المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : [مصر] جهاز ب 3000 جنيه للالعاب + استفسارات و اسئلة



night1092
31-12-2011, 15:47
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته ..




- أقصى ميزانية محددة: 3000
- استخدامك للجهاز: الالعاب - برامج هندسية
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها: ان شاء الله ناوي علي شاشة 23 بوصة .. 1920x1080
- القطع التي تنوي شراءها: كيسة كاملة
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم: لا شيء
- ميعاد شراء الجهاز: شهر يناير -فبراير
- مكان الشراء: القاهرة
- محل سكنك: القاهرة



اولا انا عملت تجميعة كدة عايز رأيكوا فيها



http://www7.0zz0.com/2011/12/31/15/822849328.jpg (http://www.0zz0.com)

عايز اسأل كام سؤال بقي .. استحملوني

اشتري كارت الشاشة ده 6850 ولا استني جيل ال 7xxx من AMD ؟
و هل تستحق خاصية ال PhysX اني اشتري كارت نيفيديا مش AMD ؟
و كمان استني الهاردات ترجع لسعرها و لا لسه بدري عليها ؟
و بعدين لاحظت في معظم المواضيع اللي شبه ميزانيتي ان الكيسة اللي بتحطوها هي cooler master elite 335 فهل هي احسن من 371 اللي انا حطتها في التجميعة خصوصا ان الاتنين بنفس السعر
و البوردة دي تدعم التحديث الي ivy bridge ولا لأ ؟


بس كده دي الاستفسارات اللي انا فاكرها دلوقتي :D لو افتكرت اسئلة تاني اكيد هصدعكوا بيها :ah4:
و كمان حاولت الالتزام بالقوانين علي قد ما اقدر :ah7:

LEONCHIP
31-12-2011, 16:18
اولا شكرا لألتزامك بالقوانين
ثانيا ال6850 محتاج بور 500 عشان يشتغل حلو
ثالثا انا جربت كروت amd و nvidia و حسيت بفرق شاسع بسبب خاصيه الفيزيكس (ده رآيي الشخصي) مع احترامي لمن يمتلكون بطاقات amd
رابعا أعتقد ان الهاردات لسه شويه عليها عشان ترجع لسعراها الطبيعي بس هي بتنزل كل شهر تدريجيا
دي أحسن تجميعه لميزانيتك :






Name

Store


Price




http://www.********.com/images/thumb/intel_corei3.jpg (http://www.********.com/product.php?id=10730)
Intel® Core™ i3-2100 3.1GHz Processor
From Compu Art (http://www.********.com/product.php?id=10730)

[/URL]



710 L.E




http://www.********.com/images/thumb/wd_caviar_blue.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=202)
Western Digital (WD) Caviar 500GB SATA HDD
From Compu Art (http://www.********.com/product.php?id=11480)





470 L.E




http://www.********.com/images/thumb/cooler_master_USP100.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=202)
Cooler Master USP 100 case + 500w PSU
From Compu Art (http://www.********.com/product.php?id=10741)





575 L.E




http://www.********.com/images/thumb/Samsung_SHS223F.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=202)
Samsung 22X DVD-RW DL drive
From High End (http://www.********.com/product.php?id=9088)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)


120 L.E




http://www.********.com/images/thumb/msi_gtx550_ti_1gb_gddr5_cyclone_ii.jpg (http://www.********.com/product.php?id=12198)
MSI N550GTX-Ti Cyclone II 1GD5/OC
From Technology House Computers (http://www.********.com/product.php?id=12198)





850 L.E




http://www.********.com/images/thumb/gigabyte_GA-H61M-S2P-B3.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=201)
Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 Socket 1155 motherboard
From Technology House Computers (http://www.********.com/product.php?id=12179)





425 L.E




[URL="http://www.********.com/product.php?id=7487"]http://www.********.com/images/thumb/kingston_KVR1333D3N9-2G.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=201)
Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9
From High End (http://www.********.com/product.php?id=7487)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)


75 L.E




http://www.********.com/images/thumb/kingston_KVR1333D3N9-2G.jpg (http://www.********.com/product.php?id=7487)
Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9
From High End (http://www.********.com/product.php?id=7487)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)


75 L.E




Total items price:

3300 L.E

night1092
31-12-2011, 16:34
شكرا لسرعة الرد .. و أكيد هفكر ف التجميعة اللي انت حاطتها .. بالنسبة لكارت الشاشه 550 Gtx Ti فهو بيحتاج 400 واط من علي موقع geforce الرسمي فما الحاجة ل 500 واط و بعدين اداء الكارت ده هيبقي عامل ازاي في الالعاب علي 1920*1080 .. اما بخصوص ال 500 واط اللي محتاجها 6850 فانت صح شكرا ع التنبيه

