المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب حول شراء معالج AMD ب850 جنيه واستفسار حول اللوحة الام الخاصة بي



EL K4L!B3Y
30-07-2011, 04:38
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ،،

انا معايا 850 جنيه وعاوز اشتري بروسيسور جديد طبعا يكون من AMD عشان الالعاب القادمة وكدا فعاوز اخد نصيحتكم اشتري بروسيسور ايه

انا بوردتي جيجا بايت DOUBLE ULTRA 3
دا اسمها بالكامل MA78GM-US2H

هل بتدعم بروسيسورات AMD PHENOM II ولا لأل

لو مش بتدعم ممكن اسم بوردة تدعم الجيل التاني من البروسيسورات ديت و سعرها بكام

amrmovie
30-07-2011, 06:46
بالسعر ده تشترى phenom 2 x4 965 و ده رباعى الانويه بتردد 3.4 جيجا بس اشتريه c3 بوات 125 مش c2 بوات 145

helmygecso
30-07-2011, 06:57
يمكن شراء AMD Phenom II X4 965 3.4GHz بسعر 850 جنيه واللوحه تدعم جميع معالجات AMD من السلسله Phenom II

EL K4L!B3Y
30-07-2011, 07:40
بالسعر ده تشترى phenom 2 x4 965 و ده رباعى الانويه بتردد 3.4 جيجا بس اشتريه c3 بوات 125 مش c2 بوات 145


متشكرين اوي ياشباب علي ردودكم
طب ليه مشتريش C2 بوات 145
انا تقريبا بوردتي بتدعم لغاية 140 فلو زدات يبقي خطر صح؟

طب اشتري مشتت احترافي يكون اسمه ايه وبكام عشان البروسيسور

EL K4L!B3Y
30-07-2011, 08:09
طب يا شباب سعر الـ BLACK EDITION من AMD PHENOM II X4 965 يبقي بكام
+

965 ولا 955 اصلي شايف السعرين قد بعض
+
اشتري مشتت ايه

DR.M.M.S.A.E
30-07-2011, 10:28
طب يا شباب سعر الـ BLACK EDITION من AMD PHENOM II X4 965 يبقي بكام
+

965 ولا 955 اصلي شايف السعرين قد بعض
+
اشتري مشتت ايه


انا لسه شاري PhenomIIX4 955 C3
راااااااااااااااااااااائع والفولت فيه عند الضغط العااااااااالي 1.36!

رأيي تشتري ال955
وبفرق ال100 جنيه +80 كده من تحويشه العمر تشتري مشتت زي هايبر 212 وعييييييييييش

وهتعدي ال3.8 جيجاهرتز بالمشتت ده

EL K4L!B3Y
30-07-2011, 10:53
طب كدا انا اتحيرت اشتري 955 ولا 965 يعني ايه الفرق بينهم ؟
+ نسخه الـ BLACK EDITION بتبقي نفس السعر ولا لأ

سؤال بعيد شوية المشتت بيعمل ايه بعد اما اركبه وحضرتك ازاي خليت التردد 3.8

Ahmed.Saleh
30-07-2011, 11:05
AMD Phenom™ II X4 955 3.2GHz http://********.com/images/phpThumb.php?src=large/amd_phenom_ii_be.jpg&w=225&h=180النسخه المتوفره هى البلاك اديشن
بسعر 750ج وهو ممتاز وسيكون كافى مع كل الالعاب ان شاء الله
المعالج طبعا بيأتى معاه مشتت افتراضى فلن تحتاج لشراء مشتت اخر
الا اذا اردت كسر السرعه وهو امر لا خوف منه اطلاقى لكن يمكنك فى حاله عدم توفر المال الكافى الاكتفاء بالمعالج على تردده الافتراضى وتجربه الالعاب معه
ومستقبلا اشترى المشتت الذى نصح به الاخ DR.M.M.S.A.E (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=11240047)
http://arabhardware.net/forum/images/styles/Aesthetica/statusicon/user-online.png
واكسر سرعته لكن عليك بأخذ التعليمات والخطوات من قسم كسر السرعه وتبريد الحاسب

