المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب تجميع كيسة كاملة فى حدود 3000



PREDATOR4
07-12-2011, 04:27
أقصى ميزانية محددة: 3000 جنيه
- استخدامك للجهاز: العاب
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها: ان شاء الله حشترى واحده 23'' او 22''
- القطع التي تنوي شراءها: ;كسية كاملة
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم: لا يوجد
- ميعاد شراء الجهاز: فى خلال اسبوعين
- مكان الشراء: القاهرة
- محل سكنك: قنا

ودى تجميعة ان عملتها بس محتار فى كام حاجه كدا

Intel® Core™ i3-2100 3.1GHz Processor (http://www.********.com/product.php?id=9391)

Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9 1.5v
(http://www.********.com/product.php?id=4989)
ASRock H61iCafe Socket 1155 Motherboard (http://www.********.com/product.php?id=10309)

SAPPHIRE Vapor-X HD 6770 1GB GDDD5 (http://www.********.com/product.php?id=10068)

Cooler Master Elite 431 Plus + 460w PSU (http://www.********.com/product.php?id=11635)

ASUS DRW-24B1ST 24X DVD-RW DL drive (http://www.********.com/product.php?id=7438)


او دى







Name

Store

Price



http://www.********.com/images/thumb/gskill_F3-10600CL9S-2GBNT.jpg (http://www.********.com/product.php?id=11489)
G.skill 2GB (1 x 2GB) DDR3 1333 CL9 1.5v Desktop Memory
From High End (http://www.********.com/product.php?id=11489)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)

80 L.E



http://www.********.com/images/thumb/thermaltake_v3.jpg (http://www.********.com/product.php?id=10331)
Thermaltake V3 BLACK EDITION mid tower + 450w PSU
From High End (http://www.********.com/product.php?id=10331)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)

430 L.E



http://www.********.com/images/thumb/intel_corei3.jpg (http://www.********.com/product.php?id=10004)
Intel® Core™ i3-2100 3.1GHz Processor
From High End (http://www.********.com/product.php?id=10004)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)

730 L.E



http://www.********.com/images/thumb/sapphire_HD6770_1GB.jpg (http://www.********.com/product.php?id=10007)
SAPPHIRE HD 6770 1GB GDDR5
From High End (http://www.********.com/product.php?id=10007)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)

775 L.E



http://www.********.com/images/thumb/gskill_F3-10600CL9S-2GBNT.jpg (http://www.********.com/product.php?id=11489)
G.skill 2GB (1 x 2GB) DDR3 1333 CL9 1.5v Desktop Memory
From High End (http://www.********.com/product.php?id=11489)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)

80 L.E



http://www.********.com/images/thumb/asrock_H61iCafe%28m%29.jpg (http://www.********.com/product.php?id=9623)
ASRock H61iCafe Socket 1155 Motherboard
From High End (http://www.********.com/product.php?id=9623)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)

600 L.E



http://www.********.com/images/thumb/Samsung_SHS223F.jpg (http://www.********.com/product.php?id=9088)
Samsung 22X DVD-RW DL drive
From High End (http://www.********.com/product.php?id=9088)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)

130 L.E







انا سايب االهارد بره التجميعة علشان عارف ان اسعار الهاردات ولعت بس للاسف انا مضطر انى اشترى هارد ...ممكن الاقى عندهم (هاى اند او ماكسيمم هاردوير) هاردات يوسد حتى لو 160 امشى بيه نفسى وبعدين اجيب واحد اكبر

انا محتار اوى فى الكيسة thermaltake(2nd) cooler master 1st arrangement
من حيب الحجم والتهوية والشكل

ثانيا ان مش حعلى اكتر فى كرت الشاشه علشان احتمال اغيره بعد سنه او 2

ثالثا المزر دى فيها اربعه سلوت للرام ... انا دلوقتى ممكن اجيب 2*2 جيجا وبعدين اعلى واجيب اجيب واحده ثالثه ورابعه ولا لازم المزر تكون بندعم ال triple channel وهل دا ممكن يعمل مشاكل لو انا جبت رامة بعدين يعنى 2*3=6جيجا لانى مش عايز اجيب واحده 4 جيجا وبكده مش حستفيد بال dual channel ولا الفرق مش كبير

سؤال اخير الكرت ال 6770 ممكن يسبب مشاكل مع الشاشه ال 23 او 22 علشان ال resolution العالى فى الالعاب وقصدى الالعاب المتوسطه زى pes2010 وكده

واسف على الاطالة وشكرا مقدمااا

Ahmed.Saleh
07-12-2011, 11:19
اولاً اشكرك على التزامك يالقوانين

ثانياً وللعلم فقط لا يسمح بذكر اي متجر غير مشترك بنظام متاجر عرب هاردويير ومتجر Maximum غير مشترك لذا ارجو منك ان تحذف اللوجو الخاص به او اى كلمة هو مذكور بها.
اما هاى اند فلا مشكلة فهى مشتركة بنظام المتاجر.