LEONCHIP
31-12-2011, 17:26
باتل فيلد 3 بتشتغل علي medium علي 1920*1080 و ممكن تكسر سرعته شويه و تلعب علي هاي و الترا

khaled_sha6er
31-12-2011, 17:36
اولا انا عملت تجميعة كدة عايز رأيكوا فيها



http://www7.0zz0.com/2011/12/31/15/822849328.jpg (http://www.0zz0.com)



شكرا لالتزامك بالقوانين :)
التجميعة ممتازة جدا وانصحك بشرائها
والباور الملحق بالكيسة كافى لكرت الشاشة ان شاء الله :)
بالنسبة للفرق بين 371 و 335 ان 371 الباور من اسفل لذلك فى راييى هى افضل


اولا شكرا لألتزامك بالقوانين
ثانيا ال6850 محتاج بور 500 عشان يشتغل حلو
ثالثا انا جربت كروت amd و nvidia و حسيت بفرق شاسع بسبب خاصيه الفيزيكس (ده رآيي الشخصي) مع احترامي لمن يمتلكون بطاقات amd
رابعا أعتقد ان الهاردات لسه شويه عليها عشان ترجع لسعراها الطبيعي بس هي بتنزل كل شهر تدريجيا
دي أحسن تجميعه لميزانيتك :






Name

Store


Price




http://www.********.com/images/thumb/intel_corei3.jpg (http://www.********.com/product.php?id=10730)
Intel® Core™ i3-2100 3.1GHz Processor
From Compu Art (http://www.********.com/product.php?id=10730)





710 L.E




http://www.********.com/images/thumb/wd_caviar_blue.jpg (http://www.********.com/product.php?id=11480)
Western Digital (WD) Caviar 500GB SATA HDD
From Compu Art (http://www.********.com/product.php?id=11480)





470 L.E




http://www.********.com/images/thumb/cooler_master_USP100.jpg (http://www.********.com/product.php?id=10741)
Cooler Master USP 100 case + 500w PSU
From Compu Art (http://www.********.com/product.php?id=10741)





575 L.E




http://www.********.com/images/thumb/Samsung_SHS223F.jpg (http://www.********.com/product.php?id=9088)
Samsung 22X DVD-RW DL drive
From High End (http://www.********.com/product.php?id=9088)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)


120 L.E




http://www.********.com/images/thumb/msi_gtx550_ti_1gb_gddr5_cyclone_ii.jpg (http://www.********.com/product.php?id=12198)
MSI N550GTX-Ti Cyclone II 1GD5/OC
From Technology House Computers (http://www.********.com/product.php?id=12198)





850 L.E




http://www.********.com/images/thumb/gigabyte_GA-H61M-S2P-B3.jpg (http://www.********.com/product.php?id=12179)
Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 Socket 1155 motherboard
From Technology House Computers (http://www.********.com/product.php?id=12179)





425 L.E




http://www.********.com/images/thumb/kingston_KVR1333D3N9-2G.jpg (http://www.********.com/product.php?id=7487)
Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9
From High End (http://www.********.com/product.php?id=7487)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)


75 L.E




http://www.********.com/images/thumb/kingston_KVR1333D3N9-2G.jpg (http://www.********.com/product.php?id=7487)
Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9
From High End (http://www.********.com/product.php?id=7487)

http://www.********.com/images/store_thumbs/highend_logo.jpg (http://www.********.com/store.php?storeid=157)


75 L.E




Total items price:

3300 L.E




تجميعة ممتازة ولكن التى وضعها صاحب الموضوع افضل
ومن قال لك ان 6850 لا يكفىه باور 400 ؟؟؟ 400 وات كافيين للكارت ان شاء الله لذلك ارجو التاكد من المعلومات قبل النصح بها

night1092
31-12-2011, 17:59
شكرا استاذ خالد علي الرد .. و بالنسبة للباور المطلوب لل6850 علي الموقع الرسمي مكتوب 500 واط
http://img12.imageshack.us/img12/6207/66224117.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/12/66224117.jpg/)


لكن المراجعات بتقول حاجة غير كده !

http://img137.imageshack.us/img137/751/58485468.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/137/58485468.jpg/)




بس محدش رد علي معظم الاسئلة :ah34:.. الافضل الانتظار للجديد و لا ايه ؟

LEONCHIP
31-12-2011, 18:03
شكرا لالتزامك بالقوانين :)
التجميعة ممتازة جدا وانصحك بشرائها
والباور الملحق بالكيسة كافى لكرت الشاشة ان شاء الله :)
بالنسبة للفرق بين 371 و 335 ان 371 الباور من اسفل لذلك فى راييى هى افضل

