المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : [مصر] كيسة ب 3200 جنيه للالعاب



Ahmed Alkhsosy
17-04-2012, 23:56
- أقصى ميزانية محددة:3200 جنية /2000 ريال سعودي
- استخدامك للجهاز: للألعاب
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:حاليا أنا استخدم شاشه عادية 15 بوصه لكن بإذن الله بعد شهرين تقريبا هشتري شاشة ال سي دي 19 بوصة
- القطع التي تنوي شراءها:كيسه كاملة ماعدا قارئ السيديهات
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:قارئ السيديهات
- ميعاد شراء الجهاز:بعد اسبوع تقريبا
- مكان الشراء:جدة
- محل سكنك: جدة / السعودية


لو سمحتوا أخواني الكرام انا محتاج الجهاز يكون البروسيسور يكون i5 2400
عندي شوية استفسارات لو سمحتوا ارجوا حضرتكم تجاوبولي عليها
بالنسبة لكارت الشاشة انا لقيت ان gtx 550 ti حلو هل هو مناسب مع المعالج ولا وهل في احسن منه ؟؟؟
ولو سمحتوا بالنسبة للماذر بورد رجاء ممكن حضرتكم تكتبولي اكثر من نوع ماذر بورد لان احيانا في أنواع مبتكونش متوفرة عندي هنا
سؤال اخر معذرة هل رامات كنج ستون افضل ام كوريسيور ؟؟؟
بالنسبة للكيسه هل البور بيكون مع الكيسه ولا لوحده ولو في النوعين ايهم افضل يكون مع الكيسه ولا لوحده وشكرا
جزاكم الله خيراً

hesho251
18-04-2012, 00:23
Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5000AAKX 500GB SATA 6GB/s 16MB 480 L.E
Thermaltake V3 + 450 W 420 L.E
Intel COre i5 2400 1130 L.E
Gigabyte H61 - S2p 400 L.E ( اعتقد ان اسروك غير متوفرة عندكو ) لو متوفرة خد Asrock H61 - Hvs 350 L.E
Kingston 2 x 2gb 1333 DDR3 150 L.E
Sapphire 6790 1 Gb 860 L.E


ToTal
3440

khaled_sha6er
18-04-2012, 02:14
الحقيقة انا لا اعرف المنتجات المتوفره لديك فى المملكة ولكنى سانصحك بالخطوط العريضه التى تسير عليها
بروسيسور i5 2400 وبرودة بشريحه h61 وكارت شاشة 6850 وقطعتين رامات كل قطعه 2 جيجا بتردد 1333 وفولت 1.5 او اقل وباور لا يقل عن 400 وات من براند محترم والكيسه والهارد اشترى مايعجبك
intel® Core™ i5-2400 3.1GHz Processor 1130 le
ASRock H61M-HVS Motherboard 350 le
Kingston 4GB (2*2g) DDR3 1333MHz CL9 1.5v 140 le
Gigabyte AMD Radeon HD 6850 Extreme OC 1GB GDDR5 1050 le
Seagate Barracuda ST500DM002 500GB 7200.14 SATA 6Gb/s HDD 480 l;e
cooler master elite 371 + 400w psu 350 le
total
3500 اى حوالى 2190 ريال
وانتظر راى باقى الاعضاء

Ahmed Alkhsosy
27-04-2012, 21:52
الحقيقة انا لا اعرف المنتجات المتوفره لديك فى المملكة ولكنى سانصحك بالخطوط العريضه التى تسير عليها
بروسيسور i5 2400 وبرودة بشريحه h61 وكارت شاشة 6850 وقطعتين رامات كل قطعه 2 جيجا بتردد 1333 وفولت 1.5 او اقل وباور لا يقل عن 400 وات من براند محترم والكيسه والهارد اشترى مايعجبك
intel® Core™ i5-2400 3.1GHz Processor 1130 le
ASRock H61M-HVS Motherboard 350 le
Kingston 4GB (2*2g) DDR3 1333MHz CL9 1.5v 140 le
Gigabyte AMD Radeon HD 6850 Extreme OC 1GB GDDR5 1050 le
Seagate Barracuda ST500DM002 500GB 7200.14 SATA 6Gb/s HDD 480 l;e
cooler master elite 371 + 400w psu 350 le
total
3500 اى حوالى 2190 ريال
وانتظر راى باقى الاعضاء

