المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : إشتريت جهاز جديد (7شهور) وعاوز أحدثه؟ ... أبيع لمين؟ .. وأشترى إيه؟؟؟؟



m7md 3ly tohamy
28-01-2012, 22:16
بسم الله الرحمن الرحيم
أنا إشتريت جهاز جديد وبعد الشرى إتوفر قرشين (2 قرش:D) عاوز أحدث بيهم الجهاز
مواصفات قطع الجهاز الممكن تحديثها:-
البوردة: Ga P67A-UD3-B3 جيجا بايت
البروسيسر: Corei5-2400 3.1 / 6M إنتل
الرامات: AData 2*2 1.35v أداتا
كارت الشاشة: Evga GTs450 1G / SO
كيسة وبوردة: Antec 500W

ودى باقى المكونات (زى ما هى)
شاشة Asus LED 23
هارد ديسك تيرا و 500 سيجات ساتا
وDVD RW

المطلوب:- لو هبدل أبيع لمين وما يبخس السعر؟ أو مين من الشركات ممكن يبدلى؟
وفى حالة الشراء القطع اللى تنصحونى بها وتلائم باق مكونات الجهاز؟

المبلغ المتوفر للتحديث من قرشين لـ ألفين جنية

وإستخدامات الجهاز فى الغالب ألعاب تقيلة وأستراتيجى وفى القريب ناوى أتعلم جرافكس علشان كده عاوز أعلى الكارت

khaled_sha6er
29-01-2012, 00:18
جهازك ممتاز جدا لا انصحك ببيعة انت فقط تحتاج لبيع كارت الشاشة وشراء اخر للجيمز
ماهو الباور والكيسة التى لديك ؟؟؟ لنتمكن من نصيحتك بافضل كارت شاشة يتناسب معك
وارجو منك الالتزام بقوانين القسم
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=137126
ونموذج العرض هذا

- أقصى ميزانية محددة:
- استخدامك للجهاز:
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:
- القطع التي تنوي شراءها:
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:
- ميعاد شراء الجهاز:
- مكان الشراء:
- محل سكنك: ( يكفى إسم البلد او المحافظه و لا يشترط العنوان بالتفصيل )

محمد البرديسى
29-01-2012, 05:01
لو فى رغبة للبيع ابعت لى رسالة على الخاص

m7md 3ly tohamy
29-01-2012, 16:23
جهازك ممتاز جدا لا انصحك ببيعة انت فقط تحتاج لبيع كارت الشاشة وشراء اخر للجيمز
ماهو الباور والكيسة التى لديك ؟؟؟ لنتمكن من نصيحتك بافضل كارت شاشة يتناسب معك
وارجو منك الالتزام بقوانين القسم
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=137126
ونموذج العرض هذا

- أقصى ميزانية محددة:
- استخدامك للجهاز:
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:
- القطع التي تنوي شراءها:
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:
- ميعاد شراء الجهاز:
- مكان الشراء:
- محل سكنك: ( يكفى إسم البلد او المحافظه و لا يشترط العنوان بالتفصيل )


شكراً على النصيحة بس البروسيسر محتاج أغيره؟ والرامات محتاج أزودها شوية ولا كده كفاية؟

بالنسبة للكيسة والبور هما من موديل (Antec / Antec 500W)
ودى نمذج عرض المواصفات زى ما حضرتك طلبت
- أقصى ميزانية محددة: 1500تقريباً
- استخدامك للجهاز: ألعاب وهتعلم جرافكس
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها: 23LED / 1920*1080
- القطع التي تنوي شراءها:
(بعد النصيحة الغالية والثناء على الجهاز إللى إختارته بنفسى) هى القطع إللى ناوى أبدلها (أبيعها وأجيب مكانها) وهى كارت الشاشة ، والبروسيسر ، ولو محتاج أعلى الرامات
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم: (2هارد تيرا ساتا و500ساتا ، DVD-RW K ، والشاشة ASUS LED23 ، والكيسة Antecوالبور Antec 500W)
- ميعاد شراء الجهاز: فى خلال شهر
- مكان الشراء: مول سوق العصر بشارع الخليفة المأمون (متعود أشترى من هناك)
- محل سكنك: ( قبلى )