تجميعة ممتازة ولكن التى وضعها صاحب الموضوع افضل
ومن قال لك ان 6850 لا يكفىه باور 400 ؟؟؟ 400 وات كافيين للكارت ان شاء الله لذلك ارجو التاكد من المعلومات قبل النصح بها
لأ طبعا البور ال400 غير كافي مكتوب في موقع amd 500 Watt or greater power supply recommended
www.amd.com/uk/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6850/Pages/amd-radeon-hd-6850-overview.aspx#3

khaled_sha6er
31-12-2011, 18:24
شكرا استاذ خالد علي الرد .. و بالنسبة للباور المطلوب لل6850 علي الموقع الرسمي مكتوب 500 واط
http://img12.imageshack.us/img12/6207/66224117.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/12/66224117.jpg/)


لكن المراجعات بتقول حاجة غير كده !

http://img137.imageshack.us/img137/751/58485468.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/137/58485468.jpg/)




بس محدش رد علي معظم الاسئلة :ah34:.. الافضل الانتظار للجديد و لا ايه ؟


لأ طبعا البور ال400 غير كافي مكتوب في موقع amd 500 Watt or greater power supply recommended
www.amd.com/uk/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6850/Pages/amd-radeon-hd-6850-overview.aspx#3 (http://www.amd.com/uk/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6850/Pages/amd-radeon-hd-6850-overview.aspx#3)

الباور يتم احتسابة من الشركة المصنعه للكارت انظر هنا
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3630#sp

http://www3.0zz0.com/2011/12/31/16/813408728.png (http://www.0zz0.com)

night1092
31-12-2011, 18:36
تمام اوي .. شكرا يا رجالة علي التوضيح

night1092
31-12-2011, 18:43
بالنسبة للفرق بين 371 و 335 ان 371 الباور من اسفل لذلك فى راييى هى افضل


ليه الباور لما يكون من اسفل افضل ؟

LEONCHIP
31-12-2011, 20:47
الباور يتم احتسابة من الشركة المصنعه للكارت انظر هنا
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3630#sp

http://www3.0zz0.com/2011/12/31/16/813408728.png (http://www.0zz0.com)
ده الminimium 400 و لكن ال500 recomeded يعني لازم 500 عشان يشتغل بكامل قوته و ميحصلش مشاكل الحراره العاليه و انا متعقد من الموضوع ده من ساعة ما جبت ال 6870 مع بور 600 و كانت درجة الحراره 50 علي ديسكتوب :ah46:

Ĩ ф И_ Ĥ Ξ λ Я Ŧ £
31-12-2011, 21:24
^
أخونا خالد قد قال مقدار الطاقة المطلوبة 400 واط وليس 500 مستحسن !!!

يمكنك ان ترى بوضوح الفرق بين معنى كلمة minimum و recommended

ثانيا شركة جيجا بايت أدرى بمنتجاتها مني ومنك أخي الكريم LEONCHIP ,وحسب الصورة المقدار الطاقة مطلوبة 400 واط فقط

لذلك أخي الكريم كن مطمئن أن البور سوف يكفيك أن شاء الله :)

Ahmed.Saleh
31-12-2011, 21:29
400 وات كافى لنسخة جيجابايت من 6850 وهى افضل من GTX 550ti بكل تأكيد على دقة 1080
والفيزكس ميزة جيده لكنها مع بطاقة مثل 550ti وعلى دقة 1080 ستؤدى لخفض كبير فى عدد الفريمات يؤدى فى بعض الألعاب الى كون اللعب غير مريح مما يؤدى لتقليل الأعدادات.
وبالنسبة لصندوق 335 اشريته من اسبوع ومكان الباور اصبح بالأسفل وهذا سبب كون سعره 360 جنيهاً.
معنى ان تذكر جيجا بايت ان 400 وات هو المطلوب يعنى انه الكافى للبطاقة دون الدخول فى اى تجارب كسر سرعه لا للمعالج ولا للبطاقة الرسومية.

night1092
01-01-2012, 01:01
طيب تمام .. كده انا شبه استقريت علي التجميعة دي الا لو نزل اي حاجة جديدة ف الفترة اللي جاية .. الشراء ف اجازة نصف العام بقي ان شاء الله

