصحابي كتير عندم اي تي اي ومرتاحين معاها بس انا اتعقدت بصراحة

المهم بالنسبة للبروسيسور تقريباً كدة هضاعف السعر لان تقريباً مش فاكر سعرة كان ب 1050 او 1250 حاجة زي كدة
وبالشكل ده الميزانية هتخرب

ما علينا ربنا يكرم ان شاء الله

بس معلش لو انا جمعت الجاهز بالبروسيسور ال i5 تفتكر يبقي قدامي قد ايه تقريباً كدة عشان احدث الجهاز تاني ؟
وياريت تقولي موضوع الباور سبلاي التجاري يمشي الحال ولا هيعمل مشاكل والحرارة ترفع وحاجات من دي

معلش طلت عليك عارف بس انا عايز ادفع مرة واحدة وخلاص واريح دماغي

شكراً ليك وتحية من اهل مصر لأهل سوريا الحبيبة

Mahmood16
09-02-2011, 12:25
خلاص علي خيرة الله خلينا في الجي فورس افضل واضمن وأأمن

وحكاية ال ati دي ان كان زمان قولت اجربها ونزلت اشتريت واحدة وهاتك يا مشاكل وفي بعض الالعاب كانت بتجيب شاشة سودة وفي الجهاز التاني اللي كان في الجي فورس كانت شغالة تمام وحاجات زي دي بس انا عارف انه مكانش من الكارت وكان من اللي عمل كراك اللعبة بس يعني من يومها وانا اتعقدت منها وليا ناس اصحابي كتير عندم اي تي اي ومرتاحين معاها بس انا اتعقدت بصراحة

المهم بالنسبة للبروسيسور تقريباً كدة هضاعف السعر لان تقريباً مش فاكر سعرة كان ب 1050 او 1250 حاجة زي كدة
وبالشكل ده الميزانية هتخرب

ما علينا ربنا يكرم ان شاء الله

بس معلش لو انا جمعت الجاهز بالبروسيسور ال i5 تفتكر يبقي قدامي قد ايه تقريباً كدة عشان احدث الجهاز تاني ؟
وياريت تقولي موضوع الباور سبلاي التجاري يمشي الحال ولا هيعمل مشاكل والحرارة ترفع وحاجات من دي

معلش طلت عليك عارف بس انا عايز ادفع مرة واحدة وخلاص واريح دماغي

شكراً ليك وتحية من اهل مصر لأهل سوريا الحبيبة


اخى انا شغال ATI HD 5770 مع باور HEC (GAMMA)500 W

وأعتقد قدامك سنة او سنة نص او سنتين بالكتير عشان تخدث كارت الشاشة لان الرام اهميتها مش فعالة اوى

والمعالج رباعى وان شاء الله يفيدك فى المسنقبل ....

شىء آخر : اذا اشتريت بطاقة من نفديا لن تستفيد كثيرا من Physx - Cuda
ويقولون ان HD 5750 هو افضل صفقة سعر مقابل الاداء على حد علمى وشوف الى يناسب ميزانيتك ... بالتوفيق

Goku
09-02-2011, 13:56
بسم الله الرحمن الرحيم

أخي أنا رأي
أنك تنزل الرامات لـ 4 جيجا فهي تكفي
ويبقي كده عندك 325 جنيه , زودهم علي 500 بتاعت الكرت واشتري 450gts
وبالنسبة للبوردة هات h55 ووفر 250 جنيه
وزودهم علي البروسيسور وزود كمان شوية وهات Core i5-760=1250 LE
ولو كنت تريد USB3 وبامكانك دفع المزيد :)
يبقي خليك علي بوردة P55
بس أهم شئ تجيب بروسيسور Core i5-760 علشان هو 4 كور :)
وطبعا بالنسبة للباور لازم ميقلش عن 450W من ماركة أصلية
علشان الكرت :)

ey@d-i7
09-02-2011, 14:32
خلاص علي خيرة الله خلينا في الجي فورس افضل واضمن وأأمن

وحكاية ال ati دي ان كان زمان قولت اجربها ونزلت اشتريت واحدة وهاتك يا مشاكل وفي بعض الالعاب كانت بتجيب شاشة سودة وفي الجهاز التاني اللي كان في الجي فورس كانت شغالة تمام وحاجات زي دي بس انا عارف انه مكانش من الكارت وكان من اللي عمل كراك اللعبة بس يعني من يومها وانا اتعقدت منها وليا ناس اصحابي كتير عندم اي تي اي ومرتاحين معاها بس انا اتعقدت بصراحة

