المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : شراء رامه إضافيه لجهازى



Games-Lover
03-03-2011, 10:14
لو سمحتو عايز مساعدة بخصوص اختيار كارت ذاكرة اضافى


محتويات الجهاز:

OS: Windows 7 32-bit
Processor: AMD Phenom X4 9950
Motherboard: Gigabyte GA-MA74GM-S2
Video Card: ATI Radeon HD4670
Memory Card: 2GB x 1 Kingston HyperX


عايز اذود كارت ميمورى كمان و سمعت ان فى خاصية اسمها Dual Channel و لما بحثت عالنت لقيت ان المازربورد بتدعم الخاصية دى مع العلم ان المازر فيها مكانين بس للميمورى و كمان الـDual Channel بتتطلب وجود 2 كارت ميمورى متطابقين فى كل شئ (يعنى لازم اشترى كارت ميمورى زى اللى عندى بظبط)

دلوقتى عندى اختيارين:

1- اشترى كارت ميمورى نفس اللى عندى بظبط 2GB و بكدة تكون خاصية الـDual Channel اتفعلت 2GB x 2 HyberX
2- اشترى كارت ميمورى 4GB و بكدة مفيش حاجة حيبقا اسمها Dual Channel لكن بيسموها Single Channel عشان الكارتين مش متطابقين (ده حسب علمى) و بكدة حيكون عندى 2GB x 1 HyperX + 4GB x 1 HyperX

المشكلة انى مش عارف انهو من الاختيارين احسن,, هل الـDual Channel احسن ولا الـSingle Channel مع زيادة عدد الـGB فى الكارت الجديد؟؟؟؟

ارجو المساعدة و تصليح اى خطء فى المعلومات بتاعتى و شكراً

EL-MARIACHY
03-03-2011, 12:29
حضرتك إسم الكارت الميمورى يُطلق على الmemory card الذى يوضع فى الموبيلات كمساحه تخزينيه إضافيه

ما حضرتك تريده بالظبط هو رامه إضافيه ram

الأفضل دائما أنك تشترى نفس الموديل و الbus و التردد الخاص بالرامه التى تملكها الان

فمن فضلك حاول تضع كافه المعلومات عن الرامه التى لديك حتى انصحك بافضل رامه لجهازك :

أريد معلومات عن الرامه كالأتى:

DDR 2 أو 3

BUS 667 أو 800 أو 1066

Games-Lover
03-03-2011, 13:09
حضرتك إسم الكارت الميمورى يُطلق على الmemory card الذى يوضع فى الموبيلات كمساحه تخزينيه إضافيه

ما حضرتك تريده بالظبط هو رامه إضافيه ram

الأفضل دائما أنك تشترى نفس الموديل و الbus و التردد الخاص بالرامه التى تملكها الان

فمن فضلك حاول تضع كافه المعلومات عن الرامه التى لديك حتى انصحك بافضل رامه لجهازك :

أريد معلومات عن الرامه كالأتى:

DDR 2 أو 3

BUS 667 أو 800 أو 1066




اسف جداً انا فعلاً كنت اقصد الرام كارد :)

مواصفات الرام:
Kingston HyperX 2 GB Memory - DIMM 240-pin - 1066 MHz PC2-8500
(http://www.google.com/products/catalog?hl=en&rlz=&q=khx8500ad2/2g&um=1&biw=1440&bih=668&psj=1&bav=on.2,or.&ie=UTF-8&cid=4164374208639800293&sa=X&ei=hXVvTeTWD4Hh4gae1YSoDQ&ved=0CCUQ8wIwAA)

DDR2 SDRAM, 2 V, Non-ECC, Unbuffered, PC, Plating: Gold, Conf.: 256 x 64

EL-MARIACHY
03-03-2011, 13:34
حضرتك هتحتاج رامه kingston DDR2 BUS 1066 hyperX 2GB