بالنسبة للتجميعتين فهم متشابهتين جداً ولا فارق تقريباً فى الأداء

بالنسبة للصندوق يكفيك صندوق
Thermaltake V3 BLACK EDITION mid tower + 450w PSU (http://www.********.com/product.php?id=10331) وفارق السعر انت اولى به

بالنسبة لمحرك الأقراص يكفيك
Samsung 22X DVD-RW DL drive (http://www.********.com/product.php?id=9088) حيث انك لن تحتاجه الا فى تنزيل النظام وفارق السرعة ليس بالكبير

اما البطاقة الرسومية فبطاقة
SAPPHIRE HD 6770 1GB GDDR5 (http://www.********.com/product.php?id=10007) ايضاً كافية بما انك ستغيرها بعد سنه او اثنين وان كنت من محبى بطاقات Vapor-X فهى تأتى بترددات مكسورة السرعة مصنعياً.
وستكون البطاقة اكثر من كافية مع الألعاب المتوسطة فى الرسوميات مثل PES 2012 وستكون ممتازة حتى مع الألعاب القوية ان شاء الله.

بالنسبة للذواكر اشترى الأرخص
G.skill 2GB (1 x 2GB) DDR3 1333 CL9 1.5v Desktop Memory
(http://www.********.com/product.php?id=11489)
اما بالنسبة بخاصية Dual channel فهى ستعمل عن شراء ذوج من الذواكر كما تعلم لكن خاصية Triple Channel غير مدعومة وتعمل فقط مع معالجات مقبس1336 فقط
وان تحدث مشكلة عندما تشترى الذاكرة الثالثة وسيعملان بكفائة لكن لن تعمل خاصية الدول تشانيل الا بأضافة الذاكرة الرابعة.

PREDATOR4
07-12-2011, 17:12
اولا شكرا على ردك الاكثر من رائع
ثانيا تصدق والله كنت حاسس موضوع ماكسيمم ممكن يكون مخالف للقوانين علشان مش موجود فى المتاجر بس قلت لسه حكتب يلاا حصل خير
وبالنسبه للرامات انا دلوقتى حجيب 2*2 يعنى اربعه جيجا وبعدين ممكن ازود واحده يبقوا سته طيب دلوقتى الثلات رامات اوكى مش حيشتغلوا triple channel طيب حيشتغلوا كأنهم رامه واحده 6 جيجا مثلا
وهل تقصد انى لما اجيب واحده رابعه 2 جيجا بردو كده حيتشغل dual channel كل رامتين مع بعض بيمثلوا channel ؟

Ahmed.Saleh
08-12-2011, 01:19
اولا شكرا على ردك الاكثر من رائع
ثانيا تصدق والله كنت حاسس موضوع ماكسيمم ممكن يكون مخالف للقوانين علشان مش موجود فى المتاجر بس قلت لسه حكتب يلاا حصل خير
وبالنسبه للرامات انا دلوقتى حجيب 2*2 يعنى اربعه جيجا وبعدين ممكن ازود واحده يبقوا سته طيب دلوقتى الثلات رامات اوكى مش حيشتغلوا triple channel طيب حيشتغلوا كأنهم رامه واحده 6 جيجا مثلا
وهل تقصد انى لما اجيب واحده رابعه 2 جيجا بردو كده حيتشغل dual channel كل رامتين مع بعض بيمثلوا channel ؟


لا توجد اى مشكلة اخى الكريم كلنا نخطئ وجميعنا يحتاج للنصح.

بالنسبة لفكرة Dual Channel فأنى ارى انها وصلت فكرتها لك بكل وضوح
عند تركيب 3 ذواكر 2 جيجا سيعملون بطريقة عادية منفصلين وان كنت ارى 4 جيجا للألعاب كافية جداً
وفعلاً عند تركيب 4 ذواكر فأن كل زوج يعمل كقناة منفصلة ليحقق الأربع شرائح معاً خاصية Dual Channel

Karim ELQady
08-12-2011, 14:03
من رأيي إنك تجمع 400 جنيه كمان و تشتري i5-2400 لأنه رباعي و ده يستحق الصبر أو تجيب لوحة أم تدعم إيفي بريدج القادم و بعدين تغير لـ i7 أو i5 من بنية Ivy Bridge اللي هيبقى 22nm