المهم بالنسبة للبروسيسور تقريباً كدة هضاعف السعر لان تقريباً مش فاكر سعرة كان ب 1050 او 1250 حاجة زي كدة
وبالشكل ده الميزانية هتخرب

ما علينا ربنا يكرم ان شاء الله

بس معلش لو انا جمعت الجاهز بالبروسيسور ال i5 تفتكر يبقي قدامي قد ايه تقريباً كدة عشان احدث الجهاز تاني ؟
وياريت تقولي موضوع الباور سبلاي التجاري يمشي الحال ولا هيعمل مشاكل والحرارة ترفع وحاجات من دي

معلش طلت عليك عارف بس انا عايز ادفع مرة واحدة وخلاص واريح دماغي

شكراً ليك وتحية من اهل مصر لأهل سوريا الحبيبة

عفكرة ما رأيك بمنصة AMD ? معالجتها السداسية رخيصة وحتعطيك أداء رائع بوقت أقل للريندر وحتى بورداتها أرخص ...
أعتقد أنه خيار يستحق التفكير ..

SOLT
09-02-2011, 19:44
غلطان أخي ال:ATI HD 5770أفضل من ال:450GTS
كما أن فارق السعر لا يقارن بالأداء وخدلك معالجAMD اذا ما عم تفكر بكسر السرعة

Electro Magneti
09-02-2011, 22:04
اخى انا شغال ATI HD 5770 مع باور HEC (GAMMA)500 W

وأعتقد قدامك سنة او سنة نص او سنتين بالكتير عشان تخدث كارت الشاشة لان الرام اهميتها مش فعالة اوى

والمعالج رباعى وان شاء الله يفيدك فى المسنقبل ....

شىء آخر : اذا اشتريت بطاقة من نفديا لن تستفيد كثيرا من Physx - Cuda
ويقولون ان HD 5750 هو افضل صفقة سعر مقابل الاداء على حد علمى وشوف الى يناسب ميزانيتك ... بالتوفيق


اله يكرمك ويبارك بعمرك وشكراً جداً علي المشاركة
بس واله الواحد قلقان من الاي تي آي علي الاخر صراحة وبقول العب في المضون افضل عشان انا مش هحدث كل شوية
عموماً هراجع الكارت واشوفه عند حد من اصحابي واشوف ايه النظام
وشكراً يااخي مرة اخري

Electro Magneti
09-02-2011, 22:08
بسم الله الرحمن الرحيم


أخي أنا رأي
أنك تنزل الرامات لـ 4 جيجا فهي تكفي
ويبقي كده عندك 325 جنيه , زودهم علي 500 بتاعت الكرت واشتري 450gts
وبالنسبة للبوردة هات h55 ووفر 250 جنيه
وزودهم علي البروسيسور وزود كمان شوية وهات Core i5-760=1250 LE
ولو كنت تريد USB3 وبامكانك دفع المزيد :)
يبقي خليك علي بوردة P55
بس أهم شئ تجيب بروسيسور Core i5-760 علشان هو 4 كور :)
وطبعا بالنسبة للباور لازم ميقلش عن 450W من ماركة أصلية

علشان الكرت :)