بس أهم سؤال عاوز أعرف جوابه الشركة إللى ممكن تبدلى المنتج سواء كارت شاشة أو بروسيسر ؟؟ ودا عنوان الموضوع أبيع لمين؟

khaled_sha6er
29-01-2012, 16:30
كما نصحتك i5 2400 ممتاز للجميز وبرامج الجرافيك انت فقط تحتاج لكارت شاشة قوى وانا انصحك ب MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC 1024MB GDDR5 بسعر 1500 ولكنك ايضا لم توضح موديل الكيسة بالتحديد لااعرف هل هى كافية لكارت الشاشة ام لا بالنسبة انك تبيع كارت الشاشة يمكنك بيعة هنا من خلال المنتدى او من خلال منتديات اخرى http://arabhardware.net/forum/forumdisplay.php?f=46
انتظر راى باقى الاعضاء

m7md 3ly tohamy
29-01-2012, 17:00
شكراً للأخ خالد:
بس بالنسبة لكارت الشاشة هل EVga أفضل وهل مراجعة نفس الموديل بين كل الشركات لتحديد الكارت الأعلى فى التردد والمواصفات يكفى ولا لازم التجريب
آسف بالنسبة لنوع الكيسة مكنتش عارفة هى Two Hundred V2 أنا جبت الإسم من موقع الشركةAntec

khaled_sha6er
29-01-2012, 17:12
شكراً للأخ خالد: بس بالنسبة لكارت الشاشة هل EVga أفضل وهل مراجعة نفس الموديل بين كل الشركات لتحديد الكارت الأعلى فى التردد والمواصفات يكفى ولا لازم التجريب آسف بالنسبة لنوع الكيسة مكنتش عارفة هى Two Hundred V2 أنا جبت الإسم من موقع الشركةAntec بالنسبة لكارت MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC 1024MB GDDR5 فهو ممتاز وياتى بتبريد احترافى ممتاز ويمكنك كسر سرعتة بسهولة جدا ل 950 بدون نعديل الفولت وتم تجربة هذا شخصيا ووصلت لاكثر من ذلك بزيادة قليلة فى الفولت
والكيسة اكثر من كافية للكارت ان شاء الله
انتظر راى باقى الاعضاء :)

m7md 3ly tohamy
29-01-2012, 17:30
أنا راجعت الموديل (GTX560) عند 3 شركات هى جيجا بايت / MSI / Evga
بس إصدار الجيجا بايت أعلى فى (Core Clock / Memory Clock /على فكرة مش مذكور فى MSI الـShader Clock )
الجيجابايت أعلى والإيفيجا فى متوسط التقييم ثم إم إس أى
علشان كده بسأل ليه الجيجا أقل الأسعار وال إم إس الأعلى سعراً
وممكن تراجع الصفح دى
http://www.msi.com/product/vga/N560GTX-Ti-Twin-Frozr-II-OC.html#?div=Specification
http://arabic.english.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3729#sp
http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=01G-P3-1563-AR&family=GeForce%20500%20Series%20Family&sw=

khaled_sha6er
29-01-2012, 19:22
أنا راجعت الموديل (GTX560) عند 3 شركات هى جيجا بايت / MSI / Evga
بس إصدار الجيجا بايت أعلى فى (Core Clock / Memory Clock /على فكرة مش مذكور فى MSI الـShader Clock )
الجيجابايت أعلى والإيفيجا فى متوسط التقييم ثم إم إس أى
علشان كده بسأل ليه الجيجا أقل الأسعار وال إم إس الأعلى سعراً
وممكن تراجع الصفح دى
http://www.msi.com/product/vga/N560GTX-Ti-Twin-Frozr-II-OC.html#?div=Specification
http://arabic.english.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3729#sp
http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=01G-P3-1563-AR&family=GeForce 500 Series Family&sw= (http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=01G-P3-1563-AR&family=GeForce%20500%20Series%20Family&sw=)
النسخة الجيجا بايت ممتازة ومكسورة ل 1000 ولكنها غير متوفرة فى مصر بالنسبة ل evga جيدة ولكنها بطاقة قياسية اى لن تتمكن من كسر السرعة فالحل الامثل النسخة msi التى ذكرتها لك تبريدها ممتاز وممكن تصل ل 950 على الفولت الاصلى او 1000 بزيادة بسيطة فى الفولت

m7md 3ly tohamy
30-01-2012, 15:12
النسخة الجيجا بايت ممتازة ومكسورة ل 1000 ولكنها غير متوفرة فى مصر بالنسبة ل evga جيدة ولكنها بطاقة قياسية اى لن تتمكن من كسر السرعة فالحل الامثل النسخة msi التى ذكرتها لك تبريدها ممتاز وممكن تصل ل 950 على الفولت الاصلى او 1000 بزيادة بسيطة فى الفولت

طيب وبالنسبة للرامات محتاج أعليها ولا (4G (2*2 كافية وبالنسبة للبور 500W كافى
ألف شكر يا غالى على النصيحة والتوجية ويارب يخليك للمنتدى والغلابة .....

khaled_sha6er
30-01-2012, 17:02
طيب وبالنسبة للرامات محتاج أعليها ولا (4G (2*2 كافية وبالنسبة للبور 500W كافى
ألف شكر يا غالى على النصيحة والتوجية ويارب يخليك للمنتدى والغلابة .....
4 جيجا كافيين جدا للجيمز
بالنسبة للباور كافى ان شاء الله ولكن يفضل ان تذكر لى موديل الباور

