المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب نصيحة بخصوص تطوير جهاز بميزانية 1000 جنية



meckamecka
02-11-2011, 09:38
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
محتاج نصحية بخصوص تطوير جهازي بميزانية 1000 جنية قابلة للزيادة حاجة بسيطة اذا تطلب الامر ومواصفاتة التالية :-

CPU :AMD Phenom X3 8450 2.1Ghz/1.5Mb
M.B :GIGABYTE MA78GM-US2H Rev 1.0 (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2995#sp)
Memory :4GB KINGSTON DDR2 800MHz
VGA :ATI Radeon HD 3200
H.D :Western Digital 320GB
Display :17"LG 710E
Satellite Card : Twinhan 1027
OS : Windows 7 SP1 64bit

طبعا انا بطور الجهاز علشان الالعاب .
أولا : محتاج كارت شاشة وهتكون ميزانية كارت الشاشة من 500 الى 600 جنيه .
ثانيا : هل كارت الشاشة الجديد هيعمل اداء كويس مع البروسيسور بتاعي ؟
ثالثا : لو البروسيسور بتاعي مش هيعمل اداء مع كارت الشاشة الجديد من الممكن البروسيسور ده Phenom II X2 555 يتوافق مع الجهاز اذا تطلب الامر شرائة ؟
رابعا : انا محدث البايوس ده اخر اصدار F9D انا شايف البروسيسور انه سبورتد بس محتاج التأكد ..
خامسا : الباور سبلاي بتاعي ابو 50 جنية 1200 وات .


CPU Support List For (http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2995)GIGABYTE MA78GM-US2H Rev 1.0 (http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2995)


(http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2995)

THE-ROCK
02-11-2011, 13:13
علشان تطور جهاز وعاوز تشغل اللعب الجديدة مثل battlefield 3 لازم تغيير البروسيسور وكارت الشاشة وهو الاهم انا جبت بروسيسور x2 وفتحت النواة التالتة وبسرعة 3.2 زكارت شاشة وشغال معايا كويس 5830 بسعر 900 يعنى الموضوع هيخش فى حدود 1500 بس شغال معايا زى الفل

meckamecka
02-11-2011, 13:54
انا محتاج العب Test Drive Unlimited 2 على الهاي 1024 * 768 و GTA IV و PES 2012 و FIFA 2012 و ArmA II Operation Arrowhead الالعاب ديت شغالة عندي جيد ولكن مش متكيف منها

THE-ROCK
02-11-2011, 15:12
بص انا من ساعة ماجبت التجميعة دى وكل اللعب شغالة على الهاى ومفيش مشاكل فالتجميعة دى هتريحك خاصة كرت الشاشة علشان اللعب اللى نزلة قوية اوى وخد بالك الا x3 2.1MHZ اما الx2 3.2 MHZ والكاش 6 mb وممكن تكسرة وشكرا

meckamecka
03-11-2011, 08:51
المنتدى بقى نايم ليه فين الخبراء ؟؟؟

THE-ROCK
03-11-2011, 10:31
حبيبى انا مش فاهم طلبك حدد انت عاوز اية وانا هقولك

meckamecka
03-11-2011, 12:15
طلبي يا باشا اني مش متأكد ان البروسيسور Phenom II X2 555 يشتغل على البوردة بتاعتي ثانيا كارت الشاشة اللي حضرتك مرشحة غالي كتير عليا و الباور سبلاي بتاعي هينفع ولا اية

Ahmed.Saleh
03-11-2011, 13:48
نأسف على التأخير اخى الكريم وسبب التأخير ارتباط الأخوه بأعمالهم ودراستهم

بالنسبة لأستفسارك فالمعالج ليس سيئ لكنه لن يتوافق مع البطاقات القويه كالتى ذكرها الأخ ال5830