تسلم ياغالى على ردك
لكن لو سمحت عندي استفسارات محتاج حضرتك تجاوبلي عليها

بالنسبة لكرت الشاشة هو مش 6870 أفضل من الكرت اللى حضرتك ذكرته
والبور الموجود في التجميعة مش شايف انه ضعيف شويه ولا مناسب ؟؟؟
وانا ان شاء الله بعد فترة هزود الجهاز برام 4 جيجا فأجيب دلوقتي رامين 2 جيجا ولا واحده 4 جيجا بس ؟؟؟
انا ان شاء الله هنزل مصر تقريبا بعد شهرين من الأن فهل من رأي حضرتك اشتري الجهاز من عندي من السعودية ولا استنى الشهرين دول واشتريه من مصر ؟؟
اسف على الإطالة وكثرة الاستفسارات لكن معذرة انا جاهل في موضوع التجميع والهاردوير

khaled-nasr
27-04-2012, 23:36
6870 افضل لكن الميزانية ماتسمحش و كمان شاشة 19 صغيرة علي قوة كارت مثلا 6870 الكارت ده لشاشة FULLHD عشان تستمتع بيه يكفيك 7770 OC ب 900 جنيه او 6850 OC ب 1050 والفرق مش كبير لصالح 6850 OC البوردة فيها مكانين للرام فاذا كنت تنوي الزيادة اشتري الان قطعة واحدة 4 جيجا ورايي بدلا من شراء 6870 استبدل البوردة المذكورة بهذه البوردة

ASRock H61iCafe Socket 1155 Motherboard 460 LE الفرق ان هذه البوردة بها 4 اماكن للرام و تبريد افضل للمكثفات و منافذ يو اس بي 3 و ساتا 3 و هذه المنافذ قد تحتاجها في المستقبل اذا اشتريت هارد SSD او هارد USB

Ahmed Alkhsosy
28-04-2012, 12:09
6870 افضل لكن الميزانية ماتسمحش و كمان شاشة 19 صغيرة علي قوة كارت مثلا 6870 الكارت ده لشاشة FULLHD عشان تستمتع بيه يكفيك 7770 OC ب 900 جنيه او 6850 OC ب 1050 والفرق مش كبير لصالح 6850 OC البوردة فيها مكانين للرام فاذا كنت تنوي الزيادة اشتري الان قطعة واحدة 4 جيجا ورايي بدلا من شراء 6870 استبدل البوردة المذكورة بهذه البوردة

ASRock H61iCafe Socket 1155 Motherboard 460 LE الفرق ان هذه البوردة بها 4 اماكن للرام و تبريد افضل للمكثفات و منافذ يو اس بي 3 و ساتا 3 و هذه المنافذ قد تحتاجها في المستقبل اذا اشتريت هارد SSD او هارد USB





يعني بغض النظر عن الميزانية ياهندسة لان ان شاء الله هزودها 400 جنيه كمان المهم يعني حضرتك شايف ان كرت 6870 مش هيشتغل على شاشة lcd 19 بوصة صح ؟؟
وبالنسبة للبوردة كويس والله ان حضرتك نبهتني ان التانية مفيش فيها الا مكانين بس للرام يعني اللى حضرتك قولتلي عليها دي احسن من الأولى ؟؟؟
طيب سؤال برده اركب فيها رامات 2 جيجا ولا 4 ؟؟؟

ENG.Bishoo
28-04-2012, 13:24
يعني بغض النظر عن الميزانية ياهندسة لان ان شاء الله هزودها 400 جنيه كمان المهم يعني حضرتك شايف ان كرت 6870 مش هيشتغل على شاشة lcd 19 بوصة صح ؟؟
وبالنسبة للبوردة كويس والله ان حضرتك نبهتني ان التانية مفيش فيها الا مكانين بس للرام يعني اللى حضرتك قولتلي عليها دي احسن من الأولى ؟؟؟
طيب سؤال برده اركب فيها رامات 2 جيجا ولا 4 ؟؟؟

