المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : مساعدة ضرورى : جهازى برامات 3 جيجا و قاريها 2 جيجا بس ؟ ليه ؟ أرجو الدخول



bokaboka1993
08-02-2011, 23:33
السلاك عليكم و رحمة الله و بركاته

أنا إسمى محمد

أنا عندى مشكلة وجهتنى أثناء تحديث الرامات أو ذاكرة الوصول العشوائى
و مش عارف إذا كانت مشكلة ولا لقة

هو الجهاز شغال الحمد لله كويس

أولاً إمكانيات جهازى جانب إسم عضويتى فى بطاقة عضويتى فى المنتدى

الرامات 3.00 جيجابايت بعد التحديث و يقرأها 2.00 جيجابايت
الله ؟ دة الجهاز واخد 2.00 جيجا بايت و سايب 1 جيجابايت فقط
أزاى معرفش
ممكن حد يقولى أيه أسباب ذلك ؟ و أيه الحل عشان أشغله 3 جيجا بايت
مع إن كارت الشاشة 1 جيجابايت و بعد إستغلاله من الرامات بقة 1791 ميجابايت

http://img148.imageshack.us/img148/2363/bokaboka.jpg (http://img148.imageshack.us/i/bokaboka.jpg/)


نفسى أعرف فى أيه
ماتخفوش أنا مش هاتعقد من الموضوع دة بس فعلاً و بكل شدة عاوز اشوف أيه الحكاية
عاوز أعرف هو عامل كدة ليه
ممكن يكون العيب منى أو من الجهاز
ولا العييب فى أيه ؟
أرجو الإجابة عن ذلك

و شكراً جزيلاً لكم
:)

grove4life
09-02-2011, 01:24
والله انا نفسى افيدك بس والله مش عارف اقولك اية
بس هوة قراء الثلاثة ومشغل 2 ازاى مش عارف بصراحة حاجة تحير
اتمنى من اعضاء المنتدى الكرام ان يفيدوك ...
الله معاك..

bokaboka1993
09-02-2011, 14:45
ولا يهمك يا صديقى مش عرف أقولك أيه على إرادتك لمساعدتى
هو شكل الموضوع تعبان اساساً لأن دة سؤال مش قد كدة و محدش هايبقى يتجاوب معاه شويتين
ربنا يكرمك :)

DXD
09-02-2011, 14:58
موضوعك مكانه ليس هنا بالأساس!!! بل هنا (http://www.arabhardware.net/forum/forumdisplay.php?f=2)

اذهب إلى Task Manager>Performance tab>Physical Memory

وهناك سترى المجموع الكلي للرامات والمقدار المستهلك منه...(Total Cached و Available)

mradel
09-02-2011, 19:36
اخي الكريم غير نسخة الوندوز الي اخري 64 بت هي ده المشكلة اللي كانت عندي كان الجهاز قاري 4جيجا رام علي انهم 3.25جيجا فقط ولما غيرت الوندوز الي 64 بت قاري الاربع كلهم


وعلي فكرة هوه قاري الي 3 جيجا اللي عندك ولكنه مستخدم فقط 2 جيجا

Kimoboy
10-02-2011, 09:58
+111111111111111111111111111111111



اخي الكريم غير نسخة الوندوز الي اخري 64 بت هي ده المشكلة اللي كانت عندي كان الجهاز قاري 4جيجا رام علي انهم 3.25جيجا فقط ولما غيرت الوندوز الي 64 بت قاري الاربع كلهم


وعلي فكرة هوه قاري الي 3 جيجا اللي عندك ولكنه مستخدم فقط 2 جيجا

bokaboka1993
10-02-2011, 15:04
اخي الكريم غير نسخة الوندوز الي اخري 64 بت هي ده المشكلة اللي كانت عندي كان الجهاز قاري 4جيجا رام علي انهم 3.25جيجا فقط ولما غيرت الوندوز الي 64 بت قاري الاربع كلهم


وعلي فكرة هوه قاري الي 3 جيجا اللي عندك ولكنه مستخدم فقط 2 جيجا


شكراً جداً على إحترامك ليا و تقدير موقفى جداً
لأنى بجد كنت عاوز أعرف أيه سبب المشكلة ديه
و فعلاً عندك حق هى جت فى الويندوز الحمد للله مجتش من حاجة تانية لأن زى ما حضرتك قولت النسخة 64 بت لازم تتصطب عشان تقراه كافة الإمكانيات اللى عندى
والله انا غارف ان ال 32 بت دة استخدامه مش قد كدة للناس بتوع الألعاب و النقل و عمليات المعالجة السريعة و كدة
أنا بشكرك للمرة التانية بكل تقدير

bokaboka1993
10-02-2011, 15:07
موضوعك مكانه ليس هنا بالأساس!!! بل هنا (http://www.arabhardware.net/forum/forumdisplay.php?f=2)

اذهب إلى Task Manager>Performance tab>Physical Memory

وهناك سترى المجموع الكلي للرامات والمقدار المستهلك منه...(Total Cached و Available)

شكراً جداً بكل تقديرى لك يا أخى الكريم
بس أنا كدة هاعرف الذاكرة المستخدمة و الباقية و إجمالى مساحة الذاكرة و مدى إستخدام تردد المعالج أثناء المعالجات
بس شكراً ليك للمرة التانية لأنك علمتنى الجزئية المهمة ديه
لأن ساعات الجهاز اثناء المعالجة التقيلة مثل تصطيب لعبة كبيرة زى Grand Theft Auto 4 مثلاً يعنى بتاخد الجهاز كله يعنى بتطحنه فى التصطيب
شكراً جداً

bokaboka1993
10-02-2011, 15:12
شكراً جداً لكلاً من ساهمنى فى هذه المساعدة
و لكنى كنت مضطرب للغاية بسبب مشكلة لم أعرف حلها بعد :D
و كنت لم اتمكن من معرفتها إللا بواسطة كلاً من الأعضاء المقدورين جداً
شكراً جزيلاً
تحياتى لكم و إذا هذا الموضوع يهم أحد أعضائنا يكمن أن يبقى إذاً أحد واجهه نفس مشكلتى التى واجهتنى لكى يستفيد منها الأعضاء
و إذا لن يهمه هذا الأمر فأرجو من الإدارة بحذف الموضوع
شكراً جزيلاً
محمد أشرف