والاهم ما هى البطاقه الرسوميه التى تملكها حاليا حتى تحتاج لكسر السرعه ؟

yassermsire
30-07-2011, 11:21
اشتري AMD Phenom™ II X4 955 3.2GHz و مشتت CM Hyper 212 plus و اكسر السرعة

EL K4L!B3Y
30-07-2011, 11:38
انا امتلك البطاقة
ATI HD 5770 1GB GDDR5

ان شاء الله استقريت علي 955 و اشتري مشتت خارجي دا في اي وقت عشان اكسر السرعه بس اما اكسر السرعه هيوصل التردد لكام بحيث انه ميكنش خطر علي المعالج

Ahmed.Saleh
30-07-2011, 11:49
لا خطر اطلاقا على المعالج فى حاله اتباع تعليمات شخص موثوق فيه وخبره فى مجال كسر السرعه
وان تحتاج للكسر فى الوقت الحالى ففى اى وقت تتوفر لديك السيوله الازمه قم بشراء مشتت احترافى حسب المتوفر فى السوق وقتها

EL K4L!B3Y
30-07-2011, 11:56
لا خطر اطلاقا على المعالج فى حاله اتباع تعليمات شخص موثوق فيه وخبره فى مجال كسر السرعه
وان تحتاج للكسر فى الوقت الحالى ففى اى وقت تتوفر لديك السيوله الازمه قم بشراء مشتت احترافى حسب المتوفر فى السوق وقتها

طب يستحسن اشتري الـ BLACK EDITION ولا العادية ؟

النسخه البلاك اديشين سعرها بيفرق عن العادية بمقدار كام يعني الفرق بينهم كام

omaar97
30-07-2011, 12:18
طب يستحسن اشتري الـ BLACK EDITION ولا العادية ؟

النسخه البلاك اديشين سعرها بيفرق عن العادية بمقدار كام يعني الفرق بينهم كام

Black Edition فيه معامل الضرب مفتوح وكسر السرعة فيه سهل جداً ولا أظن هناك نسخة من P II X4 955 إصدار عادي

Ahmed.Saleh
30-07-2011, 12:48
النسخه ال 955 اعتقد انها بلاك اديشن فقط

والبلاك بتتيح فرص افضل لكسر السرعه والفارق بسيط هذا ان وجد اساسا

EL K4L!B3Y
30-07-2011, 17:25
متشكر جدا اخي
طب هو لازم اعمل تحديث للبايوس عشان البورده ولا مش محتاج
دي بوردتي http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2995#bios

Ahmed.Saleh
30-07-2011, 19:19
لا مش لازم تعمل تحديث للبايوس اللوحه الام لديك بتدعم كل معالجات AM3 حتى معالجات السداسيه النواه X6 1100.1075,1090,1055

EL K4L!B3Y
30-07-2011, 22:07
تسلم ايدك يا ريس ان شاء الله هشتري المعالج واردلك خبر وربنا يوفقك

Ahmed.Saleh
30-07-2011, 22:39
اسال فى اى وقت وستجد من ينصحك بأذن الله

EL K4L!B3Y
31-07-2011, 00:45
تسلم .. طب اجيبه C3 ولا C2

Ahmed.Saleh
31-07-2011, 00:50
فى الحقيقه لا اعلم الفارق ما بينهم اعتقد مقدار الطاقه المطلوب
غدا سأبحث عن الفارق وما يتناسب مع اللوحه الام واعتقد ان احد الاعضاء الكرام قد نصحك من قبل فى هذا الشأن

EL K4L!B3Y
31-07-2011, 02:04
اوك تمام
متشكرين جدا علي تعبك معانا
ومتاسفين علي الازعاج

EL K4L!B3Y
31-07-2011, 06:11
طب اخي البورده بتاعتي مهياه لكسر السرعه باحترافية ولا لأ