علشان تقدر تشغل الdual-channel و لكن أحب أحذر حضرتك أنك صعب انك تلاقى رامه DDR 2 دلوقتى ، على العموم عندك الشركات معانا هنا فى المنتدى إبعت لكل شركه و إسالها عليها :

عروض بيع الأجهزة ومتعلقاتها المُقدمّه من الشركات (http://www.arabhardware.net/forum/forumdisplay.php?f=193)

و إنتظر أيضاً رائى بعض الخبراء لعلى مُخطئ فى تحديد الرامه المناسبه لحضرتك

Games-Lover
03-03-2011, 13:47
حضرتك هتحتاج رامه kingston DDR2 BUS 1066 hyperX 2GB

علشان تقدر تشغل الdual-channel و لكن أحب أحذر حضرتك أنك صعب انك تلاقى رامه DDR 2 دلوقتى ، على العموم عندك الشركات معانا هنا فى المنتدى إبعت لكل شركه و إسالها عليها :

عروض بيع الأجهزة ومتعلقاتها المُقدمّه من الشركات (http://www.arabhardware.net/forum/forumdisplay.php?f=193)

و إنتظر أيضاً رائى بعض الخبراء لعلى مُخطئ فى تحديد الرامه المناسبه لحضرتك


بظبط زى مانا قلت فوق لازم رام مطابقة للرام اللى عندى عشان اشغل الـDual Channel

طب لو انا اشتريت رام ليها مواصفات تانية مثلاً Kingston DDR3 BUS 1066
4GB HyperX

و بكدة يكون عندى 2GB + 4GB = 6GB

حيبقى فى مشكلة؟؟

EL-MARIACHY
03-03-2011, 14:02
بظبط زى مانا قلت فوق لازم رام مطابقة للرام اللى عندى عشان اشغل الـDual Channel

طب لو انا اشتريت رام ليها مواصفات تانية مثلاً Kingston DDR3 BUS 1066
4GB HyperX

و بكدة يكون عندى 2GB + 4GB = 6GB

حيبقى فى مشكلة؟؟


لأ يا أخى إياك أن تفعل هذا !!!!

لأن الرامات الddr3 ليها وضع مختلف تماماً عن الرامات الddr2 ولو حاولت تعمل كده هتكسر البورده أو الرامات

الحل الوحيد الذى أمامك هو أن تشترى رامه مثلها تماماً و مطابقه لها تماماً لن أى إختلاف هيكون بكارثه

الحل الأخر انك تبيع اللى عندك و تشوف لك رامه تانيه ddr2 و تكون 4جيجا أو رامتين كل واحده منهم 2جيجا بس أهم حاجه يكونوا ddr2 و إياك أن تشترى ddr3

Games-Lover
03-03-2011, 14:10
لأ يا أخى إياك أن تفعل هذا !!!!

لأن الرامات الddr3 ليها وضع مختلف تماماً عن الرامات الddr2 ولو حاولت تعمل كده هتكسر البورده أو الرامات

الحل الوحيد الذى أمامك هو أن تشترى رامه مثلها تماماً و مطابقه لها تماماً لن أى إختلاف هيكون بكارثه

الحل الأخر انك تبيع اللى عندك و تشوف لك رامه تانيه ddr2 و تكون 4جيجا أو رامتين كل واحده منهم 2جيجا بس أهم حاجه يكونوا ddr2 و إياك أن تشترى ddr3

معنى كدة ان البوردة عندى متقبلش DDR3 باى حال من الاحوال حتى لو شيلت الـ2GB DDR2 و حطيت 2GB x 2 DDR3؟؟؟؟!!!!

