المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب نصائح حول منصه amd



Mohamed.Ashmawy
02-04-2011, 04:49
انا بصدد تجميع ميزانيه لتغيير نظامى الذى انتهت مدة صلاحيته ووجدت ان منصات انتل تكلف الكثير ان كنت اهدف للتطوير الى i5 على الاقل لكن وجدت بالنسه للأسعار ان amd افضل بالنسبه لى والنصيحه مطلوبه بخصوص منصه غير مكلفه تتوافر بها الشروط التاليه
1 - ان يكون المعالج رباعى النواه مثل phenom x4
2 - أرخص لوحة ام تدعم المعالج المعالج المذكور و كذلك تستوعب المعالج x6 ان قررت التطوير
3 - هل ستتوافق المنصه الجديده مع البطاقه GTS 450
4 - لدى ذاكره بحجم 4GB DDR2 هل سأحتاج لشراء شرائح ذاكره جديده ؟
5 - لست ممن يستهواهم الcrossfire أو SLI فقط اريد لوحه ام تمكنى من شراء اى بطاقة جرافيكس بالمستقبل بدلاً من الموجوده عندى سواء كانت nvidia , ATI
6 - لست من هواة كسر السرعه وما شابه فلا احتاج للوحه ام تدعم كسر السرعه بشكل كبير مثلاُ
7 - برجاء ذكر الاسعار ان امكن

شكراً للنصائح مقدماً

™ č α Я β ỗ η
02-04-2011, 11:11
ميزانيتك كام؟

Mohamed.Ashmawy
02-04-2011, 12:36
مش مشكله الميزانيه المهم انها تكون بالمواصفات دى بأقل اسعار موجوده

Fathi 0101
02-04-2011, 14:40
Phenom II X4 955 3.2GHz, 8MB Cache السعر 870 جنيه
او
AthlonIIX4 640 2.9GHz, 2MB السعر 620 جنيه

ولو عاوز تغامر بفتح الانويه ممكن تجيب

Phenom II X2 555 3.2GHz, 7MB Cache Black السعر 570 جنيه

Phenom II X2 550 3.1GHz, 7MB Cache Black السعر 535 جنيه

وبالنسبه لارخص ماذر

ASUS M4A78LT-M LE - AMD 760G السعر 350 جنيه
او

MSI 760 GM-P33 السعر 340 جنيه

وع فكره الماذر دى عندى وهتدعم البلدوزر بتحديث البيوس ان شاء الله

http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=188902&page=34

http://www.guru3d.com/news/msi-announces-full-compatibility-with-future-am3-processors/

والرامات بقى هتبيع الرامات اللى عندك وهتزود حاجه بسيطه وتجيب 4 جيجا ddr3

Mohamed.Ashmawy
02-04-2011, 14:43
بالنسبه لمعالجات amd وكسر السرعه مع البوردات المذكوره ايه ادائها
انا بفضل Phenom II X4 احسن بكن فى نسخه منه ب750 تقريباً سرعتها 2.8 ايه ادائها دى

TorrentLeech
02-04-2011, 14:56
حضرتك قصدك على الـ AMD Phenom II X4 925 2.8 ده سعره تقريبا 725 جنيه او اكثر قليلا

ادائه جيد يعيبه فقط انه مش Black Edition وميزة الـ Black Edition السهولة فى كسر السرعة

Fathi 0101
02-04-2011, 14:57
بالنسبه لمعالجات amd وكسر السرعه مع البوردات المذكوره ايه ادائها
انا بفضل Phenom II X4 احسن بكن فى نسخه منه ب750 تقريباً سرعتها 2.8 ايه ادائها دى

بالنسبه لكسر السرعه متنتظرش الكثير من الماذرز دى

وانت قصدك ع البروسيسور ده

PhenomIIX4 925 2.8GHz, 8MB

دى مقارنه بينه وبين 955

http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=81

الفرق بينهم مش كبير اوى وهو فرق التردد بس

Mohamed.Ashmawy
02-04-2011, 15:02
من المقارنه الواضح ان الفارق مش كبير
بالنسبه للبوردات لازم اعمل تحديث للبيوس عشان احط الx4 او ال x6 عليها ولا تحديث البيوس عشان المعالجات القادمه ؟
و المعالج الذى ليس BE بتكون فى مشكله اذا اردت كسر سرعته ؟
انا لا اخطط لكسر السرعه ان شاء الله لو خسع معايا فلا يوم احول على X6 على طول
اعذرونى انا فقير فنياً مع amd كل حياتى intel

omaar97
02-04-2011, 15:08
بالنسبه لمعالجات amd وكسر السرعه مع البوردات المذكوره ايه ادائها
انا بفضل Phenom II X4 احسن بكن فى نسخه منه ب750 تقريباً سرعتها 2.8 ايه ادائها دى

أنت تقصد Phenom II X4 925 هو ممتاز ولكن لو تزود 100 جنيه وتجيب Phenom II X4 955 يكون أفضل لأن كسر سرعته سهل (صدقني لن تستطيع الإكمال مع هذا المعالج إلا وأنت كاسر سرعته) وستحصل على أداء أعلى بالألعاب

بالنسبة للوحة الأم لو قدرت تجيب لوحة MSI 870A-G54 وسعرها 600 جنيه أو أعلى شوي سيكون أمر ممتاز جداً جداً وستكون داعمة لمعالجات AMD القادمة عن طريق تحديث البيوس

بالنسبة للرامات نعم ستحتاج تغييرها ولو كانت الفلوس قليلة جيب Kingston 2GBx2 1333mhz CL9 سعر القطعة 2 جيجا 135 جنيه وسعر القطعتين يعني 4 جيجا 270 جنيه

Fathi 0101
02-04-2011, 15:20
من المقارنه الواضح ان الفارق مش كبير
بالنسبه للبوردات لازم اعمل تحديث للبيوس عشان احط الx4 او ال x6 عليها ولا تحديث البيوس عشان المعالجات القادمه ؟
و المعالج الذى ليس BE بتكون فى مشكله اذا اردت كسر سرعته ؟
انا لا اخطط لكسر السرعه ان شاء الله لو خسع معايا فلا يوم احول على X6 على طول
اعذرونى انا فقير فنياً مع amd كل حياتى intel

البوردات بتدعم x4 و x6 عادى
وبالنسبه لتحديث البيوس لدعم المعالجات القادمه انا اقصد الماذر msi 760gm p33 اما الماذر الاسوس مش عارف هتدعم البلدوز بتحديث البوس ولا لأ وممكن لو معاك فلوس تزود وتجيب MSI 870A-G54 زى ما قال الاخ عمر وهتدعم بردو البلدوز ان شاء الله وهتبقى افضل من 760

والمعالجات البلاك اديشن تكون قابله لكسر السرعه اعلى من المعالجات العاديه

Mohamed.Ashmawy
02-04-2011, 15:21
معلش بس البلدوزر ده هو الX4 أو الx6 ؟

Fathi 0101
02-04-2011, 15:32
معلش بس البلدوزر ده هو الX4 أو الx6 ؟


البلدوزر هو عباره عن الجيل القادم من معالجات amd

اقرى التوبيك ده وهيوضحلك كل حاجه
http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=188902

Mohamed.Ashmawy
02-04-2011, 15:41
اخوانى انا لست من هواة الهاى اند بس عايز بورده تكون تدعم X4 , x6 و تكون رخيصه يعنى مبيستهونيش اوى حكاية كسر السرعه كمان

Fathi 0101
02-04-2011, 15:44
اخوانى انا لست من هواة الهاى اند بس عايز بورده تكون تدعم X4 , x6 و تكون رخيصه يعنى مبيستهونيش اوى حكاية كسر السرعه كمان


كل الماذر اللى اتعرضت لحضرتك بتدعم x4 , x6

Mohamed.Ashmawy
02-04-2011, 15:48
مشكورين شباب والله صدعتكوا بس انا خبرتى قليله فى الAMD
يعنى انا لو مش هكسر سرعه اجيب أرخص x4 و ارخص بورده ولو هكسر سرعه لازم اجيب بورده اغلى شويه و X4 BE
مظبوط الكلام

Fathi 0101
02-04-2011, 15:53
مشكورين شباب والله صدعتكوا بس انا خبرتى قليله فى الAMD
يعنى انا لو مش هكسر سرعه اجيب أرخص x4 و ارخص بورده ولو هكسر سرعه لازم اجيب بورده اغلى شويه و X4 BE
مظبوط الكلام

مظبوط

Mohamed.Ashmawy
02-04-2011, 17:29
انا دورت شويه فى المنتدى وعرفت انه يمكن فتح مستوى ثالث من الكاش بمعالجات phenom x4
هل اللوحات التى ذكرتها يا اخ Teha0101 تدعم فتح المستوى الثالث من الكاش بالنسبه لـــ x4 ؟

Fathi 0101
03-04-2011, 01:20
انا دورت شويه فى المنتدى وعرفت انه يمكن فتح مستوى ثالث من الكاش بمعالجات phenom x4
هل اللوحات التى ذكرتها يا اخ Teha0101 تدعم فتح المستوى الثالث من الكاش بالنسبه لـــ x4 ؟


فتح الكاش يكون فى معالجات معينه فقط ممكن تقرى الموضوع ده وهتعرف المعالجات التى يمكن فتح الانويه أو الكاش لها

http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=157790

وبالنسبه للوحات فهى تدعم فتح الانويه والكاش لأن الجسر الجنوبى 710 زى ما هتقرى ف الموضوع

masklove
03-04-2011, 13:18
مع احترامي لكل الاخوة ولكن لابد من ذكر اقصي حد للميزانية وغير كده مش هقدر اساعدك

Mohamed.Ashmawy
03-04-2011, 14:07
ممكن الحد الاقصى للميزانيه 1100 او 1200