Amro.Mustafa
31-01-2012, 18:24
بسم الله الرحمن الرحيم
أنا إشتريت جهاز جديد وبعد الشرى إتوفر قرشين (2 قرش:D) عاوز أحدث بيهم الجهاز
مواصفات قطع الجهاز الممكن تحديثها:-
البوردة: Ga P67A-UD3-B3 جيجا بايت
البروسيسر: Corei5-2400 3.1 / 6M إنتل
الرامات: AData 2*2 1.35v أداتا
كارت الشاشة: Evga GTs450 1G / SO
كيسة وبوردة: Antec 500W

ودى باقى المكونات (زى ما هى)
شاشة Asus LED 23
هارد ديسك تيرا و 500 سيجات ساتا
وDVD RW

المطلوب:- لو هبدل أبيع لمين وما يبخس السعر؟ أو مين من الشركات ممكن يبدلى؟
وفى حالة الشراء القطع اللى تنصحونى بها وتلائم باق مكونات الجهاز؟

المبلغ المتوفر للتحديث من قرشين لـ ألفين جنية

وإستخدامات الجهاز فى الغالب ألعاب تقيلة وأستراتيجى وفى القريب ناوى أتعلم جرافكس علشان كده عاوز أعلى الكارت

الجهاز ممتااااااااااز جدا جدا ممكن تزود رامات و تغير كارت الفيجا بس فقط ونصيحة مش تبيعة .

m7md 3ly tohamy
31-01-2012, 23:29
4 جيجا كافيين جدا للجيمز
بالنسبة للباور كافى ان شاء الله ولكن يفضل ان تذكر لى موديل الباور

موديل البور (VP450P) آسف البور طلع 450W إيه الحل أغيره مع العلم إن الجهاز متركب فيه 2هارد / DVDRW / ومرحة الكيسة وإحتمال هارد 2تيرا قريباً فى الكيسة
والسؤال التانى حضرتك أكدت إن البروسيسر كافى للجميز طيب لو حبيت أتعلم برامج زى الجرافكس وال أوتوكاد وال3D-Max والفوتوشوب (إشتغلت فيه شوية) هل يكفى ولاأحدث (أنا لسه هتعلم) انا شفت كتير من المشاركات بتنصح ناس تانية ببروسيسر أعلى بكتير

khaled_sha6er
02-02-2012, 00:41
موديل البور (VP450P) آسف البور طلع 450W إيه الحل أغيره مع العلم إن الجهاز متركب فيه 2هارد / DVDRW / ومرحة الكيسة وإحتمال هارد 2تيرا قريباً فى الكيسة
والسؤال التانى حضرتك أكدت إن البروسيسر كافى للجميز طيب لو حبيت أتعلم برامج زى الجرافكس وال أوتوكاد وال3D-Max والفوتوشوب (إشتغلت فيه شوية) هل يكفى ولاأحدث (أنا لسه هتعلم) انا شفت كتير من المشاركات بتنصح ناس تانية ببروسيسر أعلى بكتير
البروسيسور ممتاز فى الجرافيك والرندر ويمكنك مستقبلا تحديثة ل i7 2600 ولكنة حتى الان ممتاز جدا
بالنسبة لكرت الشاشة امامك حلين اما تقليل كارت الشاشة ل Gigabyte AMD Radeon HD 6850 Extreme OC 1GB GDDR5 بسعر 1075 وهو ممتاز جدا او بيع الباور الذى لديك وشراء اخر 500 وات على الاقل مع شراء الكارت الذى ذكرتة لك سابفا
انتظر راى باقى الاعضاء

m7md 3ly tohamy
02-02-2012, 17:10
البروسيسور ممتاز فى الجرافيك والرندر ويمكنك مستقبلا تحديثة ل i7 2600 ولكنة حتى الان ممتاز جدا
بالنسبة لكرت الشاشة امامك حلين اما تقليل كارت الشاشة ل Gigabyte AMD Radeon HD 6850 Extreme OC 1GB GDDR5 بسعر 1075 وهو ممتاز جدا او بيع الباور الذى لديك وشراء اخر 500 وات على الاقل مع شراء الكارت الذى ذكرتة لك سابفا
انتظر راى باقى الاعضاء

شكراً يا غالى على الرد والنصيحة

The Mysterious
03-02-2012, 21:32
من المفترض أن يكفيك Antec VP450P (مزوّد ممتاز حسب تجارب الأعضاء ووفقاً لهذه المراجعة (http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.easycom.com.ua%2Fpower%2Fantec_ basiq_vp450p%2F%3Flang%3Dru)) حتّى مع 560GTX-Ti إن شاء الله لن يكون هناك مشاكل.