EL-MARIACHY
03-03-2011, 14:21
يا أخى الموضوع بسيط جداً ، البورده بتاعت حضرتك لا تقبل الا الرامات الddr 2 فقط

حتى تحصل على dual-channel يجب عليك شراء رامه مثل التى تمتلكها بالظبط فى كل المواصفات و الخصائص و تكون 2جيجا أيضاً

الحل الأخر أنك تبيع الرامه اللى معاك و تشترى رامه واحده بسعه 4جيجا و تكون ddr 2 أيضاً

الحل الأخير هو ان حضرتك تغير البورده كلها و تبيع الرامه اللى عندك و تشترى بورده جديده و رامات ddr 3 المتوفره بكثر فى السوق

و قبل كل هذا ، انصح حضرتك ان تذهب الى مواضيع الشركات التى وضعت لك الرابط بتعاها من قبل و تسالهم على رامه مثل اللى معاك بالظبط وشوف عندهم ولا لأ !

Games-Lover
03-03-2011, 14:33
يا أخى الموضوع بسيط جداً ، البورده بتاعت حضرتك لا تقبل الا الرامات الddr 2 فقط

حتى تحصل على dual-channel يجب عليك شراء رامه مثل التى تمتلكها بالظبط فى كل المواصفات و الخصائص و تكون 2جيجا أيضاً

الحل الأخر أنك تبيع الرامه اللى معاك و تشترى رامه واحده بسعه 4جيجا و تكون ddr 2 أيضاً

الحل الأخير هو ان حضرتك تغير البورده كلها و تبيع الرامه اللى عندك و تشترى بورده جديده و رامات ddr 3 المتوفره بكثر فى السوق

و قبل كل هذا ، انصح حضرتك ان تذهب الى مواضيع الشركات التى وضعت لك الرابط بتعاها من قبل و تسالهم على رامه مثل اللى معاك بالظبط وشوف عندهم ولا لأ !


اخر حاجة انا عارف انى تقلت على حضرتك

لو اشتريت رامة 4GB DDR2 1066 و وضعتها بجانب الـ2GB DRR2 1066

هل ستكون هناك مشكلة؟؟ (ارجو الرد بنعم او لا) و هل ساستفاد بنظام الـDual Channel؟؟ مع العلم ان الاختلاف فقط فى سعة الرامتين

EL-MARIACHY
03-03-2011, 14:40
اخر حاجة انا عارف انى تقلت على حضرتك

لو اشتريت رامة 4GB DDR2 1066 و وضعتها بجانب الـ2GB DRR2 1066

هل ستكون هناك مشكلة؟؟ (ارجو الرد بنعم او لا) و هل ساستفاد بنظام الـDual Channel؟؟ مع العلم ان الاختلاف فقط فى سعة الرامتين


لا أعرف بجد ، بس إحتمال كبير لا

arteta
03-03-2011, 14:54
بص استاذى العزير مافيش فى السوق رامات باص 1066

المتوفر فى الاسواق KING STONE 800 وسعرها فى حدود 230

وهتشتغل مع الرامه التانيه

EL-MARIACHY
03-03-2011, 18:02
بص استاذى العزير مافيش فى السوق رامات باص 1066

المتوفر فى الاسواق KING STONE 800 وسعرها فى حدود 230

وهتشتغل مع الرامه التانيه



شكراً على المساعده ، ولكن لن تعمل خاصيه الdual-channel

أخى صاحب الموضوع ، الحل أمام حضرتك هو ان تشترى 2 رامه kingston الواحده 2 جيجا ، و هيكلف هذا الموضوع 460ج

و تستطيع أن تبيع الرامه اللى معاك حالياً بسعر جيد لأنها نادره جداً

Games-Lover
05-03-2011, 09:49
خطرت فى بالى فكرة ولا اعرف ما اذا كانت ستجدى نفعاً ام لا

اشترى 2GB Kingston HyperX 800MHz و اضيفها إلى 2GB Kingston HyperX 1066MHz و التى يعمل بها جهازى حالياً

لا اعلم هل سيواجه جهازى مشاكل بخصوص الـDual Channel بسبب اختلاف ساعة الرام (MHz) ام سيعمل بشكل طبيعى و لن يؤثر عليه هذا الاختلاف

ارجو الافادة