PREDATOR4
09-12-2011, 09:09
بالنسبة لفكرة Dual Channel فأنى ارى انها وصلت فكرتها لك بكل وضوح
عند تركيب 3 ذواكر 2 جيجا سيعملون بطريقة عادية منفصلين وان كنت ارى 4 جيجا للألعاب كافية جداً
وفعلاً عند تركيب 4 ذواكر فأن كل زوج يعمل كقناة منفصلة ليحقق الأربع شرائح معاً خاصية Dual Channel

شكرا يا باشا على مساعدتك ليا وجزاك الله كل خير


من رأيي إنك تجمع 400 جنيه كمان و تشتري i5-2400 لأنه رباعي و ده يستحق الصبر أو تجيب لوحة أم تدعم إيفي بريدج القادم و بعدين تغير لـ i7 أو i5 من بنية Ivy Bridge اللي هيبقى 22nm

والله انا كنت ناوى على كور i5 بس لقيت الفرق كبير جدا فى anandtech بين معالجى الحالى الدول كوور والكور i3 فقلت احدث خطوة خطوة احسن مادمت كدة انا حشعر بالفرق
دلوقتى المزر دى بتدعم الكور i5 و i7 بس ايه الفرق بينهم وبين الايفى بردج القادم

PREDATOR4
12-12-2011, 12:33
ياريت حد يرد عليا

ايهما افضل

HD 6770

ولا

MSI GTX 550 TI

وهل صحيح يوجد مشاكل فى الكرت ال MSI 550TI

ياريت الرد بسرعه علشان مقبل على شراء اى من الكرتين

Ahmed.Saleh
12-12-2011, 23:08
ياريت حد يرد عليا

ايهما افضل

HD 6770

ولا

MSI GTX 550 TI

وهل صحيح يوجد مشاكل فى الكرت ال MSI 550TI

ياريت الرد بسرعه علشان مقبل على شراء اى من الكرتين


اقل سعر لبطاقة HD 6770 هو 700جنيهاً لنسخة Gigabyte
اقل سعر لبطاقة 550Ti هو 850 جنيهاً لنسخة MSI N550GTX-Ti Cyclone II 1GD5/OC

(http://www.********.com/product.php?id=9521)لكن اغلب النتائج لمراجعات المواقع العالمية اظهرت ان بطاقة 6770 اظهرت منافسه شرسه لبطاقة 550ti حتى انك تجد ان نتائ البطاقتان على لعب قوية مثل Metro 2033 متقاربه جداً حتى ان 6770 تفوقت فى الدقات العاليه على 550ti ولكن دون الأخذ فى الأعتبار تقنية Physx التى تتميز بها Nvidia.

انظر الصور
http://media.bestofmicro.com/R/4/284800/original/Metro2033%201280.png

http://media.bestofmicro.com/R/5/284801/original/Metro2033%201680.png

http://media.bestofmicro.com/R/6/284802/original/Metro2033%201920.png

لكن فى العاب اخرى مثل Crysis 2 نجد تفوق 550ti
http://media.bestofmicro.com/Q/P/284785/original/Crysis2%201280.png

شاهد هنا المراجعة بالكامل
http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-550-ti-gf116-radeon-hd-5770,2892-8.html

(http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-550-ti-gf116-radeon-hd-5770,2892-8.html)لذا اجد ان افضل بطاقة مقارنه لسعرها هى HD 6770 واذا كنت تفكر فى الفيزكس فالأختيار سيكون 550Ti وان كنت انصحك بالتالى وهى بطاقة من طراز مميز افضل من 550ti وهى HD 6790 والسعر 925 جنيهاً.

PREDATOR4
13-12-2011, 13:54
خلاص نويت على 6770 ان شاء الله


شكرا لردك يا باشا

انا مش عارف اقول لك ايه على تعبك معايا

Ahmed.Saleh
14-12-2011, 00:22
اسف اخى الصور تظهر بطاقة 5770 وليست 6770 وان كان البطاقتان يعتبران متساويتان لكن يتوجب على ان اريك صور للبطافة 6770 وتظهر نفس النتائج تقريباً ولا اعتقد انها ستغير من قرارك ولن تغير من رأيي على الأطلاق.