لذلك فلديك احد هذه الحلول :
1- ان تشترى بطاقة رسومية مثل 6670 او 6570 وسعرهم 650ج و675ج على الترتيب
مع مزود طاقة بقدرة 400 وات على الأقل اذا قررت تشترى البطاقه الثانيه و350وات اذا كان اختيارك الأولى
والبطاقات تحديداً هم










http://********.com/images/thumb/sapphire_6670_1gb.jpg (http://********.com/product.php?id=9481)

SAPPHIRE AMD Radeon HD 6670 1GB GDDR5
from High End - Speed Multisystems (http://********.com/product.php?id=9481)

http://********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://********.com/store.php?storeid=157)
[/URL]

650 L.E





او










[URL="http://********.com/product.php?id=9855"]http://********.com/images/thumb/his_6750_1gb.jpg (http://********.com/store.php?storeid=157)

HIS AMD Radeon HD 6750 1GB DDR5
(http://********.com/product.php?id=9855)





675 L.E





وتستمر على المعالج لديك وسيكون اداؤه جيداً وفى المستقبل قم بشراء Phenom II X4 955 مثلا لتحظى بتجربة لعب افضل كثيراً الأن ومستقبلاً
وايضا معالج Phenom II x2 550 مدعوم من اللوحة الأم ويمكن شراؤه ايضاً ليحقق اداء افضل مع اياً من اختياراتك من البطاقات الرسوميه
ولا تنسى مزود الطاقة الا يقل عن 400 وات فى حالة 6750 و الا يقل عن 350وات فى حالة 6670 وابتعد عن النوعيات ذات السعر 50ج واشترى مزود من ماركة محترمة وهذه الماركات لا يقل سعرها عن 160ج لل350وات و250ل300ج للمزود ال400وات

meckamecka
03-11-2011, 16:40
اشكرك بشدة على ياباشا

meckamecka
03-11-2011, 18:47
هل الكارت ده SAPPHIRE HD 6750 1GB DDR5 افضل من HIS HD 6750 1GB DDR5
الفرق في السعر بسيط تقريبا 25 جنية و الاول معاه لعبة فري ديرت 3 على حسب علمي اما بالنسبة للباور وجدت ان الاول محتاج 450 وات من موقع الكارت (http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1073&pid=1189&psn=&lid=1&leg=0#) مع العلم ان في الموضوع ده (http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=244944) صاحب الموضوع كاتب ان 6750 يعمل على باور Cooler master 400W Elite الميزانية مش هتقدر تزيد لشراء باور اعلى ... وشكرا

THE-ROCK
04-11-2011, 00:53
الفرق بين ماركة الكروت مش فارق اوى ممكن تجيب اى شركة زى HIS

Ahmed.Saleh
04-11-2011, 02:17
اشترى الأرخص حيث ان الفارق هو كوبون اللعبة المجانى
و400 وات كافى لأيهما ان شاء الله المشكلة فى ايجاده فى السوق وانتبه للأنواع المضروبة وقبل الشراء قم بأخذ الكود الى علبة المزود اذا شككت فى امره وابحث عنه فى الأنترنت لتتأكد من انه يتبع الشركة التى تظهر على غلاف الكرتونه

meckamecka
08-11-2011, 20:12
اتصلت ببعض الشركات ولم اجد الباور Cooler master 400W Elite ولا antec 450 w لم اجد سوى HEC 400 W وسعرة 220 جنية هل يصلح ؟؟؟

Ahmed.Saleh
09-11-2011, 00:07
يرجى ان تطلب منهم اسم الموديل بالكامل
مثلا
HEC-350TN-2WX
هو اسم الموديل بالكامل
للتأكد من انه اصلى وليس مقلداً

meckamecka
10-11-2011, 18:03
HEC 400 VN - 2RX

http://www.hec-group.com.tw/power_supply/atx12v_v22/

Ahmed.Saleh
10-11-2011, 18:34
اذاً هو اصلى توكل على الله واشتريه

meckamecka
12-11-2011, 09:50
شكرا يا باشا تم الشراء و مشاء الله الكارت و الباور عامل شغل تمام