المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : [مصر] بوردة + بروسيسور + رام بـ 900 جنية



EGYHERO
03-01-2012, 11:59
السلام عليكم

يشرفنى انى اطلب منكوا نصيحة + طلب تجميعة :)

جهازى القديم مواصفاته
motherboard G31M-S2c
RAM 2 giga (مش ماركة)
Cpu 3000 ghz , cache 2

وقررت انى ابيعه
ونزلت لشركة قريبة _متواضعه_ وقالى هاخدهم منك ب 320 جنيه

**************

القطع التى تنوى شرائها : بورده + بروسيسور + رام
أقصى ميزانية : 900 جنيه
استخدامك للجهاز : كأى مستخدم عادى .. الا انى مستخدم جديد للافلام ال HD
القطع التى ستعيد استخدامها : الهارد + الشاشة + الديفيدى
الشاشة : ال سى دى 19
ميعاد الشراء : حالا
مكان الشراء : المنصورة

**************

ملحوظة : تم تعديل الميزانية من 700 الى 900 جنيه
و ارجو من الادمن يغير المبلغ فى العنوان :)

khaled_sha6er
03-01-2012, 16:07
تم تعديل العنوان وشكرا لالتزامك بالقوانين :)
اليك هذة ولكن ستزيد عن الميزانية المحددة
i3 2100 715 le
ASRock H61M-HVS Motherboard 350 le
kingston 2g 1333 75 le
totoal
1140
ان لم تستطع الزيادة قم بشراء
amd phenom ii x2 555 550 le
ASUS M5A78L-M LX Socket AM3+ motherboard 375 le
kingston 2g 1333 75 le
total
1000

Mzar720
03-01-2012, 18:30
ايضا يوجد هذه التجميعة


CPU
AMD Athlon II X2 255
370


MB
ASUS M4A78LT-M LE
360


RAM
Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 v1.5
130






CPU
Intel® Pentium Dual Core 3GHz 2MB (e5700)
365


MB
Gigabyte GA-H61M-D2-B3 socket LGA1155
460


RAM
Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 v1.5
130

EGYHERO
03-01-2012, 23:13
تم تعديل العنوان وشكرا لالتزامك بالقوانين :)
اليك هذة ولكن ستزيد عن الميزانية المحددة
i3 2100 715 le
ASRock H61M-HVS Motherboard 350 le
kingston 2g 1333 75 le
totoal
1140
ان لم تستطع الزيادة قم بشراء
amd phenom ii x2 555 550 le
ASUS M5A78L-M LX Socket AM3+ motherboard 375 le
kingston 2g 1333 75 le
total
1000

شكرا أخى خالد :rolleyes:

amd phenom ii x2 555 و athlon ii x3 425
أيهم أفضل و أعلى اداء ؟؟

وهل فى واحد منهم بينافس الاى 3 اللى انت ذكرته ؟
.. لان انا عينى على الانتل لكن ضعف الميزانية هو اللى خلانى اتوجهه لل ايه ام دى بالرغم انى كل لما اكلم حد يقولى ده بيولع و بيشيط و بيتحرق :eek: و انا بجد عاوز اتأكد منك من الكلام ده صح ولا ايه ؟؟ :eek::eek::eek: خصوصا انى استخدامى للكمبيوتر حوالى 10 ساعات فى اليوم
لان انت أكيد قدرت الحاله يعنى ......
ولو حصل فعلا كده انا قلبى هينحرق وراه :D

وايضا اختار اى بوردة ؟
ASUS M5A78L-M LX Socket AM3+ motherboard
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
ASUS M4A78LT-M LE
أيهم افضل ؟ :)

وياريت توفقلى بين بورده و بين بروسيسور منهم :)

وهل Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9 1.5v
فيها خاصيه الهايبر ؟
( انا معرفش ايه هو الهايبر اساسا :D:D بس سمعت انها حاجة كويسة وخلاص :D:D:D)