ال200 هيرتز اللي هم الفرق بين 955 و 965 هيفرقوا كتير ولا مش هيفرقوا

omaar97
31-07-2011, 10:11
فرق 200mhz لن يؤثر في شيء

اللوحة لديك ضعيفة بكسر السرعة

EL K4L!B3Y
04-09-2011, 08:33
اخي انا قررت ان شاء الله اني اشتري هذا المعالج AMD PHENOM II X4 965 BE فلو ملقتش منه C3 وجبت C2 ويستهلك 140w والبورده دي عندي http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2995# كان مكتوب علي علبتها عندي Support 125w هل اما هشتري C2 اللي بيستهلك 140 هيشكل خطر للعلم اني افكر في كسر سرعه كارت الشاشة ؟

للعلم ايضا اخي اني مش محدث البايوس فهل ايضا سيشكل خطر لو محدثتوش

Ahmed.Saleh
04-09-2011, 08:46
للأسف هذا المعالج غير مدعوم من قبل اللوحه الأم انظر الرابط التالى
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2995



AMD
Phenom II X4 965
3400MHz
512KBx4
6MB
Deneb
45nm
C2
140W
4000
N/A


مكتوب فى نهايه الصف الخاص به N/A = Not support

اشترى اخى معالج x4 955 او معالج x4 965 لكن لابد ان يكون C3 هذا الاصدار مقدار الطاقه الخاص به 125W

omaar97
04-09-2011, 11:13
حسب علمي لا يوجد الآن C2 أساساً في السوق

Ahmed.Saleh
04-09-2011, 13:38
اذا فليشترى 955 وتقريبا لن يشعر بالفارق

EL K4L!B3Y
04-09-2011, 16:07
اها اخي يعني دلوقتي في حلين اشتري 965 ويكون C3

او اشتري 955

دا قصدك ؟؟

اصل سالت في شركة بالتليفون بيقول لي اه عندي AMD PHENOM II X4 965 BE احدث نسخه

سالته هل هي C3 ولا C2 قالي معرفش ايه دا بس قالي ان دي احدث نسخه

اروح اشتريها واتوكل علي الله ؟؟

Ahmed.Saleh
04-09-2011, 17:15
لا يا اخى لابد وان تكون النسخه C3 لضمان عمل المعالج وامداده بكامل الطاقه التى يحتاجها

لانى لا اعرف ماذا يحدث اذا تم تشغيله على لوحه ستعطيه طاقه اقل
اشتريه على مسؤليتك

ونصيحتى هى لأ

وسهل تعرف هوه انهى واحد بأنك تبص على البروسيسور نفسه هتلاقى مكتوب عليه كلام
الC3 مكتوب عليه ونقلا عن هذا الموقع
http://www.guru3d.com/article/phenom-ii-x4-965-be-revision-c3-review-test/
(http://www.guru3d.com/article/phenom-ii-x4-965-be-revision-c3-review-test/) بيبقى كده مكتوب عليه كود HDZ965FBK4DGM اللى اخره M ده هوه اللى بيكون الC3
هتقولى وانا اعرفه منين وهوه فى العلبه هقولك العلبه بيبقى البروسيسور فيها ظاهر لانه بيبقى قدامه قطعه بلاستيك شفافه ممكن تعرف منها الموضوع ده بسهوله جدا
واكيد هيبقى مكتوب على العلبه نفسها حاجه من الاثنين يا اما قدر الواط المطلوب
او الكود السابق ذكره
ودى صوره تتأكد منها


This new SKU can be found located under product code HDZ965FBK4DGM, with the M indicating the new C3 revision.http://www.guru3d.com/imageview.php?image=20885

وده تعليق موقع
http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/11/04/amd-phenom-ii-x4-965-be-c3-review/1


Black Edition products are only available as "PIB" (Processor in Box), and you can check you're getting the right version because it uses this code: HDZ965FBK4DGM, not "I". (http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/11/04/amd-phenom-ii-x4-965-be-c3-review/1)


ودى صوره للأصدارين http://images.bit-tech.net/content_images/2009/11/amd-phenom-ii-x4-965-be-c3-review/7.jpg

اعتقد انه الكلام واضح وصريح واللوحه عندك لن تدعم النسخه ال140 وات ولا حتى بتحديث البايوس

وقد اعذر من انذر