المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : استفسار بخصوص تشغيل الصوت فى كابل hdmi



zaghloul_10
17-11-2011, 23:53
السلام عليكم : عندى تليفزيون سامسونج 42 بلازما : و كارت شاشة geforce 8800gt alpha dog edition : المهم الكارت مفيهوش غير مخرجين dvi : جبتله محول dvi>hdmi : و كابل hdmi 1.4 و وصلته بالتليفزيون
التليفزيون فيه فتحتين hdmi : وصلته الاولى بالكمبيوتر : لقيت no signal و مكتوب فوق hdmi/dvi
وصلت الثانية : لقيت الصورة جت 100% لكن بدون صوت و مكتوب فوق hdmi فقط
جربت اوصل كابل الصوت من مخرج كارت الصوت فى التليفزيون و لكن بدون فائدة : و فتحت اعدادات الصوت لم اجد hdmi sound او اى شىء له علاقة بالصوت فى hdmi :( :( :(

sad_but_cool1
18-11-2011, 00:06
بدك الصوت يخرج من كرت الشاشة من مخرج ال DVI ? :eek:

zaghloul_10
18-11-2011, 00:07
بدك الصوت يخرج من كرت الشاشة من مخرج ال hdmi ? :eek:
على فكرة بيخرج : بس انت دور و اتأكد ؟؟؟؟؟؟
انا جربتها عند كل اصحابى

sad_but_cool1
18-11-2011, 00:14
جربتها على الكرت geforce 8800gt alpha dog edition ؟؟؟؟؟
مستحيل
على كل حال , اكتب موديل الكرت بالزبط
وبعدين , مستحيل يخرج الصوت من مخرج ال dvi

zaghloul_10
18-11-2011, 00:16
جربتها على الكرت geforce 8800gt alpha dog edition ؟؟؟؟؟
مستحيل
على كل حال , اكتب موديل الكرت بالزبط
وبعدين , مستحيل يخرج الصوت من مخرج ال dvi
يعنى سؤال : لو حتى انا جايب converter dvi to hdmi : لازم يكون الكارت نفسه فيه hdmi ???????
تعبتك معايا معلش :]

sad_but_cool1
18-11-2011, 00:17
بالزبط
ال dvi مخرج صورة فقط

sad_but_cool1
18-11-2011, 00:28
تحديث
بعد البحث , لقيت انو ممكن يخرج الصوت من مخرج ال dvi بكروت ال Radion فقط
إذا كان فيها audio decoder ويكون مخرج ال dvi مجهز للصوت

sad_but_cool1
18-11-2011, 00:31
السلام عليكم : عندى تليفزيون سامسونج 42 بلازما : و كارت شاشة geforce 8800gt alpha dog edition : المهم الكارت مفيهوش غير مخرجين dvi : جبتله محول dvi>hdmi : و كابل hdmi 1.4 و وصلته بالتليفزيون
التليفزيون فيه فتحتين hdmi : وصلته الاولى بالكمبيوتر : لقيت no signal و مكتوب فوق hdmi/dvi
وصلت الثانية : لقيت الصورة جت 100% لكن بدون صوت و مكتوب فوق hdmi فقط
جربت اوصل كابل الصوت من مخرج كارت الصوت فى التليفزيون و لكن بدون فائدة : و فتحت اعدادات الصوت لم اجد hdmi sound او اى شىء له علاقة بالصوت فى hdmi :( :( :(





ممكن توضح الجملة الأخيرة ؟ كابل الصوت بين اي مخرج لأي مدخل ؟

zaghloul_10
18-11-2011, 00:34
ممكن توضح الجملة الأخيرة ؟ كابل الصوت بين اي مخرج لأي مدخل ؟
يعنى دخلت طرف الaux الاول عادى فى كارت الصوت فى الماذر : و الطرف الاخر بدل مدخله فى سماعات خارجية , دخلته فى فتحة فى التلفزيون audio in بدون فائدة

sad_but_cool1
18-11-2011, 00:37
تحديث 2
ممكن تزبط !
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=88391

zaghloul_10
18-11-2011, 00:38
تحديث 2
ممكن تزبط !
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=88391
مش فاهم منهم اى حاجة :(

sad_but_cool1
18-11-2011, 00:44
أول نقطة
الشاشة عندك بتتعمل تعطيل لمدخل الصوت العادي analog لأنها بتحس انو في اشارة صوت من مدخل ال hdmi
معناها انو مخرج ال hdmi عندك فيه اشارة صوت dummy وهمية