EGYHERO
03-01-2012, 23:14
ايضا يوجد هذه التجميعة


CPU
AMD Athlon II X2 255
370


MB
ASUS M4A78LT-M LE

360


RAM
Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 v1.5
130






CPU
Intel® Pentium Dual Core 3GHz 2MB (e5700)
365


MB
Gigabyte GA-H61M-D2-B3 socket LGA1155
460


RAM
Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 v1.5
130





شكرا أخى الكريم تو وضع ASUS M4A78LT-M LE فى حسبان المفاضلة :)

khaled_sha6er
04-01-2012, 00:14
شكرا أخى خالد :rolleyes:

amd phenom ii x2 555 و athlon ii x3 425
أيهم أفضل و أعلى اداء ؟؟
وهل فى واحد منهم بينافس الاى 3 اللى انت ذكرته ؟
.. لان انا عينى على الانتل لكن ضعف الميزانية هو اللى خلانى اتوجهه لل ايه ام دى بالرغم انى كل لما اكلم حد يقولى ده بيولع و بيشيط و بيتحرق :eek: و انا بجد عاوز اتأكد منك من الكلام ده صح ولا ايه ؟؟ :eek::eek::eek: خصوصا انى استخدامى للكمبيوتر حوالى 10 ساعات فى اليوم
لان انت أكيد قدرت الحاله يعنى ......
ولو حصل فعلا كده انا قلبى هينحرق وراه :D
555 افضل ولاكن لا ينافس i3 الذى ينافس i3 هو x4 955
بالنسبة لكلام انه بيسخن والكلام دة ليس له اى صلة بالحقيقة وخاطئ تماما ودة للاسف كلام بعض البياعيين الجهلة الذى لا يعرفون شيئا وعايزين يلبسوك فى اى حاجة وخلاص وانا امتلك phenom ii x3 720 من سنتين وكاسر السرعة 3.4 على المشتت الاصلى ولم اواجه اى مشكلة وعند اخوتى جهازين اخرين amd هذا الكلام ينطبق طبعا على كل معالجات amd وليس انا فقط :D

وايضا اختار اى بوردة ؟
ASUS M5A78L-M LX Socket AM3+ motherboard
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
ASUS M4A78LT-M LE
أيهم افضل ؟ :)
MA785GT-UD3H غير متوفرة بالاسواق
انصحك ب ASUS M5A78L-M LX بسعر 375 او Gigabyte GA-78LMT-S2P بسعر 365 لانهم بسوكت am3+ انا اعلم مدى فشل amd فى البلدوزر ولكن لا اعلم ما يخباة لنا المستقبل لذلك سيكونوا افضل


وهل Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9 1.5v
فيها خاصيه الهايبر ؟
( انا معرفش ايه هو الهايبر اساسا :D:D بس سمعت انها حاجة كويسة وخلاص :D:D:D)
هههههههههههه رامات kingston HyperX تاتى بتردد 1600 ولكنها اغلى قليلا وعموما ليس هناك فارق كبير ولن تشعر به لذلك خليك فى العادية بتردد 1333

تم الرد داخل الاقتباس

EGYHERO
04-01-2012, 00:47
تم الرد داخل الاقتباس
يا خالد أنا معلوماتى فى الكلام ده كمعلومات المرأه المصرية الريفية فى معرفة قواعد رياضة التايكوندو :D
وانت بتقولى بلدوزر ؟ :D
ومعلش عاوزك تقولى ازاى amd phenom ii x2 555 اسرع من athlon ii x3 425 بالرغم ان ده ثنائى و ده ثلاثى ؟ .. ايه الفرق بينهم ؟؟؟ :)

و اشترى فانه نوعها ايه ؟ ولا هو البروسيسور بيجى بفانته ؟

وادينى كلمة نهائية بليز بين ASUS M5A78L-M LX و Gigabyte GA-MA785GT .. لان انت مصدر معلوماتى الوحيد و ان شاء الله الشراء فى خلال يومين :)

أيهم أفضل من حيث الاداء و كارت الشاشه المدمج فيها .. و أهم حاجة تكون تعيش ادام على الاقل 3 سنين علشان انت فاهم الحال