والله كلامك عين العقل وشكراً علي المشاركة اخي في الله
بس المشكلة مع الرامات ال 4 جيجا اني ساعات ببقي فاتح مليون حاجة ساعات ببقي شغال علي الماكس واسيبه يعمل ريند وابقي شغال علي الفوتوشوب وبسيبه واوح علي الافتر افكت وبرضو بعمل ريندر فأنا كنت بقول اني هخليها 8 جيجا للرامات بشكل مبدئي ولما تجيني فلوس تاني هزودها 8 جيجا كمان يعني هتبقي 16 جيجا لان كل بايت في الرامات بستغله تماماً
لاني بشتغل علي دقات عالية جداً في الفوتوشوب والافتر افكت احيانا بتوصل ل4000 * 4000 ده للصور والخامات

بس كلامك لازم يتاخد في الحسبان وهقعد اعمل الحسبة تاني زي ما حضرتك قولت وان شاء الله هقدر ازود كمان شوية وربنا يستر في الايام دي عشان كل الاشغال واقفة بسبب الثورة وربنا يكرم ان شاء الله

ومتشكر جداً جداً جداً علي المداخلة الرائعة
جزاكم الله كل خير

Electro Magneti
09-02-2011, 22:12
عفكرة ما رأيك بمنصة AMD ? معالجتها السداسية رخيصة وحتعطيك أداء رائع بوقت أقل للريندر وحتى بورداتها أرخص ...
أعتقد أنه خيار يستحق التفكير ..

والله اخي الحبيب انا برضو قلقان من ال amd عشان في ناس برضو شغالين بيها وقالو ان فيها مشاكل وناس تانية محترفة جداً وقالت انها شغالة زي الفل بس في الوقت احالي مفيش مجال لتجربة لاني هشتري مرة واحدة ومش مستعد اغير كمان كام شهر لاني داخل علي جواز وخطوبة وخلافة وقدامي هم ما يتلم

بس برضو مش هنخسر حاجة لما نسأل عليها هيا كمان
بس تفتكر بروسيسور وبرودة يعملو كام بالمصري كدة؟
وهل هيقدر البروسيسور يشتغل معايا 24 ساعة في 24 ساعةو 7 ايام في الاسبوع من غير ما اطفي الجهاز ؟؟؟؟

Mahmood16
09-02-2011, 22:13
اله يكرمك ويبارك بعمرك وشكراً جداً علي المشاركة
بس واله الواحد قلقان من الاي تي آي علي الاخر صراحة وبقول العب في المضون افضل عشان انا مش هحدث كل شوية
عموماً هراجع الكارت واشوفه عند حد من اصحابي واشوف ايه النظام
وشكراً يااخي مرة اخري

أشكرك اخى على هذا الرد المتواضع..

بالنسبة لمراجعة فتقبل منى ان تشاهد مراجعتى الشخصية المتواضعة البسيطة عن HD 5770 ربما يعجبك وتغير رأيك

http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?p=1736290#post1736290

منتظر مشاركتك

Electro Magneti
09-02-2011, 22:13
غلطان أخي ال:ATI HD 5770أفضل من ال:450GTS
كما أن فارق السعر لا يقارن بالأداء وخدلك معالجAMD اذا ما عم تفكر بكسر السرعة

الكارت ده كل الناس بتشكر فيه وبتقول انه كويس
عموماً هنشوف برضو الناس الي عندها بتقو عليه ايه
وياريت تقولي
البروسيسور سداسي النواة amd والبوردة بتاعة والكارت ati 5780 هيعملو كام بالمصري ؟
وشكراً جداً جداً علي المداخلة الرائعة
جزاكم الله خيراً

Electro Magneti
09-02-2011, 22:27
أشكرك اخى على هذا الرد المتواضع..

بالنسبة لمراجعة فتقبل منى ان تشاهد مراجعتى الشخصية المتواضعة البسيطة عن HD 5770 ربما يعجبك وتغير رأيك

http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?p=1736290#post1736290

منتظر مشاركتك

تم مراجعة الموضوع وهو رائع جدا جداً
وجاري وضعه في الحسبان ان شاء الله
جزاكم الله خيراً

ey@d-i7
09-02-2011, 22:46
الكارت ده كل الناس بتشكر فيه وبتقول انه كويس
عموماً هنشوف برضو الناس الي عندها بتقو عليه ايه
وياريت تقولي
البروسيسور سداسي النواة amd والبوردة بتاعة والكارت ati 5780 هيعملو كام بالمصري ؟
وشكراً جداً جداً علي المداخلة الرائعة
جزاكم الله خيراً
تقدر تشوف موضوع الأسعار في مصر و تختار اللي يناسبك :) ..

