المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب تجميع جهاز (من مصر) فى حدود 4000 :5000 جنيه مصرى



Mr.SA
10-07-2011, 08:42
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

انا للأسف خبرتى ضعيفة فى مجال الهاردوير ده وكنت هاشترى جهاز جديد بس خايف يضحك عليا فقلت اسأل حضراتكم

-الميزانية : 4000:5000 جنيه مصرى

-التجميع كامل بالكيس والشاشة (الهارد لابد ان يكون 1 تيرا)

-الجهاز عايزه يشغل العاب تقيلة لفترة طويلة يعنى مش يعد معايا 6 شهور وبعدين اجدده

-سؤال هل يوجد فى مصر شاشات 3D لأجهزة الكمبيوتر وياريت لو حد يعرف يقولى اسعار؟؟

-كنت برده عن سعر Wireless Joystick وهل بيتم شحنها ولا بالبطارية؟؟



-وبالتوفيق فى الرد

helmygecso
10-07-2011, 10:15
9897


بالنسبه للبروسيسور والماذر لو استريتهم من شركة ماكسيموم فى سوق العصر هيبقى البروسيسور ب760 جنيه والماذر ب700 جنيه بدل المكتوب والجهاز ده ممكن يعد معاك اكثر من 3 سنين ويشغلك العاب خد راحتك خالص وموجود شاشات 3D فى مصر وموجود Wireless JoyStick بتختلف من نوع لنوع وفى انواع بتتشحن وفى انواع ببطاريات

Mr.SA
10-07-2011, 17:49
الف شكر على الرد..بس هو حضرتك متعرفش اسعار الشاشات ال 3D

و Wireless Joystick اللى بيتحسن بكام

وبالنسبة للهارد انا فى مركز قريب منى ادانى سعر ب330 للسامسونج
وب345 لل WesternDigital

حضرتك ايه رأيك؟

-بالنسبة لل Optical Drive ?

-وبالنسبة للجهاز اللى حضرتك جمعته ده pentium كام؟

-والوينودز اللى تنصحنى انى اشتغل بيه عليه هل 7 ولا Xp ولو 7 يبقى نوع ايه بالظبط

-طلب اخير برده بالنسبة للموقع اللى حضرتك عملت عليه التجميعة دى ممكن تبعتهولى فى رسالة خاصة عشان اقارن

وشكراً

و اسف على الاطالة بس عشان اتأكد ان كل حاجة تمام

mostafa97
10-07-2011, 18:10
اخوي انصحك ترفع الميزانية شوي وتقلل من الكرت الي قالك عليه الاخ الى 6870 وتجيب بروسسيسر I5 وذلك لان بعض الالعاب القوية تطلب اربع انوية للتشغيل

Mr.SA
10-07-2011, 18:14
اخوي انصحك ترفع الميزانية شوي وتقلل من الكرت الي قالك عليه الاخ الى 6870 وتجيب بروسسيسر I5 وذلك لان بعض الالعاب القوية تطلب اربع انوية للتشغيل

طب حضرتك اعملى تجميعة من عندك عشان اقدر اقارن بين الحاجات وشوف لو هتكسر الميزانية ماشى بس مش كتييير يعنى:rolleyes:

helmygecso
10-07-2011, 22:51
الف شكر على الرد..بس هو حضرتك متعرفش اسعار الشاشات ال 3D

فى انواع كثير واسعار كتير انت عايزه كام بوصه وبكام وانا احددلك نوع كويس فى انواع بتوصل لاكثر من 30 الف جنيه

و Wireless Joystick اللى بيتحسن بكام

انت عايز JoyStick ولا Gamepad (دراع)

وبالنسبة للهارد انا فى مركز قريب منى ادانى سعر ب330 للسامسونج
وب345 لل WesternDigital

حضرتك ايه رأيك؟

حضرتك فى انواع هاردات كتير ويسترن ياريت تحدد نوع وفى هاردات سامسومج كتير بس اللى انا حاطه فى التجميعه جيد جدا

-بالنسبة لل Optical Drive ?