المشكلة بتعريف الكرت , و في طريقتين لحل المشكلة

zaghloul_10
18-11-2011, 00:45
أول نقطة
الشاشة عندك بتتعمل تعطيل لمدخل الصوت العادي analog لأنها بتحس انو في اشارة صوت من مدخل ال hdmi
معناها انو مخرج ال hdmi عندك فيه اشارة صوت dummy وهمية

المشكلة بتعريف الكرت , و في طريقتين لحل المشكلة
ايه هما

sad_but_cool1
18-11-2011, 00:50
التعريف المعدل
مرفق ملفين لل 32 بت و ال 64 بت windows 7/vista

sad_but_cool1
18-11-2011, 00:51
التعريف لل 64 bit

sad_but_cool1
18-11-2011, 00:52
الطريقة الثانية:

1. Get Phoenix EDID Designer, (http://www.tucows.com/preview/329441), unzip and run the exe (no install reqd)
2. Click Tools->Extract registry EDID, then double click the line for your TV/monitor in the popup
3. Click Tools->Byte viewer, and note down the values in row 00, columns 08-0B (4 bytes)
4. Start the installation of the latest Nvidia drivers and cancel out once the files are extracted
6. Open the file "nv_disp.inf" in a text editor. By default for the current drivers this is in C:\NVIDIA\...\169.21
7. Scroll down to the section [nv_SoftwareDeviceSettings], add the following line there, replacing the "XX" values below with the 4 values noted in step 3:

HKR,, OverrideEdidFlags0, %REG_BINARY%, XX,XX,XX,XX,00,00,FF,FF,04,00,00,00,7E,01,00

(In my case the TV code was SYN 0043, the four values being: 4F,2E,43,00 )

4. Uninstall your current drivers and reboot
5. Install the modified drivers by running the previously extracted setup.exe. By default for the current drivers, this is in C:\NVIDIA\...\169.21. You'll get a warning about the driver not being signed because of the modified inf. Just press OK.

Reboot, and you should have GLORIOUS AUDIO!!!

zaghloul_10
18-11-2011, 00:58
التعريف لل 64 bit
سطبته : و بعدين ؟؟؟؟ هل لما اوصل بالتليفزيون : الصوت هيشتغل طبيعى ؟؟؟
انا تعبتك معايا : انا اسف wallahy :]

sad_but_cool1
18-11-2011, 00:59
اللي جربو ملفات الإصلاح "الطريقة الأولى" بيحكو انو الطريقو ما نجحت على التعريفات الحديثة من nvidia
والحل كان التعديل اليدوي
http://currysauce.org/2010/03/20/how-to-disable-sound-output-over-hdmi-for-nvidia-graphics-cards/
ملاحظة :الطريقة في الرابط اعلاه لتعطيل الصوت , بس انت لازم تعمل العكس

zaghloul_10
18-11-2011, 01:01
اللي جربو ملفات الإصلاح "الطريقة الأولى" بيحكو انو الطريقو ما نجحت على التعريفات الحديثة من nvidia
والحل كان التعديل اليدوي
http://currysauce.org/2010/03/20/how-to-disable-sound-output-over-hdmi-for-nvidia-graphics-cards/
ملاحظة :الطريقة في الرابط اعلاه لتعطيل الصوت , بس انت لازم تعمل العكس
بقولك ايه : ده موضوع طويل و انا على قدى : هل لو جبت كارت شاشة gtx590 or hd6990 : هيشتغل الصوت على التليفزيون بدون مشاكل ؟؟؟؟

sad_but_cool1
18-11-2011, 01:01
شغل ملف الإصلاح , وإختار enable digital audio over hdmi
و اعمل restart للكمبيوتر
على ذمة الراوي ... لازم يشتغل الصوت , بس ما رح يشتغل على التعريفات الحديثة

ziadQ
27-01-2014, 00:04
مشكورررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررر رررررررررررر

ziadQ
27-01-2014, 00:06
الف الف الف الف الف شكوررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررر ررررررررررررررررررررررررررررررررررررر

ziadQ
27-01-2014, 00:11
مشكورررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررر رررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررر ررررررررررررررررررررررررررررررررررررر

ziadQ
27-01-2014, 00:16
راجو تحمبل الملف التعديل بشك احسن