وتفوق 550Ti طفيف جداً لا يرى الا بالعين المجردة.:D


http://techgage.com/reviews/sapphire/hd_6770_1gb/metro_2033_1920x1080.png

http://techgage.com/reviews/sapphire/hd_6770_1gb/metro_2033_1680x1050.png

http://techgage.com/reviews/sapphire/hd_6770_1gb/mafia_2_1680x1050.png

PREDATOR4
14-12-2011, 11:29
متشكر جدا على وقتك معايا ومش عارف اقوله ايه الصراحه بجد انسان اكثر من رائع

وخلاص انا توكلت على الله وحجيب 6770 ان شاء الله

Karim ELQady
14-12-2011, 19:42
والله انا كنت ناوى على كور i5 بس لقيت الفرق كبير جدا فى anandtech بين معالجى الحالى الدول كوور والكور i3 فقلت احدث خطوة خطوة احسن مادمت كدة انا حشعر بالفرق
دلوقتى المزر دى بتدعم الكور i5 و i7 بس ايه الفرق بينهم وبين الايفى بردج القادم
آسف على الرد المتأخر و لكن لظروف الثانوية العامة ، من الطبيعي جدًا أنا تجد الكور I3 أفضل من الدوال كور فبينهم الكور 2 ديو و الكور I3 الجيل الأول ، كما أن الـ I3-2100 به نواتان حقيقيتان و أربعة وهميين لذا فالكمبيوتر يعامله كرباعي و هذا مفيد جدًا فما بالك بالرباعي فعلًا ، و منذ حوالي خمس سنين لم يكترث العديد لموضوع المعالج ثنائي النواة لعدم فهمهم أو معرفتهم له و اشتروا أحاديًا حيث أنه لم يعطِ فارقًا كبيرًا باللعب عن الثنائي أما الآن فهناك ألعاب تتطلب رباعي و تستهلك طاقته كلها ، و ربما في عام 2008 عندما ظهرت C2D E8000 series و Core 2 Quad و اشترى أحدهم الكور 2 ديو لظنه أن الرباعي ليس أفضل منه باللعب فأظنه الآن نادم ، لذا فاصبر حتى يكن معك ثمن الـ I5 و اشتريه و خذ كلامي على محمل الجد و شكرًا على شكرك لي :)

PREDATOR4
15-12-2011, 11:33
سف على الرد المتأخر و لكن لظروف الثانوية العامة ، من الطبيعي جدًا أنا تجد الكور I3 أفضل من الدوال كور فبينهم الكور 2 ديو و الكور I3 الجيل الأول ، كما أن الـ I3-2100 به نواتان حقيقيتان و أربعة وهميين لذا فالكمبيوتر يعامله كرباعي و هذا مفيد جدًا فما بالك بالرباعي فعلًا ، و منذ حوالي خمس سنين لم يكترث العديد لموضوع المعالج ثنائي النواة لعدم فهمهم أو معرفتهم له و اشتروا أحاديًا حيث أنه لم يعطِ فارقًا كبيرًا باللعب عن الثنائي أما الآن فهناك ألعاب تتطلب رباعي و تستهلك طاقته كلها ، و ربما في عام 2008 عندما ظهرت C2D E8000 series و Core 2 Quad و اشترى أحدهم الكور 2 ديو لظنه أن الرباعي ليس أفضل منه باللعب فأظنه الآن نادم ، لذا فاصبر حتى يكن معك ثمن الـ I5 و اشتريه و خذ كلامي على محمل الجد و شكرًا على شكرك لي :)

ميرسى لردك يا باشا بس انا وجهة نظرى انى احدث خطوة خطوة احسن رغم ان الموضوع من فكرة 400 جنيه واجيب الكور i5 بس انا مش عايز اعمل قفزة جامده طول ما انا كده كده حشعر بالفرق وفرق كبير كمان ثانيا انا ناوى تكون الخطوة الجايه الكور i7 زى ما انا قفزت فوق الكور 2 ديو على طول وثالثا انا لو فكرت بانى اجيب اعلى حاجه كنت عليت بالمرة فى كرت الشاشه وبكده حظطر اعلى فى البور ومس حخلص والميزانيه حتفتح اوى لكن انا لو حتى حبيت اجيب الجيل اقادم من انتل ممكن ابيع المزر والبرسيسور الكور i3 بمثلا 700 على اقل تقدير وازود عليهم 1300 جنيه كمان يعنى 2000 واجيب مزر وبرسيسور اعلى دا بعد سنه او سنه ونص وحيكون الفرق كبير فى الاداء اكيد ويعدين ممكن اعلى فى الكرت والبور مع بعض فى تطوير اخر واجيب مثلا ati الفئه السابعه وكده يعنى

ومتشكر مرة تانيه لردك يا باشا ومساعدتك وجزاك الله كل خير ولا يهمك التاخير

Karim ELQady
16-12-2011, 15:47
انا لو حتى حبيت اجيب الجيل اقادم من انتل ممكن ابيع المزر والبرسيسور الكور i3 بمثلا 700 على اقل تقدير وازود عليهم 1300 جنيه كمان يعنى 2000 واجيب مزر وبرسيسور اعلى
وجهة نظر صحيحة يعني تمشي الحال لحد ما الدنيا ترخص أكتر و التكنولوجيا تعلى ، و على فكرة الـ I3 مش وحش بس أنا كنت بديك نظرة لقدام .