ال6870 هيشتغل لكن أداء الكارت لن تستفيد منه على هذه الشاشه لصغر حجمها

ENG.Bishoo
28-04-2012, 14:04
تجميعه جديده بعد زيادة الميزانيه

Intel® Core™ i5-2400 3.1GHz Processor...................1130
Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 Socket 1155 motherboard.....................380
Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 1.5v.....................140
Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5000AAKX 500GB.....................450
Gigabyte AMD Radeon HD 6850 Extreme OC 1GB GDDR5...................1050
Thermaltake Commander MS-I Mid Tower Desktop Case.....................290
HEC (Gamma) 500w PSU.....................300

أجمالى 3740

Ahmed Alkhsosy
28-04-2012, 14:30
تجميعه جديده بعد زيادة الميزانيه

Intel® Core™ i5-2400 3.1GHz Processor...................1130
Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 Socket 1155 motherboard.....................380
Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 1.5v.....................140
Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5000AAKX 500GB.....................450
Gigabyte AMD Radeon HD 6850 Extreme OC 1GB GDDR5...................1050
Thermaltake Commander MS-I Mid Tower Desktop Case.....................290
HEC (Gamma) 500w PSU.....................300

أجمالى 3740


شكرا يابشمهندس ربنا يخليك والف شكر لكل الأخوة اللى ساعدوني ربنا يبارك فيهم
ان شاء الله انا هستقر على التجميعه بتاعت حضرتك حاليا والف شكر مره تانية على مساعدة حضرتكم

ASSASINO
28-04-2012, 22:35
مع هذه التجميعة يمكنك الاكتفاء بهذا الصندوق وملحق به مزود طاقة بقدرة 400 وات
Cooler Master Elite 371 case + 400w PSU 350 LE

تجميعه جديده بعد زيادة الميزانيه

Intel® Core™ i5-2400 3.1GHz Processor...................1130
Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 Socket 1155 motherboard.....................380
Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 1.5v.....................140
Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5000AAKX 500GB.....................450
Gigabyte AMD Radeon HD 6850 Extreme OC 1GB GDDR5...................1050
Cooler Master Elite 371 case + 400w PSU 350 LE

ENG.Bishoo
28-04-2012, 22:44
شكرا يابشمهندس ربنا يخليك والف شكر لكل الأخوة اللى ساعدوني ربنا يبارك فيهم
ان شاء الله انا هستقر على التجميعه بتاعت حضرتك حاليا والف شكر مره تانية على مساعدة حضرتكم

العفو لاشكر على واجب وأنصحك بألا يقل الباور عن 500 وات كما مذكور فى موقع الشركه المصنعه للكارت

محمد 2012
28-04-2012, 22:52
اتكل على الله اخى الكريم بالنسبة للمعالج 2400 كافى جدا جدا وهيعش معاك اوى اوى اوى وكرت 7770 كافى جدا جدا جدا جدا والكيسة رائة والبور hec 500 w افضل عشان ميحصل مشاكل على فكرة انا من مصر وبحب المملكة السعودية وحلمى انى اروح هناااااااك وخالى شغال هناك من سنين والصراحة شكلها بلد جميلة اوى على فكرة انا عندى شاشة ال سى دى 19 بوصة سامسونج
وعندى جهاز تجارى خالص بناتيوم 4 وان شاء الله هجيب جهاز جديد بعد شهرين وان شاء الله 7770 او 550 ti

ASSASINO
28-04-2012, 23:43
العفو لاشكر على واجب وأنصحك بألا يقل الباور عن 500 وات كما مذكور فى موقع الشركه المصنعه للكارت

حمد الله بالسلامه يا باش مهندس :) .. اخى بيشو لن يحدث مشاكل واعتقد ان المزود الملحق بالصندوق الكولر ماستر كافى جداً مع التجميعة وانت تعلم ان الكثير هنا يستخدم هذا المزود مع بطاقة 6850 وحتى شركة جيجا بايت كانت توصى ب 400 وات والتعديل كان من فترة قريبة

ENG.Bishoo
29-04-2012, 00:22
الله يسلمك أخى أبانوب :)
أنا أعلم أنه لن يحدث مشاكل حالياً ولكن أنا لاأضمن كمان سنه مثلاً أيه ممكن يحصل لذلك أنا أنصح بما مذكور فى موقع الشركه المصنعه للكارت وللمعالج الرسومى أيضاً حتى أذا حدث شئ لاأتحمل مسئوليه تلف أى قطعه فى الجهاز ولايأتى بعد ذلك شخص نصحته بشئ يلومنى على ذلك.