سؤال هو انا لو مش بعرف اركب الحاجات دي مع بعض .. اعمل ايه بقي ؟ :D

انا عارف كل المكونات لوحدها شكلها ايه لكن مليش ف الاسلاك و اللخبطة دي

LEONCHIP
01-01-2012, 01:16
الشركه الي انت هتشتري منها هتجمعلك الجهاز
و ربنا يستر علي موضوع البور و لو في مقدارك تجيب بور ٥٠٠ هات عشان الجهاز يشتغل بكامل قوته و مستريح من غير اي ارتفاع في درجة الحراره

khaled_sha6er
01-01-2012, 01:32
الشركه الي انت هتشتري منها هتجمعلك الجهاز
و ربنا يستر علي موضوع البور و لو في مقدارك تجيب بور ٥٠٠ هات عشان الجهاز يشتغل بكامل قوته و مستريح من غير اي ارتفاع في درجة الحراره
ياخى الباور اكثر من كافى فلما القلق ولن يكون هناك مجال لكسر السرعة اصلا ليحتاج باور اكثر وممكن شراء Thermaltake V3 BLACK EDITION mid tower + 450w PSU بسعر 430 جنيه اذا كانت متوفرة وان لم تكن كذلك فالاولى كافية ان شاء الله وماعلاقة الباور اصلا بانة يشتغل بكامل قوتة وماعلاقتة بدرجات الحرارة ؟؟؟


طيب تمام .. كده انا شبه استقريت علي التجميعة دي الا لو نزل اي حاجة جديدة ف الفترة اللي جاية .. الشراء ف اجازة نصف العام بقي ان شاء الله

سؤال هو انا لو مش بعرف اركب الحاجات دي مع بعض .. اعمل ايه بقي ؟ :D

انا عارف كل المكونات لوحدها شكلها ايه لكن مليش ف الاسلاك و اللخبطة دي

اولا فترة الشراء بعيدة شئ ما لذلك قم برفع الموضوع قبل الشراء بيومين مثلا لنفيدك باخر التطورات
فقط قم بالشراء من محل محترم ذو سمعة طيبة وخلية يركبلك الجهاز

LEONCHIP
01-01-2012, 20:23
[QUOTE=khaled_sha6er;2110810]ياخى الباور اكثر من كافى فلما القلق ولن يكون هناك مجال لكسر السرعة اصلا ليحتاج باور اكثر وممكن شراء Thermaltake V3 BLACK EDITION mid tower + 450w PSU بسعر 430 جنيه اذا كانت متوفرة وان لم تكن كذلك فالاولى كافية ان شاء الله وماعلاقة الباور اصلا بانة يشتغل بكامل قوتة وماعلاقتة بدرجات الحرارة ؟؟؟


طبعا البور ليه صله قويه بدرجة حرارة الكرت

Ahmed.Saleh
02-01-2012, 09:54
[QUOTE=khaled_sha6er;2110810]ياخى الباور اكثر من كافى فلما القلق ولن يكون هناك مجال لكسر السرعة اصلا ليحتاج باور اكثر وممكن شراء Thermaltake V3 BLACK EDITION mid tower + 450w PSU بسعر 430 جنيه اذا كانت متوفرة وان لم تكن كذلك فالاولى كافية ان شاء الله وماعلاقة الباور اصلا بانة يشتغل بكامل قوتة وماعلاقتة بدرجات الحرارة ؟؟؟


طبعا البور ليه صله قويه بدرجة حرارة الكرت

اخى الكريم لغلق باب النقاش فى هذا الأمر
مزود 400 وات كافى لبطاقة جيجابايت 6850 بلا اى مشكلة
تفضل هذا الأقتباس من موقع مراجعات شهير
http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=678&Itemid=72

The GIGABYTE GV-R685OC-1GD pulled just 29 (164-135) watts at idle and 148 (283-135) watts when running full out

ومزود 400 وات سيكون كافى بالتأكيد بدون القيام بكسر السرعة للبطاقة او للمعالج اما اذا كان يخطط للكسر فيجب زيادة المزود واعتقد الأخ الكريم لن يقوم بكسر للسرعة.

وهنالك الأخ حلمى من الاعضاء التقنين اشترى البطاقة وقام بتشغيلها على باور 400 وات وعملت بلا اى مشكلة وهى تجربة اعتقد تجعلنا ننهى هذا النقاش نهائياً.

وتقبل مرورى اخى الكريم

helmygecso
02-01-2012, 13:53
اخى الكريم مزود 400 وات كافى للكارت لكن بدون كسر سرعة المعالج او الكارت .. ان كنت تنوى على كسر احداهم فقم بتزويد المزود الى 450 او 500 ولكن 400 وات كافى جدا للكارت 6850 بدون اى كسر كما قال لك الاخ خالد والاخ احمد صالح (كحرتا) .. انا لم يكن بحوزتى الكارت هذا سوء فهم من الاخ احمد صالح :)

ASSASINO
02-01-2012, 14:20
اخى ka7rata , اخى helmygecso
المعالج المذكور فى التجميعة غير مخصص لكسر السرعة

night1092
02-01-2012, 16:08
خلاص بما ان انا مش غاوي كسر سرعة .. فهجيب ال400 واط بقي ان شاء الله ..

