المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : تجميع جهاز جديد مع بعض القطع من جهاز القديم



al_mchta2_666
03-07-2012, 18:08
بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

اللهم صلي على سيدنا محمد

أخواني أخواتي كيفكن إن شاء الله الكل بصحة وعافية

اول موضوع إلي بمنتدياكم الكريم وحبيت استشيركم في

واتشارك معكن في وبالاخص ناس يلي عندها خبرة في هل مجال

اولا عندي جهاز الحالي وناوي بدل إن شاء الله

مواصفات جهازي كـ التالي

رام 4 جيجا +وسواقة دي في دي + الهارد 150+كرت شاشة 256+المعالج 1800


وطبعا جهاز كان على رام 1 وانا غيرت للـ4

وطبعا جهاز ما عم يتماشى مع البرامج واللعاب وبعض الاشياء الضخمة في الاخص اللعاب

وما عم يتحمل كتير يعني فا حابب غير ولكن مع الاستعانة بالقطع الموجودة حاليا

فا حابب اخد رامات لأن شتريتهم بـ230 ريال نوع سامسنج والسواقة يعني سيدي روم

وممكن كمان ناخد المراوح التبريد يعني اي شي ممكن يتماشى مع جهاز الحديث وممكن ناخدو من القديم بكون كويس

من شان ما نتكلف كتير عالجهاز الجديد إن شاء الله بالنسبة للدولة انا حاليا بسعودية

فا شو هي المواصفات يلي بتنصحوني فيها

معليش اسف طولت بس حبيت اشرح الموضوع

بإنتظاركم إن شاء الله

Red Fire
03-07-2012, 18:30
اهلا وسهلا بك اخى الكريم فى منتدى عرب هارد وير
لكى نتمكن من مساعدتك عليك الالتزام بقوانين المنتدى .... وهيا كالأتى



نموذج الموضوع يكون كالتالى:
- يجب الإلتزام بهذا النموذج حرفياً فى أى طلب من طلبات تجميع الاجهزة، أى موضوع لم يلتزم بهذا النموذج سيتم حذفه مباشرة!

- أقصى ميزانية محددة:
- استخدامك للجهاز:
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:
- القطع التي تنوي شراءها:
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:
- ميعاد شراء الجهاز:
- مكان الشراء:
- محل سكنك: ( يكفى إسم البلد او المحافظه و لا يشترط العنوان بالتفصيل )

ملحوظة: لا يسمح باستخدام أكثر من 3 ألوان في الموضوع، أو أن يزيد حجم الخط عن 3 .


ياريت الميزانية تكون بالجنية المصرى ... عشان اقدر اساعدك اكتر
ويا ريت تذكر لينا موديل الرامات بالكامل ... عشان نقلك اذا كانت هتبقى متوافقه و لا لأ مع الجهاز الجدبد

al_mchta2_666
03-07-2012, 18:40
بـ ما انو هي اول مشاركة إلي فا انا ما طلعت على القوانين

بس بحب الكم انو قوانين المنتتدي على راسي يا غالين:ah7:



- أقصى ميزانية محددة: حوالة لـ400 ريال سعودي
- استخدامك للجهاز: البرامج واللعاب وتحميل البرامج بجميع انواعها وتجربتها
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها: 17 بوصة
- القطع التي تنوي شراءها: بصراحة انا ما بعرف كتير في هل مجال من شان هيك انا عم اسئل
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم: الرامات والسواقة والمراوح
- ميعاد شراء الجهاز: مافي ميعاد بصراحة
- مكان الشراء: السعودية
- محل سكنك: ( يكفى إسم البلد او المحافظه و لا يشترط العنوان بالتفصيل ) السعودية المدينة المنورة

ملحوظة: لا يسمح باستخدام أكثر من 3 ألوان في الموضوع، أو أن يزيد حجم الخط عن 3 .:ah7:

Red Fire
03-07-2012, 18:55
اهلا بك اخى الكريم ... وشكرا على التزامك بالقوانين

400 ريال سعودى = 640 جنية مصرى تقريبا ... ودى ميزانية قليله و لا تكفى
واقل تجميعة مناسبة ممكن تشتريها هيا دى
Intel® Pentium G620 2.60GHz 3MB Cache ... 340 LE
Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 Socket 1155 motherboard ... 355 LE
Total ... 695 LE

لو الرامات اللى عندك من نوع DDR3 ... ممكن تستخدمها مع الجهاز الجديد
لكن لو نوع تانى ... فهتحتاج تشترى رامات زى دى
Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz CL9 ... 140 LE

وياريت تقولى نوع الهارد اللى عندك (SATA ولا DATA) ... عشان اقلك اذا كانت متوافق مع البوردة ولا لأ
واخير استخدم الكيسة القديمة ... بس قلى على نوع الباور اللى فيها عشان اقلك مدى توافقه بردة
واسئل عن مدى توافر القطع اللى ذكرتها ليك عندك ... ولو فيه قطعة مش موجودة قلنا و احنا نقلك على البديل

al_mchta2_666
03-07-2012, 19:14
اهلا بك اخى الكريم ... وشكرا على التزامك بالقوانين