ASSASINO
29-04-2012, 10:32
لن يكون هناك مشاكل من المزود حالياً او فى المستقبل (وحتى مع كسر سرعة البطاقة) وخاصة انه يستطيع توليد 420 وات وموقع الشركة نفسه كان يوصى ب 400 وات فقط مع البطاقة والتعديل كان من فترة قريبة ولم يتم ذكر سبب لهذا التعديل من موقع الشركة
http://www.savesafe.com.tw/ProdImg/1292/025/00/1292025_00_6.jpg

Ahmed Alkhsosy
29-04-2012, 11:04
طيب ياعني انا دلوقتي اجيب كيسه مع بور 400 وات ولا الكيسه الثانيه مع بور 500 وات ؟؟؟

صراحة انا مليش خبره في الموضوع دا ومش بفهم فيه فأتمنى من حضرتكم توضحولي الافضل وانا هشتريه بإذن الله

ENG.Bishoo
29-04-2012, 13:12
كما نصحتك عزيزى صاحب الموضوع أنا أفضل مزود 500 وات للأمان وحتى عند التحديث لاتضطر الى تغيير المزود أيضاً وموقع amd من زمان كاتب 500 وات كحد أدنى وطالما الميزانيه تسمح فما المانع

ASSASINO
29-04-2012, 13:40
مزود طاقة بقدرة 400 وات كافى جدا مع البطاقة وهذه احد المراجعات للبطاقة مع المزود لاحد الاخوة بالمنتدى
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=241795&highlight=
كذلك تم مناقشة هذا الامر عدة مرات بالمنتدى
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=201057
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=268770

Ahmed Alkhsosy
29-04-2012, 23:39
كما نصحتك عزيزى صاحب الموضوع أنا أفضل مزود 500 وات للأمان وحتى عند التحديث لاتضطر الى تغيير المزود أيضاً وموقع amd من زمان كاتب 500 وات كحد أدنى وطالما الميزانيه تسمح فما المانع


مزود طاقة بقدرة 400 وات كافى جدا مع البطاقة وهذه احد المراجعات للبطاقة مع المزود لاحد الاخوة بالمنتدى
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=241795&highlight=
كذلك تم مناقشة هذا الامر عدة مرات بالمنتدى
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=201057
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=268770

والله انا صراحة بقيت محتار جدا وخاصة بعد ما اطلعت على موقع شركة amd وشركة gigabyte والاتنين بيقولوا انه يستحسن يكون 500
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3630#sp
http://www.amd.com/US/PRODUCTS/DESKTOP/GRAPHICS/AMD-RADEON-HD-6000/HD-6850/Pages/amd-radeon-hd-6850-overview.aspx#3
لكن لقيت كتير من المشرفين وناس جربوا الكرت بيقولوا انه كفايه 400 وات
الحل النهائي نقسم البلد نصين واشتري بور 450 وات ايه رأي حضرتكم
بس لو سمحتوا عايز كيسه تكون نضيفها معاها البور دا

hesho251
30-04-2012, 02:00
والله انا صراحة بقيت محتار جدا وخاصة بعد ما اطلعت على موقع شركة amd وشركة gigabyte والاتنين بيقولوا انه يستحسن يكون 500
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3630#sp
http://www.amd.com/US/PRODUCTS/DESKTOP/GRAPHICS/AMD-RADEON-HD-6000/HD-6850/Pages/amd-radeon-hd-6850-overview.aspx#3
لكن لقيت كتير من المشرفين وناس جربوا الكرت بيقولوا انه كفايه 400 وات
الحل النهائي نقسم البلد نصين واشتري بور 450 وات ايه رأي حضرتكم
بس لو سمحتوا عايز كيسه تكون نضيفها معاها البور دا

احللك انا المشكلة و نخلينا فى أرض محايدة :D

هات ThermalTake V3 + 450 W Psu

بس كده :ah7: