المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : عاوز أخد رايكم في شراء بروسيسور core 2 quad q9650 or q9550



a4_n
09-08-2011, 19:11
مواصفات جهازي الحالي
ماذر بورد
http://www.msi.com/product/mb/P35-Platinum.html
(http://www.msi.com/product/mb/P35-Platinum.html)بروسيسور
http://ark.intel.com/products/27520/Intel-Pentium-D-Processor-945-(4M-Cache-3_40-GHz-800-MHz-FSB)
ر (http://ark.intel.com/products/27520/Intel-Pentium-D-Processor-945-(4M-Cache-3_40-GHz-800-MHz-FSB))امات 3*1
Kingston 99U5316-028.A00LF
كارت الشاشة
http://www.chaintech.com.tw/a511_newsrelease_detail.php?serno=46

ك (http://www.chaintech.com.tw/a511_newsrelease_detail.php?serno=46)نت عاوز اعرف المعالج بتاعي يتباع بكام
و لو هشتري المعالج دة مستعمل q9650 بسعر 1220
أو المعالج q9550 بسعر 1070 جنية
هيعموا فرق معايا يعني الجهاز هيبقي أحسن في الأداء العام و الجيمز و كدة و لا أجيب كارت شاشة جديد احسن

مع العلم لدي باور سبلاي k mex 500w
و مشتت أحترافي
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5983

س (http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5983)ؤال كمان معلش طولت عليكم هو إية الفرق بين الكور 2 كواد العادي و الإكستريم
و منين اقدر أشتريهم من مصر جديد و مستعمل

SuBZeRo
09-08-2011, 19:49
اخي العزيز انا شوفت لنكاتك ورأي انك تنتظر وترفع الجهاز كله لانك لما ترفع من المعالج اللي عندك للكواد 9550 مثلا هتلاقي انا التكلفة الاجمالية اقل من تكلفة رفع الجهاز كله الي i7 coreيكون مستعمل من اي عضو عارضه للبيع بحاجات بسيطة

a4_n
09-08-2011, 19:59
شكرا جزيلا علي رايك
بس أنا بحب الماذر بورد دي قوووي و بعدين لو نويت أغير كل حاجة معتقدش هجيب انتل تاني خاااااالص لاني بجد حسيت أنة بومبة أنا كنت راجل amd طول عمري و للاسف لما شفت البوردة أنبهرت
و مكنش فية فلوس وقتها أجيب بروسيسور كواد و بعد كدة ملقتوش خالص و اختفي و مكنتش شايف أن أجيب كور 2 ديو هيفرق قد كدة
و تمن البروسيسور amd سداسي النواة 1000 لحد 1200 و بوردة محترمة من جيجا بايت او msi ب 700 جنية بس أنا

كنت عاوز أرقي جهازي الحالي و عاوز رايكم في البروسيسور أجيب جديد و لا أغير كارت الشاشة
و المعاج بتاعي يبباع بكام

a4_n
10-08-2011, 01:01
طيب هو مش معقول محدش عندة فكرة هل البروسيسور الكواد هيفرق معايا ولا لا لان أكيد كتير منكم جربوة

و لو أنتوا شايفين ان مواصفات البوردة بقيت قديمة قووووي و الكواد دة مش كويس و هيبقي السعر مقابل الأداء مش كويس
فا بالتالي أريح دماغي و أجيب بوردة جديدة و بروسيسور أحسن
قولولي رايكم أرجوكم

yassermsire
10-08-2011, 01:08
اخي سوف تشعر طبعا بفرق في الاداء لان معالجك الحالي نواه واحد و معالج Core 2 Quad اربع نواه سيكون جيدا للالعاب

لكني افضل ان تنتقل الي معالجات ساندي بريدج الحديثة و تبيع جهازك الحالي كله و تزود عليه 2500 جنية و تشتري جهاز جديد و قوي في الالعاب

لكن علي كل حال الامر يعود لك

a4_n
10-08-2011, 02:02
أولا أخي العزيز البوسيسور الحالي لدي dual core مسماة لا اعلم هل يقل علي كور 2 ديو و لكنة يقرا علي الوندوز و علي ال cpuz علي انة بنواتان كل منهم 3.4
ثانيا المتوفر حاليا تقريبا 1000 جنية و إذا أشتريت بروسيسور جديد اكيد كمان هجيب معجون حراري جديد يعني 1100 تقريبا و مش معقول هرمي البوردة و هي شغالة كويس و تمام
ثالثا أنا معرفش يعني إية ساندي بردج هل تقصد بية المعالج سداسي النواة
رابعا السؤال ألي كنت بسالة في الموضوع من الأول هل ال 1000 جنية دي أجيب بيها بروسيسو

OARKNEES
10-08-2011, 02:08
أخي من ناحيتي لوحة الأم لديك صاروخية ^_^ وتحويل الى المعالج core 2 quad ممتاز اذا قمت بكسر سرعة المعالج مع مشتت احترافي
يبقى عندك المشكلة في كرت شاشة يجب أن تقم بتغير الى أفضل مثال GTX 560 TI فسوف يعمل دون عنق زجاجة أن شاء الله .

أما تحويل الى I7 أكثر من ممتاز على شرط تبيع الجهاز بسعر ممتاز ويكون عندك ميزانية اضافية لتحويل .

yassermsire
10-08-2011, 02:23
أولا أخي العزيز البوسيسور الحالي لدي dual core مسماة لا اعلم هل يقل علي كور 2 ديو و لكنة يقرا علي الوندوز و علي ال cpuz علي انة بنواتان كل منهم 3.4
ثانيا المتوفر حاليا تقريبا 1000 جنية و إذا أشتريت بروسيسور جديد اكيد كمان هجيب معجون حراري جديد يعني 1100 تقريبا و مش معقول هرمي البوردة و هي شغالة كويس و تمام
ثالثا أنا معرفش يعني إية ساندي بردج هل تقصد بية المعالج سداسي النواة
رابعا السؤال ألي كنت بسالة في الموضوع من الأول هل ال 1000 جنية دي أجيب بيها بروسيسو

اخي تستطيع تقيم السعر المعالج المستعمل حسب مده الاستعمال مثلا سنتين ارخص من سنه

لكن q9650 لا تشتريه باكثر من 1150 جينه و ايضا تذكر مده الاستعمال كام شهرا او كام عاما

SuBZeRo
10-08-2011, 02:45
شكرا جزيلا علي رايك
بس أنا بحب الماذر بورد دي قوووي و بعدين لو نويت أغير كل حاجة معتقدش هجيب انتل تاني خاااااالص لاني بجد حسيت أنة بومبة أنا كنت راجل amd طول عمري و للاسف لما شفت البوردة أنبهرت
و مكنش فية فلوس وقتها أجيب بروسيسور كواد و بعد كدة ملقتوش خالص و اختفي و مكنتش شايف أن أجيب كور 2 ديو هيفرق قد كدة
و تمن البروسيسور amd سداسي النواة 1000 لحد 1200 و بوردة محترمة من جيجا بايت او msi ب 700 جنية بس أنا

كنت عاوز أرقي جهازي الحالي و عاوز رايكم في البروسيسور أجيب جديد و لا أغير كارت الشاشة
و المعاج بتاعي يبباع بكام
اخي العزيز مش بكتر الانوية بل باداء المعالج فمثلا لــ i7 core وهو كواد بيتفوق علي phenom ii x6 من amd وخاصة في حالة كسر السرعة وده له اسباب كتير اهمها في رأي ان انتل عملت المعالجات دي وكل كور فيها له 2 ثريد او خط بينات اما amd فالسداسي منها لكل كور فيها ثريد واحد

SuBZeRo
10-08-2011, 02:50
أولا أخي العزيز البوسيسور الحالي لدي dual core مسماة لا اعلم هل يقل علي كور 2 ديو و لكنة يقرا علي الوندوز و علي ال cpuz علي انة بنواتان كل منهم 3.4
ثانيا المتوفر حاليا تقريبا 1000 جنية و إذا أشتريت بروسيسور جديد اكيد كمان هجيب معجون حراري جديد يعني 1100 تقريبا و مش معقول هرمي البوردة و هي شغالة كويس و تمام
ثالثا أنا معرفش يعني إية ساندي بردج هل تقصد بية المعالج سداسي النواة
رابعا السؤال ألي كنت بسالة في الموضوع من الأول هل ال 1000 جنية دي أجيب بيها بروسيسو
اخي الفرق عظيم بين الكواد كور والدول كور لان الدول الكور من انتل بيكون ثنائي في السرعة بس لكن الكاش وهو الاهم بيكون نواة واحدة اما الالعاب فانت في حالة شراء الكواد هتقدر تشغل اي لعبة باعلي الاعدادات واي كرت شاشة هتقدر تشغله بدون التعرض لعنق زجاجة هات الكواد ومشتت واكسر وده برضه قوي انا كنت قلت الــ i7 من باب الافضلية بس

a4_n
10-08-2011, 04:02
شكرا جزيلا اخوي yassermsire
طيب و q9550 ممكن يكون بكام

شكرا أخي SuBZeRo علي تعبك معايا
بس هو الكواد فية كام ثريد و هل هو أحسن من ال amd السداسي

شكرا ليك أخويا OARKNEES يا رافع روحي المعنوية بس هنرجع تاني لسؤالي أنت شايف أغر البروسيسور الأول ولا كارت الشاشة ل 570

سوال بقي للكل و معلش طولت عليكوا
هل المشتت ألي عندي حاليا غير كافي للكواد مع أن كل الناس قالوا أنة محترم و كمان بيشتغل علي أعلي حاجة أي 7
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5983
(http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5983)
سؤال تاني و انا بشترية مستعمل أعرف أزاي انة كويس و شغال و تمام يعني أستخدم برامج إية و شكرا

a4_n
10-08-2011, 04:04
شكرا جزيلا اخوي yassermsire
طيب و q9550 ممكن يكون بكام

شكرا أخي SuBZeRo علي تعبك معايا
بس هو الكواد فية كام ثريد و هل هو أحسن من ال amd السداسي

شكرا ليك أخويا OARKNEES يا رافع روحي المعنوية بس هنرجع تاني لسؤالي أنت شايف أغر البروسيسور الأول ولا كارت الشاشة ل 570

سوال بقي للكل و معلش طولت عليكوا
هل المشتت ألي عندي حاليا غير كافي للكواد مع أن كل الناس قالوا أنة محترم و كمان بيشتغل علي أعلي حاجة أي 7

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5983
(http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5983)

سؤال تاني و انا بشترية مستعمل أعرف أزاي انة كويس و شغال و تمام يعني أستخدم برامج إية و شكرا

OARKNEES
10-08-2011, 07:54
عفواً أخي

1 - أخي AMD سداسي النواة أفضل بالتأكيد لاكن يجب أن تغير لوحة الأم مع المعالج وهذا مكلف

2 - أنا في هذا الوضع أغير كرت شاشة أول ثم المعالج

3 - المشتت جيد في كسر سرعة المعالج اذا كان رباعي النواة لاكن لا تقم بتغير الا بعد كسر سرعة مستقبلاً أن شاء الله ومعرفة النتيجة الحرارة فهذا أمر فرعي وليس رئيسي .

4- أخي من ناحية المستعمل فهو نادر جداً وجود عطل في المعالج لاكن لتأكيد تستخدم برامج ضغط مع مراقبة درجة الحرارة وفي حالة انهيار النظام يكون في مشكلة لاكن سيتم شرح بتفصيل اذا ثبتت على الشراء المعالج .

ملاحظة : قم بحذف المشاركة الاخيرة وذلك بسبب التكرار لكي لا تخالف .

a4_n
10-08-2011, 14:44
4- أخي من ناحية المستعمل فهو نادر جداً وجود عطل في المعالج لاكن لتأكيد تستخدم برامج ضغط مع مراقبة درجة الحرارة وفي حالة انهيار النظام يكون في مشكلة لاكن سيتم شرح بتفصيل اذا ثبتت على الشراء المعالج .

ملاحظة : قم بحذف المشاركة الاخيرة وذلك بسبب التكرار لكي لا تخالف .

مش عارف يعني إية برنامج فك ضغط يعني أجيب ون رار و أضغط بية كام ملف طيب ما أي بروسيسور بيعمل دة أعتقد حتي لو كان فية حاجة مش تمام أكيد الناس ألي بتشتري و تبيع كتير عندهم أي طريقة يقدروا يتاكدوا بيها مش بيرموا فلوس في الأرض
ثانيا شكرا علي الملاحظة لكن ارجوك وضح فين التكرار علشان ألغية و شكرا

yassermsire
10-08-2011, 15:05
مش عارف يعني إية برنامج فك ضغط يعني أجيب ون رار و أضغط بية كام ملف طيب ما أي بروسيسور بيعمل دة أعتقد حتي لو كان فية حاجة مش تمام أكيد الناس ألي بتشتري و تبيع كتير عندهم أي طريقة يقدروا يتاكدوا بيها مش بيرموا فلوس في الأرض
ثانيا شكرا علي الملاحظة لكن ارجوك وضح فين التكرار علشان ألغية و شكرا

اخي لو ضعطت علي المعالج بستخدام prime95 لمده ربع ساعة و اجتاز الاختبار بدون طهور اخطاء في البرنامج هذا يدل علي عدم وجوج عطل في المعالج

اخي يمكنك شراء q9550 بسعر 1000 جينة وثم تكسر سرعتة بستخدام المشتت الاحترافي الذي تملكه

SuBZeRo
11-08-2011, 02:57
فعلا المعالج اقل مكونات الجهاز تعرض للتلف وكما قال اخي ياسر اضغط ببرنامج prime 95 واذا اجتاز المعالج الاختبار يبقي جيد واذا اشتريت اشتري من حد موثوق فيه فمثلا اعضاء منتدانا العزيز بالتجربة موثوق فيهم جميعا توجه لمنتدي عروض البيع من الاعضاء وستجد مبتغاك
والكواد العادي له 4 ثريد بس
اما اخي OARKNEES (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=11239834) فالــ amd السداسي افضل من الكواد العادي 775 lga بكتير جدا اكثر من التخيل اما الكواد من فئة i7 core سواء كان 1366 او 1155 بيظهر تفوق intel العظيم علي amd

OARKNEES
12-08-2011, 00:39
اما اخي OARKNEES (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=11239834) فالــ amd السداسي افضل من الكواد العادي 775 lga بكتير جدا اكثر من التخيل اما الكواد من فئة i7 core سواء كان 1366 او 1155 بيظهر تفوق intel العظيم علي amd

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه ههههههههههههههههه
أنا كتبت أن AMD سداسي النواة أفضل من المعالج core 2 quad وستكون تكلفة كبيرة بسبب تغير البوردة فقط . لا داعي للأضافة من عندك .

a4_n
12-08-2011, 06:44
شكرا ليكوا بس إية طريقة أستخدام برنامج prime 95

او أي لنك للشرح ليها لاني ملقتش خالص

OARKNEES
12-08-2011, 07:28
هذا برنامج أفضل لضغط وأسهل ولوحدك رح تعرف طريقة تشغيل
http://www.mediafire.com/?u1u9qb5157mm3qu

a4_n
12-08-2011, 08:07
شكرا ليك و جاري تجربتة

Ahmed.Saleh
12-08-2011, 12:05
نفس خطتى القادمه بشراء معالج كواد 9550 وبطاقه متوسطه ان شاء الله
المعالج قوى وممتاز والاAMD السداسى افضل لكن ستضطر لتغيير المنصه كامله
قم بشرائه واكسر سرعته والبطاقه الرسوميه 9600GT ليست سيئه لكن فى اقرب فرصه قم بالتغيير فالمعالج قادر على مجاراه بطاقات قويه فى الأداء مثل GTX460 GTX560 . GTX 550 ,HD 6850,HD 6870
وستحصل على اداء ممتاز للألعاب وستستغل اللوحه الأم لاخر قطره

a4_n
12-08-2011, 20:44
شكرا جزيلا أخويا كحرتة
و من الواضح من أسم حضرتك أنك فاهمني كويس :):)

Ahmed.Saleh
12-08-2011, 23:08
شكرا جزيلا أخويا كحرتة
و من الواضح من أسم حضرتك أنك فاهمني كويس :):)

فاهمك لانى مزنوق نفس الزنقه
لا مال كافى للتغيير الشامل
اذا التغيير المحدود وخاصه انى لا العب اكثر من ساعتين يوميا يبقى خير الأمور الوسط
معالج كور2كواد وبطاقه GTX460 او 6850 ويبقى كده ميه ميه فضل وعدل والحمد لله

a4_n
12-08-2011, 23:33
بص يا باشا بقي خليك معايا نجيبلنا 2 بروسور سوا سوا
و كمان كارتين شاشة لوز 470 و لا حاجة أهو الجهاز ينطق شوية

MrEhabYoussrey
13-08-2011, 00:00
أخى لا داعى لشراء أحد معالجات Q9550 أو Q9650 .. فبكلاهما لن تتعدى تردد 3.6GHz بسبب قدم اللوحة لديك ..
بل يمكنك الوصول إلى نفس النتيجة بمعالج Q6600 وكسر سرعتة بصورة أعلى من Q9xxx بإستخدام المشتت لديك ..
وسعرة لن يتعدى 700 جنية مسـتعمل..وباقى المبلغ تضيفة لسعر كارتك المباع وتشترى الكارت الجديد ..

هكذا ستكون طورت الكثير بأقل مبلغ متاح 1000 جنية..

Ahmed.Saleh
13-08-2011, 00:17
أخى لا داعى لشراء أحد معالجات Q9550 أو Q9650 .. فبكلاهما لن تتعدى تردد 3.6GHz بسبب قدم اللوحة لديك ..
بل يمكنك الوصول إلى نفس النتيجة بمعالج Q6600 وكسر سرعتة بصورة أعلى من Q9xxx بإستخدام المشتت لديك ..
وسعرة لن يتعدى 700 جنية مسـتعمل..وباقى المبلغ تضيفة لسعر كارتك المباع وتشترى الكارت الجديد ..

هكذا ستكون طورت الكثير بأقل مبلغ متاح 1000 جنية..

فكره ممتازه ايضا النظريه فى مدى توفر المعالجين

a4_n
13-08-2011, 02:57
شكرا جزيلا ليكوا بجد بجد ساعدتوني اني أوصل لاحسن قرار

و دة بمجهودكم معايا

جري البحث عن معالج و كارت شاشة مناسب و شكرا مرة تانية