اشكر الكل علي المشاركة و الاستفاضة في التوضيح .. بجد الواحد بيستفاد من المنتدي اوي

helmygecso
02-01-2012, 17:22
اخى ka7rata , اخى helmygecso
المعالج المذكور فى التجميعة غير مخصص لكسر السرعة


المعالج ليس مخصص لكسر السرعه ولكن ليس مستحيل ويمكن كسره اذا اردت و 400 وات كافى جدا للكارت ولا يحتاج أكثر :)

night1092
20-01-2012, 01:14
كنت ناوي علي شاشة 23 بوصة سامسونج 1920x1080 و معاها كارت 6850 جيجابايت بس ميزانية الشاشة احتمال متسمحش فبقت سامسونج 20 بوصة 1600x900 فهل اقلل كارت الشاشة الي 6770 او 6790 مثلا و اوفر الفرق في حاجة تانية ؟ عشان حاسس ان 6850 كتير و زيادة علي دقة 20 بوصة .. ولا ايه رأيكم ؟

سعر الشاشة 23 بوصة 1100جنيه
اما ال 20 بوصة ف ب 740 جنيه
و كارت الشاشة ال6850 جيجابايت ب 1075

يعني تقدروا تقولوا كده الميزانية 4000 للشاشة و الكيسة كاملة مع بعض ..

khaled_sha6er
20-01-2012, 01:27
كنت ناوي علي شاشة 23 بوصة سامسونج 1920x1080 و معاها كارت 6850 جيجابايت بس ميزانية الشاشة احتمال متسمحش فبقت سامسونج 20 بوصة 1600x900 فهل اقلل كارت الشاشة الي 6770 او 6790 مثلا و اوفر الفرق في حاجة تانية ؟ عشان حاسس ان 6850 كتير و زيادة علي دقة 20 بوصة .. ولا ايه رأيكم ؟

سعر الشاشة 23 بوصة 1100جنيه
اما ال 20 بوصة ف ب 740 جنيه
و كارت الشاشة ال6850 جيجابايت ب 1075

يعني تقدروا تقولوا كده الميزانية 4000 للشاشة و الكيسة كاملة مع بعض ..



قم بفتح موضوع خاص بك بعد الالتزام بالقوانين وسنفيدك ان شاء الله

khaled moh
20-01-2012, 10:32
ثالثا انا جربت كروت amd و nvidia و حسيت بفرق شاسع بسبب خاصيه الفيزيكس (ده رآيي الشخصي) مع احترامي لمن يمتلكون بطاقات amd


خاصية الفيزكس لاتدعم الا العاب قليلة ومش مشهورة اوى يعنى عادى لو تشترى كارت amd وكمان انت مقلتش اسماء الكروت اللى جربتها يعنى هل الكارتين كانو فى نفس المستوى؟

Ahmed.Saleh
21-01-2012, 05:07
قم بفتح موضوع خاص بك بعد الالتزام بالقوانين وسنفيدك ان شاء الله

اخى خالد الأخ صاحب الأستفسار هو صاحب الموضوع نفسه.

اعتقد انك بالفعل اذا لن تستطيع شراء 6850 فلتكتفى ب 6790 والشاشة ال20 بوصة وان كنت ارى ان تقوم بمحاولة لشراء الشاشة ال 23 بوصة مع بطاقة 6790 فهذه الشاشة ممتازة جداً وعن تجربة شخصية اتمنى ان يمتلكها كل من هو مقبل على شراء شاشة LED. ان يشتريها Full HD او الا يفعل وينتظر حتى يكتمل المبلغ معه فهذه هى بحق النقلة الحقيقية.

night1092
31-01-2012, 20:54
الباور يتم احتسابة من الشركة المصنعه للكارت انظر هنا
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3630#sp

http://www3.0zz0.com/2011/12/31/16/813408728.png (http://www.0zz0.com)

الظاهر كده ان جيجابايت عدلت ال Power Requirement ل 500 واط بدل من 400 زي الصورة ..

يمكنك التأكد بالدخول لنفس الرابط

مش عارف ازاي يعملوا كده و الناس اللي اشترت الكارت و معاه 400 واط هيعملوا ايه دلوقتي