ومعلش بئا انا طولت عليك فى الاستفسارات .. ألف شكر ليك :rolleyes:

khaled_sha6er
04-01-2012, 01:22
يا خالد أنا معلوماتى فى الكلام ده كمعلومات المرأه المصرية الريفية فى معرفة قواعد رياضة التايكوندو :D
وانت بتقولى بلدوزر ؟ :D
ومعلش عاوزك تقولى ازاى amd phenom ii x2 555 اسرع من athlon ii x3 425 بالرغم ان ده ثنائى و ده ثلاثى ؟ .. ايه الفرق بينهم ؟؟؟ :)
555 به L3 cash و بمعامل ضرب مفتوح اى كسر السرعة اسهل كثيرا و فرصه فتح النوايتين اكبر كثيرا من فرصة فتح النواة فى 425 لانها صعبة جدا لذلك ان لم تستطيع فتح النوايتين ليصبح x4 ستستطيع ان شاء الله فتح نواة واحدة ويصبح x3 ولكنها على اى حال مسالة حظوظ وياتى ايضا بتردد اكبر اطلع على هذا الموضوع لتعرف اكثر عن فتح الانوية
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=157790
وهذه مقارنة بينهم
http://www.anandtech.com/bench/Product/120?vs=112

و اشترى فانه نوعها ايه ؟ ولا هو البروسيسور بيجى بفانته ؟
ياتى معه مشتت لا تقلق
وادينى كلمة نهائية بليز بين ASUS M5A78L-M LX و Gigabyte GA-MA785GT .. لان انت مصدر معلوماتى الوحيد و ان شاء الله الشراء فى خلال يومين :)
MA785GT-UD3H غير متوفرة بالاسواق حاليا
انصحك ASUS M5A78L-M LX او Gigabyte GA-78LMT-S2P انا افضل الاسوس ولكن اشترى ماتجدة ليس هناك فروق جوهريه

أيهم أفضل من حيث الاداء و كارت الشاشه المدمج فيها .. و أهم حاجة تكون تعيش ادام على الاقل 3 سنين علشان انت فاهم الحال
كارت الشاشة المدمج فى الشريحة 760g هو ati hd 3000
ومعلش بئا انا طولت عليك فى الاستفسارات .. ألف شكر ليك :rolleyes:
تم الرد داخل الاقتباس :)

EGYHERO
04-01-2012, 08:05
تم الرد داخل الاقتباس :)

اخى الكريم خالد
اعتذر عن كتر استفساراتى ولك شكرى وامتنانى .. و ثوابك عند الله :)
بعد ان قاربت سعر بوردة و بروسيسور AMD تخطى حاجز 1000 جنيه
قررت انى اخد
i3 2100 715 le
ASRock H61M-HVS Motherboard 350 le
kingston 4g 1333 130 le
باجمالى 1200

لكن هل ASRock H61M-HVS دى افضل من ASUS M5A78L-M LX و Gigabyte GA-78LMT-S2P او على الاقل مساوية ليهم ؟؟

و i3 2100 ده انا قرأت انه 2 كور
فهل فيه برده موضوع فتح انوية ؟
ولا هو حتى من غير فتح انويه أدائه افضل من amd phenom ii x2 555 و athlon ii x3 425 ؟؟

وهل i3 2100 مع ASRock H61M-HVS بيعطوا اداء تمام لفيديوهات HD ؟؟؟ و للألعاب ؟

وهل ال i3 و الازروك هيحتاجوا باور سبلاى عالى ؟ ولا اللى عندى التجارى ده يشغله مؤقتا ؟؟

وسؤالى الاخير بئا معلش ... أشترى منين ؟؟ أنا من المنصورة .. تعرف شركة فى المنصورة تمام ؟؟ ولا أشحن من القاهره ؟؟
ولو أشحن من القاهره عندك معلومه بكام و منين و ازاى ؟؟

ولك جـــــــــــــــزيـــــــــــل الشـــكـــــــــــــــــــــــــر :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ASSASINO
04-01-2012, 09:55
اخى الكريم خالد
اعتذر عن كتر استفساراتى ولك شكرى وامتنانى .. و ثوابك عند الله :)
بعد ان قاربت سعر بوردة و بروسيسور AMD تخطى حاجز 1000 جنيه
قررت انى اخد
i3 2100 715 le
ASRock H61M-HVS Motherboard 350 le
kingston 4g 1333 130 le
باجمالى 1200

:ah7:

لكن هل ASRock H61M-HVS دى افضل من ASUS M5A78L-M LX و Gigabyte GA-78LMT-S2P او على الاقل مساوية ليهم ؟؟

عزيزى لا يوجد مقارنة بين اللوحات المذكوره حيث ان
ASRock H61M-HVS مخصصة لمعالجات انتل من فئة CORE i
و ASUS M5A78L-M LX + Gigabyte GA-78LMT-S2P مخصصين لمعاجات AMD

و i3 2100 ده انا قرأت انه 2 كور
فهل فيه برده موضوع فتح انوية ؟
ولا هو حتى من غير فتح انويه أدائه افضل من amd phenom ii x2 555 و athlon ii x3 425 ؟؟

نعم i3 2100 ثنائى ولكن يناطح المعالجات الرباعية من حيث الاداء ولا يوجد به فتح انويه
واداءه افضل بكثير من ph ii 555

وهل i3 2100 مع ASRock H61M-HVS بيعطوا اداء تمام لفيديوهات HD ؟؟؟ و للألعاب ؟

i3 به معالج رسومى HD 2000 وهو غير كافى مع الكثير من الالعاب ولكن يمكن تشغيل بعض الالعاب على اقل اعدادت
وستحتاج الى بطاقة رسومية لتستمتع بلعب سلس

وهل ال i3 و الازروك هيحتاجوا باور سبلاى عالى ؟ ولا اللى عندى التجارى ده يشغله مؤقتا ؟؟

المزود التجارى سيوفى بالغرض ولكن اذا اردت اضافة بطاقة رسومية ستحتاج لتغييره بمزود اخر من شركة معروفة

وسؤالى الاخير بئا معلش ... أشترى منين ؟؟ أنا من المنصورة .. تعرف شركة فى المنصورة تمام ؟؟ ولا أشحن من القاهره ؟؟
ولو أشحن من القاهره عندك معلومه بكام و منين و ازاى ؟؟

للاسف اخى انا لست من المنصوره ولا اعرف ما هى المتاجر المتاح بها تلك القطع
ولكن اذا اردت شحن تلك القطع من القاهرة يمكنك الاستفسار فى هذا الموضوع
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=182731
وارجو ان اكون افدتك

ولك جـــــــــــــــزيـــــــــــل الشـــكـــــــــــــــــــــــــر :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

تم الرد داخل الاقتباس
وتم اقتباس الفكره من الاخ خالد :)

khaled_sha6er
04-01-2012, 15:46
قام الاخ الكريم ASSASINO (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=11248947) بالرد على كل استفساراتك :)

EGYHERO
05-01-2012, 07:37
قام الاخ الكريم ASSASINO (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=11248947) بالرد على كل استفساراتك :)

لك جزيل الشكر يا خالد :)
ومعلش زهقتك شوية ;)

EGYHERO
05-01-2012, 08:49
تم الرد داخل الاقتباس
وتم اقتباس الفكره من الاخ خالد :)

شكرا اخى ASSASINO (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=11248947) ربنا يخليك
انا خلاص قررت و الحمد لله
وعلى فكره ا .. انا واخد بالى من ان دى انتل و دى ايه ام دى .. نا كنت اقصد بسؤال المقارنة بين البورد هو من حيث القوة و الاداء و العمر .. فهل هى كذلك ؟؟ :)

لان يعنى ببساطة كده .. عاوز حاجة تعيش لادام 4 سنين .. نظرا للظروف المادية وانا كنت حاطط فى حسبانى ان ال جى 31 اللى عندى تعيش لادام
لكن ضعف الامكانيات المادية يومها خلانى اتجه لرام و بروسيسور مش ماركة .. تجارى يعنى او اسمه تراى على ما أظن :ah19::ah19::ah19: .. وده كان سبب مشاكلى التى لم تهدأ ولو حتى يوم مع الجهاز .. شيب رموش عينى بمعنى الكلمه :(
بس النهارده جه الوقت اللى أجدد :D وعشان كده مش عاوز اتلدغ تانى و استفساراتى كتير :D
والتردد من أقل كلمة بيظهر
يعنى مثلا الاخ خالد قال ان منافس i3 هو x4 955

وده خلق منافس جديد فى دماغى ... فأنت ايهم تفضل و ايه رأيك ؟ :) وهل ال i3 ادائه فى فيديوهات HD عالى ؟ وهل بييجى معاه مشتت زى معالجات ايه ام دى ولا لا ؟ :)
وألف شكر :rolleyes:

khaled_sha6er
05-01-2012, 16:00
شكرا اخى ASSASINO (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=11248947) ربنا يخليك
انا خلاص قررت و الحمد لله
وعلى فكره ا .. انا واخد بالى من ان دى انتل و دى ايه ام دى .. نا كنت اقصد بسؤال المقارنة بين البورد هو من حيث القوة و الاداء و العمر .. فهل هى كذلك ؟؟ :)
كما قال لك الاخ الكريم لاتجوز المقارنه بين بوردتين لمنصتين مختلفتين بالنسبة لشركة اسروك فهى شركة محترمة ووكيلها فى مصر كذلك ايضا ويمكن ان نرشح لك خيارات اخرى من شركات تانية ولكنها ستكون اغلى والبوردة التى نصحناك بها ممتازة وستفى بالغرض ان لم تكن تحتاج لمنافذ pci x1

لان يعنى ببساطة كده .. عاوز حاجة تعيش لادام 4 سنين .. نظرا للظروف المادية وانا كنت حاطط فى حسبانى ان ال جى 31 اللى عندى تعيش لادام
لكن ضعف الامكانيات المادية يومها خلانى اتجه لرام و بروسيسور مش ماركة .. تجارى يعنى او اسمه تراى على ما أظن :ah19::ah19::ah19: .. وده كان سبب مشاكلى التى لم تهدأ ولو حتى يوم مع الجهاز .. شيب رموش عينى بمعنى الكلمه :(
بس النهارده جه الوقت اللى أجدد :D وعشان كده مش عاوز اتلدغ تانى و استفساراتى كتير :D
والتردد من أقل كلمة بيظهر
يعنى مثلا الاخ خالد قال ان منافس i3 هو x4 955

وده خلق منافس جديد فى دماغى ... فأنت ايهم تفضل و ايه رأيك ؟ :) وهل ال i3 ادائه فى فيديوهات HD عالى ؟ وهل بييجى معاه مشتت زى معالجات ايه ام دى ولا لا ؟ :)
وألف شكر :rolleyes:
المقارنة بينهم محيرة جدا انظر لتلك المراجعة
http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=289
وبيجى معاة مشتت لاتقلق :)

تم الرد داخل الاقتباس

EGYHERO
05-01-2012, 16:25
تم الرد داخل الاقتباس
أوكى اخى خالد
شكرا ليك :)
بليز قولى على اسم باور سبلاى محترم ..
GAMMA كويس ؟
كافى ويكفى ل i3 2100 و ASRock H61M-HVS ؟

khaled_sha6er
05-01-2012, 18:53
أوكى اخى خالد
شكرا ليك :)
بليز قولى على اسم باور سبلاى محترم ..
GAMMA كويس ؟
كافى ويكفى ل i3 2100 و ASRock H61M-HVS ؟
هل تنوى شراء كارت شاشة مستقبلا وماهو؟؟؟

EGYHERO
09-01-2012, 17:35
هل تنوى شراء كارت شاشة مستقبلا وماهو؟؟؟
لا مش هشترى كروت شاشة لانى مش مغرم بالالعاب
و أعتقد ان الكارت المدمج كافى للاستخدام العادى
دلوقت انا رحت اشترى ASRock h61 hvs اللى حضرتك khaled_sha6er (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=11160912) نصحتنى بيها :)
بس لقيت ان هيا مفهاش بورت للكابل اللى بيوصل بين الكمبيوتر و الريسيفر :(
http://www.asrock.com/mb/photo/IO/H61M-HVS%28m%29.jpg
فطلبت من صاحب المحل اللى يوازيها فى جيجا بايت (لانى اعتقدت ان اكيد جيجابايت فيها البورت ده )
فجابلى ga h61m s2v b3
وبرده ملقتش فيها :(
http://www.gigabyte.com/fileupload/product/2/3875/4371.jpg
بس دى فيها بورت ابيض كده .. ومعرفش الصراحه ده بتاع ايه ؟؟

khaled_sha6er
09-01-2012, 17:44
لا مش هشترى كروت شاشة لانى مش مغرم بالالعاب
و أعتقد ان الكارت المدمج كافى للاستخدام العادى
دلوقت انا رحت اشترى ASRock h61 hvs اللى حضرتك khaled_sha6er (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=11160912) نصحتنى بيها :)
بس لقيت ان هيا مفهاش بورت للكابل اللى بيوصل بين الكمبيوتر و الريسيفر :(
http://www.asrock.com/mb/photo/IO/H61M-HVS(m).jpg
فطلبت من صاحب المحل اللى يوازيها فى جيجا بايت (لانى اعتقدت ان اكيد جيجابايت فيها البورت ده )
فجابلى ga h61m s2v b3
وبرده ملقتش فيها :(
http://www.gigabyte.com/fileupload/product/2/3875/4371.jpg
بس دى فيها بورت ابيض كده .. ومعرفش الصراحه ده بتاع ايه ؟؟

طالما مش هتشترى كارت شاشة مستقبلا يكفيك باور هيك 350 وات بسعر 155 جنيه
بالنسبة لسؤالك الحقيقة لم افهمك جيدا هل تقصد منفذ hdmi ؟؟؟؟؟؟؟

EGYHERO
09-01-2012, 17:50
طالما مش هتشترى كارت شاشة مستقبلا يكفيك باور هيك 350 وات بسعر 155 جنيه
بالنسبة لسؤالك الحقيقة لم افهمك جيدا هل تقصد منفذ hdmi ؟؟؟؟؟؟؟
أقصد المدخل ده يافندم
http://img820.imageshack.us/img820/4336/987d.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/820/987d.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
مش موجود فى
H61M-HVS ولا GA-H61M-S2V-B3وباور هيك 350 ده هو الجاما ؟

khaled_sha6er
09-01-2012, 18:10
أقصد المدخل ده يافندم
http://img820.imageshack.us/img820/4336/987d.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/820/987d.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
مش موجود فى
H61M-HVS ولا GA-H61M-S2V-B3

وباور هيك 350 ده هو الجاما ؟
انت تقصد منفذ com :D اللوحة Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 بسعر 425 جنيه بها هذا المنفذ ومتوفرة لدى technology house
http://www.********.com/product.php?id=12179
باور هيك هو جاما

EGYHERO
09-01-2012, 18:26
انت تقصد منفذ com :D اللوحة Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 بسعر 425 جنيه بها هذا المنفذ ومتوفرة لدى technology house
http://www.********.com/product.php?id=12179
باور هيك هو جاما
جميل أوى :)
هسألك أخرسؤال بئا و خلاص لان انا عارف روشتك :D
GA-H61M-S2V-B3 ... فرق السعر بينها و بين ازروك H61M-HVS يستحق يعنى ؟ ( بعيدا عن مدخل الكوم ده )
هل هو تغطرس من جيجا بايت و فشخره كدابه ؟؟ ولا فعلا هى أفضل و فرق السعر يستحق ؟

ادائها افضل ؟
كارت الشاشه أعلى ؟
متوافقه اكتر مع i3 2100 ؟؟

khaled_sha6er
09-01-2012, 19:04
جميل أوى :)
هسألك أخرسؤال بئا و خلاص لان انا عارف روشتك :D
GA-H61M-S2V-B3 ... فرق السعر بينها و بين ازروك H61M-HVS يستحق يعنى ؟ ( بعيدا عن مدخل الكوم ده )
هل هو تغطرس من جيجا بايت و فشخره كدابه ؟؟ ولا فعلا هى أفضل و فرق السعر يستحق ؟

ادائها افضل ؟
كارت الشاشه أعلى ؟
متوافقه اكتر مع i3 2100 ؟؟

عادى اسال براحتك مفيش مشكلة :)
خد بالك النسخة اللى فيها منفذ com هى s2p وليس s2v :ah46:
ليس هناك اى فرق سوى اختلاف المنافذ و كذلك الجيجابايت بها منافذ pci x1 اما اسروك لاتحتوى على تلك المنافذ
وليس هناك اختلاف فى كرت الشاشة لان كرت الشاشة مدمج بالبروسيسور وليس بالبوردة

EGYHERO
11-01-2012, 13:52
عادى اسال براحتك مفيش مشكلة :)
خد بالك النسخة اللى فيها منفذ com هى s2p وليس s2v :ah46:
ليس هناك اى فرق سوى اختلاف المنافذ و كذلك الجيجابايت بها منافذ pci x1 اما اسروك لاتحتوى على تلك المنافذ
وليس هناك اختلاف فى كرت الشاشة لان كرت الشاشة مدمج بالبروسيسور وليس بالبوردة

تم الشراء أخى خالد
i3 2100
ram 4 giga kingston 1333
ga h61 s2p b3
case gamma 300w
و العملية دخلت فى 1500 بعد ما كانت 700 ثم 900 :D
بس الواحد بئا التفكير بيلعب فى عقله .. يعنى ما كانش بلاش الكيسة اللى ب 290 جنيه دى وكنت زود وهاتلك بروسيسور او بوردة أعلى :D
وعلى فكرة أنا سألك على كولر ماستر و ملقتش .. ده حتى جاما 350 مش موجودة !!
ودى صور لقطتها و عاوزك تدينى التمام يا أخ خالد :rolleyes:

http://img600.imageshack.us/img600/3641/captureuyu.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/600/captureuyu.jpg/)

http://img710.imageshack.us/img710/2908/capture2jb.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/710/capture2jb.jpg/)

cpuz
ومش عارف مفيش شعار i3 ليه !

http://img594.imageshack.us/img594/6808/cpuz1l.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/594/cpuz1l.jpg/)http://img109.imageshack.us/img109/8752/cpuz2e.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/109/cpuz2e.jpg/)

http://img515.imageshack.us/img515/7295/cpuz3t.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/515/cpuz3t.jpg/)http://img689.imageshack.us/img689/8353/cpuz4f.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/689/cpuz4f.jpg/)

http://img600.imageshack.us/img600/782/cpuz5.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/600/cpuz5.jpg/)

وده برنامج اتسطب مع التعريفات

http://img440.imageshack.us/img440/6600/tune1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/440/tune1.jpg/)http://img705.imageshack.us/img705/808/tune2.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/705/tune2.jpg/)

http://img560.imageshack.us/img560/8021/tune3.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/560/tune3.jpg/)http://img835.imageshack.us/img835/4/tune4.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/835/tune4.jpg/)
http://img841.imageshack.us/img841/731/tune5.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/841/tune5.jpg/)http://img526.imageshack.us/img526/146/tune6.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/526/tune6.jpg/)

http://img830.imageshack.us/img830/493/tune7.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/830/tune7.jpg/)

وفى بئا شوية حاجات عاوز أستفسر عليها منك أخى خالد :) :
- البروسيسور مصنوع فى كوستاريكا !
- الكيسه بتكهرب !!
- انا مركبتش تحت البورده قطعه البتاع اللى عامله زى الصوف الاسود دى .. ؟؟ هل ليها فايده ؟ هل هى سبب ان الكيسة بتكهرب ؟؟ ( هى مجتش فى كارتونة البورده .. بس أنا عندى واحده يعنى )
- البروسيسور مجاش معاه العجينة البيضة دى .. وركبت البروسيسور من غيرها .. هو ده المفروض مع البروسيسورات الجديده مثلا ولا افكه و اشترى عجينه و احطها ؟؟
- بسمع صوت صادر من البروسيسور نفسه .. مش من المشتت او الباور او الهارد او اى حاجة .. الصوت صادر من البروسيسور نفسه عامل زى تسسسسس ... والصوت شغال متواصل وبيسكت لما بحرك الماوس او اكون شغال او بعمل اى حاجة .. لمجرد ان محركش الماوس الصوت يرجع تانى !!!!!!
- فانه الكيسة اللى فى ضهر الكيسه .. كابلها فيه 3 فتحات .. وملقتش فى البورده مدخل فيه 3 بينات .. الموجود 4 بينات .. وصلتها فيها .. بس أشتغلت .. هل ده مكانها المخصص ولا غلط ؟
- أشترى رام 4 جيجا كمان أحطها جمب ال4 اللى انا اشتريتها ؟؟ ولا مش هيكون ليها تأثير فى الاداء ؟

khaled_sha6er
12-01-2012, 02:54
وفى بئا شوية حاجات عاوز أستفسر عليها منك أخى خالد :) :
- البروسيسور مصنوع فى كوستاريكا !
هذة ليست مشكلة فى وجهة نظرى لان البروسيسورات من الاشياء التى يمكن غشها
- الكيسه بتكهرب !!
الحقيقة مش عارف السبب ( البس شبشب :D)
- انا مركبتش تحت البورده قطعه البتاع اللى عامله زى الصوف الاسود دى .. ؟؟ هل ليها فايده ؟ هل هى سبب ان الكيسة بتكهرب ؟؟ ( هى مجتش فى كارتونة البورده .. بس أنا عندى واحده يعنى )
لا ملهاش لزمة متركبهاش
- البروسيسور مجاش معاه العجينة البيضة دى .. وركبت البروسيسور من غيرها .. هو ده المفروض مع البروسيسورات الجديده مثلا ولا افكه و اشترى عجينه و احطها ؟؟
المعجون بيبقى على مشتت البروسيسور وممكن ترفعلنا صور الحرارة فى الضغط والخمول واحنا هنقولك درجة الحرارة كويسة ولا لا
- بسمع صوت صادر من البروسيسور نفسه .. مش من المشتت او الباور او الهارد او اى حاجة .. الصوت صادر من البروسيسور نفسه عامل زى تسسسسس ... والصوت شغال متواصل وبيسكت لما بحرك الماوس او اكون شغال او بعمل اى حاجة .. لمجرد ان محركش الماوس الصوت يرجع تانى !!!!!!
النقطة دى ياريت توضحالى شوية وياريت تتاكد انك مركب المشتت صح
- فانه الكيسة اللى فى ضهر الكيسه .. كابلها فيه 3 فتحات .. وملقتش فى البورده مدخل فيه 3 بينات .. الموجود 4 بينات .. وصلتها فيها .. بس أشتغلت .. هل ده مكانها المخصص ولا غلط ؟
الحقيقة لا اعلم انتظر راى الاخوة
- أشترى رام 4 جيجا كمان أحطها جمب ال4 اللى انا اشتريتها ؟؟ ولا مش هيكون ليها تأثير فى الاداء ؟
4 جيجا اكثر من كافية لاستخداماتك


مبروك اخى الكريم ويتربى فى عزك :D
انت تحتاج لبرنامج cpuz اخر اصدار لان لديك اصدار قديم
http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html (http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html)
تم الرد على اسالتك داخل الاقتباس وانتظر راى الاخ احمد والاخ بيشو وباقى الاعضاء

ASSASINO
12-01-2012, 04:50
تم الشراء أخى خالد
i3 2100
ram 4 giga kingston 1333
ga h61 s2p b3
case gamma 300w

- البروسيسور مجاش معاه العجينة البيضة دى .. وركبت البروسيسور من غيرها :ah46: .. هو ده المفروض مع البروسيسورات الجديده مثلا ولا افكه و اشترى عجينه و احطها ؟؟


مبروك الجهاز الجديد وتتهنى بيه
انت قصدك المعجون الحرارى ( العجينة البيضة )؟؟؟؟؟؟
زى ال فى الصورة
12849

اذا لم تكن قمت بوضع المعجون الحرارى فلا تضغط على المعالج
وسارع فى شراء اى معجون

Ahmed.Saleh
12-01-2012, 14:56
مبروك الجهاز الجديد وتتهنى بيه
انت قصدك المعجون الحرارى ( العجينة البيضة )؟؟؟؟؟؟
زى ال فى الصورة
12849

اذا لم تكن قمت بوضع المعجون الحرارى فلا تضغط على المعالج
وسارع فى شراء اى معجون

:Dاولاً مبروك الجهاز الجديد:D
مشتتات انتل يأتى معها المعجون ملتصق بقاعدة المشتت ولونه رمادى داكن ولا يأتى المعجون معها منفصل فى عبوه لذا اذا قمت بتركيب المشتت القادم مع المعالج فقد قمت ايضاً بوضع المعجون ولا تقلق.
فقط تأكد من ان ال4 قواعد مثبته بأحكام ولا يوجد اى تراخى فى اى منها.