معلش انا نسيت احطه فى التجميعه اضف الاتى
ASUS DRW-24B1ST 24X DVD-RW DL 145 L.E

-وبالنسبة للجهاز اللى حضرتك جمعته ده pentium كام؟

هذه العباره خاطئه الان لان Pentium هذا معالج من شركة انتل قديم جدا وانتهى زمانه اللى انا حاطه من احدث المعالجات من شركة انتل

-والوينودز اللى تنصحنى انى اشتغل بيه عليه هل 7 ولا Xp ولو 7 يبقى نوع ايه بالظبط

والله دى حسب راحة المستخدم بيحب ايه اكتر بس انا بفضل Windows 7 Ultimate 64 bit

-طلب اخير برده بالنسبة للموقع اللى حضرتك عملت عليه التجميعة دى ممكن تبعتهولى فى رسالة خاصة عشان اقارن

الموقع ده مفهوش مقارنه دا اسعار بس وهو www.********.com

وشكراً

و اسف على الاطالة بس عشان اتأكد ان كل حاجة تمام



اخوي انصحك ترفع الميزانية شوي وتقلل من الكرت الي قالك عليه الاخ الى 6870 وتجيب بروسسيسر I5 وذلك لان بعض الالعاب القوية تطلب اربع انوية للتشغيل

الاخ يريد الجهاز للالعاب القويه ف لماذا نخفض الكارت للمستوى المتوسط اهم شئ للالعاب الكارت ولا يؤثر المعالج بشكل فعلى اذا كان رباعى او ثنائى ربما تقل عدد الفريمات 2-5 فقط فى المعالج الثنائى والالعاب التى تطلب معالج رباعى قليله جدا وتعمل على المعالج الثنائى

Mr.SA
10-07-2011, 23:21
-بالنسبة للشاشة 3D شوف سعر ال 20 بوصة كده عايز اعرف الاسعار وبس لو فرق كبير بينها وبين العادية يبقى مش هشتريها

-بالنسبة لل Wireless Joystick انا بتكلم على الدراع زى PS كده بس ياريت يكون بيتشحن مش ببطارية لو تقدر تجيب الاسعر تبقى مشكور اوى

-وبالنسبة لل Keyboard و الماوس النوع ده كويس؟
http://www.********.com/product.php?id=7726
http://www.********.com/product.php?id=7724

-بالنسبة للمعالج هل النوع ده Intel® Core™ i5-2500K 3.3GHz Processor (http://www.********.com/product.php?id=9480) افضل من اللى حضرتك اخترته (يعنى لو فى فرق كويس بينهم فى الاداء انا مستعد اكسر الميزانية عشان الجهاز يعيش اكتر)

-بالنسبة لكارت الشاشة هل الكارت اللى حضرتك اخترته افضل من النوع ده XFX HD 5770 850M 1GB GDDR5 (http://www.********.com/product.php?id=7307)؟؟

-بالنسبة للرامات هل من الأفضل انى اعليها 8 جيجا ولا 4 جيجا كافية؟(هتفرق يعنى فى سرعة الجهاز والجيمز فرق جامد)

-اخر سؤال انا عايزك تطمنى عن Motherboard لان بسمع ان جيجا بايت مش قد كده (انا خبرتى ضعيفة) فياريت حضرتك تأكدلى ان النوع ده كويس ؟

-شكرا جدا جدا على المساعدة الرائعة منك واسف على ضعف خبرتى فى الحاجات دى فعشان كده بسأل كتيير عشان متدفعش فلوس وانا مضحوك عليا:D

الف شكر ليك بجد

helmygecso
10-07-2011, 23:57
-بالنسبة للشاشة 3D شوف سعر ال 20 بوصة كده عايز اعرف الاسعار وبس لو فرق كبير بينها وبين العادية يبقى مش هشتريها

دى شاشه 23 داعمه لتقنية 3D من شركة ASUS ومعاها أفضل وأحدث نظارة 3D بسعر 3550
ASUS VG236H 120Hz 3D Vision LCD Monitor with Nvidia 3D Vision Kit (http://www.********.com/product.php?id=7870)
ودى أقل حاجه موجوده مفيش 20 بوصه

-بالنسبة لل Wireless Joystick انا بتكلم على الدراع زى PS كده بس ياريت يكون بيتشحن مش ببطارية لو تقدر تجيب الاسعر تبقى مشكور اوى

الدراع يبقى اسمه (Gamepad ) مش Joystick عشان لو حبيت تسأل يعنى وموجود الدراع ده لاسلكى ولكن يعمل ببطاريات انا مش لاقى اللى بيتشحن ممكن تسأل وانت بتشترى وسعره 195 جنيه Logitech ChillStream Gamepad (http://www.********.com/product.php?id=6909)