400 ريال سعودى = 640 جنية مصرى تقريبا ... ودى ميزانية قليله و لا تكفى
واقل تجميعة مناسبة ممكن تشتريها هيا دى
Intel® Pentium G620 2.60GHz 3MB Cache ... 340 LE
Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 Socket 1155 motherboard ... 355 LE
Total ... 695 LE

لو الرامات اللى عندك من نوع DDR3 ... ممكن تستخدمها مع الجهاز الجديد
لكن لو نوع تانى ... فهتحتاج تشترى رامات زى دى
Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz CL9 ... 140 LE

وياريت تقولى نوع الهارد اللى عندك (SATA ولا DATA) ... عشان اقلك اذا كانت متوافق مع البوردة ولا لأ
واخير استخدم الكيسة القديمة ... بس قلى على نوع الباور اللى فيها عشان اقلك مدى توافقه بردة
واسئل عن مدى توافر القطع اللى ذكرتها ليك عندك ... ولو فيه قطعة مش موجودة قلنا و احنا نقلك على البديل



بارك الله فيك يا غالي

ولكن كيف ممكن اعرف انو رامات متوافقة متل ما زكرت

وكمان كيف ممكن اعرف نوع الهارد ونوع الباور

معليش يا غالي انا غلبتك معي بس جد لأن ما بعرف كتير في مجال تجميع الحاسب

ENG.Bishoo
03-07-2012, 19:27
ماهى القطع التى ستعيد استخدامها من جهازك القديم بالتحديد

Red Fire
03-07-2012, 19:50
بالسنبة للهارد ... يا ريت تصور الكابلات اللى واصله بيه و ترفع الصورة وانا هقلك اذا كان DATA ولا SATA
بالنسبة للباور بيبقى فى صورة او ورقة عليه مكتوب عليها موديله و قدرته ... فياريت تصور الورقة دى و ترفعها لينا

اخيرا بالنسبة للرامات ... ففيه تلت حلول
الاول ... انك تقرا اللى مكتوب على الـ Label بتاع الرامة و تقلنا عليه
الثانى ... انك تقلنا على موديل البوردة ودا بيبقى مكتوب على البوردة نفسها
الثالث ... انك تحمل برنامج CPU-Z من هنا (ftp://ftp.cpuid.com/cpu-z/cpu-z_1.61-setup-en.exe) ... و ترفع لينا صورة من تبويب Memory

al_mchta2_666
04-07-2012, 10:18
بالسنبة للهارد ... يا ريت تصور الكابلات اللى واصله بيه و ترفع الصورة وانا هقلك اذا كان DATA ولا SATA
بالنسبة للباور بيبقى فى صورة او ورقة عليه مكتوب عليها موديله و قدرته ... فياريت تصور الورقة دى و ترفعها لينا

اخيرا بالنسبة للرامات ... ففيه تلت حلول
الاول ... انك تقرا اللى مكتوب على الـ Label بتاع الرامة و تقلنا عليه
الثانى ... انك تقلنا على موديل البوردة ودا بيبقى مكتوب على البوردة نفسها
الثالث ... انك تحمل برنامج CPU-Z من هنا (ftp://ftp.cpuid.com/cpu-z/cpu-z_1.61-setup-en.exe) ... و ترفع لينا صورة من تبويب Memory


في البداية بارك الله فيك يا غالي والف شكر للأهتمام بالموضوع

وهاد يلي طلبتو يا غالي

http://img854.imageshack.us/img854/9873/16002626.jpg (http://img854.imageshack.us/i/16002626.jpg/)

http://img580.imageshack.us/img580/8333/91453382.jpg (http://img580.imageshack.us/i/91453382.jpg/)

http://img692.imageshack.us/img692/9132/42013590.jpg (http://img692.imageshack.us/i/42013590.jpg/)

http://img688.imageshack.us/img688/300/30737304.jpg (http://img688.imageshack.us/i/30737304.jpg/)

al_mchta2_666
05-07-2012, 12:19
وينكم يا شباب

al_mchta2_666
05-07-2012, 20:34
:ah27:

Red Fire
05-07-2012, 23:02
بالنسبة للهارد .... فممكن تستخدمه مع الجهاز الجديد و مش هيبقى فيه اى مشكلة
لكن الرامات للأسف مش متوافقة مع الجهاز الجديد ... ودا لأنها من نوع DDR2 والبوردة الجديدة بتدعم رامات DDR3 فقط

وبالنسبة للباور فلا اعتقد انه هيكون كافى وأمن للجهاز ... وامامك اختيارين
الاول انك تشترى كيسة جديدة بباور 400 وات فعلى زى دى
Cooler Master Elite 371 case + 400w PSU ... 350 LE
او انك تعتمد على الكيسة القديمة ... وتشترى ليها باور جديد زى دا
HEC (Gamma) 350w PSU ... 155 LE