Electro Magneti
09-02-2011, 22:52
تقدر تشوف موضوع الأسعار في مصر و تختار اللي يناسبك :) ..

جزاكم الله خيراً :)

Electro Magneti
11-02-2011, 15:55
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

والله يا جماعة حالياً البروسيسور الآي 7 عامل 1250 جنيه تقريباً ان مكنش هيغلي كمان

ايه رأيكم اريح دماغي وأشتري الآي سيفن علي طول

محتار صراحة وفرقها كام يعني حوالي 400 جنيه بين الاتنين ؟

بس هل لو أشتريت الآي 7 هغير حاجة تانية مثلاً

هشتري بوردة تانية وحاجات من دي مثلاً ؟

وجزاكم الله خيراً

Goku
11-02-2011, 17:01
بسم الله الرحمن الرحيم

أخي
بالنسبة لكارت 5770 فهو بالفعل أسرع من 450gts
في بعض الألعاب بيكون الفارق 2 فريم مثلا
وفي بعض الألعاب بيكون 6 فريم وربما 8
وفي بعض الألعاب بيكون الأداء متساوي
لكن الغالبية لتفوق 5770
لكن اذا أردت cuda وphysix
طبعا الأتجاه يكون نيفيديا;)
وبالنسبة للبروسيسور الـ i5 هيكون كافي معاك
لكن اذا أردت زيادة الميزانية فأخبرنا ;)

HD-LEGEND
11-02-2011, 19:33
اخي ماتشوف معالجات amd الرباعية السداسية

Phenom II X4 955 3.2GHz, 8MB Cache السعر 870 جنيه
Phenom II X6 1055T 2.8GHz 9MB Cache السعر 1100 جنية

طالما انك تحتاج تعدد الانوية وبسعر مناسب

Electro Magneti
12-02-2011, 00:13
بسم الله الرحمن الرحيم


أخي
بالنسبة لكارت 5770 فهو بالفعل أسرع من 450gts
في بعض الألعاب بيكون الفارق 2 فريم مثلا
وفي بعض الألعاب بيكون 6 فريم وربما 8
وفي بعض الألعاب بيكون الأداء متساوي
لكن الغالبية لتفوق 5770
لكن اذا أردت cuda وphysix
طبعا الأتجاه يكون نيفيديا;)
وبالنسبة للبروسيسور الـ i5 هيكون كافي معاك

لكن اذا أردت زيادة الميزانية فأخبرنا ;)


والله بيني وبينك انا طبعاً هحتاج الفيزيكس سواء في الثيري ماكس او في بعض الالعاب زي بات مان او جست كيس

وبالنسبة للفريمات مش فاقة كتير يعني اللي يخليني اضحي واشتري الاي تي اي خصوصاً اني متعقد منها من زمان بس كمان عارف انها شركة محترمة وكروتها كويسة بس هو الموضوع اني قلقان منها جداً ومش بحبها

وبالنسبة للبروسيسور ال i5 = 1250 جنيه
وال i7 860 تقريباً = 1700 جنيه

الموضوع كله 450 جنيه فرق تقريباً ان مكنتش غلطان في سعر ال i7 يعني كلام فاضي قصاد الجودة

وكمان هينفعني عشان انا بكلمك دلوقتي والله وخنوق علي الاخر بسبب الجهاز لاني مش قادر افتح الماكس والفوتوشوب والافتر افكت والفلاش مع بعض
ربنا لا يريك

المهم لو انا جيبت الاي سيفن وزودت ال 450 جنيه هحتاج اغير البوردة ولا ال p55 كفاية

يعني لو فيها تقالة مني لو تعرف الاسعار مظبوط بعض الثورة
واكون شاكر ليك جداً
جزاكم الله خيراً

Electro Magneti
12-02-2011, 00:17
اخي ماتشوف معالجات amd الرباعية السداسية

Phenom II X4 955 3.2GHz, 8MB Cache السعر 870 جنيه
Phenom II X6 1055T 2.8GHz 9MB Cache السعر 1100 جنية

طالما انك تحتاج تعدد الانوية وبسعر مناسب


والله جزاك الله كل خير علي المشاركة الرائعة دي

بس في ناس خوفتني منه خصوصاً ان الجهاز بتاعي مش بيتقفل خالص يأما شغال يأما دون لود :ah24: :ah2:

طيب انا معرفش البوردة بتاعتة هتعمل كام مع رامات 8 جيجا قطعتين ويا تري هتشغل الفيجا ال gts 450

معلش لو فيها تعب تقولي الاسعار هتعمل كام

وهل هيبقي في مشاكل ولا لأ خصوصاً درجة الحرارة لاني الاوضة مقفولة بس الجو كويس جداً لا حر ولا برد

ومتشكر جداً جداً
جزاكم الله خيراً

Goku
12-02-2011, 00:41
بسم الله الرحمن الرحيم

أخي لو جبت
core i7-860 2.8
في الحالة دي ممكن يركب علي p55
أما ان أردت شراء
core i7-950 3.06 و i7 930 2.8
في الحالة دي لازم بوردة لا تقل عن
Gigabyte GA-X58A-UD3R
1350 جنيه

Electro Magneti
12-02-2011, 00:53
شكراً ياغالي
جزاكم الله خيراً
العملية كدة فتحت علي الاخر ودخلت في 4500 جنيه :D

Goku
12-02-2011, 01:03
بسم الله الرحمن الرحيم

شكراً ياغالي
جزاكم الله خيراً
العملية كدة فتحت علي الاخر ودخلت في 4500 جنيه :D

انت اللي عايز :D

Electro Magneti
12-02-2011, 01:08
بسم الله الرحمن الرحيم


انت اللي عايز :D

طيب هنعمل ايه الحاجة حواجة

متعرفش الجهاز لو جمعتة اي ام دي هيعمل كام (هيوفر كام يعني)
ول الجهاز هيجي يوم والاقية اتحرق لانه مش بينطفي خالص نهائي

Orphan Naremo
12-02-2011, 07:30
يا استاذى انا عندى الجهاز اللى مكتوب فوق دا وتقرينا مش بيطفى ساعه فى الاسبوع بس عشان تحافظ على الجهاز تجيب باور اصلى من شركه محترمه ويكون واته عالى عشان على كلامك هاتستهلك الجهاز كما يجب فالبور هاتقل معاك اعتماديته كل سنه 10% و تشترى كيسه يكون ضخ الهوا فيها كويس عشان تبرد المكونات من جوا وتشترى مشتت احترافى عشان درجه حراره البروسيسور

Electro Magneti
14-02-2011, 03:28
يا استاذى انا عندى الجهاز اللى مكتوب فوق دا وتقرينا مش بيطفى ساعه فى الاسبوع بس عشان تحافظ على الجهاز تجيب باور اصلى من شركه محترمه ويكون واته عالى عشان على كلامك هاتستهلك الجهاز كما يجب فالبور هاتقل معاك اعتماديته كل سنه 10% و تشترى كيسه يكون ضخ الهوا فيها كويس عشان تبرد المكونات من جوا وتشترى مشتت احترافى عشان درجه حراره البروسيسور




شكراً ليك جداً

بس الكيسة االي ضخ الهوا فيها كويس تعمل كام تقريباً

وياريت لو تقولي سعر المشتت هيكون كام وهل موجود في مصر / أسكندرية
ولا هدوخ عليه وفي الاخر مش هلاقيه
وجزاكم الله خيراً