-وبالنسبة لل Keyboard و الماوس النوع ده كويس؟
http://www.********.com/product.php?id=7726
http://www.********.com/product.php?id=7724

هما كويسين جدا بس مفيش داعى تضيع حوالى 250 جنيه على كيبورد وماوس اشترى ماوس + كيبورد ب60 جنيه واستفاد بالفلوس لحاجه تانيه Gamma Mouse + Keyboard = 60 L.E وفى وابرليس منهم ب120 جنيه

-بالنسبة للمعالج هل النوع ده Intel® Core™ i5-2500K 3.3GHz Processor (http://www.********.com/product.php?id=9480) افضل من اللى حضرتك اخترته (يعنى لو فى فرق كويس بينهم فى الاداء انا مستعد اكسر الميزانية عشان الجهاز يعيش اكتر)

دا طبعا أفض فى الاداء من I3 بس انا لو الميزانيه تكفى كنت وضعته ولكن لو هتكسر سرعه خد ده ولو مش هتكسر يبقى I5 2400 أفض بسعر 1175 جنيه

-بالنسبة لكارت الشاشة هل الكارت اللى حضرتك اخترته افضل من النوع ده XFX HD 5770 850M 1GB GDDR5 (http://www.********.com/product.php?id=7307)؟؟

الكارت اللى انا وضعه أفضل من ده بكثبر وهو يساوى 6950

-بالنسبة للرامات هل من الأفضل انى اعليها 8 جيجا ولا 4 جيجا كافية؟(هتفرق يعنى فى سرعة الجهاز والجيمز فرق جامد)

4 جيجا كافيه جدا وزياده

-اخر سؤال انا عايزك تطمنى عن Motherboard لان بسمع ان جيجا بايت مش قد كده (انا خبرتى ضعيفة) فياريت حضرتك تأكدلى ان النوع ده كويس ؟

شركة Gigabyte أفضل شركة بتصنع ماذربورد فى العالم والماذر ديه كويسه جدا

-شكرا جدا جدا على المساعدة الرائعة منك واسف على ضعف خبرتى فى الحاجات دى فعشان كده بسأل كتيير عشان متدفعش فلوس وانا مضحوك عليا:D

متقلقش كل واحد ليه بدايه انا كنت زيك كده والحمد لله بقيت على قدى :D

الف شكر ليك بجد

الشكر لله




اى خدمه تانى انا موجود

Mr.SA
11-07-2011, 02:42
الف شكر على ردك ربنا يكرمك بجد بس هو يعنى ايه كسر السرعة :rolleyes:

ياريت توضحلى النقطة دى??

helmygecso
11-07-2011, 03:57
كسر السرعه هى عمليه لتزويد تردد المعالج وبالتالى يزيد الاداء يعنى بدل ما المعالج يكون تردده 3 GHz يصبح بعد كسر السرعه مثلا 4 GHz قاذا تنوى كسر السرعه اذن اشترى المعالج اللى اخره حرف K لانه قابل للكسر اما من غير حرف K يكون قابل كسره يشكل محدود جدا

Mr.SA
11-07-2011, 04:20
كسر السرعه هى عمليه لتزويد تردد المعالج وبالتالى يزيد الاداء يعنى بدل ما المعالج يكون تردده 3 GHz يصبح بعد كسر السرعه مثلا 4 GHz قاذا تنوى كسر السرعه اذن اشترى المعالج اللى اخره حرف K لانه قابل للكسر اما من غير حرف K يكون قابل كسره يشكل محدود جدا


يعنى كسر السرعة ده هيفدنى بنسبة كبيرة يعنى المعالج هيعش فترة اطول من غير ما اغيره مش كده برده انا فهمت صح؟ وهل المعالج ده رباعى النواة ولا لأ؟والمهم يكون فى فرق فى الاداء بينه وبين اللى حضرتك ضفته فى التجميعة

helmygecso
11-07-2011, 04:37
يعنى كسر السرعة ده هيفدنى بنسبة كبيرة يعنى المعالج هيعش فترة اطول من غير ما اغيره مش كده برده انا فهمت صح؟ وهل المعالج ده رباعى النواة ولا لأ؟والمهم يكون فى فرق فى الاداء بينه وبين اللى حضرتك ضفته فى التجميعة

حضرتك فهمت صح ممكن تأخذ نفس التجميعه التى بالاعلى ولكن مع تغيير المعالج الى I5 2500K اذا منت ناوى تكسر السرعه بسعر 1375 للمعالج او I5 2400 لو مش هتكسر سرعه بسعر 1175 يعنى الفرق 200 حنيه

Mr.SA
11-07-2011, 05:23
طيب ماهو Multi GFX وده ليه اهمية للالعاب؟والكارت اللى حضرتك قولتلى عليه فيه الخاصية دى؟

helmygecso
11-07-2011, 11:44
حضرتك فى خاصيه اسمها CrossFireX والاختصار بتاعها CFX ودى خاصه عباره عن ربط كارتين متماثلين من شركة AMD ولكن الكارت اللى انا ذاكره فى خاصيه Sli ودى برده ربط كارتين متماثلين من شركة Nvidia (كلتا الشركتين تصنع كروت الشاشه) وهذه الخاصيتين تزيد من الاداء بكشل هيب ولكن هذا الكرت لايحتاج تركيب كارت اخر معه لانه قادر على تشغيل كل الالعاب الموجوده والقادمه بأعلى اعدادات

Mr.SA
11-07-2011, 13:00
تمام الف شكر ليك وانا ف خلال اسبوع كده ان شاء الله هكتب التجميعة النهائية هنا عشان حضرتك تلااجعها وتأكد عليا ان كل حاجة تمام...معلش تعبتك معايا

helmygecso
11-07-2011, 13:16
لا تعب ولا حاجه تنور فى اى وقت بص ابقى ابعتلى رساله ع الخاص لما تكتب التجميعه عشان اشوفها

Mr.SA
11-07-2011, 13:31
أوك تمام هبغتهالك على الخاص ان شاء الله

بس معلش نسيت حاجة بالنسبة للطابعة انا عايز واحدة تكون طابعة واسكانر كله فواحد هل دى كويسة ولا فى احسن؟
HP Officejet 4500 All-in-One printer (http://www.********.com/product.php?id=8349)

وبالنسبة للساوند كارد Sound Card هحتاجه نوع ايه؟؟

وبالنسبة للكيبورد والماوس اللى حضرتك قولت (Gamma) عليهم مش لاقيهم على الموقع اللى حضرتك قولته خالص هلاقيهم لما اشترى ولا كده مش موجودين؟

-بالنسبة للرام احسن اجيب واحدة 4جيجا ولا 2 كل واحدة 2 جيجا؟؟هتفرق يعنى

-معلش بس انا كنت بشطب االامكانيات كلها عشان احسب الميزانية وكده

helmygecso
11-07-2011, 14:30
أوك تمام هبغتهالك على الخاص ان شاء الله

بس معلش نسيت حاجة بالنسبة للطابعة انا عايز واحدة تكون طابعة واسكانر كله فواحد هل دى كويسة ولا فى احسن؟
HP Officejet 4500 All-in-One printer (http://www.********.com/product.php?id=8349)

بص انا مليش فى حكاية الطايعات اوى بس الطابغه دى ممتازه

وبالنسبة للساوند كارد Sound Card هحتاجه نوع ايه؟؟

بالنسبه للكارت يتاع الصوت موجود فى الماذر بورد وكويس جدا

وبالنسبة للكيبورد والماوس اللى حضرتك قولت (Gamma) عليهم مش لاقيهم على الموقع اللى حضرتك قولته خالص هلاقيهم لما اشترى ولا كده مش موجودين؟

لا هما مش موجودين فى الموقع بس هتلاقيهم وانت بتشترى وعلى فكره الموقع ده مش فيه كل حاجه ده فيه بعض الموجود يعنى انت هتروح المحل هتلاقى اضعاف اللى مكتوب

-بالنسبة للرام احسن اجيب واحدة 4جيجا ولا 2 كل واحدة 2 جيجا؟؟هتفرق يعنى

تفرق طبعا والاتنين 2 جيجا افضل واسرع من واحده 4 جيجا

-معلش بس انا كنت بشطب االامكانيات كلها عشان احسب الميزانية وكده



ولايهمك واى استفسار انا فى الخدمه